Pandeminin bir çoğumuzu eve kapattığı bu günlerde izleyecek birşey bulamayanların imdadına Blu TV yetişti. Buna göre 16-17-18 Nisan tarihlerinde Blu TV tamamen ücretsiz olacak. Ücretsiz izlemek isteyen kullanıcılar blutvizliyorum koduyla sisteme giriş yapabilecekler. Bu sebeple Blu TV'de yer alan en iyi 32 filmi sizler için sıraladık.

32. Sefer Tası (2013)
The Lunchbox (2013)

Puan: 8.4
Tür: Romantik, Dram
Blu TVMubi

Hindistan’ın değişik geleneklerinden biri de, her gün ev kadınlarının öğle yemeklerini sefer taslarında eşlerine iletmesedir. Ama bir gün bir sefer tası başkasına gider. Hindistan’ın en kalabalık şehri ve yaklaşık 20 milyon nüfuslu Bombay’da her gün binlerce ev kadını öğle yemeği hazırlamakta ve bu yemekleri sefer taslarında, 120 yıldır geleneksel olarak devam eden mucizevi sayılabilecek bir sistemle kocalarına ulaştırmaktadırlar. Ancak bir gün kurye, bir sefer tasını yanlış adrese teslim eder. Film, dört milyonda bir ihtimalle yanlış adrese teslim edilen bu sefer tası ile başlıyor. Orta halli ev hanımı Ila’nın özenle hazırladığı sefer tasları emekliliğine az kalmış yalnız bir adam olan Saajan’a ulaşıyor. Hayalleri yok eden bu devasa şehirde ikisi de bir umut buluyor sefer taslarında..

The Lunchbox (2013) poster

31. Turist (2014)

Puan: 8.4
Blu TVMubi

Yoğun iş temposuna ara vererek, çocukları ve eşiyle beraber tatil yapmak amacıyla, Fransa'nın Alp dağlarına kayağa giden Tomas, bir öğle yemeği esnasında hiç beklemediği bir olayla karşılaşır. Bulundukları otelin üstüne çığ düşmesiyle paniğe kapılan Tomas, ailesini bırakıp kaçarken karısı Ebba çocukları kurtarma derdindedir. Bu hareket, çiftin tüm evliliklerini sorgulamasına ve Tomas'ın ailenin reisi pozisyonunun sallanmasına neden olur.

Turist (2014) poster

30. Mustang (2015)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon, Dram
Blu TVPuhu TVMubiGoogle Play Movies

Inebolu'da geçen bir hikayeyi ele alan Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır.

Mustang (2015) poster

28. Bir Yıldız Doğuyor (2018)
A Star Is Born (2018)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVGoogle Play Movies

Jackson Maine (Bradley Cooper), son zamanlarında kariyerinde düşüş gösteren yetenekli bir müzisyendir. Bir gün, henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally (Lady Gaga) ile tanışır ve ikili arasında tutkulu bir aşk başlar. Ally'nin yeteneğinin farkedilmesi için çalışan Jack onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Kendi kariyerini Ally'nin gölgesinde bırakan Jack, kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışır. Ancak bu sandığı kadar kolay olmayacaktır.

A Star Is Born (2018) poster

27. Arakçılar (2018)
Shoplifters (2018)

Puan: 9.0
Blu TVMubi

Shibata ailesi hem ufak gündelik işlerden hem de süpermarketlerden hırsızlık yaparak geçimini sağlayan geniş bir ailedir. Bir gün, hırsızlık yaptıktan sonra baba Osamu ve oğlu, dondurucu soğukta bir barakaya terk edilmiş küçük bir kıza rastlar. İlk önce Osamu’nun eşi, kızı kabul etmekte gönülsüz olsa da küçük kızın yaşadığı zorlukları öğrendikten sonra kızla ilgilenmeyi kabul eder. Hayatta kalmak için geçimini zar zor sağlayan bu aile birlikte yaşadıkları için mutludur ancak öngörülemeyen bir olay, gizli sırları açığa çıkartacak ve onları birleştiren aile bağlarının sarsılmasına neden olacaktır.

Shoplifters (2018) poster

26. Gün Doğmadan (1995)
Before Sunrise (1995)

Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine (Julie Delpy) ile Amerikalı Jesse (Ethan Hawke), Budapeşte - Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana'da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar.

Before Sunrise (1995) poster

25. Zerafet Dolu Maria (2004)
María, llena eres de gracia (2004)

Puan: 8.6
Tür: Aksiyon
Blu TV

Henüz onyedi yaşında genç bir kadın olan Maria Alvarez, tüm akrabalarıyla birlikte yaşayıp gitmekte olduğu küçük Kolombiya kasabasındaki bu hayatı oldukça ağır mesailerle çalıştığı bir çiçekçide geçmektedir. En büyük hayali haline gelen bu kasabadan kaçıp gitme şansı ise tehlikeli bir uyuşturucu çetesinden gelen teklifle gerçeğe dönmek üzeredir. Maria, midesinde taşıdığı uyuşturucu dolu paketlerle kuryelik yaparak Amerika'ya gidecek ve sonrasında burada istediği hayata kavuşacaktır. Yola çıktığında karşılaştığı şeyin ise kendisine vaat edilen yolculukla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Gösterime girdiği yıl Sundance ve Berlin film festivallerinde övgüyle karşılanan ve çeşitli ödüllere layık görülen filmin Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ına da aday gösterilmişti.

María, llena eres de gracia (2004) poster

24. Görkemli Hayatım (2003)
American Splendor (2003)

Puan: 8.6
Tür: Aksiyon
Blu TV

Filmin baş kahramanı Harvey Pekar, hiç de göründüğü gibi bir adam değildir. Elinin altındaki dosya yığını içinde kaybolup gitmiş, kafasında saç kalmamış, sevimsiz bir tip gibi görünse de o aslında iyi bir entelektüel ve kusursuz bir gözlem yeteneğinini sahibidir. İddialı bir koleksiyoncu olmakla beraber aynı zamanda American Splendor adlı çizgi romanın da yaratıcısıdır. Hikaye, filmde yer alan Pekar ile onun kendi yaşamından alıntılarla yarattığı çizgi romanındaki Pekar’ın karşı karşıya geliş anlarından alıyor kaynağını. American Splendor, 2003 Sundance Jüri Büyük Ödülü ve Cannes Uluslararası Eleştirmenler Ödülü’nün sahibi bir çizgi roman filmidir.

American Splendor (2003) poster

23. Cennetten de Garip (1984)
Stranger Than Paradise (1984)

Puan: 8.5
Blu TVMubi

Daha çok batı kültürüne özgü sayılan bireyler arası yabancılaşmanın klasik 'jarmush' metaforlarıyla anlatıldığı film, uzun süredir görüşmemiş iki uzak akrabanın, Western kültürü içinde yaşadıkları maceraları, 'kimlik' kavramını öne çıkararak sorgulayor * 1984 Cannes Altın Kamera (En İyi İlk Film) - 1984 Locarno Altın Leopar - 1985 Sundance Jüri Özel Ödülü

Stranger Than Paradise (1984) poster

22. Operasyon: Argo (2012)
Argo (2012)

Puan: 8.6
Blu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Gerçek olaylara dayanan "Argo" altı Amerikalıyı kurtarmak için düzenlenen, İran rehine krizinin sahne arkasında ortaya çıkan ve halkın yıllar sonra öğrendiği gizli bir operasyonu anlatıyor. İran devriminin kontrol edilemeyecek noktaya ulaştığı dönemde, 4 Kasım 1979'da militanlar Tahran'daki ABD elçiliğine saldırırlar ve içeride bulunan 52 Amerikalıyı rehin alırlar. Ancak tüm bu kaosun ortasında altı Amerikalı kaçmayı başarır ve Kanada büyükelçisinin evine sığınır. Bulunmalarının ve büyük olasılıkla öldürülmelerinin an meselesi olduğunun farkında olan Tony Mendez (Ben Affleck) adında bir CIA "sızma" uzmanı altı Amerikalının ülkeden sağ salim çıkmasını sağlayacak riskli bir plan yapar. Böylesine inanılmaz bir plan ancak filmlerde olmaktadır...

Argo (2012) poster

21. Timbuktu (2014)

Puan: 8.7
Blu TV

Kidane, Timbuktu yakınlarındaki çölde karısı Satima, kızı Toya ve 12 yaşındaki çobanları Issan ile birlikte kendi halinde bir hayat yaşamaktadır. Ancak Timbuktu yeni islamist-köktenci yönetim altına girmiştir. Acı ve sefalet içindeki halk bu cihatçı terör karşısında kaderlerine boyun eğmeyi reddederken, şehirde müzik, kahkaha, sigara ve futbol dahi yasaklanır. Her gün yeni mahkemeler Timbuktu’ya trajik ve absürd yeni kurallar buyurur. Birer gölgeye dönüştürülmeye çalışılan kadınlar ise ağırbaşlılıkla direnmektedirler. Tüm bunlar olurken Kidane ve ailesinin şehir ve kargaşadan uzaktaki yaşamları ise Kidane’nin, çok sevgili GPS adlı ineklerini katleden balıkçı Amadou’yu yanlışlıkla vurması ile değişir. Bu olay şehirden uzaktaki bu aileyi, yeni Timbuktu ve kurallarıyla tanıştıracaktır.

Timbuktu (2014) poster

20. Paterson (2016)

Puan: 8.6
Blu TVMubi

Paterson (Adam Driver) gün içerisinde belli bir rutin yaşayan bir adamdır. Her gün şöforlük yaptığı otobüsüyle şehri turlar, akşam köpeğini gezdirdikten sonra bara gider, sevgilisi Laura ile sıradan ama huzurlu bir hayat sürdürür. Ve tüm bu süreçte basit ama etkileyici şiirler yazar. Laura (Golshifteh Farahani) ise evle sınırlandırdığı hayatına renk katmak için her gün farklı uğraşlar arayan, hafif çılgın bir kadındır. Paterson ve Laura farklı karakterlerine rağmen birlikte bir hayat sürdürmeyi başarırlar.

Paterson (2016) poster

19. Brezilya (1985)
Brazil (1985)

Geleceğin tuhaf ve gereksiz derecede karmaşık, fütüristik dünyasındayız. Devlet memuru Sam Lowrey, etrafını saran bu bürokrasi ve teknoloji cenderesinden bunalmış bir istatistikçidir. Kaçışı ve sükuneti, kendisini her şeyden izole ettiği hayallerde bulur. Rüyalarında sürekli olarak aynı kadını kurtardığını görür.Sam'in yaşadığı gerçek dünyayı ise, herşeyi görüp kontrol eden bir bilgisayar idare etmektedir. Jill Layton isimli genç kadın terorist olmakla suçlandığında, düzenli olarak hata kontrolleri yapmakta olan Sam bunda bir yanlışlık olduğunu farkeder ve Jill ile tanıştığında onun rüyalarında kurtarıp durduğu kız olduğunu anlar.

Brazil (1985) poster

18. Toni Erdmann (2016)

Puan: 8.6
Blu TVMubi

Cannes Film Festivali’nin en çok ses getiren filmlerinden Toni Erdmann, alter egoya sahip bir baba olan Winfried Conradi'nin habersizce Bükreş’te çalışan kızı Ines’i ziyarete gittiğinde yaşadığı maceraları anlatıyor. Winfried, kızının neşesini kaybettiğine inanır ve ona sürekli sürprizler ve şakalarla yaklaşmaya çalışır. Winfried’in alter egosu Toni Erdmann ise kızının patronunun dikkatini çekecek ve işler karışacaktır.

Toni Erdmann (2016) poster

17. Müfreze (1986)
Platoon (1986)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon
Blu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Chris Taylor (Charlie Sheen), genç ve idealist bir Amerikalı'dır, ve çok geçmeden Vietnam'da sadece Viet Cong'larda değil, aynı zamanda içinde büyüyen korku, fiziksel bitkinlik ve gitgide artan kızgınlığıyla da savaşmak zorunda olduğunu anlar.Taylor'ın iki kumanda komutanı (Tom Berenger ve Willem Dafoe) düşman ve kendi aralarındaki iki savaş net bir çizgi çizmektedir, ama çelişkiler, kaos ve nefret Taylor'ın içine işler, inançlarını boğar ve duyularını insanın en yüksek tuttuğu değer olan hayata karşı hissizleştirir...

Platoon (1986) poster

16. Görevimiz Tehlike VI: Yansımalar (2018)
Mission: Impossible - Fallout (2018)

Serinin 6. filminde, Ethan Hunt (Tom Cruise) ve IMF (İmkansız Görev Gücü) ekibi, bir görevin yanlış gitmesinden sonra bazı müttefiklerinin de desteğiyle zamana karşı yarışmak zorundadır.

Mission: Impossible - Fallout (2018) poster

14. Aşk (2013)
Her (2013)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon
Blu TV

Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektuplar yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha (Scarlett Johansson) ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

Her (2013) poster

13. Florida Sosyal Konutları (2017)
The Florida Project (2017)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon, Dram
Blu TVMubiGoogle Play Movies

6 yaşındaki Moonee (Brooklynn Prince) ve ekibi, yetişkinlerin zorlu dünyasından tamamen uzak kendilerine ait bir dünya yaratmışlardır. Okulların tatil olmasıyla birlikte bu afacan grubun tek derdi, istedikleri gibi koşup oynayabilmek, kimseyi umursamadan eğlenebilmek ve istedikleri zaman sınırsız dondurma yiyebilmektir. Oysa yetişkinler için durum çok farklıdır. Artık çocuk olma lüksleri kalmamış yetişkinler için bu Florida yazı, zorluk, acı ve gözyaşı demektir.

The Florida Project (2017) poster

12. Esaretin Bedeli (1994)
The Shawshank Redemption (1994)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon, Suç, Dram
NetflixBlu TVMubiGoogle Play Movies

Genç ve başarılı bir banker olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir. İşkence, tecavüz, dayak dahil her türlü kötü koşulun hüküm sürdüğü hapishane koşullarında, Andy'nin hayata bağlı ve her daim iyi bir şeyler bulma çabası içindeki hali, çevresindeki herkesi çok etkileyecektir. Bir süre sonra parmaklıkların arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine bütün mahkumları inandırır. Bu mahkumlardan biri olan Ellis Boyd "Red" ve Andy, unutulmaz bir dostluk kurarak hapishaneyi bambaşka bir yer haline getirirler.

The Shawshank Redemption (1994) poster

11. Dunkirk (2017)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVGoogle Play Movies

İkinci Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkirk bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Winston Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır. Film, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.

Dunkirk (2017) poster

10. Kuzuların Sessizliği (1991)
The Silence of the Lambs (1991)

Puan: 8.9
Blu TVMubiApple iTunesGoogle Play Movies

Akademiden başarıyla mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter'dan bilgi alabilmesi için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.1992 yılında 7 dalda Oscar'a aday olan film, yönetmeni ve başrol oyuncularına altın heykelciği getirirken en iyi film ve en iyi senaryo uyarlaması dalında da ödüle hak kazanmıştı.

The Silence of the Lambs (1991) poster

9. Mahallenin Bazı Kedileri (2019)

Puan: 8.9
Tür: Aksiyon
Blu TV

Hanımefendi 50li yaşlarda, insanlardan izole bir halde hayatını sürdüren bir kadındır. Her gün aynı saatte evden çıkıp, parktaki kedileri besliyordur. Bir gün eve dönerken Bahadır’ın arabası Hanımefendi’ye çarpacakken durur. Bahadır 26 yaşında, memurluğa yeni atanmış genç bir adamdır. Panik atak hastasıdır ve olası heyecan durumlarında atağa geçiyordur. İkilinin yolu o gün kesişir. Bahadır ertesi gün işe arabayla gitmek ister fakat arabayı yerinden hareket ettirdiği esnada öndeki araca çarpar, panikler ve olay yerinden uzaklaşır. Bahadır’ın çarptığı araç bir komisere aittir. Hanımefendi bunu görür ve olayın peşine düşer. Bahadır yeni memurluğa adım atmışken bu durumun siciline işlemesinden korkar ve Hanımefendi’yi şikâyetlerinden vaz geçirmeye çalışır.

Mahallenin Bazı Kedileri (2019) poster

8. Elly Hakkında (2009)
About Elly (2009)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon, Dram
Blu TVMubiApple iTunesGoogle Play Movies

Ahmad, Almanya'da yıllar boyu yaşadıktan sonra, İran'ı ziyaret etmeye karar verir. Üniversiteden eski arkadaşları, Ahmad'ın gelişi onuruna Hazar Gölü kıyısında hep birlikte üç gün geçirecekleri bir tatil planlarlar. Bu tatili düzenlemek, gruptaki kadınlardan birinin, neşeli Sepideh'ın sorumluluğundadır. Sepideh, gruptaki arkadaşlarının haberi olmaksızın, kızının anaokulu öğretmeni Elly'yi de davet eder. Almanya'da yaptığı mutsuz evlilikten henüz kurtulmuş olan Ahmad, İranlı bir kadınla bir yuva kurmak istemektedir. Bunu bilen arkadaş grubu, Sepideh'in Elly'yi niçin davet ettiğini yavaş yavaş anlarlar. Tatilin ikinci gününde, her şey iyi gidiyor gibi gözükürken bir olay neticesinde Elly ortadan kaybolur * Filmin İngilizce adı "About Elly" (About a lie-Yalan hakkında). İngilizce adına yakışır bir şekil/de yalanlar üzerine oya gibi işlenmiş bir önemli film

About Elly (2009) poster

7. Yerçekimi (2013)
Gravity (2013)

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin (George Clooney) yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

Gravity (2013) poster

6. Çılgın Max 4: Öfkeli Yollar (2015)
Mad Max: Fury Road (2015)

Puan: 8.9
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Çalkantılı geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de, Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasına sürüklenir. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar. Joe ise kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

Mad Max: Fury Road (2015) poster

5. Bitmeyen Yürüyüş (2008)
Still Walking (2008)

Puan: 8.9
Blu TVMubi

Kore-eda'nın Hana'dan sonra çektiği son filmi, bir yaz günü düğümlenen, neşeyle hüznün ustaca dengelendiği bir aile dramı. Artık yaşı kemale eren bir çiftin oğluyla kızı çocuklarını ve eşlerini de yanlarına alıp aile ocağına gelirler. Ailenin en büyük oğlunun ölüm yıldönümüdür. Her ailede olduğu gibi, dargınlıklar ve sırlar yüzünden araları açılan aile üyeleri arasında halen bir sevgi bağı vardır. Ozu'nun başyapıtı Tokyo Hikâyesi'ni hatırlatan Bitmeyen Yürüyüş, aile bağlarının kıymetli olduğu kadar sinir bozucu da olabileceğini gözler önüne seriyor.

Still Walking (2008) poster

4. Annie Hall (1977)

Puan: 8.9
Blu TVMubiGoogle Play Movies

New York'lu komedyen yazar Alvy Singer (Woody Allen) aşkın peşinden gitmek istese de, yaşadığı entelektüel ortamda aradığını bulabileceği konusunda oldukça umutsuzdur. En az kendisi kadar nörotik olan şarkıcı Annie Hall (Diane Keaton) ile tanışması ise önyargılarını sona erdirir. Yoğun olduğu kadar farklı olan bir ilişki yaşamaya başlarlar. Annie Hall'u etkileyici kılan, aşk üzerine öncekilerden farklı şeyler söylemeye çalışması. Komedi ve romantizm karışımı film, 70ler de gezinmek isteyenler ya da klişe aşk tasvirlerinden sıkılmışlar için iyi bir alternatif.

Annie Hall (1977) poster

3. Yüksek Doz (2018)

Puan: 9.0
Tür: Aksiyon
Blu TV

Dört arkadaş, bir evde takılırken Kaan, "I Doser" denilen dijital bir uyuşturucudan bahseder. Bu uyuşturucuyu deneyen insanların videolarını izlerler ve pek güvenli gelmez. Aralarında kimse denemeye cesaret etmez. Kısa çöpü çeken ilk deneyen kişi olacaktır. Olaylar gelişir.

Yüksek Doz (2018) poster

2. Mekanlar ve Yüzler (2017)
Visages, Villages (2017)

Puan: 9.0
Tür: Belgesel
Blu TVMubi

Cannes Film Festivali’nde özel bir gösterimde dünya prömiyerini yapan Mekânlar ve Yüzler, son derece özel bir karşılaşmanın ve benzersiz bir işbirliğinin filmi: Fransız sinemasının en önemli isimlerinden, Yeni Dalga’nın “büyükannesi” Agnès Varda ile Fransız sokak sanatçısı ve fotoğrafçı JR’ın ortak proje-filmi. 60 yılı aşkın bir süredir sinemadan fotoğrafa, video yerleştirmeden heykele yapıtlar üreten 88 yaşındaki efsane Varda, İstanbul’da da “Şehrin Kırışıklıkları” projesiyle duvarlara yapıtlar bırakan genç JR ile birlikte Fransa’nın köylerini gezdi. İkili bir yandan halkla sohbet etti, fotoğraflar çekti, çektikleri fotoğrafları sergiledi, bir yandan da dost olup birbirlerini daha iyi tanımaya çalıştı. Mekânlar ve Yüzler, iki çok özel sanatçının sanat, yaş almak, paylaşmak ve gezmek hakkında yarattıkları son derece özel bir günce-gezi filmi.

Visages, Villages (2017) poster

1. Bir Ayrılık (2011)
A Separation (2011)

Puan: 9.2
Tür: Aksiyon, Dram
Blu TVMubi

Film, boşanmak üzere olan ama çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşen bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Simin (Leila Hatami), kocası Nader (Payman Maadi) ve kızı Termeh (Sarina Farhadi) ile birlikte İran'ı terk etmek istemektedir. Nader'in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır.

A Separation (2011) poster