Bir Netflix yapımı olan Squid Game dizisi gibi hayatta kalma, kaos, ölümcül oyun gibi temaları içeren birbirinden heyecanlı 9 yapım bu listede. İzlemediğiniz mutlaka vardır. İyi seyirler...

9. Kaçış Oyunu (2019)
Play or Die (2019)

Puan: 3.7
Tür: Aksiyon
Bein Connect

En büyük kaçış oyunu Paranoya’ya hoş geldiniz. Oyunda sadece iki kural var. Birincisi, oyundaki hiçbir şey gerçek değil, ikincisi ise içinizden biri kişi ölecek. Oyun tutkunu olan Lucas ve Chloe da bu çok özel olan kaçış oyunu Paranoya’ya katılmaya karar verir. İlk bilmeceyi başarıyla çözen ikili, terk edilmiş bir akıl hastanesine götürülür. Korkutucu bir ormanın içindeki bu yerde kendileri gibi finale kalan dört oyuncu daha vardır. Oyuncular, kapatıldıkları yerden kurtulup oyunu tamamlamanın yolunu aramaya başlar. Ancak çok geçmeden içlerinden sadece bir kişinin oradan sağ çıkacağını anlarlar.

Play or Die (2019) poster

8. Kaçış Odası (2017)
Escape Room (2017)

Puan: 4.2
Bein ConnectBlu TV

Korku filmi tutkunu Jeff ve Ben, kız arkadaşları Jess ve Angie'yi de ikna ederek çok popüler olan kaçış odası deneyimini yaşamak için Los Angeles'ın en iyi kaçış odalarından birine giderler. Dört gencin, ipuçlarını bulup bu ürkütücü ve karanlık detaylarla dolu odadan kaçabilmeleri için 55 dakikaları vardır. Dakikalar ilerledikçe odada yalnız olmadıklarını, duvara zincirle bağlı, maskeli birisinin daha bulunduğunu fark ederler. Dört arkadaşın eğlence için geldikleri kaçış odası bir ölüm odasına dönüşmüştür. Hayatta kalmanın tek yolu, oyunu oynamaya devam edip yapbozun parçalarını birleştirmektir.

Escape Room (2017) poster

7. Circle (2015)

Puan: 5.9
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Karanlık bir odada gizemli bir çemberin etrafında uyanan elli kişi, içlerinden kimin hayatta kalmayı hakettiğine karar vermek zorundadırlar.

Circle (2015) poster

6. Arınma Gecesi: Anarşi (2014)
The Purge: Anarchy (2014)

Puan: 5.7
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Yılda sadece bir gece boyunca tüm suçların serbest olduğu bir dünyada geçen film, Arınma Gecesi öncesi çocuklarıyla birlikte eve dönen bir çiftin gerilimini beyazperdeye taşıyor. Güvenli evlerine ulaşmaya çalışan ailenin benzini yolda biter. Tam da bu esnada oğlunu öldüren adamdan intikam almak için Leo sokaklara çıkmıştır. Bir anne ise kızıyla birlikte yağmalanan evinden canını zor kurtarır. Los Angeles.'ın bu en haşin gecesinde hayatta kalmaya çalışan 5 kişinin yolu kesişecektir...

The Purge: Anarchy (2014) poster

5. The Purge (2018)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon, Dram
Amazon Prime

Değiştirilmiş bir Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan, ilgisiz birkaç kişi, tüm suçun 12 saat boyunca yasal olduğu bir gece hayatta kalmak için ne kadar ileri gideceklerini keşfediyor.

The Purge (2018) poster

4. Küp (1997)
Cube (1997)

6 kişi uyandıklarında kendilerini garip bir yerde bulurlar. Burası içiçe geçmiş küp şeklindeki odalardan oluşan bir hapishaneye benzemektedir. Dışarıya çıkmak için birlikte çaba sarfetmeleri ve ölümcül tuzaklardan kurtulmaları gerekecektir. Farklı karakterlerdeki insanlar için, üstelik korkunun pençesini enselerinde hissederlerken bu hiç de kolay değildir.

Cube (1997) poster

3. %3 (2016)
3% (2016)

Elit insanların kalabalık kenar mahallelerden uzaktaki cennet gibi bir adada yaşadığı bir gelecekte, sefaletten kurtulan %3'e katılmak için tek bir şansınız var. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

3% (2016) poster

2. Açlık Oyunları (2012)
The Hunger Games (2012)

Puan: 7.5
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVPuhu TV

Yakın bir gelecekte Kuzey Amerika kuraklık ve arkasından gelen yangın ve kıtlıklarla zayıflayarak çökmüş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir. Kısmen eğlence amaçlı, kısmen de halka göz dağı vermeyi hedefleyen bu oyunlar, ayrıca tüm Panem ülkesinde televizyonlardan da izlenmektedir. 24 farklı 'yarışmacı' bütün televizyon seyircilerinin gözleri üzerindeyken, rakiplerini eleme ve hayatta kalma mücadelesi vermektedirler.

The Hunger Games (2012) poster

1. Alice in Borderland (2020)

Puan: 7.6
Tür: Aksiyon
Netflix

Amaçsız bir bilgisayar oyuncusu ve iki arkadaşı kendilerini paralel evrendeki Tokyo'da bulur. Burada hayatta kalmak için bir dizi acımasız oyuna katılmaları gerekir.

Alice in Borderland (2020) poster