Romantik komedi, belki de izleyicilere en iyi hissettiren film türüdür. Hoşça vakit geçirip; sevgiliyle zaman geçirmek içinse birebirdir. Biz de bu türün en iyilerini sizler için sıraladık. İyi seyirler...

20. First Daughter (2004)

Puan: 3.0
Amazon Prime

Samantha Mackenzie, her üniversite birinci sınıf öğrencisinin istediğini ister: evden ve ebeveynlerinden uzak bir hayat yaşamak. Ama bu kolay olmayacaktır, çünkü Sam'in evi Beyaz Saray'dır.

First Daughter (2004) poster

19. Romantik Değil mi! (2019)
Isn't It Romantic (2019)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

New York'lu mimar Natalie çocukluğunda romantik komedi filmlerini sevse de artık acı gerçekle yüzleşmiştir; romantik komediler sahte ve gerçeklikten uzaktır. Artık yetişkinliğe erişmiş olan Natalie'nin tek hedefi şehrin bir sonraki gökdelenlerine imzasını atabilmektir. İşinde yükselmek isteyen genç kadın ne kadar çabalasa da şehri güzelleştirecek binalar tasarlamak yerine ofisin getir götür işleriyle meşgul edilmektedir. Ancak bu da yetmezmiş gibi günün birinde bir soyguncuyla karşı karşıya gelir ve bilincini kaybeder. Uyandığında ise hayatı en büyük kabusuna dönüşmüştür; bir romantik komedi filmine... Romantik komedi filmlerinin klişelerini birbiri ardına yaşayan genç kadın, kendini bir anda anlamlandıramadığı bir dünyada bulur. Bir film sahnesine dönüşen bu hayatında filmin sonu mutlu olacak mıdır?

Isn't It Romantic (2019) poster

18. Aşka İki Hafta (2002)
Two Weeks Notice (2002)

Puan: 4.8
Blu TV

Başarılı avukat Lucy Kelson, çalıştığı şirkette çekici patronu George Wade için saçını süpürge yapmaktadır. İşinin yoğunluğu nedeniyle, gizliden ilgi duyduğu patronuna rağmen işten ayrılma kararı alır. İşe girerken belirlediği hedeflere ulaştığı için de, daha fazla çalışmasına gerek kalmamıştır. Fakat kendi yerine alınan kadını gördükten sonra, duyguları nedeniyle pişmanlık duymaya başlar. Gitmek mi zordur yoksa kalmak mı, bir türlü karar veremez * Sandra Bullock’lu Güzel Dedektif’in yazarı olarak tanıdığımız yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi, Bullock ve Grant’ı biraraya getiriyor.

Two Weeks Notice (2002) poster

17. Evlidir Ne Yapsa Yeridir (1978)

Puan: 6.5
Bein ConnectPuhu TVBlu TV

Evlidir Ne Yapsa Yeridir; Kadir İnanır ve Hülya Koçyiğit'in başrollerini paylaştığı 1978 yıl yapımı Türk Filmidir. Aynı apartmanda yaşayan üç çiftin hikayesi.

Evlidir Ne Yapsa Yeridir (1978) poster

15. Aşk Doktoru (2005)
Hitch (2005)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Kısaca Hitch olarak bilinen Alex Hitchens, New York'ta yaşayan ünlü bir "aşk doktoru"dur. Eşsiz "reçeteleriyle" sayısız erkeğe yardımcı olmuştur. Onun sayesinde bir çok erkek hayallerinin kadınının gönlünü fethetmiştir. Bir gün, Allegra Cole isimli güzel yıldıza kafayı takmış olan silik muhasebeci Albert ondan yardım ister. Hitch ilk defa zorlanır.Yolu, Allegra'nın peşinde olan güzel ve zeki dedikodu gazetesi yazarı Sara Melas ile kesiştiğinde ise ilk defa aşık olur. Oysa Sara'nın niyeti Hitch'in maskesini düşürmektir.Aşk Doktoru, Will Smith, Eva Mendes gibi isimleri romantik komedide birleştiren bir yapım. ABD'de vizyona girer girmez gişe rekorları kırarak kendi türünden filmlerde görülmemiş bir başarıya imza attı; söylemesi bizden.

Hitch (2005) poster

14. Bewildered Bolbol (2010)

Puan: 6.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Hafıza kaybı geçiren bir adam kendisine oyunlar oynayan kadınlar arasında hangisini seçeceğine karar verememektedir.

Bewildered Bolbol (2010) poster

13. Tek Gecelik Aşk (2014)
About Last Night (2014)

Puan: 6.4
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Bardan yatak odasına geçen ve sonunda gerçek dünyada teste tabi tutulan iki çift için yeni bir aşk zamanı...

About Last Night (2014) poster

12. Ocho apellidos vascos (2014)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon
Blu TV

Rafa sürekli şakalar yaparak karşısındaki genç kadın Amaia'ı sinirlendirmek için elinden geleni yapmaktadır. Bir akşam oldukça sarhoş olan Amaia, Rafa'nın evinde kalmak zorunda kalır. Sabah uyandığında kuzeye doğru ilerlemek isteyen Amaia'ya Rafa eşlik edecek ancak bu yolculukta sadece ikisi olmayacaktır.

Ocho apellidos vascos (2014) poster

11. Hiç Bundan Sonra (2018)
Nappily Ever After (2018)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Dışarıdan bakıldığında mükemmel bir hayatı olan Violet Jones (Sanaa Lathan) her şeyi kontrol etme konusunda takıntılıdır. Uzun süreli erkek arkadaşından beklediği evlilik teklifini alamaması ve yaşadığı diğer sorunlarla birlikte bir gün kuaförde başına gelen talihsizlik, hayata başka bir gözle bakmasına vesile olacaktır.

Nappily Ever After (2018) poster

10. Senin İçin Çıldırıyorum (2021)
Loco Por Ella (2021)

Birlikte geçirdikleri çılgın gecenin ardından Adri, Carla'yı tekrar görmek için tek çaresinin onun kaldığı psikiyatri kliniğine hasta olarak yatmak olduğunu fark eder.

Loco Por Ella (2021) poster

9. Someone Great (2019)

Puan: 6.9
Tür: Aksiyon
Netflix

Jenny, New York'ta dokuz yıldız sevgilisiyle birlikte yaşayan genç bir kadındır. 20'li yaşlarının sonunda olan Jenny, 30'una basmadan önce San Francisco'dan hayallerinin gerçekleşmesini sağlayabilecek bir iş teklifi alır. Ancak bu teklif onun tüm yaşamını değiştirecektir. Dokuz yıllık erkek arkadaşından ayrılmak zorunda kalacak ve eski hayatını geride bırakmak için arkadaşlarının da desteğiyle mücadele etmek zorunda kalacaktır.

Someone Great (2019) poster

8. Starting Over (1979)

Puan: 7.1
Tür: Aksiyon
Bein ConnectGoogle Play Movies

Orta yaşlarda boşanmış bir adam olan Phil'in hayatında artık yeni bir ilişki vardır. Ne vardır ki Phil, eski eşini bir türlü unutamaz ve komik olaylara neden olur.Yazar Dan Wakefield'ın çok satan romanından uyarlama olan film, 2 dalda Oscar adaylığı elde ederken başrollerdeki güçlü oyuncularıyla adından söz ettiriyor.

Starting Over (1979) poster

7. Khoobsurat (2014)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Yaralı bir krala yardım etmesi için işe alınan özgür ruhlu bir doktor, kralın oğluna âşık olunca ailenin geleneğe bağlı yaşam tarzına meydan okumuş olur.

Khoobsurat (2014) poster

6. Bir Bilsen (2020)
The Half of It (2020)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Utangaç bir kız olan Ellie Chu, derslerinde oldukça başarılı olan bir lise öğrencisidir. Okulun futbol takımındaki öğrencilerinden olan Paul, okulun en havalı kızını etkilemenin yolunu arar. Bunun için de Ellie’den yardım ister. Paul’a yardım etmeyi kabul eden Ellie, bu süreçte kendilesi ile ilgili farkında olmadığı gerçeklerle yüzleşir. Ellie, Paul’un etkilemeye çalıştığı kızdan hoşlandığını fark edince, işler içinden çıkılmaz bir hal alır.

The Half of It (2020) poster

5. Ayarlama (2018)
Set It Up (2018)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon
Netflix

New York’ta çalışan iki genç asistan patronlarının tam anlamıyla hayatını kurtarmaktadır. Çokça çalışıp patronlarının tüm işlerini yapan asistanlar oldukça az kazanmaktadır ve bu duruma bir son vermek isterler. Patronlarını sırtlarından atmaya çalışan ikili çözüm olarak ikisini tanıştırmayı ve aralarında duygusal bir bağ oluşturmayı planlar. Türlü oyunlarla patronlarını bir araya getirmeye çalışan asistanlar sonunda amaçlarına ulaşır ve ikisinin sevgili olmasını sağlar. Bu süreç asistanların birbirini daha iyi tanımasına neden olacaktır.

Set It Up (2018) poster

4. Hasee Toh Phasee (2014)

Puan: 7.4
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon Prime

Nikhil, nişanlısının sorun yaratan kız kardeşi Meeta'nın düğünlerini mahvetmesini engellemekle görevlendirilir. Ama bu süreçte ikisi birbirine son derece yakınlaşır.

Hasee Toh Phasee (2014) poster

3. Jab We Met (2007)

Puan: 9.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Geet (Kareena Kapoor) deli dolu ilerisini düşünmeyen ve kesinlikle çok konuşan her düşündüğünü bu hayatta uygulanmasını gerektiğini düşünen bir karakter. Aditya Kashyap (Shahid Kapoor) çok zengin bir işadamının oğludur. Babası vefat etmiş ,annesi başka bir adamla kaçmış, batmak üzere olan şirketin bütün sorumluluğu üzerine kalmış birisidir. Bu iki farklı insanın hayatı bir trende aynı vagona düşmekle kesişir.

Jab We Met (2007) poster

2. Garsoniyer (1960)
The Apartment (1960)

Puan: 9.0
Mubi

"Garsoniyer - The Apartment" büyük bir şirkette çalışan ve yükselmek amacıyla, evini garsoniyer olarak kullanması için patronuna vermekte sakınca görmeyen ve bu arada patronun metreslerinden birine aşık olan adamın komik hikayesini konu alıyor... Sevgisine karşılık bulduğundan emin olamadığı için bir süre sesini çıkarmasa da, her şey olacağına varıyor. Kadının güzelliği aklını başından alıyor ve işini kaybetmek pahasına da olsa mücadele etmeye karar veriyor. Fakat adam, genç kadının kimi sevdiği ile ilgili şüpheleri son adımı atmaktan onu hep alıkoyuyor...

The Apartment (1960) poster

1. Annie Hall (1977)

Puan: 8.9
Blu TVMubiGoogle Play Movies

New York'lu komedyen yazar Alvy Singer (Woody Allen) aşkın peşinden gitmek istese de, yaşadığı entelektüel ortamda aradığını bulabileceği konusunda oldukça umutsuzdur. En az kendisi kadar nörotik olan şarkıcı Annie Hall (Diane Keaton) ile tanışması ise önyargılarını sona erdirir. Yoğun olduğu kadar farklı olan bir ilişki yaşamaya başlarlar. Annie Hall'u etkileyici kılan, aşk üzerine öncekilerden farklı şeyler söylemeye çalışması. Komedi ve romantizm karışımı film, 70ler de gezinmek isteyenler ya da klişe aşk tasvirlerinden sıkılmışlar için iyi bir alternatif.

Annie Hall (1977) poster