Perseverance uzay aracının gönderilmesiyle yeniden popülerleşen kızıl gezegen mars; yeniden sinema severlerin ilgi odağı oldu. Keyifli seyirler...

8. Doom: Yıkım (2019)
Doom: Annihilation (2019)

Puan: 4.0
Tür: Aksiyon
Bein Connect

Bir grup UAC kuvvetleri, Mars'ın iki uydusundan biri olan Phobos'daki gizli bir uzay üssünden bir çağrı alır. Uzay üssü şeytanlar tarafından ele geçirilmiştir.Tony Giglio'nun hem yazıp hem yönettiği yapımda, 'Beats' filminde de izlediğimiz Amy Manson, Dominic Mafham ve Luke Allen-Gale'i izliyoruz

Doom: Annihilation (2019) poster

7. Kızıl Savaşçılar: Başlangıç (2011)
Red Faction: Origins (2011)

Puan: 5.1
Tür: Aksiyon
Bein ConnectGoogle Play Movies

Alec Mason'ın Mars kolonilerine özgürlüğünü kazandırmasının üzerinden 25 yıl, düşmanlarının karısını öldürüp kızı Lyra'yı kaçırmasının üzerinden 12 yıl geçti. Alec'in hayatta kalan oğlu Jake Mason ve Red faction milislerinden bir tünellerin altını üstüne getirdikten sonra 25 yılın ardından kaçırılan kız kardeşinin hala hayatta olduğunu öğrenir. Çok güçlü bir düşman gezegen boyunca yayılırken Jake kız kardeşini aramaya koyulur fakat kız kardeşinin düşman tarafına geçip Red Faction ordusunu yok etmek isteyen bir düşman olduğunu fark eder. Şimdi Jake hem bu savaşla mücadele etmeli hem de bir şekilde ailesini yeniden bir araya getirmelidir.Alec Mason'ın oğlu Jake'in kaçırılan kız kardeşini bulma girişimini ve öldürülen annesinin intikamını alma çabasını anlatan film Red Faction Origins oyunundan esinlenilerek yapılmış.

Red Faction: Origins (2011) poster

6. Marslı Saldırısı (1996)
Mars Attacks! (1996)

Puan: 5.7
Tür: Aksiyon
Blu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Nevada çölüne inen bir uzay gemisi, dünyalılar tarafından heyecanla karşılanır. Kapı açılır, dost olarak geldiklerini söyleyen Marslılar inerler araçtan. Fakat dostluk sevinci, Çılgın Marslılar'ın yüksek teknolojili silahlarıyla dünyayı ele geçirme planlarının ortaya çıkmasıyla yerini yaşam savaşına bırakır.Uçuk yönetmen Tim Burton'ın, usta oyuncu kadrosuyla çektiği film, 50'lerin uzaylı istilacıları konu alan kült filmlerini tiye almak gibi bir meseleye girişiyor.

Mars Attacks! (1996) poster

3. Away (2020)

Puan: 6.6
Tür: Aksiyon
Netflix

Komutan Emma Green, tehlikelerle dolu üç yıllık Mars yolculuğunda astronotlardan oluşan uluslararası bir mürettebatı yönetmek üzere eşini ve kızını arkasında bırakır.

Away (2020) poster

2. Gerçeğe Çağrı (1990)
Total Recall (1990)

Puan: 7.1
NetflixAmazon Prime

Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) her gece Mars hakkında rüyalar gören bir işçidir. Meraklanan Quaid, anı transferi yoluyla insanları tatile yollayan Rekall Inc. isimli şirketten Mars tatili satın alır. Fakat anı transferi sırasında meydana gelen bir kaza genç adamın zihnini altüst eder. Kendini bir gizli ajan olarak, Mars'ın zalim hakimi Coogan'a karşı mücadele ederken bulur. Eski dostlar, hatta karısı bile aniden ona düşman olmuştur. Fakat Quaid'in tüm bu yaşadıkları gerçek midir? Eski anılarını mı hatırlamaktadır? Yoksa anı transferi sırasında yaşadıkları yüzünden bir hayal mi görmektedir? Douglas Quaid bu gerçekler ve hayallerden örülü dünyada bir çıkış yolu bulmaya çalışır * Film, bilim kurgunun en önemli isimlerinden Philip K. Dick’in We Can Remember It For You Wholesale isimli kısa hikayesine dayanıyor.

Total Recall (1990) poster

1. Carole & Tuesday (2019)

Puan: 7.8
Tür: Aksiyon
Netflix

Yarı zamanlı çalışan Carole ile zengin kız Tuesday, tanışmalarının ardından ihtiyaç duydukları müzik partnerini bulduklarını anlar. Belki birlikte başarılı olabilirler.

Carole & Tuesday (2019) poster