Pandeminin bir çoğumuzu eve kapattığı bu günlerde izleyecek birşey bulamayanların imdadına Blu TV yetişti. Buna göre 16-17-18 Nisan tarihlerinde Blu TV tamamen ücretsiz olacak. Ücretsiz izlemek isteyen kullanıcılar blutvizliyorum koduyla sisteme giriş yapabilecekler. Bu sebeple Blu TV'de yer alan en iyi 35 diziyi sizler için sıraladık.

35. Ramy (2019)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Blu TV

Mısırlı göçmen bir ailenin oğlu olan Ramy, New Jersey'de yaşamının sürekli bir sınav olduğunu düşünen müslüman cemaatiyle yaşamaktadır ancak onun hayata bakış açısı çevresindekilerden çok daha farklıdır.

Ramy (2019) poster

34. Büyük Patlama Teorisi (2007)
The Big Bang Theory (2007)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon
Blu TV

En büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar? The Big Bang Theory, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlama ve sonrasını anlatan bir komedi dizisi. Leonard ve Sheldon adlarındaki iki arkadaşın oturdukları apartmanda yan dairelerine yeni bir komşu taşınır. Adı Penny olan bu komşu güzeller güzeli bir sarışındır. Üstelik maceralı bir ilişkiden daha yeni sapasağlam ayakta çıkmıştır. Penny, zekaları gereğinden fazla ilerlemiş, ancak kızlar konusunda oldukça geri kalmış bu yeni iki komşusuna hayat hakkında öğretebileceği bir şeyleri olduğunu düşünmektedir. Yaşanacak olanlar da zaman içinde onun ne kadar haklı olduğunu gösterecektir.

The Big Bang Theory (2007) poster

33. Bozkır (2018)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Blu TV

Mesleğinde deneyimli başkomiser Seyfi ile genç, deli dolu ve çaylak polis Nuri Pamir şehirde bir çocuk cinayeti ile karşı karşıya kalırlar. Bu cinayet onları şehrin nüfuzlu iş adamı Abbas Bey ve kızı Dilara’ya götürür.

Bozkır (2018) poster

32. Alef (2020)

Dizide, genç ve hırslı dedektif Kemal (Kenan İmirzalıoğlu) ile tecrübeli ortağı Settar (Ahmet Mümtaz Taylan), İstanbul’da işlenen gizemli bir seri cinayet vakasının peşine düşüyor. Hem kişisel hayatları hem de olaylara yaklaşımlarıyla birbirine tamamen zıt bu ikiliye, bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar (Melisa Sözen) da katılıyor. Ekip, cinayetleri çözmeye çalışırken buldukları her delille yüzyıllar boyu saklı kalan bir sır perdesini de aralıyor. Bu sır açığa çıkmaya yaklaştıkça, her bir karakterin geçmişinin hayaletleri de ortaya çıkmaya başlıyor.

Alef (2020) poster

30. The Nineties (2017)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon
Blu TV

Bir yüzyılın sonu ve bugünkü yaşama biçimimizin başlangıcı. The Nineties, izleyici George Bush ve Clinton başkanlık dönemlerine geri götürüyor. Teknolojik zaferler, terör, ırkçılık, hip hop’un yükselişi ve televizyonda yeni bir dönemi beraberinde getiren 90’lı yılları ele alan seri, bugünkü yaşama şeklimizin zeminini hazırlayan on yıla ışık tutuyor.\n

The Nineties (2017) poster

29. Get Shorty (2017)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon
Blu TV

Dizi Nevadalı bir kiralık katil olan Miles Daly’nin suçlarla dolu geçmişini bırakıp Hollywood’da bir film yapımcısı olmasını ve ailesini yeniden kazanmasını konu alıyor. Burada ikinci sınıf filmlerin yapımcısı Rick Moreweather’la tanışan Miles, Rick’in rehberliğinde şov dünyasının içine girmeye çalışacaktır.

Get Shorty (2017) poster

28. ZeroZeroZero (2020)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon
Blu TV

Gomorrah dizisinin yaratıcılarından, Roberto Saviano’nun aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan Zerozerozero; Amerika’dan Avrupa’ya yapılan bir kokain sevkiyatını anlatıyor. Kokain ticaretinin kontrolü için mücadele eden Meksika kartelleri, Calabria mafyası, yozlaşmış açgözlü iş adamları dahil olmak üzere, birbirinden farklı ama aynı derecede şiddet içeren suçlar üzerinden, güç düşkünü sabıkalı grupların verdikleri savaşın hikayesi; gerçekçi bir dille işleniyor. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

ZeroZeroZero (2020) poster

27. Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da (2016)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Blu TV

Adana - Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan; yasa dışı yollara bulaşıp, zamanla Adana'nın en güçlü çetesi olan bir grup gencin hikayesi. Bağımsız yapım olarak 2016 yılında başlayan ve Youtube'dan yayınlanan dizi 3. sezondan itibariyle de tüm bölümleri ile Blutv’ye geçti.

Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da (2016) poster

26. Killing Eve (2018)

Eve (Sandra Oh), casus olma gizli arzusunu yerine getirmeye yaklaşmayan basit bir masa başı işi yapan, düşük seviyeli bir MI5 güvenlik çalışanıdır. Bu arada, Villanelle (Jodie Comer), şiddetli işinin sağladığı lüksü yaşamak isteyen tehlikeli, kaprisli ve tehlikeli bir suikastçı. Eve Avrupa'da bütün bir cinayet dizisini Villanelle'e bağladığında, katili izlemek için işe alındı. İki uç birbiriyle takıntılı ve epik ve tehlikeli bir kedi ve fare oyununa giriyor.

Killing Eve (2018) poster

25. The Seventies (2015)

Puan: 8.3
Tür: Aksiyon
Blu TV

1970'ler Amerika için dramatik bir on yıldı. Ülke ilk savaşını kaybetti, iki tane enerji krizi patladı ve Richard Nixon benzeri görülmemiş bir siyasi skandalın ardından başkanlık görevinden istifa etti. On yıllık dramatik kültürel çeşitlilik, bize The Sex Pistols ve Blondie’yi verdi. Amerika, doğumunun iki yüzüncü yılını kutladı ve eski rakipler arasında tarihi bir barış düzenledi. Ancak Amerika aynı zamanda hem ekonomik bir çöküşün hem de korkutucu derecede yakın bir nükleer erimenin kaygısını yaşadı. Televizyon bugün bildiğimiz ortama olgunlaştı. Popüler müzik, disko ve punk gibi çok müzik türü çıktı ve cinsel gelenek ve göreneklerde bir devrim oldu. Seri cinayet ve diğer şiddetli suçlar ülkeyi zor durumlara soktu ve bombalama, kaçırma ve rehinelerin alınması dünyayı terörizmin modern yüzüne tanıttı.

The Seventies (2015) poster

24. The Eighties (2016)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon
Blu TV

Soğuk Savaş mucizevi bir şekilde sona yaklaşırken tüm dünya küresel bir salgın yaratan yeni bir virüsle tanıştı. Wall Street borsasının yükselmesi, yetmişli yılların durgunluğunu silip süpürürken seksenli yılların yeni rock yıldızlarını doğurdu. The Eighties, Amerika’yı derinden değiştiren 1980’li yılları anlatıyor. Soğuk Savaş, AIDS gibi önemli olaylara; Ronald Reagan, Steve Jobs gibi bireylerin etkisine odaklanıyor.

The Eighties (2016) poster

23. Sr. Ávila (2013)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon
Blu TV

Sr. Ávila, orta sınıf, sigortacı, ailesi olan bir adamın bir suç örgütünde kiralık katil olmasıyla yaşadığı çifte hayatı anlatıyor. Ávila’nın hayatı ilk bakışta normal gözükse de bu normalliği korumak ve suç örgütünde yükselmek gittikçe daha da zorlaşır.

Sr. Ávila (2013) poster

22. The Leftovers (2014)

Puan: 8.3
Tür: Aksiyon
Blu TV

Tom Perrotta’nın aynı isimdeki romanın uyarlanacak olan dizi, “Ani Dönüş” olarak bilinen bir baygınlık olayı sonrası insanların bir anda yok olduğu görülen küçük bir kasabayı konu alıyor. Ana hikaye kasabanın başkanı Kevin Garvey’nin (Justin Theroux) ailesinin engellemelerine rağmen 100 insanın kaybolduğunu gören halkına yardım etmeye çalışması etrafında toplanıyor. Garvey’nin eşi Guilty Remnant (Amy Brenneman) kafayı tarikatla bozmuş, oğlu ise kendini peygamber ilan eden Holy Wayne adında birinin peşinden gidiyor. Sadece kızı, Kevin’in yanında durmaktadır, ancak o da olaydan sonra değişimler yaşıyor.

The Leftovers (2014) poster

21. The Handmaid's Tale (2017)

Puan: 8.4
Tür: Aksiyon
Blu TV

Margaret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul ediliyor. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor. Yakın geleceğe atıfta bulunan dizi olası bir gelecekten bahsediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin bir terör saldırısı sonucu yıkılması ile yerine kurulan Gilead Cumhuriyeti’ni anlatan dizide yaşanan iç savaş sonrası ABD hükümeti düşürülüp başkan infaz ediliyor. Drama türündeki bu dizide kadın haklarının günümüzdekinin aksine bir hal aldığı ve yayılan bulaşıcı hastalıklar ve artan cinsel hastalıklar ile birlikte doğurganlık özelliklerini yitirmiştir, bunun için olaylar hiç de iyi gitmemektedir; tam aksine ortada kötü giden bir şeyler vardır. Sadece başkan değil, parlamento üyelerinin de infazı olayları içinden çıkılamaz bir duruma sürüklemiştir.

The Handmaid's Tale (2017) poster

20. Fringe (2008)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon
Blu TV

Hamburg-Boston seferini yapan 627 no'lu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir. Bir zamanlar hükümetin gizli deneyleri için çalıştıktan sonra, 17 yıl boyunca bir akıl hastanesine kapıtılan Walter Bishop'a ulaşan Dunham, yıllar önce üstü örtülen bir dizi doğaüstü ve paranormal deneyin de yeniden canlanmasına aracı olacaktır. Bu sayede geleneksel bilimin açıklayamadığı vakaları incelemek üzere, İç Güvenlik Teşkilatı'nın üst düzey ajanlarından Phillip Broyles'ın yetkisi dahilinde FBI'a bağlı Fringe ekibi kurulmuş olur. İnandığı bilimsel değerlerin daha ötesini görmeye başlayan Dunham sayesinde biz de, gerçek yaşamlarında hiç kimsenin kendi kimliği ile hareket etmediğini keşfederiz...

Fringe (2008) poster

19. Euphoria (2019)

Puan: 8.4
Tür: Aksiyon
Blu TV

Aynı adlı İsrail dizisinden uyarlanan Euphoria, bir grup gencin seks, travma, uyuşturucu, sosyal medya, dostluk ve aşk gibi kavramları keşfediş öyküsünü işliyor. Sam Levinson’ın yarattığı ve senaryosunu yazdığı “Euphoria” başrolünde, Disney Chanel’ın yıldızı Zendaya’ya yer veriyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Zendaya’nın yanı sıra Maude Apatow, Brian “Astro” Bradley, Eric Dane, Barbie Ferreira, Storm Reid ve Sydney Sweeney boy gösteriyor. Yürütücü yapımcılar arasında ise ünlü rapçi Drake ve menajeri Future the Prince’in yanı sıra Ron Leshem, Daphna Levin, Tmira Yardeni, Ravi Nandan, Kevin Turen, Hadas Mozes Lichtenstein, Mirit Toovi, Yoram Mokadi ve Gary Lennon gibi isimler var. Ron Leshem, Daphna Levin ve Tmira Yardeni'nin yarattığı İsrail yapımı orijinal seri, 10 bölümden oluşmuş ve 2012-2013 sezonunda izleyici karşısına çıkmıştı.

Euphoria (2019) poster

18. Entourage (2004)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon
Blu TV

HBO yapımı, 6 kez Emmy Ödülü, 1 kez Altın Küre ödülü almış dizi; oyuncu Vincent Chase’in kariyer basamaklarını tırmanması için en yakın arkadaşları Eric Murphy, Turtle, ağbisi Johhny’nin Melekler Şehri Los Angeles’a gelmesiyle başlıyor. Tabi onlara birde deli dolu menajer Ari Gold eşlik ediyor. Hollywood'un zevkli yaşantısını, aşırılıklarını ve zenginliğini benzer bir üslupla anlatan Entourage son 10 yılın en eğlenceli ve komik dizilerinden biri. Dizinin başrollerini Adrian Grenier, Kevin Connolly, Kevin Dillon, Jerry Ferrara ve Jeremy Piven gibi sevilen oyuncular paylaşıyor.

Entourage (2004) poster

17. The Young Pope (2016)

Puan: 8.3
Tür: Aksiyon, Dram
Blu TVPuhu TV

Dizide, muhafazakar kimliğe sahip Amerikan/İtalyan papa Lenny Belardo’nun (Pius XIII) hayatını anlatacak. 8 bölüm boyunca, karakterin en yakınındakileri kaybetme korkusunu nasıl yaşadığını göreceğiz.Ayrıca Tanrı’nın bile kendisini terk ettiğini düşünen papanın, bu zorlu anlarına tanıklık edeceğiz.

The Young Pope (2016) poster

16. Masum (2017)

Puan: 8.4
Tür: Aksiyon
Blu TV

Şehirden uzak sakin bir kasabada yaşayan emekli bir polis ve ailesi, şoke edici sırlarla dolu gizemli bir cinayete gırtlaklarına kadar batar.

Masum (2017) poster

15. Babylon Berlin (2017)

Puan: 8.4
Blu TVPuhu TV

Volker Kutscher’in aynı adlı roman serisini temel alan Babylon Berlin, 40 milyon euro bütçesi ile Avrupa'nın şimdiye kadar en yüksek bütçeli yapımı. Büyüleyici 20’li yıllarda Berlin: telaşlı, hırslı ve yetenekli insanları içine alan bir metropoldü. Fakat parıldayan yüzeyin altında yoksullaştırılmış kitleler daha iyi bir hayat için çalışıyorlardı. Aynı zamanda organize suç ve politikada aşırılıkların olduğu bir dönem... Köln şehrinde komiser olan Gereon Rath, bir davayı çözmek için Berlin’e gönderilir. Başta sakin ve samimi gözükse de onun da peşini bırakmayan taşıdığı yükler vardır. Uyuşturucu, siyaset, cinayet ve sanatın hüküm sürdüğü bir çevreyi incelemeye başlayan Gereon, başlarda ele aldığı davayı basit olarak algılasa da araştırma ilerledikçe hayatını değiştirecek birçok olay gerçekleşir. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

Babylon Berlin (2017) poster

14. The Night Of (2016)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon
Blu TV

"The Night Of" New York'ta yaşanan, karmaşık bir hikayeye sahip hayali bir cinayet davasının derinlemesine araştırıldığı sekiz bölümden oluşacak bir mini dizidir. Bir kızı öldürmekle suçlanan Nasir Khan (Riz Ahmed) isimli Pakistanlı bir vatandaşın soruşturma ve dava süreci işlenecektir.

The Night Of (2016) poster

13. Normal People (2020)

Puan: 8.4
Tür: Aksiyon
Blu TV

Sally Rooney’nin aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan, 2020'nin en ses getiren dizilerinden olan Normal People, bir çiftin hayatlarının farklı dönemlerde birbirleri nasıl etkilediğini ve aşkın özgürleştirici, dönüştürücü etkisini anlatıyor. İrlanda’da küçük bir kasabada aynı okula giden Connell yakışıklı ve popüler bir sporcu iken Marianne ise kibirli, soğuk ve dışlanmış biridir. İki genç arasında beklenmedik fakat karşı koyamadıkları bir ilişki başlar.

Normal People (2020) poster

12. Batı Dünyası (2016)
Westworld (2016)

Puan: 8.6
Tür: Aksiyon
Blu TV

İki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında Vahşi Batı macerasına çıkar. Parktaki insanlar robottur ve park Roma, Vahşi Batı ve Ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır. Merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu robot bir silahşör tarafından takip edildiklerini fark eder.West World ya da Batı Dünyası, yapay bilincin ortaya çıkması ve suçun geleceğiyle ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır.

Westworld (2016) poster

11. Halka (2019)

iki genç adam, iki farklı insan, iki kurban, bambaşka yerlerden gelip, yan yana durarak, inat ve öfkeyle, kader sandıkları, tesadüf saydıkları bir kumpasla savaşıyorlar. Uzakta kalan ve uzayıp gelen bir geçmişin peşine düşüyorlar. Eski defterlerin, kirli davaların, büyük ve küçük yalanların hesabını soruyorlar. Mafyanın, paranın, entrikanın konuştuğu ve sustuğu bir hayatın içinde sürükleniyorlar. Halka, durdurak bilmeyen bir serüvenin, karanlık bir dünyanın hikâyesi. Kanayan ve kanadıkça acıtan bir mazi. Kaan ve Cihangir’in yeryüzünden intikamı… Halka, polisiye trüklerini kullanan, tempolu, serüven temalı bir tv dizisidir. Halka ismi, üç halka simgesiyle bilinen bir suç şebekesinden gelmektedir. Halka’nın en temel özelliği, her bölümde artan muammalı temposu ve klasik mafya anlatılarının aksine kadınların güçlü olduğu, yönetip yönlendirdiği bir karakter içeriği taşımasıdır. Hikâyenin kahramanları Halka’nın mağdurları olduklarını öğrenerek, örgütle mücadeleye girişen Kaan ve Cihangir’dir.

Halka (2019) poster

10. Gomorra - La serie (2014)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon
Blu TV

Roberto Saviano'nun mafyadan tehditler almasına neden olan kitap uyarlaması dizide; Napolili bir suç örgütü olan Camorra’nın iç yüzü, mafya babası Pietro Savastano’nun 30 yaşlarındaki sağ kolu olan Ciro’nun gözünden anlatılıyor. Uyuşturucu satışı başta olmak üzere her türlü yasa dışı faaliyet tamamen onların kontrolündedir. Fakat Don Pietro’nun yaşlandığı, gücünün artık azaldığı düşünülmekte ve bu da beraberinde Savastanolar için gün geçtikçe daha da büyüyen var olma mücadelesini getirmektedir.

Gomorra - La serie (2014) poster

9. Six Feet Under (2001)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon
Blu TV

Six Feet Under HBO tarafından yapılmış bir televizyon dizisidir. Türkiye`de CNBC-e tarafından yayınlanmıştır. Dizinin 63. ve son bölümünün yayın tarihi 1 Temmuz 2007'dir. American Beauty’nin senaristi Alan Ball’ın senaryosunu yazdığı dizi, bir cenaze evi işleten ve bu evde yaşayan Fisher ailesinin yaşantılarına dair bir kara mizahtır. 2003 yılında En İyi Drama Dizisi dalında Altın Küre ödülü alan yapım, 2005 yılında 5. sezonuyla ekranlara veda etmiştir. 2004 Altın Küre'de iki ayrı dalda aday gösterilip Frances Conroy ile Televizyon dizilerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır. Aynı yıl Screen Actors Guild Awards'da (Conroy ve tüm casting ekibi ile) iki ödül almıştır. 32 kez Emmy adaylığı alıp 7'sini, 8 Golden Globe adaylığından 3'ünü kazanmıştır.

Six Feet Under (2001) poster

7. Hile (2017)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon
Blu TV

Bir antivirüs şirketinin yazılım departmanında çalışan Felix Weber, babası öldürüldükten sonra annesiyle Türkiye’ye taşınmış, ek iş olarak da oyun firmalarının yeni çıkardığı oyunlarının yazılımsal açıklarını yakalamaktadır. Bir gün evine yabancı bir oyun şirketinden kargo gelir. Gelen, henüz piyasaya sürülmemiş bir oyundur. Oyunun yanında gönderdikleri mektupta Felix’ten oyunun eksiklerini kapamasını istedikleri yazmaktadır fakat bu oyun sıradan bir oyun değildir. Gerçek dünyayla direk bağlantılıdır.

Hile (2017) poster

6. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (2010)
Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi (2010)

Behzat Ç (Erdal Beşikçioğlu), 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş, cinayet bürosunda görev yapmakta olan bir polistir. Hizmet verdiği süre içerisinde almış olduğu cezalar nedeniyle hep başkomiser olarak kalmıştır. Behzat'ın eski eşiyle yaşadığı problemler kızına karşı ilgisiz kalmasına sebep olur. Bir süre sonra kızı Berna (Hazal Kaya) intihar eder. Behzat, bu olaydan sonra yıkılır. Behzat Ç. ve ekibinde yer alan polisler Harun (Fatih Artman), Hayalet (İnanç Konukçu), Akbaba (Berkan Şal), Eda (Seda Bakan), Selim (Hakan Hatipoğlu) ve Cevdet (Berke Üzrek), sezon boyunca bir yandan Behzat'ın kızının ölümüyle ilgili olabilecek kişilerle ilişki kurarken, bir yandan da her bir bölümde yaşanan farklı cinayetlerin çözümüyle uğraşırlar.

Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi (2010) poster

5. Sıkı Dostlar (1994)
Friends (1994)

Newyork'ta yaşayan 6 arkadaşın harika dostluklarını anlatan müthiş bir dizi. Tür olarak komedi olarak tanımlansa da yer yer çok güçlü dram ögeleri barındıran dizide, izlerken çokça zaman kendinizi karakterlerle özdeşleştirip kendinizden parçalar bulacaksınız. Zaman zaman gülme krizine girip zaman zaman duygulanacağınız bir başyapıt. Ölmeden izlenmesi gerekenler listesinde üst sıralarda bir yeri hak ediyor.

Friends (1994) poster

4. True Detective (2014)

Puan: 8.9
Tür: Aksiyon
Blu TV

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

True Detective (2014) poster

3. Soprano Ailesi (1999)
The Sopranos (1999)

Puan: 9.2
Tür: Aksiyon
Blu TV

New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur. Dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar. Dizinin senaryosunda belki de en önemli yeri tutan Tony ve psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi arasındaki diyaloglar, 6 sezon boyunca suç-ahlak dengesinin tartışılması açısından dizinin en çok hatırda kalan sahneleri olmuştur. Dizinin ilk bölümü HBO kanalında 10 Ocak 1999’da gösterilmiş; 6 sezon ve toplam 86 bölüm sonunda 10 Haziran 2007’de final bölümü ile sona ermiştir.The Sopranos bir çok ödül kazanmasının yanında (21 Emmy Ödülü, 5 Altın Küre dahil), Amerikan dizi yazarlarının çoğu tarafından gelmiş geçmiş en iyi TV dizisi olarak gösterilmiştir. Dizi 6 sezon devam etmesi ve büyük beğeni toplaması ile Amerikan popüler kültüründe de önemli bir yer kazanmıştır. Dizideki pek çok sahne, diğer televizyon programlarına konu olmuş, Tony Soprano’nun yaşamı bu programlarda tartışılmış, dizi hakkında karakter analizi konulu kitaplar yazılmış, bir bilgisayar oyunu yapılmış ve başta dizi müziklerini içeren albümler olmak üzere pek çok ticari ürüne ilham vermiştir.

The Sopranos (1999) poster

2. Game of Thrones (2011)

Puan: 9.3
Tür: Aksiyon
Blu TV

Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor... Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: Taht kavgası..

Game of Thrones (2011) poster

1. Çernobil (2019)
Chernobyl (2019)

Puan: 9.4
Tür: Aksiyon
Blu TV

1986 yılında Çernobil Nükleer Santrali’nde meydana gelen faciayı ekranlara taşıyacak olan mini dizi, insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden birini durdurmak için hayatlarını tehlikeye atan ve nükleer sızıntının Avrupa’ya yayılmasını engelleyen cesur kadın ve erkeklerin hikâyesini anlatacak.Dizide Jared Harris, Çernobil’de yaşanan sızıntıyı kontrol altına almak için elinden gelen yapan bir nükleer fizikçiyi; Stellan Skarsgård, Sovyetler Birliği tarafından durumu yönetmesi için görevlendirilen Başbakan Yardımcısı Boris Shcherbina’yı; Emily Watson, bu facianın neden meydana geldiğini öğrenmeye çalışan nükleer fizikçi Ulana Khomyuk’u; Jessie Buckley ise eşi ilk müdahale ekibinde yer alan Lyudmilla Ignatenko’yu canlandıracak.

Chernobyl (2019) poster