Bazen herşeyi bırakıp gitmek istersin ya; yapamazsın tabi... Bari yapanları izleyeyim dersin. İşte bu liste tam da bunu sıralıyor.

16. Bu Nasıl Aile! (2013)
We're the Millers (2013)

Puan: 5.4
Tür: Aksiyon
NetflixGoogle Play Movies

David Burke, kendi bölgesinde etliye sütlüye bulaşmadan çalışan, yerel bir uyuşturucu satıcısıdır ve şimdiye kadar işleri hep yolunda gitmiştir. Fakat paraya sıkışan üç genç parasını ve malını çalarlar. Marihuana satıcısı Brad'e borcu olan David şimdi bu parayı ödemenin yollarını arar. Brad ona bir şans verir ve Meksika sınırından yüklü miktarda uyuşturucu geçirmesini ister. David kılık değiştirerek aile babası olacaktır. Yolda kendisine dansçı Rose, uyuşturucu dağıtıcısı Kenny ve Casey Child eşlik eder!..

We're the Millers (2013) poster

15. 4 latas (2019)

Puan: 5.8
Tür: Aksiyon
Netflix

Ölmekte olan arkadaşlarıyla yeniden görüşmeyi uman iki eski dost, yanlarına onun dargın olduğu kızını da alarak İspanya'dan Mali'ye yaptıkları çöl yolculuğunu tekrarlar.

4 latas (2019) poster

14. Yol Arkadaşım 2 (2018)

Puan: 5.8
NetflixDisney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Onur (Oğuzhan Koç) ve Şeref (İbrahim Büyükak) bir yıl içinde hem ev hem iş arkadaşı olmuştur. Şeref başarısız bir şekilde Onur’un menajerliğini yapmaktadır. Onur eski işine dönmeye karar verince, Şeref Onur’a bol sürprizli bir turne ayarlar. Henüz haberleri yoktur ama aşk, kahkaha ve macera bu yolculukta yine onları beklemektedir. Hayallerinin peşinden giderken hayatın gerçekleriyle karşılaşacak olan Onur ve Şeref, hedeflerine ulaşabilecek midir?

Yol Arkadaşım 2 (2018) poster

13. 7:39 Treni (2014)
The 7.39 (2014)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Bein Connect

Aynı trende olan ve oturacakları koltuk yüzünde kavga eden mutlulu bir evliliği olan erkekle yeni nişanlı ve yakında doğum edecek bir kadın ilk başta tartışsa da sonrasında sohbet çok farklı yerlere gidecektir.

The 7.39 (2014) poster

12. Yol Arkadaşım (2017)

Puan: 6.1
NetflixBlu TV

Başarısız bir ilaç mümessili olan Onur’un kurban bayramına üç gün kala üç zor hedefi vardır; Ayvalık’taki kız arkadaşının ailesiyle tanışmak, kovulduğu işini geri kazanmak ve ilk iki hedefi yol arkadaşı Şeref’e rağmen başarmak. Bir telefon uygulamasıyla tanışan ve tek ortak noktaları gidecekleri istikamet olan Onur ve Şeref’in eğlence ve macera dolu yolculuğu, izleyen herkese kurduğu hayal ile yaşadığı hayat arasındaki farkı sorgulatacak.

Yol Arkadaşım (2017) poster

11. Go! Go! Cory Carson: The Chrissy (2020)

Puan: 6.8
Tür: Aksiyon
Netflix

Carson ailesinin çocukları, Cory'nin yarattığı dansla bir yetenek gösterisini kazanır. Ancak "Chrissy"nin popüler olmasıyla tüm ilgiyi Cory'nin küçük kız kardeşi toplar.

Go! Go! Cory Carson: The Chrissy (2020) poster

10. Aşkşarkısı (2017)
Lovesong (2017)

Puan: 7.3
Netflix

İki arkadaş arasındaki ilişki hazırlıksız bir yolculuğa çıkarken derinleşir.

Lovesong (2017) poster

9. Dünyada Bir Gece (1991)
Night on Earth (1991)

Puan: 7.3
Blu TVMubi

Eş zamanlı beş farklı taksi şoförünün, beş farklı şehirde, yolcularıyla beraber yaşadıklarından küçük birer kesit izliyoruz bu filmde. Jim Jarmusch yine tarzı gereği son derece yalın ve minimalist bir şekilde ele alıyor tüm karakterlerini. Sırasıyla Los Angeles, New York, Paris, Roma ve Helsinki'ye kamerasını uzatan Jarmusch; hayatın ayrıntılarıyla güzel olduğunu vurguluyor bir kez daha. Her karakterinin başka bir derdi ve yaşama amacı olan filmde, önemli oyuncularda boy gösteriyor. Winona Ryder'ın taksici rolündeki müthiş performansıyla ve ikinci öyküdeki karakterlerin doğallığı ve sempatikliğiyle filmin büyüsüne kapılıp; son öykünün vuruculuğuyla da mest olmuş halde filmi hafızanıza kazıyorsunuz.

Night on Earth (1991) poster

8. Yeşil Rehber (2018)
Green Book (2018)

Puan: 7.6
NetflixBlu TVGoogle Play Movies

Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, 1962 yılında geçiyor. Bir gece kulübünde fedai olarak çalışan İtalyan asıllı Tony Lip (Viggo Mortensen), Afro-Amerikalı ünlü bir klasik müzik piyanisti olan Dr. Don Shirley’i (Mahershala Ali) konser turlarına götürmek için şöförü olarak işe alınır. 60’lı yılların Güney Amerika’sında Mason-Dixon’un ayrımcılık yasası yüzünden Afro-Amerikalıların konaklama ve hizmet seçenekleri kısıtlıydı. Dolayısıyla Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için "The Green Book" isimli kılavuzdan yardım alır. Dr. Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla ve tehlikeyle olduğu kadar beklenmedik bir nezaketle de karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.

Green Book (2018) poster

7. Jack Whitehall: Travels with My Father (2017)
Jack Whitehall: Travels With My Father (2017)

Puan: 7.6
Netflix

Neşeli komedyen Jack Whitehall ve tutucu babası Michael, aralarındaki bağı güçlendirmek için yabancı topraklarda sıra dışı ve eğlenceli seyahatlere çıkarlar.

Jack Whitehall: Travels With My Father (2017) poster

6. Özgürlük Yolu (2007)
Into the Wild (2007)

Puan: 7.9
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Genç Christopher McCandless’ın (Emile Hirsch) ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan Into the Wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Sean Penn’e yıldız oyuncular William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Catherine Keener ve Hal Holbrook eşlik ediyor. Özgürlüğe Giden Yolda, “güzel olduğu kadar heyecan verici, eğlenceli ve çoşkulu.”

Into the Wild (2007) poster

5. The End of the F***ing World (2017)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Çizgi romandan uyarlanan bu kara komedi dizisinde, yeniyetme bir psikopat ile maceraya aç bir asi, talihsizliklerle dolu bir yolculuğa çıkıyor. (18 +)

The End of the F***ing World (2017) poster

4. Thelma ve Louise (1991)
Thelma & Louise (1991)

Puan: 8.3
Tür: Aksiyon
Blu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma'yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar.İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dansederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma'yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

Thelma & Louise (1991) poster

3. Basit Bir Hikaye (1999)
The Straight Story (1999)

Puan: 8.7
Tür: Dram
Mubi

Alvin Straight oldukça sıradan, yaşı geçkin bir adamdır. Kızı ile küçük bir kasabada yaşamaktadır. Bu küçük ailenin pek parası yoktur ayrıca Alvin diyabetlidir. Yaşı nedeniyle araba kullanamaz, kendi başına yürüyemez haldedir. Ancak tüm bunların karşısında inatçılığıyla direnmektedir. Bir gün gelen bir telefonla on yıldır hiç konuşmadığı ağabeyinin kalp krizin geçirdiğini öğrenir. Bunun üzerine çim biçme makinasını alarak kilometrelerce sürecek bir yolculuğa çıkar * David Lynch, tüm filmografisine inat, dümdüz ve sıcacık bir filmle seyircinin karşısında.

The Straight Story (1999) poster

2. Bir Kere Yaşarsın (2011)
Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Arjun, İmran ve Kabir çocukluğundan beri ayrılamaz üç arkadaşdırlar. Kabir'in bekarlığa veda partisi gezisi için İspanya'ya giderler. Bu gezi sırasında denizde nefes almaktan korkan Arjun, dalış eğitmeni Laila sayesinde bu korkusunu yener ve Laila'ya aşık olur. Kabir bu gezi sırasında nişanlısı ile önemli anlaşmazlıklar yaşar. Aslında Kabir ise daha geçen sene öğrendiği bir gerçeğin peşinden İspanya'ya gitmiştir. Bu gezi de her arkadaş bir sporu seçerek o sporu üçü yapmak zorundadır. Her üçü de korkularını yenmeyi, hayatında gizli tuttuğu gizli şeyleri ortaya çıkarmayı ve hayatlarının gerçek anlamlarını öğrenmeyi bu gezi sırasında anlarlar.

Zindagi Na Milegi Dobara (2011) poster

1. Gazap Üzümleri (1940)
The Grapes Of Wrath (1940)

Puan: 9.2
Tür: Tarih, Dram
Mubi

John Steinbeck'in Pulitzer ödüllü romanından uyarlanmış, John Ford imzalı 2 Oscarlı bir başyapıt Hapisten çıkan Tom Joad Oklahoma'daki ailesinin çiftliğine gider Ancak gittiğinde görür ki banka çiftliğe el koymuştur Zira Büyük Buhran tüm Amerika'yı etkisi altına almıştır Ertesi gün tüm Joad ailesi eşyaları ile birlikte eski püskü bir kamyonla California'ya doğru yola çıkar.

The Grapes Of Wrath (1940) poster