Netflix'teki Şubat ayı boyunca bulveizle.com istatistiklerine göre en beğenilen 21 yapımı puanlarına göre sıraladık. Aralarında izlemediğiniz bir yapım mutlaka vardır. Keyifli okumalar...

21. Yedinci Oğul (2014)
Seventh Son (2014)

18. yüzyılda geçen hikayede, genç Thomas yerel halkın içerisinde olan Spook isimli öğretmeninden eğitim alarak, kötü ruhlara karşı savaşmayı öğrenmesi gerekmektedir. İlk büyük sınavını ise Spook kasabadan uzaktayken güçlü Anne Malki’nin hapsolduğu yerden kaçmasıyla verir.

Seventh Son (2014) poster

19. Amerikan Pastası 5 : Çıplak Yol (2006)
American Pie Presents: The Naked Mile (2006)

Erik Stifler, Stifler ailesinin liseden bakir mezun olan tek üyesi olmak üzere olduğunu fark eder ve bu geleneği bozmak adına elinden geleni yapmaya karar verir. Jim’in babasından (Eugene Levy) alınmış bir dizi iyi niyetli tavsiyenin ardından Erik, şansını her yıl düzenlenen ve son derece rezil olan Çıplak Yol yarışlarında denemeye karar verir.

American Pie Presents: The Naked Mile (2006) poster

18. The Crew (2000)

Yeni bir patron sahneye çıkınca garajda işler karıştı. Bir NASCAR takımının ekip şefini ve birbirine sıkı sıkıya bağlı ekip üyelerini oldukça zor günler bekliyor.

The Crew (2000) poster

17. Ayrılık (2006)
The Break-up (2006)

Gary ve Brooke'un ilişkilerinde ilk zamanların tatlı heyecanından eser kalmamıştır ve artık eskiden birbirlerinde sevimli buldukları özellikleri bile bir kusur olarak görmektedirler. Peki, artık birbirlerine tahammül etmekte zorlanan bu çiftin ikisi birden inat ederek evden ayrılmayı reddederse ne olur? Yaşadıkları evi ve birbirlerinin hayatlarını savaş alanına çeviren Gary ve Brooke'un bu sonu gelmez çekişmelerine, en sonunda aileleri ve dostları müdahale etmek zorunda kalır.

The Break-up (2006) poster

16. Su Dünyası (1995)
Waterworld (1995)

Dünyanın sular altında kaldığı bir gelecekte insan ırkı hayatta kalma mücadelesini köhne sandallarda ve geçici, yerleşik olmayan şehirlerde sürdürmektedir. Sadece birkaç insan ısrarla “Dryland” adı verilen efsanevi bir bölgede yaşamayı sürdürmektedir. Bu gizemli bölgenin nerede olduğunu arayan şeytani Deacon (Dennnis Hopper) genç Enola ve annesi Helen’ın yaşadığı şehre saldırır.

Waterworld (1995) poster

15. Jurassic Park 3 (2001)
Jurassic Park III (2001)

Tam sekiz yıl önce John Hammond,65 milyon yıl öncesi, dinazorların yaşadığı çağa ait sivrisinek fosilerinden alınan kan örnekleri sayesinde, DNA moleküllerinden yaratılan ve genetik mühendisliğin ürünü olan dinazorların özgürce dolaşmasını sağlayan Jurassic Park projesini hayata geçirmişti. Sekiz yıl sonra ise, Isa Sorna adası dışında bir başka ada da bilimsel çalışmalar yapılmış ve burada bazı yeni türlerde de dinazorlar üretilmiştir. Büyük bir Jurassic Park deneyimi yaşamış olan Paleog Dr. Allen Grant,dinazor kemikleri üzerinde yaptığı araştırmalarına devam etmektedir.Bir gün kapısını çok zengin olduklarını söyleyen bir karı-koca çalar. Çift, Grant'e Jurassic Park tesisine uçakla bir tur düzenlemek istediklerini ve kendisinin onlara eşlik etmesini isterler.Allen başta isteksiz görünse de teklifi güzel bir ücret karşılığında kabul eder. Ancak işler istedikleri gibi gitmeyecek ve kandırıldığını öğrenecektir.

Jurassic Park III (2001) poster

14. Amerikan Pastası 2 (2001)
American Pie 2 (2001)

İlki oldukça büyük ilgi gören gençlik-komedi filmi Amerikan Pastasının bu devam filminde kahramanlarımız kolejdeki ilk yıllarını sona erdirmiştir. Nadia Jim'i ziyarete gelir ama hâlâ Jim'in sıkı bir cinsel deneyim için hazır olmadığını görür. Film, Jim'in kendisini Nadia için hazırlaması sırasında başına gelenleri konu alıyor: Kampüse yapılan aile baskınları, çocuklarının büyüdüğüne küçük çaplı şoklarla keşfeden anne ve babalar, yaramaz kızlar, deneyimsiz erkekler... Kısaca, ilk filmi popüler yapan herşey, bu filmde de var...

American Pie 2 (2001) poster

13. Olağanüstü Hulk (2008)
The Incredible Hulk (2008)

Bilim adamı Bruce Banner, tüm hücrelerini zehirleyen gama radyasyonuna karşı bir kür geliştirmeye ve içinde dizginleyemediği bu öfke saçan gücü serbest bırakmaya çalışmaktadır: Hulk. Gölgelerde yaşayarak, eski hayatından ve sevdiği kadından uzak kalan Bruce, bu obsesif durumdan kaçınmak için çabalarken bir taraftan da General Thunderbolt Ross ve gücünü yok etmeye çalışan askeri bir makine tarafından yakalanıp, yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.Hulk’un karşısında artık yeni bir düşman vardır: Abomination.

The Incredible Hulk (2008) poster

12. Ayı Teddy 2 (2015)
Ted 2 (2015)

Kendi hayatını kuran Ted, artık sevgilisi Tammy-Lynn ile evli ve mutlu bir ayıcıktır. Harika bir seks hayatı olan Ted, baba olmak ister ve bunun için John'dan kendisi için sperm bağışçısı olmasını rica eder. Her şey yolunda gidiyor gibi görünürken, sperm bankasından gelen bir mektupla hayalleri yıkılır. Zira bu yöntemle bebek sahibi olması için öncelikle insan olduğunu kanıtlaması gerekmektedir! Ted şimdi ABD yasaları önünde diğer vatandaşlarla eşit haklara sahip olduğunu kanıtlamak için ruhu, duyguları olan bir insan olduğuna kanunları ikna etmelidir. 2012'de vizyona giren ve seyircileri gülmekten kırıp geçiren Ayı Teddy'nin devam filmi en az ilki kadar komik ve edepsiz. Yönetmenliğini ve Ayı Teddy seslendirmesini yine Seth MacFarlane'nin üstlendiği yapımın başrolü ilk filmde de olduğu gibi Mark Wahlberg. Canlı aksiyon ve CG-animasyonu birleştiren filmin senaryosunda MacFarlane'nin yanı sıra Alec Sulkin ve Wellesley Wild'ın imzası var.

Ted 2 (2015) poster

11. Van Helsing (2004)

Gabriel Van Helsing, hatırlamadığı geçmişindeki bir lanetten dolayı reddemediği bir görev almıştır. Vatikan'daki gizli bir örgüt için çalışan Van Helsing, dünyaya kabuslar yaşatan şeytani yaratıkları avlamaktadır. İnsanlık için yaptığı büyük iyilikler anlaşılamadığı için Van Helsing kahraman değil, bir katil olarak görülmektedir.Efsanevi ölümsüz vampir Kont Drakula'yı yoketmek için Transilvanya'ya gönderilen Van Helsing, bu bölgenin Drakula'nın yarattığı korku havasıyla onun tarafından yönetildiğini görür.Drakula'nın en büyük düşmanı olan çingene Valerious ailesinin hayatta kalan son bireyi Anna Valerious'la tanışan Van Helsing, genç avcı kadının ailesinin intikamını almak için Drakula'yı avlamak istediğini öğrenince, ortak düşmanlarına karşı güçlerini birleştirme kararı alırlar.

Van Helsing (2004) poster

10. Çakal (1997)
The Jackal (1997)

Çakalın öykü akışındaki temel unsur, FBI Başkan Yardımcısı Carter Prestn, (Sidney Poiter) yer altı örgüt üyesi Irlandalı Declan Mulqueen (Richard Gere) ve Rus istihbarat görevlisi Valentina Koslova (Diane Gere) arasında kurulan zoraki bir ittifaktır.Çakal (Bruce Willis) takma adıyla ün salmış geçen yüzyılın en acımasız teröristinin izini sürmek amacıyla biraraya gelmişlerdir. Birbirlerine karşı tam anlamıyla yabancı olan bu üçül, zaman içinde hayatta kalabilmek amacıyla birbirlerine destek olmak zorundadırlar. Birbirlerine güvenmek ve aralarında sıkı bir işbirliği bulunması gerektiğini anlarlar. Peşlerinde oldukları bu esrarengiz katilin geride bıraktığın elektronik ipuçlarının peşine düşerler. Tıpkı korku almış bir tazı gibi.Ancak her defasında bu ipuçları onlara hiçbir fayda sağlayamaz. Bu arada geriye sayım hızla devam etmekte. Çakal söylediği terör eylemini gerçekleştirmek için olanca gücüyle çalışmaktadır.

The Jackal (1997) poster

9. 40 Yıllık Bekar (2005)
The 40 Year Old Virgin (2005)

Andy, hayatında çoğu şeyi halletmiş 40 yaşında bir adamdır. Rahat bir işe, görkemli bir çizgi roman koleksiyonuna, güzel bir eve ve iyi arkadaşlara sahiptir. Ama onun yaşındaki çoğu kişinin birçok kez yapmış olduğu bir şeyi henüz gerçekleştirememiştir. Andy şimdiye kadar kimseyle seks yapmamıştır. Andy'nin iş arkadaşları bu işi çözmeye karar verirler ve onu bu durumdan kurtarmayı görev edinirler. Andy'e nasıl daha iyi görüneceğini, kendine güvenmesini öğretmeye çalışırlar, ama bunların hiçbiri işe yaramaz. Ta ki Andy 40 yaşındaki, 3 çocuk annesi Trish ile karşılaşana kadar...

The 40 Year Old Virgin (2005) poster

8. Bay Bean (1997)
Bean (1997)

Dünyanın en önemli tabloları çok zengin bir sanat meraklısının üstün çabaları sonucu Grierson Galeri’sine getirilir. Bu paha biçilmez eserlerin gönül rahatlığıyla sergilenebilmesi için tabii ki de bu tablolara göz kulak olabilecek birileri gerekmektedir. Galeri, bunun için British Gallery’den ellerindeki en iyi adamları ister. Ancak British Gallery, kurtulmak istediği Bean’i yollamaya karar verir. Bean yeni işine başlar. Bu herkes için korkunç sonuçlar doğuracaktır. İngiliz televizyonlarının en sevilen karakterlerinden Mr. Bean’in sinemadaki yansıması olan film, bu karakterle ünlenen Rowan Atkinson’ı da beyazperdeye taşıyor.

Bean (1997) poster

7. Jurassic Park 4 (2015)
Jurassic World (2015)

John Hammond'ın başarısızlıkla sonuçlanan Jurassic Park denemesinin üzerinden tam 22 yıl geçmiştir. Nublar Adası'nda bu kez tam kapasiteyle çalışan, Hammond'ın hayal ettiği gibi bir dinozor tema parkı Jurassic World adıyla kurulmuştur. Ancak kuruluşunun üzerinden 10 yıl geçen parkta müşteri sayısı günden güne azalmaktadır. Parkı işleten şirketin hedeflerini tutturabilmesi için parkta yenilikler yapılır, yeni bir dinozor türü yaratılır. Ne var ki bu yeni tür, adayı ve adadakileri felakete sürükleyebilecek sonuçlar doğuracaktır.

Jurassic World (2015) poster

6. Aşka Yolculuk (2010)
Leap Year (2010)

Erkek arkadaşına (Adam Scott) evlilik teklifi yapmak için “artık gün” olarak bilinen 29 Şubat’ta Dublin’e giden genç bir kadın üzerinde odaklanıyor. Ancak hava koşulları yüzünden oraya zamanında ulaşamaması gündeme gelince ülkeyi baştanbaşa geçmek için İrlandalı bir otelcinin (Matthew Goode) yardımına başvurmak zorunda kalır. Senaryosunu geçen yılın ilgi gören romantik komedisi “Made of Honor”dan hatırlayacağımız Harry Elfont ile Deb Kaplan’ın yazdığı filmde, 29 Şubat’la ilgili bir İrlanda geleneğinden esinlenildi. Buna göre, sözkonusu tarihte evlilik teklifi alan erkeklerin mutlaka “evet” demek zorunda kaldıkları düşünülüyor.

Leap Year (2010) poster

5. Danimarkalı Kız (2015)
The Danish Girl (2015)

David Ebershoff’un yazdığı aynı adlı romanından uyarlanan film, Danimarkalı ressam Lili Elbe'nin (doğum adı Einar Wegener) sıradışı yaşamını beyazperdeye taşıyor. Danimarka'da ünlü bir ressam olan Einar Wegener (Eddie Redmayne) erkek olarak dünyaya gelip Gerda Gottlieb (Alicia Vikander) ile bir erkek olarak evlense de kendisini kadın gibi hissetmektedir. Kendisi gibi ressam olan eşi Gerda'ya bir gün kadın model olarak poz verdikten sonra ne zamandır bastırdığı kadınlık arzusu dışa vurur. Bütün bu süreç, Wegener'in tarihte bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatlarından birinin objesi olmasına dek sürecek, ikilinin hem özel, hem de profesyonel hayatlarını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir.

The Danish Girl (2015) poster

4. Geleceğe Dönüş 2 (1989)
Back to the Future Part II (1989)

Marty bu kez 2015'e gidip henüz doğmamış çocuğuna yardım etmek zorunda kalacak. Elbette bunu yaparken ortalığı karıştıp zamanın dokusuna ve düzenine zarar verecek. Dostumuz, yol açtığı sorunları çözmek için yeniden geçmişe, sonra da geleceğe gidip gelecek. 50'lere döndüğünde, ilk serüvendeki sahnelerin bazılarını yeniden yaşama fırsatı bulacak ama bu kez başka birinin gözünden!

Back to the Future Part II (1989) poster

3. Jurassic Park (1993)

Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinazorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur.Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilimadamları,son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar.Dinazorların DNA zinciri bir Afrika kurbasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır.Hammond hükümetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur.İhtiyar Hammond,bir hafta sonunda Doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilimadamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir. Ancak embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinazorlar adada dehşet saçmaya başlar...

Jurassic Park (1993) poster

2. Yaralı Yüz (1983)
Scarface (1983)

Tony Montana isimli Kübalı suçlu, Miami'ye gelip uyuşturucu lordu Robert Loggia'nın emrinde çalışmaya başlar. Montana'nın hırsı ve öfkesi basamaklaı hızla tırmanıp büyük bir şuç şebekesinin başı olmasını sağlar. 170 dakikalık film, uyuşturucu dünyasının gizli kapılar ardında dönen çarklarından başlayarak suç dünyasını gözler önüne serer.Howard Hawks'ın 1931 tarihli aynı isimli filminden uyarlandı. Brian De Palma'nın yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu da Oliver Stone'a ait. Hem türün hem de yönetmenin başyapıtlarından biri. Al Pacino'nun ders niteliğindeki performansını ve müziklerini de ayrı ayrı belirtmek gerek tabii.

Scarface (1983) poster

1. Piyanist (2002)
The Pianist (2002)

Wladyslaw Szpilman, Polonyalı başarılı bir piyanisttir. İkinci Dünya Savaşı'nda Almanların Polonya'yı işgal etmesiyle hayatı kâbusa döner. Musevi olduğu halde şans eseri toplama kamplarına gitmekten kurtulur ve Varşova'nın gettolarında yaşamaya başlar. Acı ve sefalet dolu yaşamı, bir gün bir Alman subayının ona yardıma gelmesi ve onu oradan kurtarmasıyla değişir.Roman Polanski'den 2002'de Cannes'de büyük ödül kazanmış bir başyapıt.

The Pianist (2002) poster