Çam ağaçları, kar, renkli ışıklar... Hepsi yaklaşan yeni yılın habercisi. Netflix'teki en iyi 17 noel filmini sizler için derledik...

17. Alien Xmas (2020)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Küçük bir elf ufak tefek bir uzaylıyı Noel hediyesi sanır. Ancak onun yeni oyuncağı aslında Dünya'nın yer çekimini ortadan kaldırıp tüm hediyeleri çalmayı planlamaktadır.

Alien Xmas (2020) poster

16. Noel Günlükleri (2018)
The Christmas Chronicles (2018)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

The Christmas Chronicle, gizlice Noel Baba’nın kızağına binen iki kardeşin macera dolu yolculuğunu konu ediyor. Tüm çocukların heyecanla beklediği güne az bir zaman kalmıştır. Kate ve ağabeyi Teddy’nin de en büyük hayali Noel Baba’yı görebilmektir. Kardeşler Noel Baba’yı görmenin yanı sıra onu kameraya çekmeyi de planlar. Noel arifesinde Noel Baba’nın gelişini gözetleyen Kate ve Teddy gizlice kızağa biner. Çoğu çocuğun hayalini yaşayan kardeşler oldukça heyecanlıdır. Fakat bu macera dolu yolculuk birçok soruna neden olur. Noel Baba’nın kaza yapmasına neden olan kardeşler Noel’i büyük bir tehlikeye atar. Onlar ne yapıp edip her şeyi yoluna koymalı, Noel’i kurtarmalıdır. Kate ve Tedd, Noel Baba ve sadık cinleri ile birlikte Noel’i kurtarmak için zorlu bir maceraya atılır...

The Christmas Chronicles (2018) poster

15. The Knight Before Christmas (2019)

Puan: 6.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Bir büyücünün Noel tatili sırasında günümüz Ohiosu'na ışınladığı Orta Çağ şövalyesi Sir Cole (Josh Whitehouse), aşkta hayal kırıklığı yaşamış olan akıllı ve iyi kalpli lise fen bilgisi öğretmeni Brooke (Vanessa Hudgens) ile arkadaş olur. Brooke, eve geri dönmesini sağlayacak tek şey olan gizemli amacına nasıl ulaşacağını keşfetmeye çalışan Sir Cole'un modern dünyada yolunu bulmasına yardımcı olur. Ancak Sir Cole ve Brooke yakınlaştıkça, birbirlerine karşı hisleri de artar. Acaba aşkları tüm zorlukların üstesinden gelebilecek mi?

The Knight Before Christmas (2019) poster

14. Trailer Park Boys: Live at the North Pole (2014)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Bubbles'ın Noel'in gerçek anlamını yayma planı, Julian'ın tatilde para kazanma isteği ve Ricky'nin gerçek Noel Baba ile tanışma ısrarı yüzünden suya düşer.

Trailer Park Boys: Live at the North Pole (2014) poster

13. Go! Go! Cory Carson: Noel (2020)
A Go! Go! Cory Carson Christmas (2020)

Tanıdık gelen bir yabancı hafızasını yitirmiş bir hâlde çıkagelince Cory, onun Noel büyüsünü hatırlamasına yardım ederek herkes için Noel'i kurtarır.

A Go! Go! Cory Carson Christmas (2020) poster

12. Free Rein: The Twelve Neighs of Christmas (2018)

Puan: 6.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Bright Fields, Ökse Otu Balosu'na hazırlanır. Kırık bir süs, Zoe'nin bir aile sırrını ortaya çıkarmasını sağlar. Gaby kendini patron Mia'nın insafına kalmış hâlde bulur.

Free Rein: The Twelve Neighs of Christmas (2018) poster

11. Dreamworks Holiday Classics (Merry Madagascar / Shrek the Halls / Gift of the Night Fury) (2012)
Dreamworks Holiday Classics (merry Madagascar / Shrek The Halls / Gift Of The Night Fury) (2012)

Puan: 6.5
Netflix

Şrek ve Eşek, Hıçkıdık ve Dişsiz ve Madagaskar'ın üşütük hayvanlarının yer aldığı bu dört özel Noel öyküsünde DreamWorks'teki dostlarınıza katılın.

Dreamworks Holiday Classics (merry Madagascar / Shrek The Halls / Gift Of The Night Fury) (2012) poster

10. Noel Prensi (2017)
A Christmas Prince (2017)

Puan: 6.6
Tür: Aksiyon
Netflix

Sadakat. Aşk. Gerçekten yakışıklı bir prens. Üstelik bu prens, ona bugüne kadar verilen en önemli görev. Gelecek vadeden bir genç gazeteci için yeni yıl erken gelir: Kral olmaya hazır havalı bir prensle ilgili haber yapmak için yurt dışına gönderilir.

A Christmas Prince (2017) poster

9. Prenses Değişimi (2018)
The Princess Switch (2018)

Puan: 6.6
Tür: Aksiyon
Netflix

Ayakları yere basan Şikagolu bir fırıncı ve müstakbel bir prenses, birbirlerine tıpatıp benzediklerini fark ettiğinde yer değiştirmek için Noel'e yakışır bir plan yapar.

The Princess Switch (2018) poster

8. Nikolas (2021)
A Boy Called Christmas (2021)

Nikolas adlı sıradan bir çocuk, elflerin efsanevi köyü Elf Diyarı'nı bulmak için bir yolculuğa çıkan babasını aramak üzere karlarla kaplı kuzeye doğru sıra dışı bir maceraya atılır. Bu macerada Blitzen adlı dikbaşlı bir geyik ve sadık evcil faresi de ona eşlik etmektedir. Hiçbir şeyin imkânsız olmadığını kanıtlayan bu sihirli, komik ve samimi öyküde Nikolas'ın yazgısıyla tanışması ise uzun sürmez.

A Boy Called Christmas (2021) poster

7. Yine Noel! (2020)
Tudo Bem no Natal Que Vem (2020)

Puan: 6.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Noel arifesinde çok kötü bir düşüşün ardından, huysuz Jorge kararır ve bir yıl sonra, geçen yılın anısı olmadan uyanır. Kısa bir süre sonra, Noel arifesinden sonra Noel arifesinde uyanmaya mahkum olduğunu, diğer benliğinin yılın diğer 364 gününde yaptıklarının sonuçlarıyla uğraşmak zorunda kaldığını anlar.

Tudo Bem no Natal Que Vem (2020) poster

6. Angela's Christmas Wish (2020)

Puan: 7.0
Netflix

Babası Avustralya'da çalıştığı için ondan uzak kalan Angela, Noel'de ailesini yeniden buluşturmaya karar vererek bir plan kurar ve canıgönülden bir dilek tutar.

Angela's Christmas Wish (2020) poster

5. Angela'nın Noeli (2017)
Angela's Christmas (2017)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Noel arifesinde ailesiyle kiliseye giden Angela'nın aklına olağanüstü bir fikir gelir. Frank McCourt'un öyküsünden uyarlanan, yürekleri ısıtacak bir hikâye.

Angela's Christmas (2017) poster

4. Jingle Jangle: Bir Noel Yolculuğu (2020)
Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Puan: 7.4
Netflix

Hayali bir dünya, eksantrik bir oyuncakcının, maceracı torununun ve hayatlarını sonsuza dek değiştirme gücüne sahip büyülü bir icadın tatil masalında hayat buluyor.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020) poster

3. Hediye Operasyonu (2011)
Arthur Christmas (2011)

Puan: 7.7
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Film, her çocuğun kafasından geçen, “Noel Baba onca hediyeyi bir gecede nasıl dağıtıyor?” sorusuna cevap veriyor: “Noel Baba’nın, Kuzey Kutbu’nun altındaki operasyon merkezi sayesinde.” Dünya çocuklarından birine hediye gönderilmesi unutulunca, Noel Baba ailesinin en küçük üyesi Arthur, Noel sabahından önce son hediyeyi vermek için göreve çıkıyor...

Arthur Christmas (2011) poster

2. Sihirli Plan (2019)
Klaus (2019)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Postacı akademisinin en kötü öğrencisi Jesper kendini Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde yer alan buzlarla kaplı bir adada görevlendirilmiş olarak bulur. Kavgalı adalılar, bırakın mektuplaşmayı birbirlerine selam bile vermemektedir. Jesper tam pes etmek üzereyken öğretmen Alva ile arkadaşlık kurar. Ayrıca Jesper, el yapımı oyuncaklarla dolu bir kulübede tek başına yaşayan Klaus ile tanışır. Smeerensburg kasabasında bir kez daha kahkahaların çınlamasını sağlayan bu umulmadık arkadaşlıklar; cömert komşuların, sihirli ilimlerin ve bacaya özenle asılan çorapların yer aldığı yeni bir gelenek yaratır.

Klaus (2019) poster

1. Dawid İ Elfy (2021)

Çok çalışmaktan yorgun düşmüş bir elf, yeni arkadaş olduğu genç bir çocuğun yardımıyla Noel büyüsünü yaşamak için gerçek dünyaya kaçar.

Dawid İ Elfy (2021) poster