Türkiye'nin en çok tercih edilen dijital pplatformlarından Amazon Prime Türkiye'deki arşivin içinde kaybolmayın. Bu dev liste sayesinde kaçırdıklarınızı keşfedeceksiniz...

47. All Or Nothing: New Zealand All Blacks (2018)

Puan: 8.1
Amazon Prime

Dünya spor tarihinde en çok galibiyete imza atmış New Zealand All Blacks ragbi takımı, gizemli dünyalarına, şimdiye kadarki en zor sezonlarında ilk defa kameraların tanık olmasına izin verir. Dört ay boyunca, yüzyıldan fazladır süregelen mükemmeliyet ve hâkimiyet mirasını korumak adına, fiziksel olarak gezegendeki bu en zorlu takım sporunun gerektirdikleriyle yüzleşmek zorunda kalırlar.

All Or Nothing: New Zealand All Blacks (2018) poster

46. Harika Köpek 5 (2003)
Air Bud: Spikes Back (2003)

Puan: 4.1
Tür: Aile, Komedi
Amazon Prime

Yetenekli köpek Bud, şimdi voleybola merak saldı! Andrea, Bud’ın voleybolda da yetenekli olduğunu keşfeder. Plaj voleybolu takımının ana oyuncularından biri haline gelen Bud, Büyükanne Framm’ın papağanı kaybolması ve müzede çalınan bir elmasın zanlısı haline gelince kendini temize çıkarmak için harekete geçer.

Air Bud: Spikes Back (2003) poster

42. Kabuktaki Hayalet (2017)
Ghost İn The Shell (2017)

Yakın gelecekte, Binbaşı Motoko Kusanagi türünün tek örneği olmuştur. Korkunç bir terör saldırısından kurtarılarak insan-cyborg hibriti halinde mükemmel bir asker olarak tekrar yaratılan Binbaşı, siber suçlarla mücadele eden bir ekip olan 9. Birim'in başındadır. Sıradaki görevi, Hanka Robotik şirketinin yapay zekaya dair çok önemli bilgilerinin çalınmasına engel olmaktır. Bu görevine hazırlanırken hayatı hakkında ona söylenen bir yalan açığa çıkar: Hayatı kurtarılmamış, “çalınmıştır”.

Ghost İn The Shell (2017) poster

41. Blow The Man Down (2019)

Puan: 7.8
Amazon Prime

Maine'in kıyısındaki balıkçı kasabası Easter Cove'a hoş geldiniz. Ölen annelerinin yasını tutan ve belirsiz bir gelecekle karşı karşıya olan Mary Beth ve Priscilla Connolly, tehlikeli bir adamla yaşadıkları korkunç olayı örtbas ederler. Kız kardeşlerin suçlarını gizlemek için, Easter Cove'un yer altı dünyasına girip, kasabadaki aile reisi annelerinin karanlık sırlarını ifşa etmeleri gerekmektedir.

Blow The Man Down (2019) poster

37. Müttefik (2016)
Allied (2016)

Puan: 6.4
Amazon Prime

İkinci Dünya Savaşı sırasında kendi ülkeleri hesabına tetikçilik yapan Amerikalı Max Vatan (Brad Pitt) ile Fransız Marianne Beausejour'un (Marion Cotillard) 1942'deki bir görevleri sırasında yolları kesişir. İkisi de Casablanca'daki Nazi Alman elçiyi öldürmek üzere görevlendirilmiştir. Ancak bu görev sırasında birbirlerine aşık olurlar ve sonrasında evlenirler. Ancak evlenmiş olmalarına rağmen birbirlerinden sakladıkları birçok sır vardır ve bu aralarındaki sevgiyle birlikte hissedilir bir gerilimin de ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Allied (2016) poster

36. Addams Ailesi 2 (1993)
Addams Family Values (1993)

Puan: 6.8
Amazon PrimeBein Connect

Gomez ve Morticia Addams, Wednesday ve Pugsley'nin yeni doğan kardeşleri Pubert’ı öldürme girişimlerinden sonra, Pubert ile ilgilenmesi için Debbie adında bir dadı tutarlar. Ancak Addams ailesinin farkında olmadığı şey, Debbie’nin zengin bekarlarla evlenen ve miraslarını almak için onları öldüren bir seri katil olmasıdır. Karadul dadı Debbi, ölü koca koleksiyonuna Fester’ı ekleme planlarını başlattığında işler gitgide daha da kötüleşecektir.

Addams Family Values (1993) poster

33. Drishyam 2 (2021)

Puan: 8.7
Tür: Gerilim, Dram
Amazon Prime

A gripping tale of an investigation and a family which is threatened by it. Will Georgekutty be able to protect his family this time?

Drishyam 2 (2021) poster

32. Uzay Yolu 12: Bilinmeze Doğru (2013)
Star Trek Into Darkness (2013)

Puan: 7.8
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

2013 yazında, öncü yönetmen J.J. Abrams, bizlere Star Trek’i Bilinmeze Doğru götürecek muhteşem bir aksiyon macerayı sunacak. Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, kendi organizasyonları içinde durdurulamaz bir terör gücünün donanmayı ve temsil ettiği her şeyi parçaladığını, dünyamızı bir kriz içinde bıraktığını görürler. Bitirmesi gereken şahsi bir kavgası olan Kaptan Kirk, tek kişilik kitle imha silahını yakalamak için savaş alanına doğru özel bir arayış başlatır. Kahramanlarımız yaşamla ölüm arasında destansı bir santraç oyununa sürüklenirken, aşka meydan okunacak, dostluklar parçalanacak ve Kirk’ün geride bıraktığı tek ailesi olan müretebatı için fedakarlıklar yapması gerekecek.

Star Trek Into Darkness (2013) poster

31. Absentia (2017)

Puan: 7.2
Tür: Gerilim, Dram
Amazon Prime

FBI ajanı Emily Byrne, Boston’da seri cinayetler işleyen bir katili yakalamaya çok yaklaşmıştır. Ancak bir anda ortadan kaybolur. Ajanı arama çalışmaları sonuç vermez ve Emily Byrne’nin ölmüş olduğu düşünülür. Ayrıca kadını öldürdüğünü itiraf eden katil ömür boyu hapis cezası almıştır. Kocası Nick Durand da eşinden umudunu kesmiş, kendisine yeni bir hayat kurmuştur. Emily’nin kayboluşunun ardından altı yıl geçmiştir. Nick Durand, bir gece vakti kendisine gelen telefon çağrısıyla birlikte ormanlık alana ekip arkadaşlarıyla birlikte gider. Bir kulübede bulunan sularla dolu cam kafesin içinde Emily vardır. Eşi adeta ölümden geri dönmüştür, ancak cevaplanması gereken birçok soru bulunmaktadır. (Dizi içeriği 16 yaş ve üzeri için uygundur)

Absentia (2017) poster

29. Good Omens (2019)

Puan: 8.0
Amazon Prime

Kıyametin adım adım yaklaşmakta olduğu bir dünya tasvirinin sunulduğu dizide, cennetin dünyadaki temsilcisi melek Aziraphale ile cehennemin dünyadaki temsilcisi Crowley konu ediliyor. Neil Gaiman ve Terry Pratchett'in birlikte kaleme aldığı 1990 basımı Good Omens romanında uyarlanan dizinin oyuncu kadrosunda Michael Sheen, David Tennant, Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson, Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy ve Ariyon Bakare yer alıyor.

Good Omens (2019) poster

27. Mad Men (2007)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon, Dram
Amazon Prime

1960’lar... Reklamcılığın altın çağı. Merkezinde New York’un dahi ve rekabetçi çocukları. Başroldeyse değişen zamana ayak uydurmaya çalışan reklam gurusu Don Draper. En İyi Drama ve Erkek Oyuncu dallarında Altın Küre kazanan Mad Men, gerçeklerle yalanlar arasındaki ince çizgiyi bulandırmaya ve 60’ların dekorunda insan doğasını irdelemeye devam ediyor. The Sopranos’un Emmy ödüllü yapımcı ve yazarı Matthew Weiner’dan gerçeğin nasıl satılabileceğine dair kışkırtıcı bir dram olan Mad Men, üç sene üst üste En İyi Dizi Emmy ve Altın Küre ödülünü kazanarak başarısını ispatladı.

Mad Men (2007) poster

26. Truman Şov (1998)
The Truman Show (1998)

Puan: 8.9
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Truman Burbank, kartpostalları aratmayacak güzellikte bir adada yaşamaktadır. Bir işi, evi ve çok sevdiği karısı vardır. Ancak Truman dışında herkes tüm bunların düzmece olduğunu bilmektedir. Truman’ın yaşamı gerçek zannettiği bu stüdyolarda tam otuz yıldır, 24 saat boyunca canlı olarak bütün dünyaya yayınlanmaktadır. Truman bundan hiç şüphelenmemiştir, ta ki öldü zannettiği babasını bir gün caddeden geçen figüranlar arasında görünceye kadar… Alacakaranlık Kuşağı adlı kült televizyon dizisinin bir bölümünden esinlenerek yaratılan Truman Show, Batı dünyasında on yıllardır süregelen toplumsal eleştirilere bir örnek olarak yerini alıyor. Peter Weir’in filminde söylemeye çalıştıkları ve Truman’ın trajedisi, kimi zaman beklendiği üzere gözlerinizi doldurmasa da, başı ve sonu olan eliyüzü düzgün bir Jim Carrey filmine kim hayır diyebilir.

The Truman Show (1998) poster

25. Inuyashiki (2017)
Inuyashiki: Last Hero (2017)

Inuyashiki Ichirou, çok şanssız birisi. Daha sadece 58 yaşındayken, yaşlı görünüşü yüzünden çokça çevresindeki dünya tarafından acınası bir yaşlı adam olarak bakıldı ve desteklemek için yaptığı onca şeye rağmen sürekli ailesi tarafından umursanmadı ve bolca saygsızlık gördü. Bunca şeyin üstüne, bir de doktoru onun kanser olduğunu ve bu dünyada çok az zamanının kaldığını açıkladı. İşler daha da kötü gidemezken, kör edici bir ışık gökyüzünü yardı ve tam Ichirou'nun durduğu yere düştü. Sonrasında uyandığında kendini sağ salim buldu, ama çok geçmeden kendi hakkında... değişik bir şeyler olduğunu farketmeye başladı. Ancak, anlaşıldı ki bu yeni, tuhaf değişimler yaşamın akışına dönmesi için tam da gereken şeylerdi ve şimdi öyle görünüyor ki onu daha önce hiç tadamadığı saygıya layık bir kahraman olmasını hiçbir şey engelleyemez. Tabii eğer ortada aynı değişimlere sahip biri olmasaydı...

Inuyashiki: Last Hero (2017) poster

24. Vampir Avcısı Buffy (1997)
Buffy the Vampire Slayer (1997)

Buffy, görünüşte annesiyle birlikte Sunnydale'e taşınan ve burada yeni okulu Sunnydale High'a alışmaya çalışan sıradan bir genç kızdır. Buffy'nin kısa zamanda bu küçük kasabaya alışmasını kolaylaştıran şey, yöre halkının sıcak karşılamasından çok, Cehennem Ağzı'ndan fırlamış türlü iblis ve vampirlerdir. Buffy her nesilde, gecenin yaratıklarıyla mücadele etmeleri üzere seçilen Avcı'ların sonuncusudur ve buraya gelmesinin sebebi de önceki okulunu, vampirleri yok etmek için ateşe verip kül etmiş olmasıdır. Hiç de istemediği bu kaderi yaşamasını kolaylaştıran şey arkadaşları Willow, Xander ve gözetmeni Giles'ın varlığıdır. Ancak ruhu olan vampir Angel'ın devreye girişi işleri biraz karıştıracaktır.

Buffy the Vampire Slayer (1997) poster

23. Seinfeld (1989)

Dokuz sezon boyunca yayınlanan toplam 169 bölümde televizyon tarihinin en çarpıcı devrimlerinden birini gerçekleştirdi Seinfeld. Yayınlandığı ülkelerde televizyonların en sevilen komedisi olmayı başaran Seinfeld, aynı kentte yaşayan dört arkadaşın gündelik hayatından kesitler sunuyor ve son derece basit fikirlerden ilginç açılımlara uzanıyor. Ana karakter Jerry Seinfeld kadar yan karakterler de dikkat çekici. Hemen her konuda kararsız biri olan Elaine, bitmeyen kompleksleriyle herkesi bıktıran George Costanza ve tuhaf karizması, parlak fikirleriyle Cosmo Kramer! Kumsalda uyuyor gibi hissedebilmek için, kumla doldurulmuş yatakta uyumak fikri Cosmo Kramer’in dehasına sadece küçük bir örnek.

Seinfeld (1989) poster

22. Supernatural (2005)

Puan: 8.4
Amazon Prime

Evlerinin yandığı şüpheli bir yangında, annelerinin ölümünden sonra, Sam ve Dean Winchester yaşları büyüdükçe babaları ile yollarda bir hayat yaşamaya başlarlar. Yıllar geçer ve bir av sırasında kaybolan babalarını bulmak için kardeşler bir araya gelirler. Ancak, babaları normal bir avcı değildir: o hayaletler, vampirler, ve ruhlar gibi doğaüstü yaratıkları avlar ve aynı şeyi oğullarına da çok küçük yaşlardan itibaren öğretmiştir. Yol boyunca, Sam ve Dean, masum insanları yaratıklar ve hayaletlerden kurtarmak için büyük bir mücadeleye girerler ve babalarının nerede olduğuna dair ipuçlarını toplarlar.

Supernatural (2005) poster

21. Muhteşem Bayan Maisel (2017)
The Marvelous Mrs. Maisel (2017)

Puan: 8.7
Amazon Prime

1958 yılında geçmekte olan dizi, New York’un Yukarı Batı Yakası’nda yaşayan, harika bir aileye sahip sıradan bir ev hanımı olan Miriam ”Midge” Maisel’ın hayatının birden bire nasıl değiştiğini işlemektedir. Mrs. Maisel hayatını tamamen eşi Joel Maisel’a (Michael Zegen) ve eşinin eğlence için yaptığı stand-up gösterilerinin başarısına adamıştır. Eşi Joel Maisel’ın onu terk etmesiyle birlikte Miriam’ın hayatı adeta bir dönüm noktasına girer ve her şey terk edildiği akşam kendisini sahnede başından geçen olayları komik bir şekilde anlatırken, birdenbire alkışları toplamasıyla başlar. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

The Marvelous Mrs. Maisel (2017) poster

20. Bones (2005)

Puan: 7.9
Amazon PrimeDisney+

Dr. Brennan, küçük yaştayken anne ve babası bir anda ortadan kaybolduktan sonra yetimhanelerde büyürken, ebeveyinlerinin ortadan kaybolmasının gizemini çözmek için kendini antropolojiye adamış ve adli tıp antropoloğu olarak Jeffersonian Enstütüsünde çalışmakta olan, kelimenin tam anlamıyla dahi bir doktor ve bir ‘çok satan’ polisiye roman yazarıdır. Uzmanlık alanı kemikler ve kökenleri olan Brennan bu bilgisini Özel Ajan Seeley Booth’un cinayetleri çözmesine yardım etmek için kullanır.

Bones (2005) poster

19. Mr. Robot (2015)

Gündüz yazılım güvenliği şirketinde çalışan geceleri ise sanal evrenin kahramanı olan Elliot'ın heyecan dolu dünyasına giriş yapmaya hazır olun! Merak uyandıran senaryosuyla başarılı bir psikolojik gerilim olan dizide, başroldeki Rami Malek'e Mr.Robot rolünde ünlü aktör Christian Slater eşlik ediyor.

Mr. Robot (2015) poster

18. This Is Us (2016)

Puan: 8.7
Amazon PrimeDisney+

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 3 farklı ailenin yaşamları ve büyümelerini anlatan bu aile-dram dizisinde, karakterlerin yaşamları ve yolları birbirine girmeye başladığında bir kaçının aynı doğumgününü ve beklediğinizden çok daha fazlasını paylaştığını göreceksiniz.

This Is Us (2016) poster

17. Fleabag (2016)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Fleabag altı bölümden oluşan bir İngiliz komedi dizisi ve daha ilk bölümünde elinizi ayağınıza dolaştırıyor. Amazon üzerinden yayınlanan BBC3 dizisi, aslında 2013 Edinburgh Festivali’nde Fringe First Award sahibi tek kişilik bir tiyatro metninden uyarlandı. Yazan, oynayan ve televizyona uyarlayan ise aynı isim: Phoebe Waller-Bridge. Fleabag, Londra’da ayakta kalmaya çalışan, son derece tuhaf bir aileye sahip, beş parasız ve yalnız, bir orta sınıf mensubu kadının hikâyesi. En yakın arkadaşını bir kazada kaybetmesinin ardından bu taze trajediyle baş etmeye çalışırken, hayata tutunmaktaki ısrarını hepsi birbirinden kaçık aile fertleri aracılığıyla anlatıyor. Mesafeli babası, dayanılmaz ölçüde alaycı ve itici üvey annesi, gergin ve muhafazakâr ablası ve tek gecelik ilişkileri etrafında dönen bu komik evren ekranın karşısındaki izleyicilerde sağlam bir empati duygusu yaratıyor.

Fleabag (2016) poster

16. Soysuzlar Çetesi (2009)
Inglourious Basterds (2009)

Puan: 8.0
NetflixAmazon PrimeBein ConnectMubiApple iTunesGoogle Play Movies

Alman kuşatması altındaki Fransa’da, genç Yahudi mülteci Shosanna Dreyfus, ailesinin Nazi Albay Hans Landa tarafından canice katledilmesine tanık olur. Canını zor kurtaran genç kız, Paris’e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayatına başlar. Olaydan birkaç yıl sonra, Alman savaş kahramanı Fredrick Zoller, Shosanna’nın işlettiği sinema salonunda onu görür ve ondan hoşlanır. Zoller, kendisini yüceltmek için çekilen filmin galasını Shosanna’nın sinemasında düzenlemek isteyince, Shosanna ailesinin intikamını almayı kafaya koyar. Yüksek rütbeli tüm Nazi subaylarının geleceği etkinlik, acımasız Teğmen Aldo Raine liderliğindeki Nazi karşıtı bir grup Yahudi-Amerikan gerilla askeri olan "Soysuzlar"ın dikkatini çeker. Nazi Almanyası'nın önde gidenlerine zarar verme amacıyla, Alman sinema oyuncusu ve gizli ajan Bridget Von Hammersmark ile işbirliği yaparlar. Shosanna’nın da kendi intikamını alma planlarını yaptığı sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.

Inglourious Basterds (2009) poster

15. Gladyatör (2000)
Gladiator (2000)

Puan: 7.6
NetflixAmazon Prime

Roma İmparatorluğu'na en parlak dönemi yaşatan General Maximus, girdiği bir meydan savaşından daha zaferle çıkar, artık tek hayali bir an önce evine dönerek karısı ve ailesine kavuşmaktır. Fakat, zamanın Roma İmparatoru Marcus Aurelius, Maximus'a önemli bir görev verir ve iktidara sahip çıkmasını ister. Bunun üzerine imparatorun oğlu olan Commodus, iktidarın elinden alınacağını anlayınca general ve ailesini öldürme emri verir. Maximus ölümden zor kurtulur ve gladyatörler arenasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma'ya geri dönen güçlü gladyatör Maximus'un tek amacı Commodus'u öldürerek karısı ve oğlunun katledilmesinin intikamını almaktır.

Gladiator (2000) poster

14. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998)
Saving Private Ryan (1998)

Puan: 9.0
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Dört çocuk annesi bir kadın, İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın (Matt Damon) ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. Ancak yüzbaşı John Miller (Tom Hanks) tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır.

Saving Private Ryan (1998) poster

13. Anarşinin Evlatları (2008)
Sons of Anarchy (2008)

Puan: 8.6
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Onlar düzen dışı asiler, kendi kurallarından başkasını tanımıyorlar ve altlarındaki çeliklerle çok çekiciler! Burası Anarşistlerin Motosiklet Kulübü! Jackson ‘Jax' Teller (Charlie Hunnam), anne Gemma Teller Morrow (Katey Sagal) ve Jackson'ın üvey babası ve de çetenin başı Clarence ‘Clay' Morrow (Ron Perlman) doğup, büyüdükleri California, Charming kasabasını kendi yöntemlerine göre korumaya kararlı bir ailedir. Onların çevresinde şekillenen motosikletli çete, kasabaya başka çetelerin dadanmasına engel olarak ve kanun dışı yürütülmesi gereken ne iş varsa üstleniyor!

Sons of Anarchy (2008) poster

12. Yükleme (2020)
Upload (2020)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Upload, ölümün yakınında olan insanların, ölümlerinden sonra kendi seçtikleri sanal öteki dünyaya yüklenebilecekleri zamanlarda, 2033 yılında geçiyor. Brooklyn doğumlu gizli bir romantik olan Nora, lüks bir sanal gerçeklik (VR) şirketinin müşteri hizmetlerinde çalışmaktadır. Yakışıklı L.A. parti çocuğu Nathan’ın sürücüsüz arabasının kaza yapması ile birlikte Nathan’ın kız arkadaşı, onu kalıcı olarak Nora’nın çalıştığı şirketin VR dünyasına yükler. (Dizi içeriği 18 yaş ve üzeri için uygundur)

Upload (2020) poster

11. Battlestar Galactica (2003)

Puan: 8.4
Amazon Prime

Hayatta kalan son insan ırkı, ait oldukları gerçek dünyayı aramaya devam ediyorlar. Evlerini yok eden bu yarıştan kaçan Battlestar Galactica insanları, hayatta kalmayı başarabilmek için zorlayıcı ve şok edici durumlarla mücadele etmeye devam ederlerken, Cylonlar Yeni Caprica’nın kontrolünü kaybedince Dünya’yı arama amaçlarından sapıyorlar.

Battlestar Galactica (2003) poster

10. Gizli Dosyalar (1993)
The X-Files (1993)

Dizi, Fox Mulder (David Duchovny) ve Dana Scully (Gillian Anderson) isimli iki FBI ajanının maceralarını konu almaktadır. Dizide, ajan Fox Mulder ve Dana Scully FBI'ın X-Files (Gizli Dosyalar) departmanına atanmış iki ajandır. Bu departman çözülemeyen, tuhaf ve paranormal olaylarla ilişkisi bulunan dosyalardan sorumludur. Ajan Fox Mulder, paranormal olaylara ve uzaylı komplosuna "inanan" bir bakış açısı sergilerken, Ajan Dana Scully ise bilimi rehber alan kuşkucu bir tavırla hareket eder. Dolayısıyla, The X Files'da aktarılan olaylar, bu iki ajanın "inanan" ve "kuşkucu" bakış açıları çerçevesinde ele alınır. Böylece ortaya, zekice kotarılmış, izleyiciyi konu üzerinde düşünmeye iten, izlemesi oldukça zevkli bölümler çıkmaktadır.

The X-Files (1993) poster

9. Sıkı Dostlar (1994)
Friends (1994)

Newyork'ta yaşayan 6 arkadaşın harika dostluklarını anlatan müthiş bir dizi. Tür olarak komedi olarak tanımlansa da yer yer çok güçlü dram ögeleri barındıran dizide, izlerken çokça zaman kendinizi karakterlerle özdeşleştirip kendinizden parçalar bulacaksınız. Zaman zaman gülme krizine girip zaman zaman duygulanacağınız bir başyapıt. Ölmeden izlenmesi gerekenler listesinde üst sıralarda bir yeri hak ediyor.

Friends (1994) poster

8. Geleceğe Dönüş (1985)
Back to the Future (1985)

Dönemin özellikle tasarımıyla öne çıkan otomobillerinden olan bir DeLoran'ın içine gizlenmiş icat, Marty'i yanlışlıkla 50'lere geri götürür. Sorumsuz delikanlı bu gösterişsiz Amerikan kasabasında bir kazaya yol açar ve müstakbel anne ve babasının tanışmasına engel olur. Böylece kendisi de hiç doğmamış olacağı için bu durumu düzeltmesi gerekmektedir. Ama hayat sandığından daha karmaşıktır ve sorumluluk kelimesinin anlamını öğrenmek zorundadır.

Back to the Future (1985) poster

6. Dövüş Kulübü (1999)
Fight Club (1999)

Dövüş kulübünün ilk kuralı, dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır. Dövüş kulübünün ikinci kuralı da, kulüp hakkında konuşmamaktır... Filmin baş kişisi, sıradan hayatının girdaplarında bunalımlar geçiren bir sigorta müfettişi olan Jack, Kanserli olmadığı halde, uykusuzluğunu yenmek ve hayatına anlam katmak adına, kanserlilere moral destek sağlayan terapi gruplarına katılır. Orada, Marla Singer adlı bir kızla garip bir yakınlık kurar. Bir iş gezisi dönüşü ise, Tyler Durden adlı egzantrik karakterle tanışır. Durden, Jack'in olmak isteyip de olamadığı adam gibidir. Tyler'ın girişimleriyle bir yeraltı faaliyeti olarak başlayan dövüş kulübü, Jack'e hayatında yepyeni kapılar açacaktır... Ve tabii, bu kapılardan ister istemez Marla geçecektir... Fakat... Tyler Durden gerçekte kimdir?

Fight Club (1999) poster

5. The Office (2005)

Çalışanlarının mutluluğunu gözeterek şirket kurallarını esnetmeye çalışan, ara sıra masumane oyunların kurbanı, kaba ve taş kalpli bir şef: Michael Scott. Hepsinin kendince takıntıları olan farklı yaş gruplarından personeliyle ile The Office çalışanlarının hayatlarına şöyle bir göz atıyor; bıkkın aynı zamanda yetenekli satış elemanı Jim, onun sosyopat, yalaka düşmanı Dwight, kibar ve dürüst resepsiyonisti Pam ve isteksiz, kayıtsız stajyeri Ryan.

The Office (2005) poster

4. The Boys (2019)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon, Suç
Amazon Prime

The Boys; ünlüler kadar popüler, politikacılar kadar etkili ve sonsuz saygı gören süper kahramanlar süper güçlerini kötüye kullandığında ne olduğunu alaya alıyor. Boys, haşmetli Vought'un desteğiyle "Yediler" hakkındaki gerçeği açığa çıkarmak üzere bir kahramanlık macerasına atılırken süper güçlülere güçsüzlerin kapışmasını izliyoruz. (Dizi 18 yaş ve üzeri için uygundur)

The Boys (2019) poster

3. Forrest Gump (1994)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.

Forrest Gump (1994) poster

2. Doktor House (2004)
House (2004)

Puan: 8.7
Amazon Prime

Gregory House New Jersey Princeton Plainsboro Hastanesinin tıbbi tanı uzamanı doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen müthiş bir doktordur. Uzmanlık alanı bulaşıcı hastalıklardır (intaniye). Hiçkimsenin tanı koyamadığı hastalara tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır ancak ekibindekilerin psikolojilerini de sürekli olarak bozmaktadır. Hastanenin yöneticisi Lisa Cuddy onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır ve ondan asla vazgeçmemektedir çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur ama Dr. House yüzünden hastane sık sık dava edilmektedir.

House (2004) poster

1. Niko and the Sword of Light (2017)

Gölgelerden oluşan bir salgın tüm toprakları sararak, masum canlıları korkunç yaratıklara çevirmişti. Karanlıkla şavaşıp dünyaya ışığı geri getirecek olan tek bir savaşçı kaldı: Niko. Sihirli kılıcı ve kararlı bir Prensesin rehberliğinde, genç Niko kötü büyücü Nar Est'i yenerek halkını, esir tutulduğu sihirli hapishaneden kurtaracağı Lanetli Volkan'a doğru yola çıkacaktır.

Niko and the Sword of Light (2017) poster