Nihayet 14 Haziran 2022 tarihinde ülkemizde yayına başlayan; dünyanın en iyi dijital yayın platformlarından Disney+ (Disney Plus) neler içeriyor? En yüksek puan alanları sizler için sıraladık. İyi seyirler...

32. The Simpsons (1989)

Puan: 8.6
Disney+

Televizyon tarihinde bir çizgi dizi efsanesi! Onları tanıtmaya ne hacet? İsimlerini söylemek yeterli. Gırtlağına düşkün Homer; dimdik duran saçlarıyla Marge; haylaz oğlan çocuğu Bart ve ailenin en duyarlı ve entelektüel kişisi Lisa... Tabii bir de komşuları Flanders’tan, bar sahibi Moe’ya, kentin sahibi zengin Bay Burns’e dek birbirinden renkli yığınla karakter. The Simpsons yetişkinlerin de çizgi film hastası olabileceğinin en büyük kanıtı. Tuhaf görünüşleri ve sıradışı tavırlarıyla Amerika’da en uzun süreyle yayında kalma rekorunu kıran “The Simpsons”, yayın hayatına 1987 yılında Tracy Ulmann Show’da kısa skeçler olarak başladı. Animasyon dünyasında çığır açan bu “uçuk” aile, yarım saatlik çizgi dizi formatına dönüştürülürken orijinal karakterlerin görünüşleri de değişti. Kısa bir süre sonra da televizyon tarihinin en önemli yapımlarından biri oldu.

The Simpsons (1989) poster

31. Dopesick (2021)

Puan: 8.6
Disney+

Dizi, izleyicileri Purdue Ecza adlı ilaç firmasının yönetim kurulu odalarından, sıkıntılı bir Virginia maden topluluğuna ve DEA'nın (Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi) koridorlarına kadar Amerika'nın opioid bağımlılığıyla mücadelesinin merkez üssüne götürüyor.

Dopesick (2021) poster

30. Desperate Housewives (2004)

Herkesi şaşırtarak, beklenmedik bir anda intiharı seçen Mary Alice Young, “oralardan bir yerden” dört yakın arkadaşının yaşadıklarını anlatıyor. Dört ev kadınının rutin yaşamları ne kadar sıkıcı ve tekdüze görünse de işin gerçeği hiç de öyle değil. Lynette, Tom'un gayri meşru çocuğu ve onun annesiyle başa çıkmaya çalışırken, Susan ise komadaki Mike'ın uyanıp ona dönmesini beklemektedir. Bree yeni tanıştığı Orson ile kötü günleri geride bırakmaya çalışacak, ama Orson'un geçmişi peşlerini bırakmayacak gibi görünüyor.

Desperate Housewives (2004) poster

29. 9-1-1: Lone Star (2020)

Owen Strand, yaklaşık 20 yıl önce, 11 Eylül'de Manhattan'daki itfaiye istasyonunda hayatta kalan tek kişidir. Saldırının ardından Owen'ın, itfaiye istasyonunu yeniden inşa etmek gibi baş etmesi zor bir görevi olur. Benzer bir trajedi Austin'deki bir itfaiye istasyonunda gerçekleştikten sonra Owen, yenilikçi yaşam ve itfaiyecilik felsefesini Teksas'a götürür ve İtfaiye İstasyonu 126 için çeşitli ve nitelikli adaylardan oluşan yeni ekibini oluşturmaya başlar.

9-1-1: Lone Star (2020) poster

28. Castle (2009)

Puan: 8.1
Disney+

Nick Castle (Nathan Fillion) tanınmış ve çok ünlü bir Roman yazarıdır,kendine göre üslubu ve yaşam tarzı olan Nick özellikle romanlarındaki değişik ve tahmin edilemez cinayetleri yazması ile tanınmaktadır. NYPD de görev yapan Dedektif Kate Beckett (Stana Katic) son zamanlarda meydana gelen seri cinayetler'de Nick'in romanlarından alıntı yapıldığını fark eder, Nick'ten cinayetler ile ilgili yardım ister.

Castle (2009) poster

27. Angel (1999)

Bir çingene tarafından ruhla lanetlenen vampir Angel, Kaliforniya'nın küçük bir kasabası olan ve Cehennem Ağzı'nın bulunduğu Sunnydale'i, dolayısıyla vampir avcısı sevgilisi Buffy'yi terkederek Los Angeles'a taşınır. Angel, burada tanıştığı Doyle'un öngörü yeteneğiyle günahlarının bedelini ödemeye karar verir. Doyle, LA sokaklarında başı derde giren insanlara dair imgelemler görmektedir. Angel bu insanları bulup onlara yardım etmeye başlar. Sunnydale'de aradığını bulamayan ve aktris olma hayalleriyle Los Angeles'a gelen bir başka kişi de Cordelia'dır. Birden o da kendini bu mücadelenin içinde bulur ve bir araya gelen kahramanlarımız gizli bir 'muhtaç olanlara yardım etme kurumu'nun ilk adımlarını atarlar.

Angel (1999) poster

26. The Book Of Boba Fett (2021)

Her galaksinin bir yeraltı dünyası vardır. Heyecan verici bir Star Wars (Yıldız Savaşları) macerası olan "The Book of Boba Fett" dizisinde, efsanevi ödül avcısı Boba Fett ve paralı asker Fennec Shand, bir zamanlar Jabba the Hutt ve suç örgütü tarafından yönetilen bölgede hak iddia etmek için kumlu Tatooine topraklarına yöneliyorlar.

The Book Of Boba Fett (2021) poster

25. Loki (2021)

Avengers: Endgame olayları sırasında Tesseract'ı çaldıktan sonra, Loki'nin alternatif bir versiyonu, zaman ve mekanın dışında var olan ve zaman çizgisini izleyen bürokratik bir organizasyon olan gizemli Zaman Varyantları Otoritesi'ne getirilir. Zaman varyantı olması nedeniyle varlığının silinmesi veya zaman çizgisinin düzeltilmesine ve daha büyük bir tehdidin durdurulmasına yardımcı olmak için Loki'ye bir seçenek sunarlar.

Loki (2021) poster

24. Hawkeye (2021)

Dizi, Marvel Sinematik Evreni’nin sevilen kahramanlarından olan Hawkeye’a odaklanıyor. Hawkeye'ın dizide eğitmesine tanık olacağımız Kate Bishop karakteri, çizgi romanlarda zengin bir iş adamının kızı olarak tanınıyor. Kate, babası Derek'e hayran olan bir genç kızdır. Babasının dikkatini çekmek için her şeyi yapabilecek olan Kate'in annesi ise bir tatilde hayatını kaybeder. Kate, henüz küçük yaşlardayken, babasının o kadar da iyi biri olmadığına tanıklık eder. Bunun ardından artık ona saygı duymamaya ve onu yakından takip etmeye başlar. Kate Bishop, Ant-Man'in kızı ile birlikte Young Avengers isimli gruba katıldığında gerçek bir süper kahraman dönüşür. Kate, Civil War sırasında Captain America'nın yanında olan Clint Barton'ın ile birlikte savaşır.

Hawkeye (2021) poster

23. 9-1-1 (2018)

En korkutucu, şok edici ve kalp durdurucu durumlara sürüklenen polis memurlarının, sağlık görevlilerinin ve itfaiyecilerin yüksek basınçlı deneyimlerini keşfedin. Bu acil müdahale ekipleri, en savunmasız olanları kurtarmakla kendi hayatlarındaki sorunları çözme arasında denge kurmaya çalışmalıdır.

9-1-1 (2018) poster

22. Vampir Avcısı Buffy (1997)
Buffy The Vampire Slayer (1997)

Buffy, görünüşte annesiyle birlikte Sunnydale'e taşınan ve burada yeni okulu Sunnydale High'a alışmaya çalışan sıradan bir genç kızdır. Buffy'nin kısa zamanda bu küçük kasabaya alışmasını kolaylaştıran şey, yöre halkının sıcak karşılamasından çok, Cehennem Ağzı'ndan fırlamış türlü iblis ve vampirlerdir. Buffy her nesilde, gecenin yaratıklarıyla mücadele etmeleri üzere seçilen Avcı'ların sonuncusudur ve buraya gelmesinin sebebi de önceki okulunu, vampirleri yok etmek için ateşe verip kül etmiş olmasıdır. Hiç de istemediği bu kaderi yaşamasını kolaylaştıran şey arkadaşları Willow, Xander ve gözetmeni Giles'ın varlığıdır. Ancak ruhu olan vampir Angel'ın devreye girişi işleri biraz karıştıracaktır.

Buffy The Vampire Slayer (1997) poster

21. Station 19 (2018)

Bir yangın, Station 19 liderini tehlikeye sokar.

Station 19 (2018) poster

20. The Walking Dead (2010)

Zombi kıyametinin ardından hayatta kalanlar, birlikte verdikleri ölüm kalım mücadelesinde insanlığa karşı duydukları umuda tutunur.

The Walking Dead (2010) poster

19. Grey's Anatomy (2005)

Grace Hastanesi'ne hoş geldiniz! Burada yeni ve acemi doktorlar için en zorlu doktorluk ihtisas devresi programlarından biri uygulanıyor. Bu acımasız eğitimle başa çıkmak zorunda olan kahramanlarımız ise Meredith, Izzie, George, Alex ve Cristina... Onlar dün öğrenciydiler, bugün doktorlar... Eğer yedi yıl boyunca Grace gibi bir cehennemde başarılı olurlarsa, cerrahlığa da hak kazanmış olacaklar. Ancak, ihtisas devresinin bu kadar zorlu olması, onlar için yaşamlarının geri kalanının durdurduğu anlamına da gelmiyor. Yani bu grup, aynı zamanda kıskanç sevgililer, ebeveynler, tek gecelik ilişkiler ve ev bulma krizleriyle mücadele etmek zorunda... Üstelik kahramanlarımız, bu stresli ve rekabet dolu ortamda dostluklar da kurmaya çalışıyolar

Grey's Anatomy (2005) poster

18. Wandavision (2021)

Wanda Maximoff ve Tony Stark'ın eseri android Vision ikilisini odağına alan dizide, çizgi roman uyarlamalarının tarzı klasik Amerikan sit-com estetiği ile buluşuyor. Görünürde normal ve mutlu bir hayat yaşayan Wanda ve Vision, çok geçmeden hayatlarının göründüğünden çok daha farklı olduğunu ve gerçeklikten uzakta yaşadıklarını adım adım fark ederler.

Wandavision (2021) poster

17. Criminal Minds (2005)

Puan: 8.1
Disney+

Dizinin temel esprisi, "Bir suçluyu yakalamak istiyorsanız onun gibi düşünün" sözünde yatıyor. Quantico'daki Davranış Analizi Ünitesi'nde çalışan ajanlar, suçluların psikolojilerinden, davranış biçimlerinden yola çıkarak suçu çözüyor. Yöntem: Davranış psikolojisinin uygulanması, istatistikler, ajanların deneyimleri, 'hızlı hızlı konuşanlar bir şey saklıyordur' önermesinde olduğu gibi çıkarsamalar.

Criminal Minds (2005) poster

16. Batı Yakası'nın Hikayesi (2021)
West Side Story (2021)

Puan: 8.3
Disney+

Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi olan Maria'ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir ve bu savaş ortamında Tony ve Maria'nın aşkı çiçek açar. Onların ilişkisi, çetelerin arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olur.

West Side Story (2021) poster

15. Ölü Ozanlar Derneği (1989)
Dead Poets Society (1989)

50'lerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale getirmektedir. Fakat yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından farkedilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

Dead Poets Society (1989) poster

14. Homeland (2011)

Homeland manik depresyon hastası olan CIA ajanı Carrie Mathison’un hikayesini anlatıyor. Carrie sekiz yıldır kayıp olan ve artık öldüğü farz edilen Birleşik Devletler askeri Nicholas Brody’nin kurtarılmasını sağlayan istihbaratın bir tuzak olduğuna ve Amerika topraklarında gerçekleştirilecek bir El-Kaide komplosuyla bağlantılı olduğuna inanmaktadır... CIA ajanı Carrie Mathison'ın Irak'taki ABD tehditleri üzerine alışılmışın dışındaki araştırması diplomatik bir soruna yol açar. Bunun üzerine Ajan Mathison, sahadan alınarak masa başı bir göreve atanır. Ancak soruşturması kesilmeden önce, Iraklı bir kaynağından Amerikalı bir esirin taraf değiştirdiğini öğrenir. 8 yıldır kayıp olan ve öldüğü düşünülen Çavuş Nicholas Brody, Afganistan'da yapılan özel bir operasyonda bir hücrede kilitli olarak bulunur ve kurtarılır. Çavuş Brody'nin dönüşünü, aldığı istihbarat ile ilişkilendiren Ajan Mathison, bu durumdan endişelenmeye başlar. CIA, Brody'nin bir kahraman olduğunu düşünürken Ajan Mathison duruma şüpheyle yaklaşmaktadır. Ancak Brody'nin taraf değiştirmiş bir terörist olarak ABD için tehdit olduğunu ispat etmesi hiç de kolay olmayacaktır. Bu sırada Brody, evinde bir kahraman olarak karşılarnır; ancak esir olduğu yıllar boyunca yaşadıklarının onu ne kadar olumsuz etkilediği de açıkça görülmektedir. Fiziksel olarak yaralanmış, psikolojik olarak yıpranmıştır. Artık eşi ve çocukları için adeta bir yabancıdır.

Homeland (2011) poster

13. What If...? (2021)

Marvel Sinematik Evrenindeki önemli anlar, hikayeler tamamen farklı olsaydı ve başka bir gerçeklikte olsaydı kahramanların neler yaşayabileceğini gözler önüne seriyor.

What If...? (2021) poster

12. Gizli Dosyalar (1993)
The X-files (1993)

Dizi, Fox Mulder (David Duchovny) ve Dana Scully (Gillian Anderson) isimli iki FBI ajanının maceralarını konu almaktadır. Dizide, ajan Fox Mulder ve Dana Scully FBI'ın X-Files (Gizli Dosyalar) departmanına atanmış iki ajandır. Bu departman çözülemeyen, tuhaf ve paranormal olaylarla ilişkisi bulunan dosyalardan sorumludur. Ajan Fox Mulder, paranormal olaylara ve uzaylı komplosuna "inanan" bir bakış açısı sergilerken, Ajan Dana Scully ise bilimi rehber alan kuşkucu bir tavırla hareket eder. Dolayısıyla, The X Files'da aktarılan olaylar, bu iki ajanın "inanan" ve "kuşkucu" bakış açıları çerçevesinde ele alınır. Böylece ortaya, zekice kotarılmış, izleyiciyi konu üzerinde düşünmeye iten, izlemesi oldukça zevkli bölümler çıkmaktadır.

The X-files (1993) poster

11. Sons Of Anarchy (2008)

Puan: 8.6
Tür: Dram, Suç
Disney+

Onlar düzen dışı asiler, kendi kurallarından başkasını tanımıyorlar ve altlarındaki çeliklerle çok çekiciler! Burası Anarşistlerin Motosiklet Kulübü! Jackson ‘Jax' Teller (Charlie Hunnam), anne Gemma Teller Morrow (Katey Sagal) ve Jackson'ın üvey babası ve de çetenin başı Clarence ‘Clay' Morrow (Ron Perlman) doğup, büyüdükleri California, Charming kasabasını kendi yöntemlerine göre korumaya kararlı bir ailedir. Onların çevresinde şekillenen motosikletli çete, kasabaya başka çetelerin dadanmasına engel olarak ve kanun dışı yürütülmesi gereken ne iş varsa üstleniyor!

Sons Of Anarchy (2008) poster

10. Logan: Wolverine (2017)
Logan (2017)

Yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

Logan (2017) poster

9. 24 (2001)

24, Amerikan Fox televizyonunda yayınlanan, aynı zamanda Türkçe altyazılı olarak Cnbc-e kanalında gösterilen bir polisiye macera dizisidir. 24 dizisi ismini gerçek zamanlı anlatımından dolayı almaktadır. Her sezonda 1 gün işlenir, sezonlar 24 bölümdür. Her bölümde günün 1 saati anlatılır. Bir sezon uzun metrajlı bir film gibidir. Dizinin ana karakteri Jack Bauer, hükümet için Anti Terör Timinde (CTU - Counter Terrorist Unit) çalışan bir ajandır. Los Angeles bölgesinde çalışan Bauer, terörizm olaylarını tespit edip önlemekle görevlidir. Aynı zamanda Jack Bauer dışında ki diğer ajanların etrafında geçen olaylar, hükümet ve terörist kanadındaki gelişmeler de anlatılır. Jack Bauer'in terörist atakları önlemesi için sadece 24 saati vardır. Emmy ödüllü dizinin yıldız oyuncusu Kiefer Sutherland (Jack Bauer), ilk 10 bölümde ki performansıyla Altın Küre ödülünün sahibi olmuştur.

24 (2001) poster

8. Büyük Kaçış (2005)
Prison Break (2005)

Michael Scofield dahi bir mühendistir. Kendisine ait bir şirketi ve normal bir hayatı vardır. Ama işler uzun süredir görüşmediği abisinin hapse girmesi ve idamla suçlanmasıyla değişir. Abisi Lincoln, Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısının kardeşini öldürmekle suçlanmaktadır, ama Lincoln masum olduğunu iddia etmektedir.Abisinin bu suçu işlemediğine kanaat getiren Michael onu hapishaneden çıkartmaktan başka çaresi yoktur. Bütün hukuki yolların tükendiğini anlayan Michael'ın abisini yüksek güvenlikli Fox River hapishanesinden kurtarması gerekmektedir. Ama, nasıl? Onu hapishaneden kaçırmak için çeşitli yöntemler düşünen Michael, hiçbiriyle başarıya ulaşamayacağını görür. Sadece tek bir yol vardır. İlk önce kendisinin hapse girmesi gerekmektedir. Detaylı bir plan yapar ve bu planı vücuduna dövme olarak çizdirir. Hayatını sonsuza kadar değiştirmek için planın ilk kısmını gerçekleştirmesi gerekecektir: bir bankayı silahla soymak.2005 yılında yayınlanmaya başlayan Prison Break tam bir fenomen haline gelmişti. Prison Break 2006 yılında People's Choice Award ödüllerinde "En İyi Drama Dizisi" ödülü almış, ayrıca 2007 yılında Avustralya Film Enstitüsü Dominic Purcell'i en iyi aktör ödülüne layık görmüştür

Prison Break (2005) poster

7. Annenizle Nasıl Tanıştım (2005)
How I Met Your Mother (2005)

Puan: 8.4
NetflixDisney+

Ted çocuklarına yıllar önce anneleriyle nasıl tanıştığını anlatırken, Ted'in ruh ikizi için destansı arayışı büyük ölçüde geriye dönüşlerle gösteriliyor.

How I Met Your Mother (2005) poster

6. Mandaloryalı (2019)
The Mandalorian (2019)

The Mandalorian, tek başına savaş veren biridir. Bulunduğu yer ise Yeni Galaktik Cumhuriyet'in kontrol edemediği bir bölgededir. The Mandalorian'ın yolu Cara Dune ile kesişir. Cara Dune, Cumhuriyet'e bağlı olan askerlerden biri olarak biliniyor. Cara, yolu The Mandalorian ile kesiştiği zaman, bulunduğu yere alışmaya çalışmakla meşguldür. The Mandalorian'ın görevi ise bir kafa avcısının verdiği görevi yerine getirmektir..

The Mandalorian (2019) poster

5. The Resident (2018)

Üçüncü sınıf asistanı DR. CONRAD HAWKINS (Matt Czuchry), stajyerliğinin ilk gününde idealist DR. DEVON PRAVESH'e (Manish Dayal) kol kanat gerer ve ona hastaları tedavi etmek için alışılmadık yöntemlerini öğretir. Böylece Devon, tıbbi bakımın sert gerçekleriyle yüzleşir. Bu arada Conrad, hatalarını örtmek için güç kullanarak göz dağı veren Baş Cerrah DR. SOLOMON BELL (Bruce Greenwood) ile boy ölçüşür.

The Resident (2018) poster

4. Avengers: Endgame (2019)

"Avengers Infinity War"un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler.

Avengers: Endgame (2019) poster

3. Modern Family (2009)

Puan: 8.5
NetflixAmazon PrimeDisney+

Modern Family, Amerika ABC televizyonun da yayınlanan bir komedi dizisidir. Dizi, 3 aile ve 3 ayrı yaşamı ele almaktadır. İlk ailemizin reisini "Evli ve Çocuklu" dizisinde meşhur Al Bundy karakterini oynayan Ed O'Neill, Jay Pritchett karakteriyle canlandırıyor. Jay kendinden çok daha genç bir eşe sahiptir. Gloria adlı genç eşinin bir de Manny adlı oğlu vardır. Jay, Manny'e bir yandan üvey babalık yapmaya çalışırken diğer yandan da genç eşini başkalarına kaptırmamaya çalışmaktadır. İkinci ailemiz ise Phil ve Claire Dunphy çiftidir. Claire, Jay Pritchett'in öz kızı, Phil ise damadıdır. Phil ve Claire çiftinin Haley, Luke ve Alex adın da 3 çocukları vardır. Aile'nin en büyük derdi yaramaz oğulları Luke ve erkek arkadaş sorunları başlayan kızları Haley ve Alex. Üçüncü ailemiz ise gay bir çiftten oluşuyor, Mitchell ve Cameron. Mitchell, Jay Pritchett'in öz oğlu. Bu çiftimizin Vietnam'dan evlat edindikleri Lilly adlı bir bebekleri bulunuyor.

Modern Family (2009) poster

2. Göçebe (2020)
Nomadland (2020)

Puan: 8.6
Tür: Dram, Komedi
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm malını kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

Nomadland (2020) poster

1. Yaratık (1979)
Alien (1979)

Görevini tamamlayarak Dünya'ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi Nostromo'nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı özel kabinlerinde uykudadır. Bilgisayarların çevredeki bir gezegende yabancı bir yaşam türü tespit etmeleri üzerine uyandırılırlar. Yasalar, akıllı olabilecek her canlının araştırılmasını emretmektedir. Dallas (Tom Skerritt), Lambert (Veronica Cartwright) ve Kane'den (John Hurt) oluşan ekip, gezegene gittiğinde terk edilmiş bir uzay gemisiyle karşılaşır. Buldukları yumurta benzeri organizmaları incelerken, bir tanesi kırılır ve yengeç benzeri bir yaratık Kane'in yüzüne yapışır. Ekip gemiye döndüğünde Ripley (Sigourney Weaver), Kane'i içeri almakta tereddüt eder. Karantina kuralları çok açıktır. Fakat mürettebat, arkadaşlarını kurtarmak için bu sorumluluğu alır.

Alien (1979) poster