Netflix'in geniş arşivine Nisan ayında eklenmiş puanı 7.3 ve üzeri olan 38 filmi sizler için sıraladık.

38. Coded Bias (2020)

MIT Media Lab araştırmacısı Joy Buolamwini yüz tanıma teknolojisinin hatalarını ortaya çıkardı. Bu belgesel, onun bu algoritmalarda tespit ettiği ön yargıları inceliyor.

Coded Bias (2020) poster

37. Dolly Parton: A Musicares Tribute (2021)

Unutulmaz yıldızlar, Yılın MusiCares Kişisi seçilen Dolly Parton'ı onurlandırmak üzere müzik ve anılarla dolu bir gecede bir araya geliyor.

Dolly Parton: A Musicares Tribute (2021) poster

36. Killa (2014)

Yaşadığı şehirden ayrılıp küçük bir köye taşınmak zorunda kalan Chinu için burada büyümek oldukça zor ve alıştığından çok farklı bir gençlik kültürü onu bekliyor.

Killa (2014) poster

35. Io La Conoscevo Bene (1965)

Ufak bir kasabada kuaförlük yapan Adriana, ünlü olma hayaliyle Roma'ya taşınır ve gösteri dünyasının kirli yüzüyle karşılaşır.

Io La Conoscevo Bene (1965) poster

34. Rambo: İlk Kan 1 (1982)
First Blood (1982)

Askerden terhis olduktan 7 yıl sonra eski bir Vietnam gazisi olan John Rambo yayan olarak geldiği bir kasabada biraz dinlenip karnını doyurmak ister. Ancak kasabanın girişinde kasaba şerifi Rambo’yu hoş karşılamaz ve kasabadan ayrılmak istemeyen Rambo’yu tutuklayıp karakola götürür. Karakolda gördüğü işkenceler sırasında aklına savaş zamanı gelen Rambo kendini kaybeder ve kasabanın yakınında ki ormanlık alana kaçar. Peşinde ki güvenlik güçlerinden kurtulmak için gördüğü eğitimi uygulamaktan başka şansı olmayan Rambo’nun eski Yeşil Bereli olduğunu öğrenen polis kuvvetleri ise eski komutanı Albay Samuel Trautman yardım isteyecektir.

First Blood (1982) poster

33. Zamanın Ötesinde (2014)
Predestination (2014)

Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zaman ajanının hikayesini konu ediyor. Gizli bir servise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir * Tıpkı bir önceki filmlerinde olduğu gibi yine ünlü aktör Ethan Hawke ile işbirliği yapan Spierig Kardeşler bu sefer Looper ile Azınlık Raporu'nun karması olacak bir bilimkurgu-gerilim çeşitlemesine imza atıyorlar. Yılın sürpriz polisiye soslu bilimkurgusal hadiselerinden biri olmaya aday film kendi kulvarında bir hayli iddialı görünüyor.

Predestination (2014) poster

32. Kareteci Çocuk (1984)
The Karate Kid (1984)

Babasının ölümünden sonra Daniel annesi ile Newark'tan New Jersey'e taşınmıştır. Kaldıkları yerde kibar Okinawalı Bay Miagi ile tanışacaktır. Okuldan yeni arkadaşı Ali Mills ile kumsalda gezerken onun eski erkek arkadaşı ve Cobra karate okulunun en iyi öğrencisi Johnny ile başını belaya sokar. Bu çekişme ile süregelen olaylar sonucunda bir gün Daniel Johnny ve onun karate okulu arkadaşları tarafından dövülürken Bay Miagi'nin onu kurtarmasına kadar giden bir süreci başlatır. Miagi ilk sefer Daniel'ın onun sensei olması isteğini reddedecektir. Fakat Johnny ve arkadaşlarının intikam isteği üzerine onun hocası olmayı kabul eder.

The Karate Kid (1984) poster

31. Yalancı Yalancı (1997)
Liar Liar (1997)

Puan: 7.4
NetflixBein Connect

Jim başarılı bir avukattır... Fakat, Jim oğluna sürekli yalan söylemektedir. Oğlu doğum gününde babasının yalnızca bir gün yalan söyleyememesini diler ve komedi başlar.

Liar Liar (1997) poster

30. Jeff Wayne's Musical Version Of The War Of The Worlds - The New Generation: Alive On Stage! (2013)

H.G. Wells'in klasik romanının bu rock opera tarzı yorumunda bir adam, Marslıların Dünya'yı istila edişini ve insanlığın hayatta kalma savaşını müzikal şekilde anlatıyor.

Jeff Wayne's Musical Version Of The War Of The Worlds - The New Generation: Alive On Stage! (2013) poster

28. Pek Yakında (2014)

Puan: 7.3
NetflixBein ConnectFilmBox Live

Hayatını korsan DVD'cilik ve beraberindeki birtakım kanunsuz işlerle kazanan Zafer, bir gün karısından büyük bir posta yer ve anlar ki bu işleri bırakmazsa evliliği bitecekir. Kanunsuz işlere zinhar tövbe eden Zafer, ailesini geri kazanmak için figüranlık yaptığı eski 'oyunculuk' günlerine geri döner. Amacı o günlerden gelen sinemacı dostlarıyla yeniden bir ekip oluşturmak ve 1970’lerden beri çekilememiş fantastik bir proje olan “Şahikalar-Kötülüğün Sonu” adlı filmi içekmektir. Fakat kurduğun ekibin yetenekleri de bir noktada gelir takılır. Şimdi hepsini eğlenceli, komik ve bir o kadar da duygusal bir macera bekler.

Pek Yakında (2014) poster

26. Kaçak Yolcu (2021)
Stowaway (2021)

Mars görevine çıkacak uzay gemisine sızan kaçak bir yolcu, yanlışlıkla geminin yaşam destek sistemlerinde ciddi hasara neden olur. Kaynakların azalmasıyla birlikte uzayda ölümle burun buruna gelen mürettebatın alması gereken çok zor bir karar vardır.

Stowaway (2021) poster

25. Il Sindaco Pescatore (2016)

Gerçek olaylardan uyarlanan bu dramada çevreye duyarlı bir balıkçı, yolsuzluğa bulaşmış sahil kasabasının belediye başkanlığına seçilip uyuşturucu ve suçla mücadele eder.

Il Sindaco Pescatore (2016) poster

24. John Wick (2014)

Puan: 7.6
NetflixFilmBox LiveBlu TV

Yönetmenliğini David Leitch ve Chad Stahelski ikilisinin üstlendiği film; kendisini öldürmek için tutulan eski bir dostunun peşine düşen tetikçi John Wick'in intikam öyküsünü anlatıyor. Yapılan klasik bir araba hırsızlığı, Rus mafyasının önemli adamlarından birinin oğlunun başını belaya sokacaktır. John Wick, emekliye ayrılmış bir tetikçidir. Emekliliğinin tadını çıkarırken karısının yakalandığı amansız hastalıkla hayatı altüst olur. Karısından kendisine kalan en değerli varlığı ve can yoldaşı köpeğidir. Ancak evine dalan üç gangster onu da öldürür. Gansterlerden biri, mafya babası Viggo Tasarov'un oğlu Josef Tasarov'dur ve John'un daha önce birlikte çalıştığı bir adamdır. Artık kaybedecek hiçbir şeyi de kalmayan John Wick'in tek istediği intikamdır ve New York sokaklarında düşmanlarıyla nefes kesen bir kovalamacanın içine girer.

John Wick (2014) poster

23. Her Devrin Adamı (1966)
A Man for All Seasons (1966)

Başka bir kadınla evlenmek için karısını boşamak isteyen 8. Henry ile bu duruma ister istemez karışan Sir Thomas More'un öyküsü En iyi film, yönetmen ve aktör (Paul Scofield) dahil alti dalda Oscar kazanan "Her Devrin Adami", Leo McKern ve Orson Welles'li kadrosuyla gerçek bir klasik.

A Man for All Seasons (1966) poster

22. İyi Adamlar (2016)
The Nice Guys (2016)

1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March (Ryan Gosling) ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy (Russell Crowe) bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan Amelia isminde kayıp bir kızı bulmaları gerekmektedir. Amelia Kuttner (Margaret Qualley), ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountains’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur.

The Nice Guys (2016) poster

21. Os Salafrários (2021)

Sahtekârlık girişimi başarısızlığa uğrayan Clóvis yıllardır görüşmediği üvey kız kardeşi Lohane ile karşılaşır. Başları dertte olan ikili, iş birliği yapmaya karar verir.

Os Salafrários (2021) poster

20. G.O.R.A. (2004)

Arif, Antalya’da halı ticareti yapmaktadır. En büyük zevki UFO’larla ilgili hayaller kurup bunları çevresi ile paylaşmaktır. Bir gün hayali gerçek olur ve uzaylılar tarafından kaçırılır. Komutan Logar’ın esir ettiği Arif, GORA gezegenini bir alev topundan kurtarır. Bu sayede Logar’ın düşmanlığını, Amiral’in kızı Prenses Ceku’nunsa sevgisini kazanır. Oysa Logar, Prenses Ceku ile evlenip gezegeni ele geçirmeyi planlamaktadır. Arif’in yapabileceği tek şey, kaçarken Ceku’yu da yanına almaktır.

G.O.R.A. (2004) poster

18. Héroes: Silencio Y Rock & Roll (2021)

1980'lerin çığır açan İspanyol rock grubu Héroes del Silencio'nun kariyerinde nasıl tırmandığı inceleniyor. Grup, Enrique Bunbury ile daha sert bir sound'a sahip oluyor.

Héroes: Silencio Y Rock & Roll (2021) poster

17. Io Sono Libero (2016)

Bir gazeteci, Palermo'da mafyaya haraç ödenmesine karşı çıkan ilkeli bir tekstilciyi araştırır.

Io Sono Libero (2016) poster

16. Il posto (1961)
Il Posto (1961)

İHALE GELİŞTİRİLMESİ ÖĞRENCİ BİR HİKAYE VE DEHUMANİZASYON KURUMSAL KURUMSAL BİRLİKTE, ERMANNO OLMI'S IL POSTO, bir genç adamın tökezlemesinin modern yetişkinliğin tehlikelerine sokan bir genç adamın tökezlemesinin dokunaklı ve komik bir hikayesidir.

Il Posto (1961) poster

15. Görevimiz Tehlike V (2015)
Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

Puan: 8.1
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Ethan ve beraberindeki ekibi şimdiye kadarki en imkansız göreve çıkacak. IMF’i ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası dolandırıcılık örgütü Sendika’nın kökünü kazımak için yola çıkan Görevimiz Tehlikeli ekibi bu süreçte organizasyonun da hedefi haline gelirler...

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) poster

14. Zodiac (2007)

Zodiac, San Fransisco körfez bölgesini dehşete boğmuş ve onlarca yıl boyunca şifreleri ve mektuplarıyla dört ayrı yargı bölgesinin yetkilileriyle alay etmiş bir seri katilin gerçek hikâyesine dayanan bir gerilim filmi. Bir avcıyı avlamak dört adam için bir saplantı hâlini alır; bu öyle bir saplantıdır ki onları eski hâllerinin birer hayaletine dönüştürür, yaşamları katilin bıraktığı sonu gelmeyen ipuçlarıyla bir kurulup bir yıkılır.

Zodiac (2007) poster

12. Miss Saigon: 25th Anniversary (2016)

Savaş zamanında vietnamlı bi kız ile amerikalı bi askerin aşk hikayesini konu alan müzikal. Aslında Madame Butterfly operasının müzikal versiyonudur.

Miss Saigon: 25th Anniversary (2016) poster

11. Gölge ve Kemik (2021)
Shadow And Bone (2021)

Yetim bir haritacı olan Alina Starkov, savaştan parçalanmış dünyasının kaderini değiştirebilecek bir gücü açığa çıkardığında, karanlık güçleri karşısında bulur.

Shadow And Bone (2021) poster

9. Şrek (2001)
Shrek (2001)

Shrek, oldukça korkutucu bir görünüme sahip, devasa, yeşil bir troldür. Yalnızlığın getirisiyle, hayatının geri kalanını beraber geçirebileceği, en az kendisi kadar çirkin bir yaratık bulmanın hevesindedir. Bir kahin, kehanetini açıklar. Şrek ile güzeller güzeli bir prenses olan Fiona arasında duygusal bir ilişki cereyan edecektir. Ancak Şrek ne kadar çirkinse Fiona bir o kadar güzeldir. Oldukça garip durumlar ve vaziyetler peyda olmak üzeredir.

Shrek (2001) poster

8. Gece Vurgunu (2014)
Nightcrawler (2014)

Puan: 8.3
NetflixFilmBox LiveGainApple iTunes

Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) kariyer peşinde, genç ve hırslı bir adamdır. Hayatta "amaca giden her yol mübahtır" düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır...

Nightcrawler (2014) poster

7. 3 Aptal (2009)
3 Idiots (2009)

Hindistan’da mühendislik okuyan Farhan, bu bölüme ailesinin zoruyla girmiştir. Farhan'ın asıl arzusu ise fotoğrafçılık eğitimi almaktır. Oda arkadaşı Raju ise fakir bir ailede büyümüş, bir an önce mesleğini eline alıp onlara bakmak için çırpınan bir mühendis adayıdır. Odalarına gelen Rancho (Aamir Khan) ise her ikisinden de tamamen farklı, tuhaf ve bir o kadar da zeki bir çocuktur. Birbirlerinin en yakın arkadaşı haline gelen Farhan, Raju ve Rancho, Rancho’nun içinde bulunduğu okulu ve eğitim sistemini değiştirme çabalarının sonucunda okulun diktatör hocası “Virus”ün görüş alanına girerler. Kendilerine ve tüm okula ilham olan, herkesten farklı düşünen ve sistemi değiştirmenin mümkün olduğunu savunan Rancho, mezun olduktan sonra ortadan kaybolur. Rancho’yu bulmak için yıllar sonra yollara düşen Farhan ve Raju, bu yolculuklarında Rancho’nun şaşırtıcı hikâyesine tanık olacaktır.

3 Idiots (2009) poster

6. Uçuş (2010)
Udaan (2010)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon, Dram
NetflixAmazon Prime

Hindistan’ın en iyi yatılı okullarından birinde okuyan Rohan ve 3 arkadaşı, okuldan kaçıp sinemaya gittikleri için okuldan atılırlar ve evlerine dönmek zorunda kalırlar. Arkadaşlarından farklı bir şehirde yaşayan Rohan’ın annesi yıllar önce ölmüş, şimdi yanına döneceği babası ise Rohan’ı 8 yıldır görmemiştir. Rohan babasının yanına döndüğünde bugüne kadar hiç görmediği 6 yaşında bir üvey kardeşi olduğunu öğrenir. Ayrıca babasının sert, otoriter ve katı dünyasıyla da tanışır. Bir yazar olmak için yaşayan ve sürekli yazan Rohan, üniversitede edebiyat okumak istemektedir. Ancak babası onunla aynı şekilde düşünmemektedir ve Rohan için farklı planları vardır. Rohan bu yeni dünyada yaşamaya çalışırken, amcası ve yeni arkadaşlarıyla birlikte şehrin sokaklarıyla birlikte, başlarda ısınamadığı kardeşi Arjun’un ve kendisinin iç dünyasını da keşfedecektir.

Udaan (2010) poster

5. Mcqueen (2018)

Film, 2010 yılında hayata veda eden ünlü İngiliz tasarımcı Lee Alexander McQueen’in efsanevi dünyasını anlatıyor. Tasarımcının çocukluk ve ilk gençlik yıllarını sarsıcı bir atmosferle aktaran belgesel, McQueen’in efsanevi şovlarının arkasındaki çarpıcı gerçeklere de odaklanıyor. 27 yaşında Givenchy‘nin başına geçen tasarımcının ikonik tarzı, onu endüstrinin gotik yüzü hâline getirirken; belgesel McQueen’i tanımak için de ideal bir ortam yaratıyor.

Mcqueen (2018) poster

4. New Gods: Nezha Reborn (2021)

Sıradan bir kurye ve motor yarışları tutkunu olarak hayatını sürdürürken eski düşmanlarıyla karşılaşan Nezha, sevdiklerini korumak için güçlerini yeniden keşfetmelidir.

New Gods: Nezha Reborn (2021) poster

2. Chadwick Boseman: Portrait Of An Artist (2021)

Yazarlar, yönetmenler ve oyuncular, Chadwick Boseman'ın sıra dışı oyunculuk yöntemini konuşmak için bir araya geliyor.

Chadwick Boseman: Portrait Of An Artist (2021) poster

1. Schindler'in Listesi (1993)
Schindler's List (1993)

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya'da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırmaya başlaması ve bu sayede 1100 Yahudi'nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Steven Spielberg'in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ünlü yönetmene Oscar kazandıran film, 1994 yılında 12 dalda Oscar'a aday olmuş ve 7 dalda kazanmıştı. Filmin kazandığı Oscar'lar : En İyi Film, Yönetim, Kurgu, Sanat Yönetimi, Görüntü, Özgün Müzik ve Senaryo Uyarlaması.

Schindler's List (1993) poster