Bazı filmler yerelleştiğinde daha bir izlenesi olabiliyor. Farklı dillerdeki örneklerinden uyarlanan yerli filmleri sıraladık.

6. Tatlı Küçük Yalancılar (2015)

Puan: 5.9
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Aslı, Selin, Açelya, Hande ve Ebru çok iyi anlaşan yakın arkadaştırlar. Felekten bir gece geçirmek için buluşan beş arkadaş unutamayacakları bir eğlenceye imza atarlar. Ama geceye damga vuran ve asla unutmayacakları başka bir olay daha yaşanır. Gecenin sonunda Açelya gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Açelya'nın ortadan kayboluşunun şokunu yaşayan dört arkadaş uzun süre bir araya gelmez. Aradan bir yıl geçer ve kızların dördü de gizemli mesajlar almaya başlar. Sadece Açelya'nın bileceği konular hakkındaki bu mesajlar dört arkadaşı yeniden bir araya getirir. Mesajların kaynağını merak eden kızlar sununu bilmedikleri bir gizemin içine doğru sürüklenmeye başlar.

Tatlı Küçük Yalancılar (2015) poster

5. Sen Benim Herşeyimsin (2016)

Çok küçük yaştayken öksüz kalan Sedat, babasının ona öğrettiği en önemli dersi, "korkunun gözünün içine bakmadığın sürece onu yenemezsin" mottosunu beynine kazır. Çıralı’da yenemediği korkuları ve babasından hatıra hayat tavsiyesi ile günübirlik ilişkiler ve işlerle hayatını geçirir. Ancak bir gün bu sakin hayatı bir anda değişiverir. Günü birlik ilişkierinden biri olan Pınar, Sedat'ın kucağına bir bebek bırakıp aynı hızla ortadan kaybolur. İstanbul'a gelip Birol sayesinde iş bulan Sedat'ın hayatı artık kızının etrafında dönmektedir. Baba-kızın masal gibi geçen eğlenceli hayatları annenin tekrar ortaya çıkmasıyla bir kez daha kaos haline döner.

Sen Benim Herşeyimsin (2016) poster

4. Baskın (2015)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon
Blu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Filmde gece devriyesine çıkan 5 polisin, gelen bir destek çağrısına uyarak harabe haldeki bir Osmanlı karakoluna gidişi ve burada yaşadıkları kabus dolu olaylar konu ediliyor. Baskın: Karabasan filmi, Can Evrenol'un 2013'te çektiği aynı adlı kısa filmden esinlenerek çekildi. Film, dünyada ilk kez Toronto Film Festivali'nde gösterilmişti.

Baskın (2015) poster

3. Cebimdeki Yabancı (2018)

2016 yılında ülkesinde gişe rekorları kıran bir İtalyan filminden beyazperdeye uyarlanan “Cebimdeki Yabancı”, bir akşam yemeğinde bir araya gelen yedi dostun maskelerinin ardındaki hayatlarını ve cep telefonlarını ortaya koymaları sonucu yaşananları gözler önüne seriyor.

Cebimdeki Yabancı (2018) poster

2. Avlu (2018)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon, Suç, Dram
NetflixPuhu TV

Avlu, yılların sağır kaldığı adaletini kendisi sağlamaya çalışmış bir kadının ceza evine girişini konu alıyor. Özgürlüğünden vazgeçmek zorunda kalan bu kadınların 3.sayfa haberlere yansımayan, mutsuzluğun acı ile yarıştığı Karakuyu’da kendi düzen ve kendi hukuklarına karşı verdikleri yaşam mücadelesini konu alıyor.

Avlu (2018) poster