Netflix Türkiye'ye mayıs ayında bir çok dizi ve film eklendi. Eklenen filmler arasından puanı en yüksek 27 tanesini sıraladık.

27. Unutulmaz Aşk (2014)
The Best Of Me (2014)

Puan: 3.6
Tür:
NetflixPuhu TV

Dawson ve Amanda lisede birbirlerine aşık olan ancak yolları ayrıldıktan sonra bir daha görüşmeyen iki eski aşıktır. Lise bitmiş ve aradan 20 yıl geçmiştir. Şimdi en sevdikleri arkadaşlarından birini kaybetmişler, cenaze töreni için birlikte büyüdükleri kasabaya geri dönmüşlerdir. Yıllar sonra yaşanan bu büyük buluşma, bu süreçte akıllarından çıkaramadıkları büyük aşklarını yeniden alevlendirmeye yeter. Ne var ki 20 yıl önce yakalarını bırakmayan, ayrılmalarına neden olan güçlerin bugün çok daha büyük tehlikeler yarattığı gerçeğiyle karşılaşırlar.

The Best Of Me (2014) poster

26. Super Me (2019)

Maddi zorluklar yaşayan bir senarist rüyalarındaki değerli eşyaları gerçek dünyaya taşıma becerisine sahip olduğunu keşfeder, ancak yeni hayatı çok geçmeden altüst olur.

Super Me (2019) poster

25. Nureyev (2018)

Daha önce yayınlanmamış görüntüler içeren bu belgesel, mütevazı geçmişinden Batı'ya ilticasına kadar dansçı Rudolf Nureyev'in hayatını mercek altına alıyor.

Nureyev (2018) poster

24. Kör Nokta (2009)
The Blind Side (2009)

Babasının kim olduğunu bilmeyen, annesi uyuşturucu müptelası, on üç kardeşin arasında kimsenin umursamadığı Afro Amerikan genç bir çocuğun hayatı sokaklarda geçmektedir. Okuma yazma bilmeyen, okulda son derece başarısız olan bu çocuk, zengin bir aile tarafından himaye edilmeye başlandığında hayatı değişecektir. Okulda futbola başlayan genç, sonunda kendi yeteneğini keşfetmiştir. Ve bir gün Ulusal Futbol liginin en çok aranan sporcularından biri olacaktır * Film, Michael Oher'in gerçek hayat hikayesinden uyarlanmış.

The Blind Side (2009) poster

23. S İs For Stanley (2016)

Bu film, efsanevi yönetmen Stanley Kubrick'in karmaşık hayatını, kendisine uzun süre hizmet eden sadık şoförü Emilio D'Alessandro'nun gözünden inceliyor.

S İs For Stanley (2016) poster

22. Yasak Okul (2019)
Figli Del Destino (2019)

Gerçek kişilerle yapılan röportajları canlandırmalarla harmanlayan film, faşist İtalya'da Yahudi karşıtlığının zulmüne maruz kalan dört Yahudi çocuğun öyküsünü anlatıyor.

Figli Del Destino (2019) poster

21. Bir Geyşanın Anıları (2005)
Memoirs Of A Geisha (2005)

İkinci Dünya Savaşı’ndan bir yıl önce, yoksul bir ailenin kız çocuğu bir geyşa evinde hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Gizemleri günümüze kadar korunan, saklı ve bir o kadar da büyülü bir dünyada büyüyen kız çocuğu, rekabetin bitmediği, hataların affedilmediği bir dönemde efsanevi geyşa Sayuri’ye dönüşür. Dönemin en güçlü erkeklerini parmaklarında oynatan Sayuri, rakiplerinin tuzaklarına aldırmaksızın gerçek aşkın hayalleriyle yaşamaktadır.

Memoirs Of A Geisha (2005) poster

20. The Last Days (1998)

Oscar ödüllü bu belgesel, Holokost'un ve Hitler rejiminin korkunç zulmüne göğüs germek zorunda kalmış beş Macar Yahudisi'nin yürek burkan hikâyelerini ekrana taşıyor.

The Last Days (1998) poster

19. Brokeback Dağı (2005)
Brokeback Mountain (2005)

Genelde kadınlarla vakit geçirmeyi seven iki sert erkek, Brokeback Dağı civarında bir çiftlikte tanışır ve birlikte vakit geçirmeye başlar. Zamanla aralarındaki ilişki, dikkat çekici bir derinlik ve duygusal bir boyut kazanır.Biri çiftçi, diğeri ise rodeo kovboyu, farklı karakterlerine rağmen birbirlerine bağlanırlar. Yaşam boyu sürecek olan bu ilişki, kimi zaman kopmalar ve ayrılıklar yaşayacak fakat yeniden iki aşığı buluşturacaktır. Ortaya, kulaktan kulağa yayılacak, aşka dair güçlü tonlar barındıran efsanevi bir hikaye çıkacaktır.

Brokeback Mountain (2005) poster

18. Huysuzluğu Bırak (2015)
Non Essere Cattivo (2015)

Puan: 7.1
Netflix

Vittorio ve Cesare, birbirlerini uyuşturucu, alkol ve araba sevdasıyla harmanlayan, uçlarda sürünen iki yakın arkadaştır. Hayattan beklentileri bu marjinal ikiliye pahalıya patlamıştır. Günün birinde Vittorio, Linda ile tanışır ve Cesare’den uzaklaşır. Cesare’nin hayatı dibe vurunca Vittorio, ona tekrar destek olur. Uzak kaldıkları süre zarfında aralarındaki bağın daha da kuvvetlendiğini anlamışlardır ve beraber daha parlak bir gelecek geçireceklerini farkederler. Başarılı oyunculuklarla dikkat çeken bu trajikomik öykü, bu yıl İtalya’da en çok ses getiren filmlerden biri oldu.

Non Essere Cattivo (2015) poster

17. Il posto (1961)
Il Posto (1961)

İHALE GELİŞTİRİLMESİ ÖĞRENCİ BİR HİKAYE VE DEHUMANİZASYON KURUMSAL KURUMSAL BİRLİKTE, ERMANNO OLMI'S IL POSTO, bir genç adamın tökezlemesinin modern yetişkinliğin tehlikelerine sokan bir genç adamın tökezlemesinin dokunaklı ve komik bir hikayesidir.

Il Posto (1961) poster

16. Yabani At (2019)
The Mustang (2019)

Vahşi atların eğitimini içeren bir rehabilitasyon programına katılan bir mahkumun hikayesini konu ediyor. Roman Coleman, şiddet dolu bir geçmişe sahip olan genç bir adamdır. Geçmişinde işlediği suçlardan dolayı Nevada kırsalında bulunan bir hapishanede mahkum olan Roman, tüm dünya ile bağını koparır. Kendisini hapishanede görmeye gelen kızı dahil kimse ile iletişim kurmak istemez. Şiddet dolu geçmişinden uzaklaşmak için mücadele eden Roman, devlet tarafından belirlenen bir rehabilitasyon programına katılır. Roman, program kapsamında yabani atların eğitiminden sorumlu olarak görevlendirilir. Genç adam, eğitim sırasında atlarla ve diğer mahkumlarla bağlantı kurmaya çalışır. Kendisi gibi mahkum olan Henry ve yaşlı bir eğitmen olan Myles ile birlikte çalışan Roman, bilhassa hırçın bir at ile ilgilenmektedir. Roman, atı sakinleştirmeye çalıştıkça kendi geçmişi ile de yüzleşmeye başlar.

The Mustang (2019) poster

15. In Punta Di Piedi (2018)

Puan: 6.9
Netflix

Balerin olmak isteyen bir genç kız, rakip mafyaya geçen babası yüzünden saklanmak zorunda kalınca annesinin yardımıyla gizlice ders almanın bir yolunu bulmaya çalışır.

In Punta Di Piedi (2018) poster

14. 12 Maymun (1995)
Twelve Monkeys (1995)

Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996'da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035'te dünya nüfusunun yalnızca %1'ini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar.Bu virüsün üstesinden gelebilmek için mahkumlardan James Cole, zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilimadamları için virüs hakkında araştırma yapar.Daha sonra zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996'da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya başlar.

Twelve Monkeys (1995) poster

13. Wonder Woman (2017)

Savaşçı Amazon kadınlarının diyarı Themiscyra’da doğan, hiç erkek görmeden büyüyen ve yenilmez bir savaşçı olmak için eğitim gören Amazon prensesi Diana’nın, nam-ı diğer Wonder Woman’ın (Gal Gadot), bir gün bir İngiliz ajanı olan Steve Trevor’ın (Chris Pine) bir kaza geçirmesi sonrası dış dünya ile ilk ve en büyük çatışması başlamış olur. Diana evini terk ederek kıyılarına kadar gelen bu tehdidi engellemek için yola çıkar. Tüm savaşları durdurmak için başladığı bu savaşta diğerleriyle birlikte hareket ederek bütün tehlikelere göğüs germeye başlar. Bir yandan da sahip olduğu diğer güçleri de keşfeder. Ve tabii ki de onu bekleyen asıl kaderini...

Wonder Woman (2017) poster

12. Ölüler Ordusu (2021)
Army Of The Dead (2021)

Las Vegas'ta bir zombi salgınının başlamasının ardından bir grup paralı asker, benzeri görülmemiş büyüklükte bir soygun gerçekleştirmek için karantina bölgesine girer.

Army Of The Dead (2021) poster

11. Ex Machina (2015)

Caleb, dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinde çalışan bir yazılımcıdır. Günün birinde şirket içi bir yarışmayı kazanır. Ödül olarak ise şirketin herkesten uzak, dağlarda yalnız yaşayan CEO'su Nathan'ın orman içindeki evine bir hafta misafir olacaktır. Ancak Caleb'in bilmediği bir şey daha vardır: Bu misafirlik sırasında dünyanın ilk tamamlanmış yapay zekalı robotu olan Ava ile (Alicia Vikander) ilişki kurma deneyine katılması gerekecektir * Film, Turing Testinde bir makinenin düşündüğünü söylemenin mantıksal olarak mümkün olup olmadığının karşılıklı sohbetle tespit edilmesine dayanıyor.

Ex Machina (2015) poster

10. Terminatör 2: Mahşer Günü (1991)
Terminator 2: Judgment Day (1991)

Sarah Connor'ın Skynet tarafından gelecekten gönderilen Terminator'ın elinden kurtulmasından on yıl kadar sonra, 1995 yılında bu kez T-1000 modeli yeni bir Terminator, insan direnişçilerin gelecekteki lideri ve Sarah'nın oğlu John Connor'ı öldürmek için 2029 yılından gönderilir. Direnişçiler ise 1995 yılına yeniden programladıkları T-800 modeli bir Terminator göndermeyi başarırlar. T-800'ün görevi Sarah'yı akıl hastanesinden kaçırmak ve John'u T-1000'e karşı korumaktır.

Terminator 2: Judgment Day (1991) poster

9. El Baile De Los 41 (2020)

Meksika devlet başkanının kızıyla evlenen eşcinsel vekil, erkeklerle âlem yapmaktan vazgeçmeyince bir skandal patlak verir. Gerçek bir öyküden uyarlandı.

El Baile De Los 41 (2020) poster

8. Cherbourg Şemsiyeleri (1964)
Les Parapluies De Cherbourg (1964)

Madame Emery ve kızı Geneviève Fransa'nın Normandiya bölgesinde küçük bir liman şehri olan Cherbourg'da küçük bir butikte şemsiye satarak geçinmektedirler. Film 1957 yılında 17 yaşındaki Geneviève ile 20 yaşındaki oto tamircisi Guy Foucher'nin birbirlerine aşık olmaları ile başlar. Çift evlilik planları yaparken Guy'ın annesi buna karşı gelir. Bir süre sonra askere alınan Guy Cezayir'e savaşa gönderilir. Guy uzakta iken hamile kaldığını öğrenen Geneviève zengin bir kuyumcu olan Roland Cassard'ın evlilik teklifini kabul etmek zorunda kalır. Yaralandığı için erken terhis edilen Guy, Cherbourg'a döndüğünde Geneviève'in gitmiş olduğunu görür.

Les Parapluies De Cherbourg (1964) poster

7. Sil Baştan (2004)
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004)

Joel Barish, iki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alıyor. Kadın, bir teknolojik deneye katılarak, ilişkilerini tamamen hafızasından silmiştir. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister...Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004) poster

6. Jaws: Denizin Dişleri (1975)
Jaws (1975)

Küçük bir sahil kasabasının tek geçim kaynağı yaz ayları boyunca kasabaya tatil yapmaya gelen turistlerin bıraktığı paradır. Bu kasabanın belediye reisi kasaba sahilinde bir kızın köpekbalığı tarafından öldürülmesini örtbas etmeye çalışır ama küçük bir çocuk herkesin gözü önünde köpekbalığı tarafından öldürülünce balığı yakalayana ödül verileceği açıklanır ve büyük bir köpekbalığı yakalanınca da herkes rahat bir nefes alır. Şerifin yardıma çağırdığı uzman yakalanan köpekbalığının aradıkları balık olmadığını söylese de kimse ona inanmaz. Onun sözünü dinleyen şerif ile balığın peşin gitmeye karar verirler ve bir köpekbalığı avcısı ile yola çıkarlar.

Jaws (1975) poster

5. Alma Matters - Inside The Iıt Dream (2021)

Puan: 8.5
Tür: Belgesel
Netflix

Hindistan'ın prestijli akademik kurumlarının mezunları üniversite deneyimlerine dair acı gerçekleri, hoş sürprizleri ve başlarından geçen dönüştürücü yolculuğu anlatıyor.

Alma Matters - Inside The Iıt Dream (2021) poster

4. Apollo 11 (2019)

Kumandan Neil Armstrong ve pilot Buzz Aldrin önderliğinde Dünya'dan Ay'a gerçekleşen Apollo 11 görevinin anlatıldığı belgesel.

Apollo 11 (2019) poster

3. Parazit (2019)
Parasite (2019)

Film, birbirinden yapı olarak tamamen farklı iki aileyi konu ediniyor. Ki-taek ve ailesi komple işsizdir ve varoşlarda yaşamaktadırlar. Ki-taek’in oğlu Ki-woo, bir arkadaşının referansı ile çok zengin, bir o kadar da saf olan Park ailesinin kızına İngilizce için özel ders vermeye başlar. Ancak bu onlara yeterli gelmez ve maaile Park ailesinin evdeki çalışanlarının adım adım kuyusunu kazarak çeşitli üçkağıtçılıklarla kapağı Park ailesine atmayı başarırlar. Ancak fazla açgözlülükleri ve beleşçilikleri günün birinde başlarına bela olacaktır.

Parasite (2019) poster

2. Baba 2 (1974)
The Godfather: Part II (1974)

Genç Vito Corleone, Amerika'ya yeni gelmiştir. 1917 yılında, New York şehri'nin yerel mafyalarından birinin liderini öldürünce saygınlık kazanır ve korkulan biri haline gelir.Bu arada, 50 yıl sonra, Michael Corleone, Washington'da senato komitesine aile işleriyle ilgili ifade vermektedir.1972 yapımı ilk filmin devamı niteliğinde, yine yazar Mario Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola'nın yaratıcı ellerinden çıkmış usta işi bir yapım. Eleştirmenler tarafından, önceki filmden daha başarılı bulunan az sayıdaki devam filminden biri olarak kabul ediliyor.

The Godfather: Part II (1974) poster

1. Yasa Dışı Kadın (2020)
Illegal Woman (2020)

Bir gözaltı merkezindeki şüpheli ölümün ardındaki gerçeği araştıran bir göçmenlik avukatı ve Nijeryalı bir kadın, kendilerini yolsuzluk çemberinin tam ortasında bulur.

Illegal Woman (2020) poster