İzlerken en çok kafa karıştıran; birbirinden sürükleyici zaman, zaman paradoksları ve zamanda yolculuk temalı 20 filmi sizler için derledik. Üstelik bu listedeki filmler Türkiye'deki dijital platformlarda yer alıyor. Keyifli seyirler...

20. Ils sont partout (2016)

Puan: 5.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Yvan, terapistiyle seanslarında Yahudi karşıtlığı ve modern Fransa'da Yahudi olarak yaşamanın zorlukları hakkında hikayeler paylaşır.

Ils sont partout (2016) poster

19. Sefer 42 (2015)
Flight World War II (2015)

Puan: 4.3
Tür: Aksiyon
Bein Connect

Uçuşunu yaparken bir anda tuhaf bir elektromanyetik fırtınaya yakalanan Sefer 42 adlı uçak, bu fırtınadan dolayı Fransa'daki İkinci Dünya Savaşı'nın ortasına gelecektir. Bu olayın ardından bir tarih profesörü, Sefer 42 uçağının tehlikede olduğunu belirtecektir. Ekibe yardım edip, bu manyetik fırtınadan kopup geri dönmesini sağlayacak ve modern zamana geri döndürmek için mücadele verecektir.

Flight World War II (2015) poster

18. Dünü Kurtarmak (2019)
See You Yesterday (2019)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Polis kurşununun yol açtığı trajik bir vurulma olayı, zaman yolculuğu sanatında ustalaşmaya çalışan iki genç dâhiyi geçmişe bir dizi riskli yolculuk yapmaya sevk eder.

See You Yesterday (2019) poster

17. Yine Çıplak (2017)
Naked (2017)

Puan: 3.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Delicesine âşık olan Rob, evlenmek üzeredir. Ancak maalesef çırılçıplaktır, asansörde sıkışmıştır ve bir zaman döngüsünde takılıp kalmıştır.

Naked (2017) poster

16. Terminatör 5: Genisys (2015)
Terminator Genisys (2015)

2029 yılında İnsan Direnişi’nin lideri John Connor, Skynet’e yapacağı son saldırıdan önce, Skynet’in annesi Sarah Connor’ı öldürmesi için geçmişe bir Terminatör yolladığı haberini alır. Annesini ve insan ırkının geleceğini korumak için John, Kyle Reese’i 1984 yılına yollamaya karar verir. Ancak Kyle Reese 1984 yılına geldiğinde, 2017 yılında hiç yaşamadığı çocukluğuna ait anılar görmeye başlar. Beklenmeyen olayların geçmişi değiştirdiği fark eden Reese’in bu geçmişin yeni ve yabancı versiyonunda beklenmedik yeni müttefikleri, daha tehlikeli düşmanları ve yeni bir görevi olacaktır: Geleceği sıfırlamak.

Terminator Genisys (2015) poster

15. Zaman Kapanı (2017)
Time Trap (2017)

Puan: 5.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Kayıp arkeoloji profesörlerini arayan bir grup öğrenci, zamanın yüzeydekinden farklı aktığı bir mağara keşfeder.

Time Trap (2017) poster

14. ARQ (2016)

Puan: 5.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Bir laboratuvar, insanlığı kurtaracak yeni bir tür enerji kaynağı üzerinde çalışmaktadır. Renton ve Hannah çifti uyandıklarında kendilerini bu laboratuvarda bulur. İçeriye bir anda dalan maskeli görevliler kafalarını iyice karışır çünkü olanları hatırlamamaktadırlar. Ama Renton, her uyandığında aynı olayların tekrar ettiğini keşfeder ve bu laboratuvarın amacını, buraya nasıl geldiklerini bulmaya çalışır. The Tomorrow People dizisiyle tanınan Robbie Amell, 666 Park Avenue ve Jessica Jones dizileriyle tanınan Rachael Taylor ilk kez beraber kamera karşısına geçti. Yapım, Netflix’te yayınlanacak bir bilim-kurgu filmidir.

ARQ (2016) poster

13. Ayın Gölgesinde (2019)
In The Shadow Of The Moon (2019)

Puan: 6.8
Netflix

1988 yılının Phidelphia'sında Thomas Lockhart isimli bir polis, dedektif olmak için büyük bir çaba sarf ediyordur. Bu istek onu 9 yıl aralarla aynı imzayla işlenen seri cinayetleri araştırmaya iter. Ancak katilin bıraktığı izlerin hiçbiri bilimsel gerçekliklerle uyuşmuyordur. Locke, bu konuyu çözüme kavuşturmak için daha da hırslanır ve takıntı haline getirir. Bu hırsı ise kariyerini sonlandırmaya, aklını yitirmeye, ailesini kaybetmeye kadar gidecektir...

In The Shadow Of The Moon (2019) poster

12. Anastasia: Evvel Zaman İçinde (2020)
Anastasia: Once Upon a Time (2020)

Ailesi Vladimir Lenin tarafından tehdit edilen Rus Çarı'nın kızı Anastasia, 1917 yılında bir zaman portalından kaçarak kendisini 1988'de bulur.

Anastasia: Once Upon a Time (2020) poster

11. Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 (2019)
Happy Death Day 2U (2019)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Katili tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree adındaki genç bir kadının, öldürüldüğü günün sabahına uyanıp, korkunç günü tekrar tekrar yaşamasının konu edildiği filmin kahramanı Tree, devam halkasında tekrar tekrar ölmenin, gelecekteki tehlikelerden daha kolay olduğunu fark eder. Kendisi gibi aynı günü tekrar tekrar yaşamaya mahkum olan Ryan Phan’a yardımcı olmaya çalışan Tree, döngüden nasıl kurtulduğunu anlatarak genç adama çözüm bulmaya çalışır. Genç kadın, 11 kez ölüp dirilmesinin ardından, katilini pencereden dışarı atıp öldürerek döngüyü kırdığına inanmaktadır. Tree, şimdi hayatının daha iyi bir versiyonunu yaşadığını düşünse de, çok geçmeden döngüyü aslında kırmadığını fark eder. Kabusu geri dönmüştür ve Tree yeniden aynı güne uyanmaya başlar. Ancak bu sorun sadece onu etkilememektedir. Maskeli katil bu sefer birçok kişinin peşindedir ve onların hayatının kurtulması için Tree’nin tekrar tekrar ölmesi gerekmektedir.

Happy Death Day 2U (2019) poster

10. Sonsuzluk Projesi (2015)
Project Almanac (2015)

Bir genç, eski doğum günü kayıtlarında bir anda olmaması gereken bir silüet görür. Biraz daha dikkatli incelediğinde bunun bizzat kendisi olduğunu fark eder. Kayıttaki görüntüsüne anlam vermeye çalışırken, bu olayı anlattığı arkadaşlarıyla birlikte babasının bodrumda saklı eşyalarını araştırmaya başlar. Meraklı gençler bir kutuda elektronik aletler ve bir yapım şeması bulur. İşlerini bitirdiklerindeyse ellerinde nasıl isterlerse öyle kullanabilecekleri bir zaman makinası vardır. Başta derslerden geçmek, kaçırdıkları konsere gitmek gibi masum "geri dönüşler" yapsalar da, kısa sürede işler çığırından çıkacaktır. İddiaları kazanmak için kullandıkları Almanac, tarihte sapma yapacak olaylara yol açacaktır.

Project Almanac (2015) poster

9. İlk Tanıştığımızda (2018)
When We First Met (2018)

Puan: 4.8
Tür: Aksiyon
Netflix

Avery ile bir partide tanışan Noah ona görür görmez aşık olur. Geçirdikleri keyifli akşamın sonunda Noah, genç kızın kendisinden hoşlandığını düşünse de Avery ona tamamen arkadaşça davranır. Gerçekleri fark eden Noah her şeyi başa sarmak, onunla yeniden tanışıp isteyebileceği gibi bir adam olmayı diler. İmkansız gibi görünen bu dileği sihirli bir fotoğraf kabini sayesinde gerçeğe dönüşür ve zamanda geriye gider. Tanıştıkları geceyi tekrar yaşamaya başlayan Noah, Avery’i kendine aşık etmeye çalışır.

When We First Met (2018) poster

8. A.R.O.G (2008)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Komutan Logar, halı tüccarı Arif'i zamanda bir milyon yıl geriye gönderir. Burada dinozorlarla karşılaşan Arif, sakalını tıraş etmenin bir yolunu da bulur. (13 yaş ve üzeri için uygundur)

A.R.O.G (2008) poster

7. Yaramazlar Takımı: Zaman Yolcuları (2018)
Kikoriki. Deja Vu (2018)

Puan: 5.5
Tür: Aksiyon
Bein Connect

Zamanda yolculuk eden Kikoriki ve arkadaşları, bir takım yanlışlıklar sonucu geçmişte ve gelecekte kargaşaya neden olur. Yolculuk ekibi kuralları doğru bir şekilde uygulamadığı için bir kaza meydana gelir ve hepsi çeşitli zamanlara dağılarak kaybolurlar. Şimdi kahramanımız Krash, arkadaşlarını geri getirmenin bir yolunu bulmak için amansız bir maceraya atılmalıdır.

Kikoriki. Deja Vu (2018) poster

6. The Map of Tiny Perfect Things (2021)
The Map Of Tiny Perfect Things (2021)

İki genç, bir zaman döngüsünde sıkışıp kalır. Erkek olanı çıkmak, kız olanı ise kalmak ister. İkisi bir araya gelir ve döngüden çıkmak için bu monotonlukta yaşanan, gözden kaçabilecek, küçük anlarda anlam aramaya başlar.

The Map Of Tiny Perfect Things (2021) poster

5. Paris'te Gece Yarısı (2011)
Midnight İn Paris (2011)

Puan: 8.4
FilmBox LiveBlu TV

Sonbaharda evlenecek olan Amerikalı bir nişanlı çift olan Gil (Owen Wilson) ve Inez (Rachel McAdams), Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilerek küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçekdışı maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir. Zira bu genç adam, Paris’e büyük bir aşk beslemeye başlar ve edebiyatçı kimliği de edebiyata olan tutkusu da pekişir.

Midnight İn Paris (2011) poster

4. Geliş (2016)
Arrival (2016)

Film, ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks'in hikayesini anlatıyor. Birden çok uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks (Amy Adams) çağrılır. Doktora yardımcı olması için de fizikçi Ian Donnelly (Jeremy Renner) seçilir. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. Bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır.

Arrival (2016) poster

3. Yarının Sınırında (2014)
Edge of Tomorrow (2014)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVGoogle Play Movies

Bir zaman döngüsünde sıkışıp kalan Bill Cage, savaşta öldüğü günü yeniden yaşamaktadır. Bu döngüden kurtulmak için sağ kalmak ve uzaylı istilacıları yenmek zorundadır.

Edge of Tomorrow (2014) poster

2. Yine Noel! (2020)
Tudo Bem no Natal Que Vem (2020)

Puan: 6.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Noel arifesinde çok kötü bir düşüşün ardından, huysuz Jorge kararır ve bir yıl sonra, geçen yılın anısı olmadan uyanır. Kısa bir süre sonra, Noel arifesinden sonra Noel arifesinde uyanmaya mahkum olduğunu, diğer benliğinin yılın diğer 364 gününde yaptıklarının sonuçlarıyla uğraşmak zorunda kaldığını anlar.

Tudo Bem no Natal Que Vem (2020) poster

1. Zamanda Aşk (2013)
About Time (2013)

Puan: 6.8
NetflixAmazon PrimeGoogle Play Movies

21 yaşına basan Tim Lake (Domnhall Gleeson), ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre sonra Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e (Rachel McAdams) aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

About Time (2013) poster