Usta komedyen Jim Carrey'nin filmlerinden Türkiye'deki dijital platformlarda yer alanlarını; puanlarına göre listeledik. İyi eğlenceler...

12. Dick ve Jane İşbaşında (2005)
Fun with Dick and Jane (2005)

Puan: 4.6
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Dick Harper (Jim Carrey) çalıştığı şirketin iletişimden sorumlu başkan yardımcılığı görevine atandığı gün şirket iflas edince tüm ev ve iş hayatı altüst olur ve bunlarla başa çıkmak için hiç bilmediği yöntemler denemeye başlar.

Fun with Dick and Jane (2005) poster

11. Batman Daima (1995)
Batman Forever (1995)

Puan: 4.8
Tür: Aksiyon
Blu TVGoogle Play Movies

Gotham Şehri'nin Karanlık Şövalyesi, bu macerada Two Face ve Riddler adlı iki korkunç süper-suçlu'ya karşı savaşıyor. Bir yandan şehri bu iki caninin elinden kurtarmaya çalışırken bir yandan da güzel doktor Chase Meridian'a kalbini kaptırmıştır. Kötülere karşı zorlu savaşında yeni ortağı ise harika çocuk Robin'dir.

Batman Forever (1995) poster

10. Grinç (2000)
How the Grinch Stole Christmas (2000)

Puan: 5.3
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Whoville kasabasında yaklaşan Noel heyecanıyla hazırlıklar sürmektedir. Kasaba halkı birbirine en güzel hediyeleri almak için koşuştururken kasabaya tepeden bakan Crumpit Dağı’nda bir mağarada yaşayan Grinch, her Noel döneminde tekrarlanan bu çılgınca koşuşturmadan rahatsız bir biçimde aşağıdaki insanlara Noel’i nasıl zehir edebileceğinin planlarını yapmaktadır. Bu sırada kasabadan küçük bir kız Grinch’in kapısını çalar.

How the Grinch Stole Christmas (2000) poster

9. Bay Evet (2008)
Yes Man (2008)

Puan: 5.3
NetflixBlu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Filmde Jim Carrey, kendi kendine yardım programına yazılan Carl Allen adlı bir adamı canlandırıyor. Söz konusu program tek ve basit bir ilkeye dayanmaktadır: Her şeye “evet” demek. İlk başta, evet gücünü açığa çıkarmak Carl’ın hayatını inanılmaz ve beklenmedik biçimlerde değiştirir, ama çok geçmeden anlar ki hayatını sonsuz olasılıklara açmanın bazı olumsuzlukları da olabilmektedir.

Yes Man (2008) poster

8. Kirpi Sonic (2020)
Sonic the Hedgehog (2020)

Puan: 5.8
Tür: Aksiyon, Suç
Bein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Özel güçleri olan Kirpi Sonic, çocuk yaşta kendi dünyasında tehlike altında olduğu için, ona kol kanat geren baykuş Longclaw’ın verdiği sihirli yüzüklerle boyut atlayarak dünyamıza gelir. Bizim dünyamızda kendince bir yuva ve huzur bulduğu halde oldukça yalnızdır. Yaşadığı Green Hills kasabasında şeriflik yapan Tom Wachowski ile tanışan Sonic, kaybettiği sihirli yüzükleri bulmak için Tom ile beraber San Francisco’ya doğru yola çıkar. Ancak bu yolculuk sırasında, peşinde hükemet tarafınan görevlendirilen onu yakalamak ve özel güçlerini kullanmak için arayan kötü bilim adamı Dr. Robotnik ve tehlikeli robotları vardır.

Sonic the Hedgehog (2020) poster

7. Yeni Yıl Şarkısı (2009)
A Christmas Carol (2009)

Puan: 5.9
Bein ConnectDisney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Ebenezer Scrooge, Noel tatiline son derece alçakça başlıyor, sadık hizmetkarına ve neşeli yeğenine bağırıyor. Scrooge daha sonra öbür dünyada vurdumduymazlığının bedelini ödeyen ölmüş iş ortağı Joseph Marley’nin hayaletiyle karşılaşır. Marley aynı kaderi paylaşmaması için Scrooge’a yardım etmek ister ve ona üç ruhun onu ziyaret edeceğini söyler. Ancak Geçmiş, Bugün ve Gelecek Noellerinin hayaletleri, onu gözlerinin açılmasını sağlayacak bir yolculuğa çıkardığında, Yaşlı Scrooge görmek istemediği gerçeklerle karşı karşıya kalır ve kalbini açarak, çok geç olmadan kötülük dolu yılları telafi etmek zorunda kalır.

A Christmas Carol (2009) poster

6. Maske (1994)
The Mask (1994)

Puan: 6.8
Tür: Aksiyon
Netflix

Stanley Ipkiss (Jim Carrey), iyi yürekli bir banka memurudur. Bir gün bulduğu antika bir maskeyi takar ve inanılmaz güçlere sahip bir yaratığa dönüşür. Halk arasında Maske diye tanınan kahramanımız, yanlışlıkla Dorian Tyrel (Peter Greene) adlı bir mafya liderinin hedefi haline gelir.

The Mask (1994) poster

5. Talihsiz Serüvenler Dizisi (2004)
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004)

Puan: 6.7
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Birbirinden zeki ve özel yetenekleri olan üç yetim kardeşin mirasına konmak isteyen Kont Olaf amacına ulaşmak için çılgın planlar kurmaktadır fakat işi sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004) poster

4. Yalancı Yalancı (1997)
Liar Liar (1997)

Puan: 7.4
NetflixBein Connect

Jim başarılı bir avukattır... Fakat, Jim oğluna sürekli yalan söylemektedir. Oğlu doğum gününde babasının yalnızca bir gün yalan söyleyememesini diler ve komedi başlar.

Liar Liar (1997) poster

3. Jim & Andy: The Great Beyond - Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton (2017)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Jim Carrey, 1999'da "Man on the Moon" filminde kült komedyen Andy Kaufman'ı canlandırmış ve büyük övgüler almıştı. Ancak filmin set arkası da bir o kadar etkileyiciydi. Kaufman'ın ailesi ve arkadaşlarının eksik olmadığı kalabalık film setinde Kaufman ya da onun sıklıkla kullandığı salon şarkıcısı alter ego karakteri Tony Clifton olarak dolaşan Carrey'nin role adanmışlığı ve inandırıcılığı o kadar yüksekti ki, set aralarında bile rolden çıkmıyor ve set ekibi Carrey'ye seslenirken, o gün yansıtmayı seçtiği karaktere göre "Tony" ya da "Andy" diye hitap ediyorlardı. Carrey'nin adanmışlığı 100 saatlik set görüntüleri arasından ayaklanan ve röportajlarla zenginleştirilen bu belgeselde ortaya konuyor. Carrey 18 yıl aradan sonra geriye dönüp bakarak kendi hayatı ile Kaufman arasındaki paralellikleri, Andy ve Tony karakterlerini canlandırırkenki deneyimlerini ve kariyerindeki süreci seyircilerle paylaşıyor.

Jim & Andy: The Great Beyond - Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton (2017) poster

2. Sil Baştan (2004)
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004)

Joel Barish, iki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alıyor. Kadın, bir teknolojik deneye katılarak, ilişkilerini tamamen hafızasından silmiştir. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister...Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004) poster

1. Truman Şov (1998)
The Truman Show (1998)

Puan: 8.9
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Truman Burbank, kartpostalları aratmayacak güzellikte bir adada yaşamaktadır. Bir işi, evi ve çok sevdiği karısı vardır. Ancak Truman dışında herkes tüm bunların düzmece olduğunu bilmektedir. Truman’ın yaşamı gerçek zannettiği bu stüdyolarda tam otuz yıldır, 24 saat boyunca canlı olarak bütün dünyaya yayınlanmaktadır. Truman bundan hiç şüphelenmemiştir, ta ki öldü zannettiği babasını bir gün caddeden geçen figüranlar arasında görünceye kadar… Alacakaranlık Kuşağı adlı kült televizyon dizisinin bir bölümünden esinlenerek yaratılan Truman Show, Batı dünyasında on yıllardır süregelen toplumsal eleştirilere bir örnek olarak yerini alıyor. Peter Weir’in filminde söylemeye çalıştıkları ve Truman’ın trajedisi, kimi zaman beklendiği üzere gözlerinizi doldurmasa da, başı ve sonu olan eliyüzü düzgün bir Jim Carrey filmine kim hayır diyebilir.

The Truman Show (1998) poster