Formula 1 ve diğer motor sporlarıyla ilgili film, dizi ve belgeselleri; meraklıları için derledik...

7. The Gentleman Driver (2018)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Bu belgesel, 2. iş olarak motor sporlarında yarışan 4 başarılı iş adamını izliyor ve onları hem işte hem de pistte başarıya taşıyan unsurları inceliyor.

The Gentleman Driver (2018) poster

6. A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story (2020)
Fangio, el hombre que domaba las máquinas (2020)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Netflix

1950'lerin başında beş kez dünya şampiyonu olan Juan Manuel Fangio, koruyucu ekipman ve güvenlik önlemleri kullanılmayan zamanlarda Formula 1'in kralıydı.

Fangio, el hombre que domaba las máquinas (2020) poster

5. Le Mans: Racing is Everything (2017)
Le Mans: Racing İs Everything (2017)

Puan: 7.2
Tür: Belgesel
Amazon Prime

24 Saat Le Mans, eşsiz bir otomobil yarışıdır. Her yıl Fransa'da yapılan bu yarış, sürücülere ve otomobillere yönelik, tamamlaması 24 saat süren bir dayanıklılık testidir. Kuala Lumpur'dan Côte D’Azur'a kadar, nefes kesici 4K kalitesiyle ve şöhret için yarışan altı takıma eşi benzeri görülmemiş şekilde erişilerek çekilen Le Mans: Yarışmak Her Şeydir, daha önce hiç görmediğiniz bir motor sporudur.

Le Mans: Racing İs Everything (2017) poster

4. GRAND PRIX Driver (2018)

Puan: 7.5
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Bu dizi gizemli ve rekabete dayalı FORMULA ONE'a eşsiz bir bakış açısı getiriyor. En başarılı takımlardan biri olan McLaren'ın 2017 sezon önü hazırlıkları Melbourne'deki ilk yarışa kadar mercek altına alınıyor. McLaren, galibiyetsiz geçen zorlu üç yılın ardından çaylak pilotu Stoffel Vandoorne'la tekrar zirveye çıkacağına inanıyor. Dört bölümlük dizide bunun nasıl gerçekleşeceği ekrana geliyor.

GRAND PRIX Driver (2018) poster

3. Zafere Hücum (2013)
Rush (2013)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon, Dram
NetflixFilmBox Live

1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur... Avusturyalı F1 yarışcısı Niki Lauda ve İngiliz rakibi James Hunt arasındaki dillere destan rekabeti konu alan film, Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor.

Rush (2013) poster

2. Senna (2010)

Puan: 8.6
Mubi

3 sene Formula 1 yarışlarında şampiyonluk ipini göğüsleyen Brezilyalı efsanevi yarışçı Ayrton Senna’nın hayat hikayesini anlatan belgesel türündeki film, ünlü yarışçının 1980’li yıllarda başladığı F1 kariyerini ve bu acımasız arenada yaşadıklarını beyazperdeye taşıyor. En büyük rakibi olarak görülen Fransa Dünya Şampiyonu Alain Prost ile aralarında geçen mücadele, spordan siyasete uzanan bir güçler dengesini de beraberinde getirmiştir. Senna, kişisel dünyasında ise vatanı Brezilya’ya sonuna kadar bağlı ama ününün getirdiği şöhretten uzak, mütevazi bir hayat sürdürür. Fakat 1994 yılında ölümüyle sonuçlanan trajik kaza, Senna’nın hayranlarını, F1 tutkunlarını ve tüm sporseverleri derinden bir yasa boğmuştur. 34 yaşında hayatını kaybeden bu F1 pilotu tüm zamanların en iyi yarış pilotu olarak adını altın harflerle spor tarihine yazdırmıştır.

Senna (2010) poster