Zombi konuları içeren yapımlara meraklı izleyiciler için tüm zamanların en iyi film ve dizilerini sizler için derledik.

16. Gece Dünyayı Yuttuğunda (2018)
La Nuit A Dévoré Le Monde (2018)

Puan: 6.6
Bein Connect

Daha bir gece önce çılgın bir partinin döndüğü bir dairede uyanan Sam’in (Anders Danielsen Lie) şimdi kalkıp gerçekle yüzleşmesi gerekmektedir: Etrafında kimse kalmamıştır ve Paris sokaklarında hareket eden tek şey yaşayan ölülerdir. Korku ve panik içerisindeki Sam, kendini uyandığı daireye kapatıp hayatta kalmanın bir yolunu bulmalıdır. Ama acaba hayatta kalan tek kişi kendisi midir?

La Nuit A Dévoré Le Monde (2018) poster

15. İyileşenler (2017)
The Cured (2017)

Puan: 6.1
FilmBox Live

Altı yıl boyunca Avrupa’ya, insanları zombivari bir yaratığa dönüştüren çok kötü bir virüs musallat olmuştur. İnsanlık bu salgın hastalığı kontrol etmekte zorluk çekerken, tedavi için büyük bir umut bulunmuştur. Fakat tedavi edilmiş olanlar virüse yakalandıklarında yaptıkları eylemlerin anılarıyla boğuşmak zorundaydılar. Yeniden uyum sağlama çabası ise iki katmanlı bir toplumun oluşmasıyla sonuç vermişti. Birçok tedavi olmuş kişi kalan aileleri tarafından dışlanmıştı. Diğerleri ise onlara uygulanan denetime karşı derin bir öfke hissetmekteydi. Korku, pişmanlık ve nefretin karışık olduğu duygular ve devletin direnenleri ortadan kaldırma kararı terörist bir hareketin yükselmesine neden olur ve ülkeyi tekrar çözülmesi zor bir karmaşanın içine sürükler.

The Cured (2017) poster

14. #Alive (2020)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Aniden ortaya çıkan gizemli bir virüs salgını bir anda tüm Seul'u kaplar ve hızla kontrolden çıkar. Hayatta kalanlar, hiçbir iletişim kanalına erişemez, elektrikleri yoktur ve evlerinde mahsur kalırlar. Joon Woo (Yoo Ah In) ve Yoo Bin (Park Shin Hye) enfekte olanlardan izole bir yaşam kompleksinde hayatta kalmak için mücadele eder.

#Alive (2020) poster

13. Black Summer (2019)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Black Summer, Syfy'da yayınlanan "Z Nation"ın devam dizisi olarak, dizinin yaratıcısı Karl Schaefer tarafından ekrana taşınıyor. Açlığın ve kuraklığın hüküm sürdüğü ve ölümcül bir zombi salgınının yaşandığı bir atmosferde geçen dizi, çaresiz bir annenin, küçük kızını kurtarmak için çıktığı tehlikeli yolculuğu ve bu sırada küçük bir mülteci grubuna dahil olup zorlu seçimler yapmak zorunda kalmasını işliyor. 8 bölümden oluşan "Black Summer"ın senaryosunu Karl Schaefer ve John Hyams kaleme alırken başlıca rollerini Jaime King, Sal Velez Jr., Justin Chu, Kelsey Flower ve Gwynyth Walsh gibi isimler paylaşıyor. Dizinin showrunner koltuğunda ise Schaefer ve Hyams ikilisi görev yapıyor. -

Black Summer (2019) poster

12. Dünya Savaşı Z (2013)
World War Z (2013)

Puan: 6.6
NetflixAmazon Prime

Zombi Savaşı’nın gerçek dehşetiyle yüzleşmenin vaktidir… Çin’de ortaya çıkan bir virüs insanları yaşayan ölüler haline getirmektedir. Ve insan oğlu ikiye ayrılır. Gerry Lane orduları ve hükümetleri deviren ve hatta insanlığı yok olma noktasına getiren bu zombi salgınını durdurmak için zamana karşı yarışıyor.

World War Z (2013) poster

11. Z Nation (2014)

Bir zombi virüsünün insanları kırıp geçirmesinden 3 yıl sonra bir grup insan bilinen bu virüse bağışıklığa sahip tek insanı New York’tan Kalifornia’ya götürmek zorundadırlar. Zira kalan tek laboratuvar onun kanını büyük bir hevesle beklemektedirler. İnsanoğlunun geleceği büyük bir belirsizlik içindeyken, post-apokaliptik bir Amerika’da 3000 kilometre uzunluğunda bir ölüm kalım mücadelesi başlayacaktır.

Z Nation (2014) poster

10. Pontypool: Öldüren Kelimeler (2009)
Pontypool (2009)

Puan: 6.8
FilmBox Live

Mazy, Pontypool kasaba radyosunda program yapmaktadır. Kasabada korkunç şiddet olayları olduğu şeklinde söylenti yayılmaya başlar. Radyo ekibi, bu söylentilerin İngilizceyle yayılmış bir virüsten kaynaklandığını anlarlar. Kurtarılma ümidiyle yayını sürdürürken acaba radyo dalgalarıyla virüsün yayılmasına yardım mı etmektedirler?

Pontypool (2009) poster

9. Fear the Walking Dead (2015)

Puan: 6.8
Amazon Prime

Fear The Walking Dead, The Walking Dead serisinden önce yaşananları anlatan televizyon dizisi. Dizide zombi kıyametinin nasıl oluştuğuyla alakalı soruları cevaplandırılacağı öngörülmektedir.

Fear the Walking Dead (2015) poster

8. Ölüler Ülkesi (2005)
Land of the Dead (2005)

Puan: 6.9
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Dünyanın büyük bölümünü yaşayan ölüler ele geçirmişlerdir. Yaşayan ölülerin estirdiği terör karşısında çaresiz kalan insanlar ise, 'normal' hayatlarını sürdürebilmek için çareyi tahkim edilmiş kent duvarlarının arkasına çekilmekte bulmuşlardır. Öte yandan bir avuç acımasız fırsatçı girişimci tarafından oluşturulmuş başka bir topluluk daha vardır. Bunlar da karmaşa içindeki kent caddelerinin üzerinde yükselen gökdelen kulelerinde yaşamaktadır.Kent duvarlarının dışında ölülerden oluşan ordu hızla büyüyerek güçlenir. İçeride ise anarşi doruk noktasına varmıştır. Kentteki insanların hayatını kurtarmak için bir grup paralı asker göreve çağrılır. Ölüler ordusundan insanları koruyabilmenin başka yolu kalmamıştır.

Land of the Dead (2005) poster

7. Zombieland (2009)

Puan: 7.9
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Dünya zombilerin istilası altındadır. Texas’ta yaşayan Columbus, korkak ancak "Kuralları” sayesinde hayatta kalabilmiş bir üniversite öğrencisidir. Ohio’da yaşayan ailesinin hayatta olup olmadığını görmek için oraya gitmeye karar verir. Yolda karşılaştığı Tallahassee, silah aşığı, zombi avlamayı seven, en büyük amacı dünyadaki son Twinkie keklerinden yemek olan sert görünümlü biridir. Zombi istilasının karmaşasında hayatta kalmak için hırsızlığı seçen Wichita ve Little Rock isimli kız kardeşlerle yolları kesişen bu ikili grubun yeni üyeleri ile Columbus'a ailesini bulaması için yardım edeceklerdir.

Zombieland (2009) poster

6. Ölülerin Şafağı (1978)
Dawn Of The Dead (1978)

Puan: 8.1
Tür: Korku
Mubi

Bir gece içinde dünya, gerçeküstü boyutlarlardaki nedeni anlaşılamayan, açıklanamayan ve öldürücü bir belanın işgal ettiği ve ölülerin ölmediği, yaşayan bir kabusa dönüşür.

Dawn Of The Dead (1978) poster

5. Zombilerin Şafağı (2004)
Shaun of the Dead (2004)

Puan: 8.2
Amazon PrimeBein ConnectMubi

Shaun, hayatında ciddi olarak daha hiçbir şeyi başaramamıştır. Tüm hayatı, ne için yaptığını hala bilmediği işi, iki deli ev arkadaşı Ed ve Pete, kız arkadaşı Liz ve annesi arasında gidip gelmektedir. Hayatındaki en önemli şeyse, kendini bulduğu tek yer olan Winchester adlı bardır.Liz tarafından ilgisiz olmakla, annesi tarafından yeteneksiz olmakla suçlanır, arkadaşları ise O’nun hakkında yorum yapacak kadar bile akıllı değildir. Shaun bir gün hayatının fırsatını yakalayacağını düşünmekle zamanını harcarken bütün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklar ölülerin işgali altında kalınca ve ölüm hemen yanı başınızda olunca ne hissedersiniz? Tabi ki Shaun gibi sevdiğiniz herkesi kurtarmayı. Zaten kurtarılacaklar listesinde sadece dört isim vardır; Liz, Ed, Pete ve anne.

Shaun of the Dead (2004) poster

4. The Walking Dead (2010)

Zombi kıyametinin ardından hayatta kalanlar, birlikte verdikleri ölüm kalım mücadelesinde insanlığa karşı duydukları umuda tutunur.

The Walking Dead (2010) poster

3. Aylak Vampirler (2014)
What We Do İn The Shadows (2014)

Puan: 8.3
Mubi

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonny Brugh), Vladislav (Jemaine Clement) ve Petyr (Ben Fransham) isimli dört vampir yaşamaktadır. Daha sonra aralarına Nick (Cori Gonzalez-Macuer) isimli başka bir vampir de katılacaktır. Bu vampirlerin bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olarak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

What We Do İn The Shadows (2014) poster

2. Kingdom (2019)

Puan: 8.3
Netflix

Kingdom, hanedanlığı etkisi altına alan salgından kurtarmaya çalışan bir prensin kötülüğe karşı açtığı savaş konu ediliyor. Güney Kore’de hüküm süren bir krallık, yozlaşma ve açlık karşısında diz çökmek zorunda kalır. Krallığın başına gelen felaketler yalnızca bununla da sınırlı değildir. Bulaştığı insanı canavara dönüştüren bir salgın hızla yayılmaktadır. Ölen kral ve diğer insanlar salgının etkisi ile canavar olarak dirilir. Haksız yere ihanetle suçlanan veliaht prens, babasının başına gelenleri öğrenmek hanedanlığa doğru yola koyulur. Prens, halkını kurtarıp salgının tüm ülkeye yayılmasını engellemek için karşısında bulunan yeni türdeki düşmanlarla mücadele etmek zorundadır.

Kingdom (2019) poster

1. Yaşayan Ölüler Gecesi (1968)
Night Of The Living Dead (1968)

Puan: 8.8
Tür: Gerilim, Korku
Mubi

Yaşayan Ölüler Gecesi insan eti yiyen zombilerin saldırısından kaçabilmek için panik içinde ıssız bir çiftlik evine saklanmak zorunda kalan bir grup insanın öyküsünü anlatır. Evin sahipleri çoktan zombiler tarafından katledilmiştir. Radyo ve televizyondan zombilerin uzaydan gelen radyasyonun etkisiyle saldırıya geçtiklerini öğrenirler. Ama içinde bulundukları bu tuzaktan bir çıkış yolu var mıdır? George A. Romero'nun henüz 28 yaşındayken çok kısıtlı bir bütçeyle çektiği Yaşayan Ölüler Gecesi tüm dünyada olay yaratan ve korku filmleri tarzına yepyeni bir boyut getiren bir filmdir. Neredeyse gösterime girer girmez korku sinemasının kült filmlerinden biri haline gelmiştir.

Night Of The Living Dead (1968) poster