Türkiye'nin en büyük dijital yayın platformlarından Blu TV yılbaşı nedeniyle 2 gün ücretsiz olacak. Biz de Blu TV'ye son zamanlarda eklenen en iyi 41 yapımı sizler için sıraladık...

41. Lady Macbeth (2016)

Puan: 7.7
Tür: Tarih, Dram
Blu TVMubi

Nikolai Leskov'un aynı "Lady Macbeth of the Mtsensk" isimli romanından uyarlanan bu filmde 19. yüzyılda yaşayan genç bir kız olan Katherine (Florence Pugh), soğuk ve acımasız bir ailesi olan, kendisinin iki katı yaşında bir adamla para karşılığı evlendirilir. Evlendiği adam ve ailesinden şefkat ve sevgiye dair hiçbir şey göremeyen Katherine, aradığı ilgiyi arazi çalışanlarından biri olan Sebastian’da (Cosmo Jarvis) bulur ve bir yasak aşkın içine doğru çekilir. Bu ilişkiyi sürdürebilmek için her şeyi, hatta cinayeti bile göze almaya hazırdır.

Lady Macbeth (2016) poster

40. Kare (2017)
The Square (2017)

Puan: 7.7
Tür: Dram, Komedi
Blu TVMubi

Christian (Claes Bang), bir çağdaş sanat müzesinin saygı duyulan küratörüdür. Boşanmış ve iki çocuk babasıdır, elektrikli araba kullanır ve hayır işlerine destek olur. Bir sonraki şovu, yanından geçenleri başkaları için fedakarlığa davet eden, onlara sorumlu insanlar olduklarını hatırlatan “KARE” isminde bir enstalasyondur. Ancak bazen prensiplerinize uygun adımlar atmanız zordur: Christian’ın, telefonunun çalınmasına verdiği aptalca tepki, onu utanç verici durumlara düşürecektir. Christian başına gelen sorunlarla uğraşırken, müzenin PR ajansı “KARE” için umulmadık bir reklam kampanyası hazırlar. Kampanyanın çektiği tepki, Christian'ı ve müzeyi bir varoluş krizine sokacaktır.

The Square (2017) poster

39. Küçük Orman (2019)
Little Woods (2019)

Modern western türündeki hikayesiyle Little Woods, Kuzey Dakota'da yaşayan Ollie (Tessa Thompson) ve Deb (Lily James) adında iki kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Kanada sınırlarından geçirmek üzere elinde bulunan haplar nedeniyle yakalanan Ollie, denetimli bir şekilde serbest bırakılmıştır Yaşamını bu şekilde sürdürmeye çalışan Ollie, annesinin ölümünün ardından kız kardeşi Deb'in yaşamına yeniden girmek zorunda kalır. Deb ise işe yaramaz kocası ve istenmeyen hamileliğiyle mücadele etmektedir. Diğer yandan, annelerinin evine ipotek konulması nedeniyle evi kurtarmak için yalnızca bir haftaları bulunmaktadır. Ollie tüm bu sorunları bir kenara itip hayatına devam mı edecektir; yoksa Deb ile mücadele için kalacak mıdır?

Little Woods (2019) poster

38. Madeline's Madeline (2018)

Puan: 7.6
Tür: Dram
MubiBlu TV

16 yaşındaki Madeline deneysel bir tiyatro topluluğunun aktif bir üyesi haline gelir. Topluluğun yönetmeni, Madeline’in sınırlarını zorlayınca, genç kadının iç dünyası ve annesiyle yaşadığı sorunlu ilişki, ortaya koydukları oyunun parçası olur ve gerçeklikle performans arasındaki çizgi bulanır.

Madeline's Madeline (2018) poster

37. Sefiller (2019)
Les Misérables (2019)

Puan: 7.7
Bein ConnectBlu TVGain

Stéphane, Paris banliyönlerinden Montfermeil’deki Suçla Mücadele Timi’ne yeni katılmıştır. Ekibin deneyimli üyelerinden Chris ve Gwada ile birlikte çıktığı devriyelerde mahalledeki çeteler arasındaki gerginliği fark eder. Bir tutuklama esnasında olay kontrollerinden çıkar ve bu sırada farkında olmadan bir drone tarafından çekilirler. Artık Stéphane ve ekibi gittikçe büyüyen bu gerginliğin bir parçasıdır.

Les Misérables (2019) poster

36. Unutma Beni (2014)
Still Alice (2014)

Puan: 7.7
FilmBox LiveBlu TV

Alice Howland, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine Alzheimer'ın başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice'in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Geçirdiği hastalık, eşi ve üç çocuğuyla birlikte sürdüğü hayata yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır. İnsan ilişkilerini sorgularken öte yandan da en genç kızıyla olan ilişkisiyle de onu yeniden kazanmak için mücadele verir. Alice, uzmanlaştığı bölüm gereği hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmektedir ve bu yüzden hastalığını başta kabullenmek istemez. Manhattan sokaklarında kayboluşuyla durumu kavramaya başlayan Alice, zamanla Alzheimer'la mücadele etmenin yollarını arayacaktır. Filmin başrollerini Julianne Moore ile birlikte Kristen Stewart, Alec Baldwin ve Kate Bosworth paylaşıyor.

Still Alice (2014) poster

35. Anaokulu Öğretmeni (2018)
The Kindergarten Teacher (2018)

Puan: 7.7
Tür: Dram
Blu TVMubi

Lisa Spinelli (Maggie Gyllenhaal), sanat ve entelektüalizm ile dolu bir hayat yaşamak isteyen bir anaokulu öğretmenidir. Bir şiir yazma kursuna katılan Lisa, elinden gelenin fazlasını yapmasına rağmen vasatı aşamaz. Sınıfındaki beş yaşındaki öğrencilerinden biri olan Jimmy’nin ( Parker Sevak) kendine özgü şiirler okuduğunu duyan Lisa şoke olur. Çocuğun küçük bir “Mozart” olduğuna kendini ikna eder, onu takıntı haline getirir ve yeteneğini beslemek için tehlikeli bir yola baş koyar. Bu tehlikeli yolda ilerlemeye kararlı olan Lisa, imkansız bir hayalin peşinde, sahip olduğu her şeyi çarçur etmeye hazırdır.

The Kindergarten Teacher (2018) poster

34. In Search Of Greatness (2018)

Puan: 7.8
Tür: Belgesel
Blu TV

Tüm zamanların en büyük sporcularının gözünden, BÜYÜKLÜK arayışı, dehanın sırlarına sinematik bir yolculuk.

In Search Of Greatness (2018) poster

33. Canavar (2018)
Beast (2018)

Puan: 7.8
Blu TVPuhu TV

Moll, küçük bir adada, yerleşik hayatı olan genç bir kadındır. Bir gün dışarıdan gelen bir yabancıya aşık olur. Bu adam Moll'un hayatında, baskıcı ailesinden uzaklaşma için güç ve dayanak noktası gibi olur fakat zamanla bu yabancının bir seri katil olduğu iddiası ortalığı karıştırır.

Beast (2018) poster

32. Ve Sonra Dans Ettik (2019)
And Then We Danced (2019)

Puan: 7.9
Bein ConnectBlu TVMubi

Yetenekli dansçı Merab, yıllarını verdiği Gürcü devlet halk dansları ekibinde partneri ve kız arkadaşı Mary ile birlikte kendini kanıtlamaya çalışmaktadır. Süreç hem sert eğitmenleri hem de geleneksel dansın gerekleri yüzünden katı ve sıkıdır. Merab, ekibe yeni katılan yakışıklı ve karizmatik bir gence kapılınca önce çok zorlansa da sonrasında aşkı keşfeder, kimliğini ve cinselliğini bulur.

And Then We Danced (2019) poster

31. Şafaktan Önce (2018)
A Prayer Before Dawn (2018)

Puan: 7.9
Tür: Aksiyon, Suç, Dram
Bein ConnectBlu TV

Bir boksörün Hapishanenin pis ortamında geçirdiği zor zamanları anlatıyor. Hiçliğin ortasında daha ne kadar daha hayatta kalırım derken Ringin tellerine tutunuyor...

A Prayer Before Dawn (2018) poster

30. Yaşam Şifresi (2011)
Source Code (2011)

İlk filmi 'Ay' (Moon) ile eleştirmenlerden tam not alan Duncan Jones, yeni filminde başka birinin bedeninde uyanan bir askerin merkezinde geçen bir gerilim-aksiyon hikayesi anlatıyor.Kendini Chicago banliyö trenini havaya uçaran adamı bulmak zorunda olduğu bir görevin içinde bulan bu askerin Chicago'yu büyük bir felaketten kurtarması için sadece 8 dakikası vardır...

Source Code (2011) poster

29. İnsanları Seyreden Güvercin (2014)
En Duva Satt På En Gren Och Funderade På Tillvaron (2014)

İsveç sinemasının usta yönetmenlerinden Roy Andersson'un "İkinci Kattan Şarkılar" ve "Siz, Yaşayanlar" filmlerinin ardından çektiği "Yaşayanlar" üçlemesinin son filmi. Çağdaş zamanların Don Kişot ve Sanço Panza'sı gibi iki gezgin satıcıyı izleyen film, günümüzün, geçmişin ve geleceğin karmakarışık dünyasına absürd ve bir o kadar da gerçekçi bir bakış atıyor. Film, bize yaşamın ihtişamını, insanoğlunun kırılganlığını, içimizdeki mizahı hatırlatıyor; tıpkı bir ağacın dalına tünemiş ve bizleri seyreden bir güvercin gibi.

En Duva Satt På En Gren Och Funderade På Tillvaron (2014) poster

28. Hayallerin Peşinde (2019)
The Peanut Butter Falcon (2019)

Puan: 8.0
Bein ConnectBlu TVGoogle Play Movies

Zak, down sendromu olan 22 yaşında bir gençtir. En büyük hayali ise günün birinde büyük bir güreşçi olmaktır. Amacına ulaşabilmek adına en sonunda bulunduğu bakımevinden firar eder. Salt Water Redneck güreş okuluna girmeye kararlı olan genç adam yolculuğu sırasında kanundan kaçmakta olan küçük çaplı haydut Tyler ile tanışır. Tyler, Zak'in arkadaşı ve koçu olacaktır. Zak ve Tyler birlikte deltalar arasında dolanırlar, yakalanmaktan kaçarlar, viski içerler, Tanrı'yı bulurlar, balık tutarlar ve güzel bir dostluk geliştirirler. Bu süreçte ikili, Zak'i bakımevine geri götürmekle görevli olan iyi kalpli bakımevi hemşiresi Eleanor'u da aralarına katılmaya ikna ederler. Artık en önemli görev, Zak'in hayallerinin gerçek olmasını sağlayabilmektir.

The Peanut Butter Falcon (2019) poster

27. Yangın Yeri (2018)
Wildlife (2018)

Puan: 8.1
Tür: Dram
Blu TV

1960’lı yıllarda geçen ve Richard Ford’un aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Joe Brinson (Ed Oxenbould) 16 yaşındayken, babası Jerry (Jake Gyllenhaal) aileyi Great Falls, Montana’ya taşımaya karar verir. Ne olduysa bu taşınmadan sonra olur. Anne Jeannette (Carey Mulligan) başka bir adamla tanışır ve gün geçtikçe Jerry’den soğumaya başlar. Joe ise, aile bağlarının yıkılmasına tanıklık edecektir.

Wildlife (2018) poster

26. Zombi Ekspresi (2016)
Train to Busan (2016)

Puan: 8.1
Blu TV

Yıkıcı ve durdurulamayan bir virüs Güney Kore'yi vurur. Virüs, bulaştığı insanları zombiye dönüştürmektedir. O esnada Sok-woo ve kızı Soo-ahn, Seul'den Busan'a giden hızlı bir trene binerler. Trenin yolcuları hayatta kalma mücadelesi verir.

Train to Busan (2016) poster

25. Ben, Tonya (2017)
I, Tonya (2017)

Puan: 8.1
Blu TVBein Connect

Film, iki defa Olimpiyat ve iki defa da Skate America Champion ödülünü kazanan buz pateni sporcusu Tonya Harding'in (Margot Robbie) kariyerini ve 1994 yılında adının karıştığı komplo skandalını anlatıyor. Varoşlardan çıkıp gelen, pek çok önyargıya rağmen Amerika Şampiyonu olan Tonya Harding, kendi jenerasyonunun en yetenekli buz patencilerindendir. Üçlü Axel hareketini yapabilen tek Amerikalı kadın sporcu olmasına karşın, skandallar ve aykırı tavırları nedeniyle Amerikan halkı ve medyasıyla yıldızı bir türlü barışmaz. Tüm engellere karşın hırsla Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan Tonya'nın hayatı, rakibi Nancy Kerrigan'a (Caitlin Carver) yapılan bir saldırıya adının karışmasıyla alt üst olur. FBI da soruşturmaya dahil olunca Tonya Harding, hayattaki en büyük tutkusundan ömür boyu men edilmekle karşı karşıya kalacaktır.

I, Tonya (2017) poster

24. The New Pope (2020)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon, Dram
Blu TVPuhu TV

Pius XIII komadadır. Öngörülemeyen ve gizemli bir şekilde geçen zamanın ardından Dışişleri Bakanı Voiello; büyüleyici, sofistike ve ılımlı İngiliz aristokrat olan Sir John Brannox'u, John Paul III adıyla yeni Papa yapmayı başarır. Yeni papa mükemmel görünmektedir, ancak sırları ve belirli bir kırılganlığı vardır. Yeni Papa; hızla, yaşam ve ölüm arasında olan ve onu idolleştiren binlerce sadık takipçiyle bir Aziz haline gelen karizmatik Pius XIII'nin yerini almanın kolay olmayacağını anlamaya başlar. Bu arada Kilise, Kilisenin hiyerarşilerini ve dayandıkları Hıristiyanlığın temel ilkelerini geri dönüşü olmayan bir şekilde tahrip etme riski taşıyan çeşitli skandallardan saldırı altındadır. Vatikan'da hiçbir şey göründüğü gibi değildir.

The New Pope (2020) poster

23. Belief (2015)

Puan: 8.2
Tür: Belgesel
Blu TV

Dünyanın uzak köşelerine, kameraların nadiren gittiği yerlere yolculuk yapan "İnanç", farklı inançların kökenlerini ve gerçekten önemli olanın kalbini araştırıyor. Destandan samimiye, her saat boyunca perdeli, ruhsal yolculuklardaki insanları kutsal alanlara götüren hikayeler.

Belief (2015) poster

22. Saklı (2005)
Caché (2005)

Puan: 8.2
Blu TV

Georges, bir televizyon kanalı için edebiyat programı hazırlayıp sunuyor. Karısı ile birlikte son derece rahat ve huzurlu bir yaşamı var. Bir gün kaynağı belirsiz bir paket alıyor. İçinden, Georges'un ailesiyle birlikteyken gizlice çekilmiş görüntülerinin olduğu bir video kaset çıkıyor! Zamanla, yeni paketler gelmeye başlıyor ve Georges, paketleri yollayan kişinin kendisini yakından tanıdığını anlıyor. Artık sadece karısı ile birlikte polise gidip gitmeme konusunda karar vermek kalıyor. Ve zaman geçtikçe Georges'un geçmişindeki bazı olaylar ile paketler arasındaki ilişki belirginleşmeye başlıyor... Yaşayan en önemli sinemacılardan birisi olan Michael Haneke imzasını taşıyan, sıkı bir gerilim filmi. Klasik bir gerilim filmi bekleyenlere, politik yönü ağır basan bir Haneke filmi olduğunu hatırlatalım.

Caché (2005) poster

21. Return To Goldfield Hotel (2011)

Puan: 8.2
Blu TV

Zak Bagans, Nick Groff ve Aaron Goodwin, en unutulmaz uğrak yerlerinden bazılarının yerini yeniden araştırmak için NV Goldfield'a geri dönüyor. Adamlar, doğrulama için yerel uzmanlara sundukları aşırı poltergeist aktiviteyi belgeliyor.

Return To Goldfield Hotel (2011) poster

20. Masumiyet (1997)

Puan: 8.2
Tür: Dram, Festival
Blu TVMubi

Namus cinayeti nedeniyle girdiği hapishaneden çıkan Yusuf amaçsız bir hayata sahiptir artık. İzbe bir pansiyon köşesinde yolu Bekir ve Uğur’la kesiştikten sonra hikayedeki tüm kişilerin hayatlarını derdinden sarsan hadiseler yaşanacak, herkes kendi masumiyetinin peşinden gidecek; bu seçimler de hepsinde derin yaralar açacaktır. Uğur güçlü bir hayat kadınıdır, Bekir ise ona saplantılı bir adam. Fakat Uğur'un gönlünde Zagor vardır * Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz’un, izlendikten sonra hafızalardan uzun bir süre silinmeyen filminin başrollerinde Derya Alabora, Güven Kıraç ve unutulmaz tiradıyla hafızalara kazınan Haluk Bilginer var. Yapım vizyona girdiği yıl ayrıca Antalya Film Festivali’nde 4 Altın Portakal ve Altın Koza Film Festivali’nde de dört ödüle layık görülmüştü.

Masumiyet (1997) poster

19. Soygun (2017)
Good Time (2017)

Puan: 8.2
Tür: Suç, Gerilim, Dram
MubiBlu TV

Film, biri akli dengesi yerinde olmayan iki kardeşin giriştiği bir banka soygununu ele alıyor. Soygunda işler yolunda gitmeyince iki kardeşten Constantine “Connie” Nikas (Robert Pattinson), akli dengesi yerinde olmayan ve soygun sonrası yakalanıp hapse atılan kardeşi Nick’i (Ben Safdie) hapishaneden kurtarmak için yeraltı dünyasına giriş yapar. Adrenalin dolu bir gece boyunca Connie hem kardeşini ve kendisini kurtarmak hem de hayatını dengede tutmak için kendisini şiddet ve karmaşanın hüküm sürdüğü zamana karşı bir yarışın içinde bulur.

Good Time (2017) poster

18. Transit (2018)

Puan: 8.2
MubiBlu TV

Anna Seghers’in 1942 tarihli romanından uyarlanan filmde Nazi işgalinden kaçan Georg adında bir adam, elinde evrakları bulunan, ölmüş bir yazarın kimliğini üstlenir. Georg Marsilya’dan gemiye binebilmek için beklerken kendi gibi birçok mülteciyle tanışır; ama gizemli Marie ile tanışınca planları değişir. Christian Petzold, tarihten ödünç aldığı bir hikâyeyi günümüz Marsilya’sında çekerek hem 75 yılda çok az şeyin değiştiğini vurguluyor hem de göçmenlik ve arada kalmışlığa dair sinemasal bir tartışma alanı açıyor.

Transit (2018) poster

17. Suspiria (1977)

Puan: 8.2
Tür: Korku
MubiBlu TV

Amerikalı bale öğrencisi Suzy Bannion, dünyaca ünlü ve saygın bir Alman yatılı dans akademisinde eğitim görmeye gelir. Suzy okula adım attığı andan itibaren bir dizi esrarengiz olaya tanıklık eder. Önceki gece okuldan kaçan bir öğrenci, ölü bulunmuştur. Piyanist Daniel ise kendi köpeği tarafından öldürülür. Akademide bir salgın hastalık baş gösterir ve korkutucu okul binasının her yanından tuhaf sesler yükselmektedir. Suzy biraz araştırma yapınca okulun geçmişte bir “cadılar meclisi” mekanı olduğunu öğrenir. Ama işaretler, binada cadı geleneğinin ve ayinlerinin geçmişte kalmadığını, hâlâ devam ettiğini göstermektedir! Korku-gerilim türünün en önemli yönetmenlerinden Dario Argento’nun başyapıtı kabul edilen ve İtalyan progressive rock grubu Goblin’in müzikleriyle benzersiz bir görsel-işitsel deneyime dönüşen SUSPIRIA, yıllara meydan okuyan, zamanının çok ötesinde bir film…

Suspiria (1977) poster

16. Kayıp Kız (2014)
Gone Girl (2014)

Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick (Ben Affleck) ve Amy Dunne (Rosamund Pike) evliliklerinin beşinci yıldönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Nick'in ise kafası karışmıştır; zira Amy'ye ne olduğuna dair hiçbir fikri yoktur ama bir anda kendisini Amy'nin ailesinin hazırladığı bir yardım operasyonu içerisinde piyon olarak bulur! Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır.

Gone Girl (2014) poster

15. Pervane (2017)
The Breadwinner (2017)

Puan: 8.3
Blu TV

Deborah Ellis’in aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan, yapımcılığını ünlü yıldız Angelina Jolie’nin üstlendiği film, Afganistan'da yaşayan, bir ablası, bir de küçük kardeşi olan 11 yaşındaki Parvana’nın hikayesini anlatıyor. Taliban, Afganistan'daki yönetimi ele geçirince, Parvana okulu bırakmak ve bacağını kaybeden babasının çalışmasına yardım etmek zorunda kalır. Ama sonra babası suçsuz yere tutuklanır. Peki evi kim geçindirecektir? Kadınların yanlarında erkek olmadan sokağa çıkması yasaktır. Parvana'nın tek bir erkek kardeşi vardır, o da henüz bebektir. Bir gün Parvana'nın aklına bir fikir gelir. Uzun saçlarının kısalmasını ve elbiselerinin değişmesini gerektirecek bir fikir...

The Breadwinner (2017) poster

14. Western Stars (2019)

Film, Bruce Springsteen'in beş yıl içindeki ilk stüdyo albümü olan Western Stars'ın yapım sürecine odaklanıyor. Aşk, kayıp, zaman, yalnızlık ve aile temalarına değinen belgesel film arşiv görüntüleriyle Bruce Springsteen'in anlatımını birleştiriyor.

Western Stars (2019) poster

13. Crikey! It's The Irwins (2018)

Puan: 8.4
Tür: Belgesel
Blu TV

Irwin ailesi, dünyanın dört bir yanından vahşi yaşam maceralarını paylaşıyor.

Crikey! It's The Irwins (2018) poster

12. Kedi (2017)

İstanbul'un sokaklarında her gün yüz binlerce kedi özgürce dolaşıyor. Binlerce senedir kediler insanların hayatlarına girip çıkarak, bu şehrin zengin yapısının önemli bir parçası haline geldi. Sahip tanımayan bu kediler İstanbul'da vahşi ve evcil hayat arasında bir çizgide yaşıyor ve evlat edinmeye karar verdikleri insanların hayatına neşe ve bir amaç hissi getiriyor. İstanbul'da kediler insanlara birer ayna oluyor ve onlara, hayatlarını akla gelmeyecek şekillerde değerlendirme fırsatı sunuyor.

Kedi (2017) poster

11. The Young Pope (2016)

Puan: 8.3
Tür: Aksiyon, Dram
Blu TVPuhu TV

Dizide, muhafazakar kimliğe sahip Amerikan/İtalyan papa Lenny Belardo’nun (Pius XIII) hayatını anlatacak. 8 bölüm boyunca, karakterin en yakınındakileri kaybetme korkusunu nasıl yaşadığını göreceğiz.Ayrıca Tanrı’nın bile kendisini terk ettiğini düşünen papanın, bu zorlu anlarına tanıklık edeceğiz.

The Young Pope (2016) poster

10. Pororoca (2018)

Puan: 8.5
Blu TVPuhu TV

Adını Amazon nehrindeki dev gelgit dalgalarından alan, Romen Yeni Dalga sinemasının yeni başarılı örneklerinden Pororoca, beş yaşındaki küçük kızlarının ortadan kaybolmasıyla hayatları alt-üst olan bir aileyi gözlemliyor. Yönetmen Constantin Popescu, bu üçüncü uzun metrajlı filminde özellikle 18 dakikalık kesintisiz park planıyla teknik kusursuzluğu yakalıyor. Babayı oynayan Bogdan Dumitrache’ye dünya prömiyerini yaptığı San Sebastian Film Festivali’nde ödül getiren Pororoca, öfke, keder, suçluluk, çaresizlik ve takıntı gibi insani duyguları bir kayıp olayı üzerinden ele alarak belki de her anne-babanın aslında korkup çekindikleri bir olguyu perdeye taşıyor.

Pororoca (2018) poster

9. Kalp Atışı Dakikada 120 (2017)
120 Battements Par Minute (2017)

Puan: 8.6
Tür: Dram
Bein ConnectBlu TV

1990'ların başında AIDS'ten ölümler giderek artmışken Parisli LGBT bireyler, kamuoyunun dikkatini çekebilmek ve insanları bilinçlendirebilmek için ACT UP grubunu kurarak aktif olarak mücadeleye başlamıştır. Gruba yeni katılan Nathan (Arnaud Valois), en önde gelen aktivistlerden olan Sean Dalmazo'dan (Nahuel Pérez Biscayart) çok etkilenmiştir, kendisi de HIV pozitif olan Sean ise kanının son damlasına kadar mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. Film, 70. Cannes Film Festivali'nde yarışma filmleri arasındadır ve Fransa’nın 2018 Oscar aday adayı olarak seçilmiştir.

120 Battements Par Minute (2017) poster

8. Carol (2015)

Puan: 8.7
Blu TVMubi

Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerinden. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir. Şükran Günü’nü yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru spontane bir araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat Amerika henüz 1952 yılındadır ve bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur…

Carol (2015) poster

7. Şüphe (2018)
Burning (2018)

Puan: 8.7
MubiBlu TV

Film, Güney Kore'nin Kuzey Kore sınırında babasıyla birlikte yaşayan Jong-su’nun hikayesini anlatıyor. Kasaba atmosferinde yetişen ve küçük işlerle günü kurtaran Jong-su, yine bu günlerden birinde çocukluk arkadaşı Hae-mi ile karşılaşır. Kısa zamanda ikisi arasında bir çekim oluşsa da Hae-mi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Hae-mi, Jong-su’dan kedisine bakmasını rica eder; böylece aralarındaki iletişim de kopmayacaktır. Ne var ki Hae-mi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jong-su başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir.

Burning (2018) poster

6. Bal Ülkesi (2019)

Puan: 8.8
Bein ConnectMubiBlu TVApple iTunes

Filmde arıcılık ile uğraşan Hatice'nin hikayesi anlatılıyor. Hatice Muratova Makedonya'da nüfusunun çoğunu göç nedeniyle kaybetmiş bir köyde yaşamakta. Kent hayatı ile arasına mesafe koyan Hatice'nin yaşamı, istemese de dahil olmak istemediği piyasa dinamikleri ile kesişiyor. Çekimleri üç yıl süren film, günümüz koşullarında insan ve doğa arasındaki bağın nasıl olabileceğini yeniden yorumluyor.

Bal Ülkesi (2019) poster

5. Celebrity Iou: Joyride (2021)

Puan: 9.0
Blu TV

Ünlüler, hayatlarında fark yaratan kişilere teşekkür etmek için benzersiz ve muhteşem araçlara sahip olmalarına yardım ediyorlar.

Celebrity Iou: Joyride (2021) poster

4. Mekanlar ve Yüzler (2017)
Visages, Villages (2017)

Puan: 9.0
Tür: Belgesel
Blu TVMubi

Cannes Film Festivali’nde özel bir gösterimde dünya prömiyerini yapan Mekânlar ve Yüzler, son derece özel bir karşılaşmanın ve benzersiz bir işbirliğinin filmi: Fransız sinemasının en önemli isimlerinden, Yeni Dalga’nın “büyükannesi” Agnès Varda ile Fransız sokak sanatçısı ve fotoğrafçı JR’ın ortak proje-filmi. 60 yılı aşkın bir süredir sinemadan fotoğrafa, video yerleştirmeden heykele yapıtlar üreten 88 yaşındaki efsane Varda, İstanbul’da da “Şehrin Kırışıklıkları” projesiyle duvarlara yapıtlar bırakan genç JR ile birlikte Fransa’nın köylerini gezdi. İkili bir yandan halkla sohbet etti, fotoğraflar çekti, çektikleri fotoğrafları sergiledi, bir yandan da dost olup birbirlerini daha iyi tanımaya çalıştı. Mekânlar ve Yüzler, iki çok özel sanatçının sanat, yaş almak, paylaşmak ve gezmek hakkında yarattıkları son derece özel bir günce-gezi filmi.

Visages, Villages (2017) poster

3. Protesto (1995)
La Haine (1995)

Puan: 9.1
Tür: Suç, Dram
MubiBlu TV

Sırasıyla Parisli, Yahudi ve Afrikalı üç serseri gencin yaşamı, Paris’in uzak banliyölerindeki göçmenlerin gündelik ızdıraplarını ortaya koyuyor. Bir an geliyor ve ne denli ötekileştirildiklerine dair farkındalıkları ise son raddeye ulaşıyor.

La Haine (1995) poster

2. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019)
Portrait De La Jeune Fille En Feu (2019)

Puan: 9.1
MubiBlu TV

Film 18. yüzyılda, bir ressamın modeliyle aşkını anlatıyor. Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve evlenmek üzere olan genç Héloïse’in portresi sipariş edilir. Ancak Marianne, bu portreyi Héloïse’dan habersiz çizmelidir. Bu kısıtlamanın önüne geçmek için Marianne, gönülsüz gelin adayı Héloïse’ı önce gözlemler sonra da onunla yakınlaşır.

Portrait De La Jeune Fille En Feu (2019) poster

1. Pan'ın Labirenti (2006)
El Laberinto Del Fauno (2006)

Puan: 9.2
MubiBlu TVBein Connect

1944 yılı İspanya'sında, sivil savaş kargaşası sona ermiş görünse de, Navarra'nın kuzeyindeki dağlık bölgelerde çatışmalar sürmektedir. Kendi hayal dünyasında yaşayan 10 yaşındaki Ofelia, hamile annesi Carmen'le birlikte, Navarra'ya, üvey babası Kaptan Vidal'in yanına gider. Kaptan Vidal, faşist yönetimin emrinde çalışan ve sınırları isyancılardan temizlemekle görevli bir memurdur. Sert mizacı ve otoriter tavrı nedeniyle üvey babasıyla en ufak bir yakınlık kuramayan Ofelia, bir gün arka bahçelerinde, esrarengiz bir labirent keşfeder. Bu labirentin içinde tanıştığı, gövdesinin yarısı insan yarısı yaratık olan Pan'la yaşayacakları, Ofelia'nın bütün yaşamını değiştirecektir.

El Laberinto Del Fauno (2006) poster