Babanıza, babalar gününde bir hediye vermek istiyorsanız; acaba babalar gününde ne alsam diye düşünüyorsanız; onunla harika bir film izlemek iyi bir fikir olabilir. Türkiye'de yayın yapan dijital platformlarda yer alan içerikler arasından özenle seçtiğimiz 16 filmi sizler için sıraladık. Keyifli seyirler...

16. Baba Gibi (2018)
Like Father (2018)

Puan: 5.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Reklam firmasında iyi bir pozisyonda olan çok çalışan bir adam evlilik tarihi aldığı sevgilisi tarafından tamda düğün günü terk edilir. Düğünden sonrası için tatil planlayan adam bunun yanmasını istemez ve babasıyla birlikte gidecektir.

Like Father (2018) poster

15. Scialla! (stai Sereno) (2011)

Heyecanını yitirmiş bir öğretmen, o güne dek tanımadığı neşe dolu oğluyla tanışıp onu altı aylığına evine alınca ikisinin de hayatı değişir.

Scialla! (stai Sereno) (2011) poster

14. Hepsine Elveda (2014)
Goodbye to All That (2014)

Puan: 5.9
Tür: Aksiyon
Blu TV

Yeni boşanmış bir aile babasının, kızı ile yeni bir hayata başlamasını konu alan bir film

Goodbye to All That (2014) poster

13. Aslan Kral (2019)
The Lion King (2019)

Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir...

The Lion King (2019) poster

12. Bir Kız Ne İster (2003)
What A Girl Wants (2003)

Puan: 4.5
Blu TV

Yıllardır görmediği babasını tekrar görebilmek umuduyla İngiltere ye doğru yola çıkan Amanda belki de hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır, tamamen aristokrat ruhlu ve aşırı ciddi bir politikacı olan baba. Şimdi Amanda'nın yapması gereken, kendini bu tarz insanlara kabul ettirmek, ama bu hiç te kolay olmayacaktır.

What A Girl Wants (2003) poster

11. En las estrellas (2018)

Puan: 6.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Víctor, zor bir dönemden geçen bir film yönetmenidir. Daha yeni dul kalmıştır, alkolizmden muzdariptir, işsiz ve 9 yaşındaki oğluna bakmak zorundadır. Bütün bunlar Victor’un, kısacık mutluluk anları yaşayacağı bir depresyona sürüklenmesine neden olur. Her gün, oğluna çekmek istediği senaryolar hakkında harika hikayeler anlatır, her ikisi de canlı fantastik hikayeler ve hikayelerin çekildiği yerleri ziyaret eder

En las estrellas (2018) poster

10. Temporada de caza (2017)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Öfkeli bir genç, yeni tanıdığı biyolojik babası ile Patagonya'nın vahşi doğasında bir araya geldiğinde düşmanlık yerini sevgiye ve affetmeye bırakır.

Temporada de caza (2017) poster

9. My Own Man (2014)

Puan: 6.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Erkek çocuk babası olacağını öğrenen bir adamın korkuları ve güvensizlikleri onu kendi erkekliğini yeniden keşfedeceği duygusal ve mizahi bir yolculuğa sürükler.

My Own Man (2014) poster

8. Sen Benim Herşeyimsin (2016)

Çok küçük yaştayken öksüz kalan Sedat, babasının ona öğrettiği en önemli dersi, "korkunun gözünün içine bakmadığın sürece onu yenemezsin" mottosunu beynine kazır. Çıralı’da yenemediği korkuları ve babasından hatıra hayat tavsiyesi ile günübirlik ilişkiler ve işlerle hayatını geçirir. Ancak bir gün bu sakin hayatı bir anda değişiverir. Günü birlik ilişkierinden biri olan Pınar, Sedat'ın kucağına bir bebek bırakıp aynı hızla ortadan kaybolur. İstanbul'a gelip Birol sayesinde iş bulan Sedat'ın hayatı artık kızının etrafında dönmektedir. Baba-kızın masal gibi geçen eğlenceli hayatları annenin tekrar ortaya çıkmasıyla bir kez daha kaos haline döner.

Sen Benim Herşeyimsin (2016) poster

7. Jawaani Jaaneman (2020)

Puan: 6.7
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

40 yaşına gelmis bir playboyun hayati 21 yil sonra bir kizi oldugunu ögrenince tepe taklak olur.

Jawaani Jaaneman (2020) poster

6. Hadi Be Oğlum (2018)

Puan: 7.0
Bein ConnectDisney+

Bir balıkçı olan Ali (Kıvanç Tatlıtuğ), hayatını küçük oğlu Efe'ye (Alihan Türkdemir) adamıştır. Ali'nin bu hayatta tek tutunduğu dal oğlu Efe olsa da, Efe diğer çocuklardan farklıdır. İletişim sorunu olan Efe, gülüp oynayan, duyduklarına tepki verebilen bir çocuk değildir. Oğluyla bağ kurmaya çalıştıkça daha da yalnız hisseden Ali'nin en büyük isteği ise, oğlunun onu anladığını bilmektir. Babasının, annesinin ve sevdiği kadının anılarının yükünü de içinde taşıyan acılı babanın oğluna duyduğu sevgi, ikisinin de hayatını şekillendirecektir.

Hadi Be Oğlum (2018) poster

5. Babam (2017)

Puan: 7.2
Tür: Aksiyon, Dram
Netflix

Yusuf Tunalı sardalya konserve fabrikası sahibidir. Batmakta olan fabrikayı kurtarmaya çalışan Yusuf Tunalı, karısı vefat edince, zihinsel engelli oğlu Arif'le baş başa kalır. Oğlunu, engeli sebebiyle yıllardır kabullenememiş Yusuf için, bu durum büyük bir sınav olacaktır. Genç öğretmen Feride ise atanamadığı için Yusuf’un fabrikasında çalışmaya başlar. Arif, Feride’nin ilgisiyle kabuğundan çıktıkça, Yusuf’un da Arif’e olan bakışı değişir. Yusuf, Feride ve Arif’in yaşadıkları, çevrelerinde olup bitenler, bu üç insanı birbirine daha da yakınlaştırır. Yusuf içinde saklı olan iyi insanı Feride ve oğlu Arif’in etkisiyle gün yüzüne çıkarmaya başlar. Dertleri ve sorumlulukları Yusuf'un sürpriz kararlar almasına yol açar.

Babam (2017) poster

4. Çitler (2016)
Fences (2016)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

1950'lerde ailesini geçindirmeye çalışırken bir yandan da ırk ilişkileri ile mücadece etmeye çalışan Afro-Amerikan bir babanın hayatını anlatıyor. Usta oyuncu Denzel Washington'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu ise August Wilson'a ait.

Fences (2016) poster

3. İz Bırakma (2018)
Leave No Trace (2018)

Will, Portland’da bir ormanda 12 yaşındaki kızı Tom ile beraber toplumdan tamamen izole olmuş bir halde yaşamını sürdürürken sosyal hizmetler tarafından fark edilmeleriyle hayatları bir anda değişir. Film, topluma ayak uydurmaları amacıyla yaşadıkları çadırdan bozma evlerinden uzaklaştırılıp normal bir eve taşınmaya zorlanan baba-kızın yaşadıkları psikolojik geçiş üzerine odaklanıyor.

Leave No Trace (2018) poster

2. Toni Erdmann (2016)

Puan: 8.6
Blu TVMubi

Cannes Film Festivali’nin en çok ses getiren filmlerinden Toni Erdmann, alter egoya sahip bir baba olan Winfried Conradi'nin habersizce Bükreş’te çalışan kızı Ines’i ziyarete gittiğinde yaşadığı maceraları anlatıyor. Winfried, kızının neşesini kaybettiğine inanır ve ona sürekli sürprizler ve şakalarla yaklaşmaya çalışır. Winfried’in alter egosu Toni Erdmann ise kızının patronunun dikkatini çekecek ve işler karışacaktır.

Toni Erdmann (2016) poster

1. Fatherhood (2021)

Dul kalan çiçeği burnunda bir baba, kızını tek başına büyütmek için bilinmezlik, korku, üzüntü ve bebek bezleriyle dolu bir serüvene atılır. Gerçek bir öyküden esinlendi.

Fatherhood (2021) poster