Friends mi yoksa How I Met Your Mother mı? Yoksa Big Bang Theory mi? Ortalama puanlar fikir verse de tercih ve karar yine izleyicide olacaktır. Belki de hepsini sevenlere; benzer türdeki diğer örneklerinden izlemediklerinizi bulmak için iyi bir fırsat sunan bu liste sizler için yayında...

13. Friends from College (2017)

Puan: 6.9
Tür: Aksiyon
Netflix

Keegan-Michael Key (Ethan), Cobie Smulders (Lisa), Annie Parisse (Sam), Nat Faxon (Nick), Fred Savage (Max) ve Jae Suh Park'ın (Marianne) canlandırdığı Harvardlı bir grup arkadaş, kırklı yaşlara yaklaşmaktadır. Bu grubun birbirine geçmiş ve çoğunlukla karışık ilişkilerini yansıtan Friends from College; eski arkadaşlıklar, eski gönül meseleleri ve geçmişe duyulan özlemle birlikte yetişkin hayatına adım uydurmayla ilgili güldürücü bir keşif niteliğinde.

Friends from College (2017) poster

12. Two and a Half Men (2003)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Malibu sahilinde yaşayan çapkın ve bekar Charlie Harper reklam filmlerine şarkı sözü yazar. Söylediğine bakılırsa, başarılıdır da (iddiasına göre Teenage Mutant Ninja Turtles’ın tema müziği ona aittir). Charlie, yalnız yaşamaktan son derece memnun; ama hemen her gece başka bir kadınla uyumak kaydıyla... Her şey tam da istediği gibi giderken, günün birinde eşi Judith tarafından kapı önüne konan kuralcı erkek kardeşi Alan ve onun 10 yaşındaki oğlu Jake Charlie’yle yaşamak için ona taşınırlar. Kardeşi Alan ve oğlu Jake ile birlikte yaşama fikri Charlie’ye başta cazip gelmese de sonradan onlara o kadar alışır ki bu aile yaşantısını kaybetmemek için elinden gelen her şeyi yapar. Charlie ve Alan’ın baskıcı ve her şeye karışan anneleri Evelyn, Charlie’nin “tam bir hayal kırıklığı” olduğunu düşünüyor; Alan’ın ise “onu torun sahibi yaptığı için” hayatını alt üst ettiğini. Charlie’nin yan komşusu Rose ise Charlie’ye takıntılı bir tutkuyla bağlı ve sık sık ziyaretlerine geliyor.

Two and a Half Men (2003) poster

11. Sex and the City (1998)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon
Blu TV

Kariyer sahibi ve başarılı New York’lu dört kadın arkadaşın hikâyesini anlatmaktadır. Gazeteci Carrie Bradshaw, New York’ta bir gazetede kadın erkek ilişkileri ve seks üzerine köşe yazıları yazmaktadır. Carrie yazılarını yaşadığı ilişkilere dayandırmaktadır. Mr. Big ile olan ilşkisi onu derinden etkilemektedir. Avukat olan Miranda erkekler ve aşk konusunda katı kurallara sahiptir ve aşık olmadan ilişkilerini yürütmeye çalışır. Kendine ait halkla ilişkiler şirketi olan grubun en çapkını Samantha, sürekli ilişki yerine tek gecelik ilişkileri tercih etmekte ve bu nedenle fazla seçici davranmamaktadır. Grubun en romantiği ve tutucu yapıya sahip olanı Charlotte’ın en büyük amacı ise mükemmel, genç ve zengin bir erkekle büyük bir aşk yaşayarak mükemmel bir düğünle evlenmektir.

Sex and the City (1998) poster

10. Plan Cœur (2018)

Puan: 7.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Parisli Elsa eski sevgilisini unutamayınca, onun hayata devam etmesini isteyen en iyi dostları gizlice bir erkek escort tutarlar. Ama bu plan biraz fazla iyi sonuç verir.

Plan Cœur (2018) poster

8. Superstore (2015)

Bir megamarket çalışanlarının aile sıcaklığındaki iş ortamları ve aralarındaki ilişkiler, ortaya muazzam bir komedi çıkartıyor. Müşterilerle aralarında gerçekleşen zorlu pazarlıklarla, mağazada kaybolan çocuklarla, çalınan eşyalarla, soygunlarla ve akla gelmeyecek yüzlerce problemle uğraşacaklar gibi görünüyor. Aile sıcaklığında bir iş ortamına sahip bu insanların birlikte çalışıp sorunların üstesinden gelme çabaları oldukça komik anlar yaşatacak.

Superstore (2015) poster

7. Büyük Patlama Teorisi (2007)
The Big Bang Theory (2007)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon
Blu TV

En büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar? The Big Bang Theory, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlama ve sonrasını anlatan bir komedi dizisi. Leonard ve Sheldon adlarındaki iki arkadaşın oturdukları apartmanda yan dairelerine yeni bir komşu taşınır. Adı Penny olan bu komşu güzeller güzeli bir sarışındır. Üstelik maceralı bir ilişkiden daha yeni sapasağlam ayakta çıkmıştır. Penny, zekaları gereğinden fazla ilerlemiş, ancak kızlar konusunda oldukça geri kalmış bu yeni iki komşusuna hayat hakkında öğretebileceği bir şeyleri olduğunu düşünmektedir. Yaşanacak olanlar da zaman içinde onun ne kadar haklı olduğunu gösterecektir.

The Big Bang Theory (2007) poster

6. Seinfeld (1989)

Dokuz sezon boyunca yayınlanan toplam 169 bölümde televizyon tarihinin en çarpıcı devrimlerinden birini gerçekleştirdi Seinfeld. Yayınlandığı ülkelerde televizyonların en sevilen komedisi olmayı başaran Seinfeld, aynı kentte yaşayan dört arkadaşın gündelik hayatından kesitler sunuyor ve son derece basit fikirlerden ilginç açılımlara uzanıyor. Ana karakter Jerry Seinfeld kadar yan karakterler de dikkat çekici. Hemen her konuda kararsız biri olan Elaine, bitmeyen kompleksleriyle herkesi bıktıran George Costanza ve tuhaf karizması, parlak fikirleriyle Cosmo Kramer! Kumsalda uyuyor gibi hissedebilmek için, kumla doldurulmuş yatakta uyumak fikri Cosmo Kramer’in dehasına sadece küçük bir örnek.

Seinfeld (1989) poster

5. Annenizle Nasıl Tanıştım (2005)
How I Met Your Mother (2005)

Puan: 8.4
NetflixDisney+

Ted çocuklarına yıllar önce anneleriyle nasıl tanıştığını anlatırken, Ted'in ruh ikizi için destansı arayışı büyük ölçüde geriye dönüşlerle gösteriliyor.

How I Met Your Mother (2005) poster

4. The IT Crowd (2006)

Puan: 8.6
Tür: Aksiyon
Netflix

Şirketin bodrum katında bir odada çalışmak zorunda kalan iki bilgisayar delisi bilgi işlem elemanı ve onların başına müdür olarak atanan, bilgisayar bilgisi e-mail okumaktan fazla olmayan bir bayanın komik hikayesi.

The IT Crowd (2006) poster

2. The Office (2005)

Çalışanlarının mutluluğunu gözeterek şirket kurallarını esnetmeye çalışan, ara sıra masumane oyunların kurbanı, kaba ve taş kalpli bir şef: Michael Scott. Hepsinin kendince takıntıları olan farklı yaş gruplarından personeliyle ile The Office çalışanlarının hayatlarına şöyle bir göz atıyor; bıkkın aynı zamanda yetenekli satış elemanı Jim, onun sosyopat, yalaka düşmanı Dwight, kibar ve dürüst resepsiyonisti Pam ve isteksiz, kayıtsız stajyeri Ryan.

The Office (2005) poster

1. Sıkı Dostlar (1994)
Friends (1994)

Newyork'ta yaşayan 6 arkadaşın harika dostluklarını anlatan müthiş bir dizi. Tür olarak komedi olarak tanımlansa da yer yer çok güçlü dram ögeleri barındıran dizide, izlerken çokça zaman kendinizi karakterlerle özdeşleştirip kendinizden parçalar bulacaksınız. Zaman zaman gülme krizine girip zaman zaman duygulanacağınız bir başyapıt. Ölmeden izlenmesi gerekenler listesinde üst sıralarda bir yeri hak ediyor.

Friends (1994) poster