Sinemanın Turist Ömer'i büyük usta Sadri Alışık'ın bugün doğum günü olmasından dolayı biraz da nostaljik bir liste hazırladık. Dijital platformlarda yer alan 5 filmini sıraladık...

5. Saffet Beni Affet (1976)

Puan: 1.8
Puhu TV

Beş kuruşsuz bir şekilde köyünden İstanbul’a gelen Saffet, bir yerde çırak olarak işe başlar. Burada biriktirdiği parayla bir şerbet arabası alır ve şerbet satmaya başlar. Sonra bir dükkân ve ardından meyve suyu üreten bir fabrika zincirine sahip olur. Saffet, çok zengin olmasına rağmen mutsuz bir hayat sürdürmektedir. Bu mutsuzluğunu giderebilmek için üç evlilik yapar. Birbirinden çok farklı bu üç kadın, Saffet için hayatı âdeta bir işkence hâline getirecektir.

Saffet Beni Affet (1976) poster

3. Küçük Hanımın Şoförü (1962)

Puan: 4.6
Tür: Komedi
Bein Connect

Ömer, varlıklı bir ailenin sefahat düşkünü oğludur. Babaannesi, torununun savurganlıklarına son verebilmek için bir vasiyet hazırlatır. Vasiyete göre Ömer, servetine ancak bir şartla sahip olabilecektir. Bu şart, Ömer'in bir yıllığına hayatı anlayacağı bir işte çalışmasıdır. Babaannenin beklenmedik ölümüyle Ömer, zengin bir ailenin yanında şoför olarak işe başlar. Ancak ailenin genç kızı Neriman’la olan ilişkileri zamanla farklı bir boyut kazanacaktır.

Küçük Hanımın Şoförü (1962) poster

2. Fatoş Talihsiz Yavru (1970)

Puan: 5.6
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Küçük Fatoş’un babası o çok küçükken ölmüştür. Annesi, kendisine ve çocuğuna bakabilmek için Turgut’la evlenmiştir. Turgut zalim bir adamdır. Hasta kadını ve çocuğunu çalıştırıp varlarını yoklarını ellerinden almaktadır. Sokakta Gariban’la tanışan Fatoş, onunla birlikte şeker satmaya başlar. Ancak annesi çok hastadır. Turgut’un kötü muamelesi kadının hastalığını iyice artırmıştır. Evden kovulduklarında sokakta kalmışlardır. Anne kız yalnızlardır artık. Gariban’dan başka kimseleri yoktur.

Fatoş Talihsiz Yavru (1970) poster

1. Yırtık Niyazi (1971)

Puan: 5.8
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Niyazi ve Sansar bir pansiyonda fakir bir hayat sürerler. Pansiyon sahibesi Binnaz, hapiste tanıştığı Gül’ü de alarak pansiyona yerleşir. Gül ile Niyazi birbirlerine âşık olurlar. Bir gün bir pavyonda şarkı söyleyen Gül, Tanju’nun ilgisini çeker. Tanju, Gül’e assolistlik teklif eder. Bu olay yüzünden Gül ile Niyazi’nin arası açılacaktır.

Yırtık Niyazi (1971) poster