Cem Yılmaz'ın yazdığı, yönettiği veya oynadığı en iyi filmleri sizler için sıraladık.

11. Ali Baba ve 7 Cüceler (2015)
Ali Baba Ve 7 Cüceler (2015)

Puan: 5.8
NetflixBein ConnectFilmBox Live

Bahçe cüceleri satan Şenay Cüccaciye'nin sahibi olan Ali Şenay ve İlber işlerini büyütüp dünyaya açılmak için Sofya'da bir fuara katılır. Fuarda işler istedikleri gibi gitmeyince başları belaya girer. Mançov adlı kötü kalpli bir adamın plânlarından haberdar olan Şenay ve İlber, onun hain plânlarını durdurabilmek için yeni tanıştıkları Memedov ve Veronika ile büyük bir mücadeleye girişir.

Ali Baba Ve 7 Cüceler (2015) poster

10. Deli Aşk (2017)

Puan: 5.4
NetflixFilmBox LiveApple iTunesGoogle Play Movies

Deli Aşk, Maraş dondurmacısı Ekrem’in sevdiği kız Neşe’nin kalbini kazanmaya çalışırken başına gelen komik olayları konu ediyor. Emrah Kaman ve Murat Kaman'ın senaryosunu yazdığı, Cem Yılmaz'ın yapımcılığını yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Zafer Algöz, Pelin Akil, Şafak Pekdemir, Abdullah Şahin, Yasemin Öztürk, Nilperi Şahinkaya, Toygan Avanoğlu gibi isimler yer alıyor.

Deli Aşk (2017) poster

9. Karakomik Filmler: 2 Arada (2019)

Puan: 6.4
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Feribotta çalışan, eksik dişli bir garsonun dünyası, kendisini istihdam eden işletmenin değişmesiyle altüst olur.

Karakomik Filmler: 2 Arada (2019) poster

8. Arif V 216 (2018)

Puan: 7.1
NetflixFilmBox LiveGoogle Play Movies

Uzayda 1960'lara doğru yol alan Arif, insan olma hayali kuran robot arkadaşını ve dünyayı karanlık bir gelecekten kurtarmalıdır. (13 yaş ve üzeri için uygundur)

Arif V 216 (2018) poster

7. A.R.O.G (2008)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Komutan Logar, halı tüccarı Arif'i zamanda bir milyon yıl geriye gönderir. Burada dinozorlarla karşılaşan Arif, sakalını tıraş etmenin bir yolunu da bulur. (13 yaş ve üzeri için uygundur)

A.R.O.G (2008) poster

6. Pek Yakında (2014)

Puan: 7.3
NetflixBein ConnectFilmBox Live

Hayatını korsan DVD'cilik ve beraberindeki birtakım kanunsuz işlerle kazanan Zafer, bir gün karısından büyük bir posta yer ve anlar ki bu işleri bırakmazsa evliliği bitecekir. Kanunsuz işlere zinhar tövbe eden Zafer, ailesini geri kazanmak için figüranlık yaptığı eski 'oyunculuk' günlerine geri döner. Amacı o günlerden gelen sinemacı dostlarıyla yeniden bir ekip oluşturmak ve 1970’lerden beri çekilememiş fantastik bir proje olan “Şahikalar-Kötülüğün Sonu” adlı filmi içekmektir. Fakat kurduğun ekibin yetenekleri de bir noktada gelir takılır. Şimdi hepsini eğlenceli, komik ve bir o kadar da duygusal bir macera bekler.

Pek Yakında (2014) poster

5. Yahşi Batı (2009)

Puan: 7.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Osmanlı Padişahı’nın iki kahramanı Vahşi Batıya göndermesini konu alan filmde ’ Vahşi Batı ’ nasıl ’Yahşi Batı ’ olur hep birlikte izleyip göreceğiz.

Yahşi Batı (2009) poster

4. Av Mevsimi (2010)

Puan: 7.5
NetflixGain

Cinayet masasındaki tecrübesi nedeniyle Avcı lakabının hakkını veren Komiser Ferman ile adı deliye çıkmış İdris baba-oğul kadar birbirine yakın iki polistir. Aralarına antropoloji mezunu bir çömez olan Hasan katılmıştır. Üçü öldürülen genç bir kızın katilini bulmakla görevlendirilir. Soruşturma sırasında uyuşturucu ticaretinden zengin bir işadamına kadar farklı insanlarla karşılaşacak bu üç polisin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.

Av Mevsimi (2010) poster

3. İftarlık Gazoz (2016)

Puan: 7.4
NetflixFilmBox LiveGoogle Play Movies

1970’ler Türkiye’sinin barış ve huzur dolu Ege kasabalarından birinde ailesi ile beraber yaşayan Adem, zeki ve çalışkan bir öğrencidir. 5.sınıfı yeni bitiren Adem, yaz tatilini boş geçirmek istemez ve ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. Zor da olsa ailesinden izni koparan Adem gazozcu çırağı olarak çalışmaya başlar. Ramazan ayının başıdır ve Adem camide imamın oruç ile anlattıklarını üzerine alınır, üstelik Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruç tutmasına izin vermeyen ailesinden gizli oruç tutmaya başlar fakat Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir. Hele de bozmanın kefareti 61 gün iken ve Berna’nın aslında direk orucu tuttuğunu öğrenmişken! Susuzluk ve açlık onu çok yormuştur, seraplar görmeye başlar. Adem’in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler.

İftarlık Gazoz (2016) poster

2. Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon
Bein ConnectBlu TVPuhu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Başına sürekli trajikomik hadiseler gelen Altan (Cem Yılmaz), bir bar açmak istemekte ancak yeterli sermayeyi bir türlü bulamamaktadır. Uzun süredir görmediği ağabeyi Nuri’yi (Mazhar Alanson) rastlantı sonucunda bir kavgada bulur. Nuri de bir ilaç deposunda çalışmaktadır. Bu durumu öğrenen Altan, depodan uyuşturucu ilaç çalar ve ilaçları satmak için iki kardeş Bodrum’a giderler. “Her şeyin çok güzel olacağına” inanırlar. Ancak olaylar farklı bir şekilde ilerleyecektir.

Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) poster

1. G.O.R.A. (2004)

Arif, Antalya’da halı ticareti yapmaktadır. En büyük zevki UFO’larla ilgili hayaller kurup bunları çevresi ile paylaşmaktır. Bir gün hayali gerçek olur ve uzaylılar tarafından kaçırılır. Komutan Logar’ın esir ettiği Arif, GORA gezegenini bir alev topundan kurtarır. Bu sayede Logar’ın düşmanlığını, Amiral’in kızı Prenses Ceku’nunsa sevgisini kazanır. Oysa Logar, Prenses Ceku ile evlenip gezegeni ele geçirmeyi planlamaktadır. Arif’in yapabileceği tek şey, kaçarken Ceku’yu da yanına almaktır.

G.O.R.A. (2004) poster