Her hayatta kalma mücadelesinde adeta yapımın içine çekileceğiniz; bu mücadeleleri soluksuz izleyeceğiniz 40 yapım. Hazine niteliğindeki bu listeyi sık kullanılalara eklemek isteyeceksiniz...

40. IO (2019)

Puan: 4.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Felaket sonrası Dünya'da hayatta kalan son insanlardan biri olan Sam, Dünya'yı terk etmektense, insanların uyum sağlayıp hayatta kalmasının bir yolunu bulmaya çalışan genç bir bilim insanıdır. Ancak gezegeni terk ederek uzaktaki bir koloniye gidecek son mekiğin hareket saati yaklaşırken, hayatta kalan bir başka kişi, Micah nedeniyle Dünya'da kalma kararını sorgulamaya başlar. Sam'i zor bir karar beklemektedir: Micah ile giderek insanlığın geri kalanına katılıp yeni bir hayata mı başlayacak, yoksa kalıp Dünya'nın yaşaması için savaşacak mı?

IO (2019) poster

39. Maç Zamanı (2019)
Girls with Balls (2019)

Puan: 4.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Başarılı bir kadın voleybol takımı çalışmalarına doğa ortamında devam etmek için kampa giderler. Burada hem tatil hem de çalışmayı bir arada yapabileceklerini düşünürler ancak işler öyle yürümez. Ormanın derinliklerinde kaybolurlar ve takımın üyeleri teker teker avlanır. Hal böyle olunca herkeste inanılmaz bir korku oluşur. Hayatta kalanlar oradan kurtulmanın planlarını yapmalıdırlar.

Girls with Balls (2019) poster

38. Kırılma (2016)
Rupture (2016)

Puan: 3.3
Tür: Aksiyon
Puhu TV

'Ejderha Dövmeli Kız' üçlemesinden tandığımız Noomi Rapace, gerilim ve bilim-kurgu türlerinin iyi harmanlandığı yapımda, bekar bir anne olan Renee rolünde yer alıyor. Bekar bir anne olan Renee gizemli bir suç örgütü tarafından kaçırılır. Genç kadının yegane amacı hayatta kalıp bu örgütün elinden kurtulabilmektir.

Rupture (2016) poster

37. Kaçıs Yok (2015)
No Escape (2015)

Puan: 5.1
Tür: Aksiyon
NetflixBein Connect

Amerikalı Dwyer ailesi, okyanus aşırı bir ülkede bulundukları sırada ülkede darbe olur, cuntanın başındakiler ülkedeki yabancı vatandaşların yakalandıkları yerde infaz edilmesi emrini verir. Tam bir cadı avının ortasında kalan aile canlarını kurtarmak için amansız kovalacamanın orta yerinde kalacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Pierce Brosnan, Owen Wilson, Lake Bell, Russell Geoffrey Banks, Sterling Jerins, ve Claire Geare yer alıyor.

No Escape (2015) poster

36. Tuzak (2011)
Wrecked (2011)

Puan: 5.4
Netflix

Tanımadığınız insanların cesetleri ile dolu, kaza yapmış bir arabada bacağınız kırılmış bir şekilde uyandığınızı hayal edin. Nerede olduğunuzu, kim olduğunuzu ya da ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Zihniniz sırlarla dolu bir esrar perdesi gibi. Vahşi doğanın ortasında içgüdüsel olarak hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Peki, gerçekle yalanın, hayalle gerçeğin birbirine girdiği, hem kurban hem şüpheli olduğunuz bu bilmecenin içindeyken geçmişinizden kaçabilir misiniz?

Wrecked (2011) poster

35. Circle (2015)

Puan: 5.9
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Karanlık bir odada gizemli bir çemberin etrafında uyanan elli kişi, içlerinden kimin hayatta kalmayı hakettiğine karar vermek zorundadırlar.

Circle (2015) poster

34. Basınç (2015)
Pressure (2015)

Puan: 4.7
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Denizin derinliklerinde arızalan petrol boru hattının tamiri için görevlendirilen bir ekip, yüzlerce metre derinlikteki bu görevi yerine getirmek için korku ve gerilimli anlar yaşayacak. Ölüm kalım savaşına dönüşen bu işten sağ kurtulacaklar mı?

Pressure (2015) poster

33. Sessizlik (2019)
The Silence (2019)

Puan: 3.6
Netflix

Dünya, onlarca yıl boyunca yer altında yetişen ölümcül yaratıkların saldırısı altındadır. Yeryüzüne çıkıp insanları avlayan yaratıklar, kurbanlarını seslerinden tanıyarak ele geçirir. Dünyaya dehşet saçan yaratıklardan kaçmaya çalışan genç bir kız ve ailesi, şehir dışında bir yerde saklanmaya çalışır. Ancak onların yaşam mücadelesi burada da devam eder. Sığındıkları yerde olacakları beklemeye başlayan genç kız ve ailesi burada gizemli bir tarikatla karşılaşır.

The Silence (2019) poster

32. La valla (2020)

Puan: 6.8
Tür: Aksiyon
Netflix

2045 yılındayız. Batı ülkelerinin geri kalanı gibi İspanya da doğal kaynak yetersizliğiyle sonuçlanan bir sürecin ardından bir diktatörlük rejimine sürüklenmiş. Kırsal alanda yaşamak imkansızdır; şehirde ise güçlüler ve geri kalanların yaşam alanlarını ikiye ayıran bir tür çit inşa edilmiştir. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

La valla (2020) poster

31. Alfa Kurt (2018)
Alpha (2018)

Puan: 6.4
Amazon Prime

Buzul çağında zoraki bir dostluğun anlatıldığı Alfa Kurt hem gerecek hem de yürekleri eritecek. Günümüzden 20.000 yıl önce geçen bu hikayede, babasının kabilesinden ayrı düşen ve öldü sanılan bir gencin hikayesini izleyeceğiz. Sürüden ayrılmış kuzu misali savunmasız kalan bu genç adam hem hayatta kalmayı hem de dostluğun kıymetini bir kurttan öğrenecektir.

Alpha (2018) poster

30. Adadaki Dehşet (2019)
Sweetheart (2019)

Puan: 7.6
Tür: Aksiyon
Bein Connect

Jenn küçük tropikal bir adaya çıkar ancak tamamen yalnız olmadığını anlaması uzun sürmez. Günlerini sadece hayatta kalmak için adayı araştırmakla kalmamalı, ayrıca her gece ortaya çıkan kötücül güce karşı kendini korumalıdır.

Sweetheart (2019) poster

29. Pontypool: Öldüren Kelimeler (2009)
Pontypool (2009)

Puan: 6.8
FilmBox Live

Mazy, Pontypool kasaba radyosunda program yapmaktadır. Kasabada korkunç şiddet olayları olduğu şeklinde söylenti yayılmaya başlar. Radyo ekibi, bu söylentilerin İngilizceyle yayılmış bir virüsten kaynaklandığını anlarlar. Kurtarılma ümidiyle yayını sürdürürken acaba radyo dalgalarıyla virüsün yayılmasına yardım mı etmektedirler?

Pontypool (2009) poster

28. Gri Kurt (2011)
The Grey (2011)

Puan: 7.0
FilmBox Live

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?

The Grey (2011) poster

27. Triple Frontier (2019)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Beş eski Özel Kuvvetler operasyon askeri, Güney Amerika'nın seyrek nüfuslu sınır bölgesinde bir soygun planlamak için bir araya gelir. 5 kişilik bu ekibin hedefi, şiddetiyle tanınan, zengin bir kartelin servetidir. Bu isimsiz kahramanlar prestijli kariyerlerinde ilk defa bu tehlikeli misyonu ülkeleri için değil, kendileri için üstleniyorlardır. Ancak olaylar beklenmedik bir dönüşle birlikte kontrolden çıkmaya başlar. İncelikli planları devasa bir kaosun içinde kaybolup gitmeye başladığı zaman bu beş üstün nitelikli adamın yetenekleri, sadakatleri ve ahlakları, hayatta kalmak için verdikleri zorlu mücadele sırasında kırılma noktasına itilecektir...

Triple Frontier (2019) poster

26. Toprak Altında (2010)
Buried (2010)

Puan: 7.4
FilmBox Live

Paul Conroy Irak'ta görev yapan bir Amerikan askeridir. Bir grup Irak'lı direnişçinin saldırısına uğrayan Paul, gözünü açtığında ölümle burun buruna olduğunu görür. Paul uyandığında kendisini bir tabutun içinde gömülü halde bulmuştur. Oraya nasıl ve kim tarafından getirildiğini bilmemektedir. Ölmemek için zamana karşı yarışmak ve klostrofobinin doruklarındaki bu kabusu atlatmak zorundadır.

Buried (2010) poster

25. Mayın (2016)
Mine (2016)

Puan: 3.9
Tür:
NetflixPuhu TVFilmBox Live

Amerika'nın güvenliği için oldukça kritik olan bir kanun kaçağı çölde kıstırılır. Uluslararası bir diplomatik krize yol açmamak için iki asker görevlendirilir. Bu keskin nişancıların görevi, hedeflerini etkisiz hale getirip bölgeyi terk etmektir. Acemice yapılan bir hata sonucunda görev başarısız olur. Görevli personel kendilerini bölgeden uzaklaştıracak helikoptere doğru giderlerken mayınlı bir araziye girerler ve olanlar olur.

Mine (2016) poster

24. Z Nation (2014)

Bir zombi virüsünün insanları kırıp geçirmesinden 3 yıl sonra bir grup insan bilinen bu virüse bağışıklığa sahip tek insanı New York’tan Kalifornia’ya götürmek zorundadırlar. Zira kalan tek laboratuvar onun kanını büyük bir hevesle beklemektedirler. İnsanoğlunun geleceği büyük bir belirsizlik içindeyken, post-apokaliptik bir Amerika’da 3000 kilometre uzunluğunda bir ölüm kalım mücadelesi başlayacaktır.

Z Nation (2014) poster

23. Beyazlar İçinde (2012)
Into the White (2012)

Puan: 5.8
Tür: Aksiyon
Puhu TV

İngiliz ve Alman pilotlar birbirlerini vurur ve daha sonra kendilerini aynı kulübede bulurlar. Norveç’in vahşi doğasında zorlu kış koşullarına dayanabilmek için, bir arada kalmak zorundadırlar. İşte bu, uzun ve benzeri görülmemiş bir dostluğun başlamasına neden olacaktır.

Into the White (2012) poster

22. The Platform (2019)
El hoyo (2019)

Puan: 7.4
Netflix

İzleyiciyi distopik bir geleceğe götüren The Platform, her katta bir hücrenin, her hücrede iki kişinin olduğu dikey bir hapishanede geçiyor. Her gün sadece iki dakika bu dikey hapishanenin en üst katından aşağı yiyecek gönderiliyor. Üst kattakiler yiyecekleri ele geçirmek için zamana karşı yarışırken, en alt kattakiler açlık içinde her geçen gün biraz daha vahşi, biraz daha radikal hâle geliyor. Filmde üst kattakilerin alttakilere göre daha iyi beslendiği bu hapishanedeki bir mahkûmun, herkese yeterince yemek ulaşması için sistemde değişiklik yapmaya başlamasıyla yaşanan olayları konu alıyor.

El hoyo (2019) poster

21. Yol (2009)
The Road (2009)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan film, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın (The Road) gölgesinde kalmayacak gibi gözüküyor.Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika’yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır. Film bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de öğeler taşımaktadır.

The Road (2009) poster

20. Son Kalan (2013)
Lone Survivor (2013)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
NetflixGoogle Play Movies

Yıl 2005. Haziran ayının son haftası son derece önemli bir olaya ev sahipliği yapacaktır. 'Red Wing' operasyonu için seçilen dört kişilik bir SEAL ekibi, Taliban'ın lideri Admad Shad'ı ölü ya da diri ele geçirmek zorundadır. Afganistan'ın Kunar bölgesine gönderilen askerler, kendilerine oldukça güvenseler de operasyonları bekledikleri gibi ilerlemeyecektir. Taliban üyeleri tarafından başlatılan bir kuşatma sırasında ekipteki askerlerden 3'ü ölümcül şekilde yaralanır ve sadece biri kurtulmuş olur. Hayatta kalan asker, köylülerin evlerine sığınarak kendisini bulacak bir kurtarma timini beklemeye koyulur. Ancak geride bıraktığı üç arkadaşının başına gelenlerin ağırlığını düşündükçe işler katlanılmaz bir hal almaya başlar.

Lone Survivor (2013) poster

19. #Alive (2020)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Aniden ortaya çıkan gizemli bir virüs salgını bir anda tüm Seul'u kaplar ve hızla kontrolden çıkar. Hayatta kalanlar, hiçbir iletişim kanalına erişemez, elektrikleri yoktur ve evlerinde mahsur kalırlar. Joon Woo (Yoo Ah In) ve Yoo Bin (Park Shin Hye) enfekte olanlardan izole bir yaşam kompleksinde hayatta kalmak için mücadele eder.

#Alive (2020) poster

18. Lost in Space (2018)

Puan: 7.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Yabancı bir gezegene zorunlu iniş yapan Robinsonlar tüm engellere rağmen hayatta kalmak ve gezegenden kaçmak için mücadele eder. Ama çevreleri gizli tehlikelerle doludur.

Lost in Space (2018) poster

17. Sonsuz Çöl (1971)
Walkabout (1971)

Puan: 8.2
Tür: Macera, Dram
Mubi

Avustralya'nın ıssız çölllerinden birinde mahsur kalan genç bir kız ve onun küçük erkek kardeşinin hayatta kalma mücadeleleri sırasında karşılarına çıkan, gelenekleri gereği kabilesinden bir süreliğine uzaklaştırılarak tabiatın koynuna "gezinti"ye (walkabout) gönderilmiş bir Aborjin gencinden yardım görmeleri anlatılmaktadır. Filmin özgün adı da bu Aborjin geleneğinden kaynaklanmaktadır. Bu geleneğe göre ergenlik dönemine ulaşan bir Aborjin, vahşi tabiatla bütünleşebilmesi ve gerekirse dostları olarak kabul ettikleri hayvanları bile öldürerek hayatta kalmayı öğrenebilmesi için ıssızlığın içine aylar sürecek bir yolculuğa gönderilir. Bu geleneksel ritüel'e "walkabout" (gezinti,dolaşma) adı verilmektedir.

Walkabout (1971) poster

16. İnce Kırmızı Hat (1998)
The Thin Red Line (1998)

İkinci Dünya Savaşı sırasında Guadalcanal da savaşan bir grup Amerikalı erkeğin değişmelerinin, acı çekmelerinin ve kendileriyle ilgili önemli keşifler yapmalarının öyküsü. Film Pasifik adalarında Japonların ilerlemelerini durduracak olan, savaşta anahtar görevi görmüş çatışmalardan birini arkaplanına almış. Ama öykü, bunun ötesinde, hayatta kalmak için savaşan, korkunç stres altındaki insanların aralarında gelişen güçlü bağların arasında dolaşıyor.

The Thin Red Line (1998) poster

15. Into the Night (2020)

Puan: 7.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Gizemli bir kozmik olay dünyayı kasıp kavururken, kaçırılan bir gece uçağındaki yolcular ve uçuş ekibi, güneşe karşı bir yarışa girişir.

Into the Night (2020) poster

14. Kırmızı Kaplumbağa (2016)
La Tortue Rouge (2016)

Puan: 7.5
Mubi

Studio Ghibli'den Isao Takahata'nın da yapımcıları arasında bulunduğu bu masal gibi animasyonda, denizde geçirdiği kaza sonucu kendisini kaplumbağaların, yengeçlerin ve kuşların yaşadığı ıssız bir adada bulan bir adamın hikâyesi anlatılıyor. Ayrıca film herhangi bir diyalog içermiyor.

La Tortue Rouge (2016) poster

13. Zombilerin Şafağı (2004)
Shaun of the Dead (2004)

Puan: 8.2
Amazon PrimeBein ConnectMubi

Shaun, hayatında ciddi olarak daha hiçbir şeyi başaramamıştır. Tüm hayatı, ne için yaptığını hala bilmediği işi, iki deli ev arkadaşı Ed ve Pete, kız arkadaşı Liz ve annesi arasında gidip gelmektedir. Hayatındaki en önemli şeyse, kendini bulduğu tek yer olan Winchester adlı bardır.Liz tarafından ilgisiz olmakla, annesi tarafından yeteneksiz olmakla suçlanır, arkadaşları ise O’nun hakkında yorum yapacak kadar bile akıllı değildir. Shaun bir gün hayatının fırsatını yakalayacağını düşünmekle zamanını harcarken bütün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklar ölülerin işgali altında kalınca ve ölüm hemen yanı başınızda olunca ne hissedersiniz? Tabi ki Shaun gibi sevdiğiniz herkesi kurtarmayı. Zaten kurtarılacaklar listesinde sadece dört isim vardır; Liz, Ed, Pete ve anne.

Shaun of the Dead (2004) poster

12. Son Umut (2006)
Children Of Men (2006)

Dünya, 2027: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder.

Children Of Men (2006) poster

11. Fear the Walking Dead (2015)

Puan: 6.8
Amazon Prime

Fear The Walking Dead, The Walking Dead serisinden önce yaşananları anlatan televizyon dizisi. Dizide zombi kıyametinin nasıl oluştuğuyla alakalı soruları cevaplandırılacağı öngörülmektedir.

Fear the Walking Dead (2015) poster

9. The Walking Dead: World Beyond (2020)

Puan: 4.3
Tür: Korku, Dram
Amazon Prime

İki kız kardeş ve iki arkadaş, bilinen ve bilinmeyen cesur tehlikelere karşı önemli bir görev üstleniyor. Onları korumak isteyenler ve onlara zarar vermek isteyenler tarafından takip edilen, büyüme ve dönüşüm hikayesi barındıran dizi, tehlikeli topraklarda ortaya çıkıyor ve karakterler, dünya, kendileri ve birbirleri hakkında bildikleri her şeye meydan okuyor.

The Walking Dead: World Beyond (2020) poster

8. İskele (1962)
La Jetée (1962)

Puan: 8.8
Mubi

Günümüzden uzak bir gelecekte geçen filmde insanlık 3. Dünya Savaşı'na tanık olmuştur. Nükleer silahlarla yapılan bu savaş dünyadaki yaşamı felaket sürüklemiş, geride kalan bir grup insanı da yeraltında yaşamaya itmiştir. Nükleer savaşın kalıntılarının doğurabileceği hasarlardan korunmak için yeraltına sığınan insanlar, burada yaptıkları araştırmalarda bu vahşi savaşın öncesindeki zamanlara geri dönmeye çalışmaktadır. Basit bir zamanda yolculuk hamlesiyle geçmişe gönderilen kobay için başlarda her şey yolundadır. Dünyanın güzel günlerini yaşadığı zamanlara geri dönen adam zamanla kendi çocukluğuna doğru ilerlemeye başlar ve işler karışır.

La Jetée (1962) poster

7. Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak (2013)
The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVPuhu TV

Ateşi Yakalamak, Katniss Everdeen'in diğer haraç Peete Mellark'la 74. Açlık Oyunları'nı kazandıktan sonra sağ salim evine geri dönüşünden başlıyor. Kazanmak ikilinin ailelerini ve arkadaşlarını yeniden bırakarak mıntıkalarda "Kazananların Tur"”na çıkmaları gerektiği anlamına geliyor. Yolculukları esnasında Katniss bir ayaklanmaya hazırlanıldığını hissediyor. Ama Başkan Snow, Panem'i sonsuza dek değiştirebilecek 75. Açlık Oyunlarına hazırlanırken, Capitol kontrol altında gibi görünüyor.

The Hunger Games: Catching Fire (2013) poster

6. Yeni Hayat (2000)
Cast Away (2000)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon, Suç
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Bir adam düşünün... Ömrü boyunca modern kent çevresinde yaşamış; 747'lerle dünyayı dolaşmış ve sürekli bilgisayar ortamında çalışarak yaşamını sürdürmüş. Ve bir gün bindiği uçak denize düşünce Fiji'de ıssız bir adada dört yıl tek başına yaşamak zorunda kalmış. Adada tek başına yaşayan bu adamın bilinç düzeyi tümüyle değişir mi yoksa modern dünyaya dönünce yine aynı kişi mi olur? Hayatının dönüm noktası olan bu olay yaşanmadan evvel sadece işine gömülü bir hayat sürdüren, kız arkadaşı dahil çevresinde sevdiği herkesi ihmal eden bu adam için eski hayatını sürdürmek mümkün olacakmıdır? Yoksa önünde yepyeni bir hayat mı durmaktadır?

Cast Away (2000) poster

5. The Walking Dead (2010)

Zombi kıyametinin ardından hayatta kalanlar, birlikte verdikleri ölüm kalım mücadelesinde insanlığa karşı duydukları umuda tutunur.

The Walking Dead (2010) poster

4. Apollo 13 (1995)

Puan: 8.3
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Lovell, Jack Swigert ve Fred Haise'den oluşan Apollo 13 ekibi, NASA'nın yürüttüğü beşinci uzay görevinin sırasında 'yarı yolda' oksijen tanklarından birinin patlaması yüzünden güç ve oksijen sıkıntısı çekmeye başlarlar ve aracın Dünya'ya dönmesi risk altına girer. Geri kalan oksijeni idareli kullanırken donma ve havasızlıktan ölme tehlikelerini göze alan ekip ne pahasına olursa olsun yörüngeden kurtularak Dünya'ya dönmeyi deneyeceklerdir. Fakat Houston'daki komuta merkezindeki görevliler hasar görmüş olan aracın atmosferden geçerken yanarak parçalanabileceğini tahmin etmektedir...

Apollo 13 (1995) poster

3. Piyanist (2002)
The Pianist (2002)

Wladyslaw Szpilman, Polonyalı başarılı bir piyanisttir. İkinci Dünya Savaşı'nda Almanların Polonya'yı işgal etmesiyle hayatı kâbusa döner. Musevi olduğu halde şans eseri toplama kamplarına gitmekten kurtulur ve Varşova'nın gettolarında yaşamaya başlar. Acı ve sefalet dolu yaşamı, bir gün bir Alman subayının ona yardıma gelmesi ve onu oradan kurtarmasıyla değişir.Roman Polanski'den 2002'de Cannes'de büyük ödül kazanmış bir başyapıt.

The Pianist (2002) poster

2. Dunkirk (2017)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVGoogle Play Movies

İkinci Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkirk bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Winston Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır. Film, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.

Dunkirk (2017) poster

1. Çılgın Max 4: Öfkeli Yollar (2015)
Mad Max: Fury Road (2015)

Puan: 8.9
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Çalkantılı geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de, Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasına sürüklenir. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar. Joe ise kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

Mad Max: Fury Road (2015) poster