Haluk Bilginer'in yer aldığı yapımların her zaman Türk Sineması için önemli bir yeri vardır. Yaşayan büyük usta Haluk Bilginer oyunculuklarıyla birer şahesere dönüşmüş 10 yapımı sizler için sıraladık.

10. 9 Kere Leyla (2020)

Puan: 3.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Bir evlilik, iki aşk, üç bela, Dokuz Kere Leyla... Adem (Haluk Bilginer), güzeller güzeli metresi Nergis (Elçin Sangu) için Leyla (Demet Akbağ) ile 20 yıllık evliliğini bitirmeye karar verir. Ancak Leyla'dan doğal bir yolla kurtulması neredeyse imkansızdır. Diğer yandan bu duruma bir çözüm bulamazsa, yasak aşkı Nergis, çok yakında parmaklarının arasından kayıp gidecektir. Üstelik Adem tüm bu aşk trafiğininin arasında kendisine ait antika el yazmasının peşinde olan Mahdum Bey (Fırat Tanış) ve kıskanç avukatı Haris (Alican Yücesoy) ile de uğraşmak zorundadır.

9 Kere Leyla (2020) poster

9. Cingöz Recai (2017)

Puan: 4.9
Bein ConnectAmazon Prime

Cingöz Recai alelade bir hırsız değildir. O asla yalan söylemez, ahlaklıdır. Sadece hak ettiğini düşündüğü zenginlerden çalar, hem de çok değerli şeyler çalar. Cingöz Recai (Kenan İmirzalıoğlu) yeni işler için geri döndüğünde Başkomiser Mehmet Rıza (Haluk Bilginer) alarma geçmiştir. Bu kez planlarında sadece Türkiye değil, başka ülkeler de vardır. Yakışıklı ve zeki hırsızı durdurmak hiç de kolay olmayacaktır.

Cingöz Recai (2017) poster

8. Şeref Bey (2021)

O romantik ve hassas olduğu kadar prensiplerine sıkı sıkıya bağlı ve son derece inatçı. Arnavutluk'tan Türkiye'ye göç eden ve en iyi aşçılar arasında gösterilen Şeref Bey bu kez yeni bir hayat için yola çıkıyor ama hiç beklemediği sürprizler ve kim bilir belki de yeni bir aşk onu bekliyor.

Şeref Bey (2021) poster

6. Kara Yazı (2017)

Puan: 6.1
Tür: Aksiyon
Blu TV

Sevgisiz babasının fiziksel şiddetine maruz kalarak büyümüş, tek derdi kendi kozmetik şirketini büyütüp babasının takdirini kazanmak olan Mehmet Karahan ile babasının namus takıntısı yüzünden kadınlığı bastırılmış, iki kız kardeşine sahip çıkmaya çalışan ve kimya öğretmenliği yapmak tek hayali olan Yaren Uluçınar’ın hikayesidir Kara Yazı.

Kara Yazı (2017) poster

5. Nuh Tepesi (2019)

Puan: 7.1
Netflix

Ölen babasının son isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer’in hikâyesini anlatıyor. Yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği “Nuh ağacı”nın altına gömülmek isteyen babasının isteğini yerine getirmek isteyen Ömer’in, ağacın Nuh Peygamber tarafından tarafından dikildiğine inanan köylülerin tepkileriyle başa çıkması gerekiyor.

Nuh Tepesi (2019) poster

4. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)

Puan: 7.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Filmde olaylar 14'üncü yüzyılda Bursa'da geçer. Anadolu'daki bütün devlet ve beylikler Moğol saldırısından yılmış, halk akın akın Moğollar' dan kaçıp Bursa'ya yerleşmektedir. Karagöz, Moğol vergi memurlarından kaçıp annesiyle Bursa'ya gelmiştir. Cahil ancak çok zeki, özellikle de kızdığında söz ve hareketleriyle etrafındakileri güldüren bir Türkmen göçeridir. Hacivat ise devletler arasında haber götürüp-getiren bir postacıdır. Zeki, lafazan, sefahat ve eğlenceye düşkün bir fırsatçıdır. Düştüğü zor durumlardan konuşması sayesinde kurtulur. Hacivat, Karagöz'ün hasta ineğini satın alınca tanışırlar. Hacivat, Karagöz'deki doğal yeteneğin farkına varır ve bundan yararlanmak ister.

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006) poster

3. Masum (2017)

Puan: 8.4
Tür: Aksiyon
Blu TV

Şehirden uzak sakin bir kasabada yaşayan emekli bir polis ve ailesi, şoke edici sırlarla dolu gizemli bir cinayete gırtlaklarına kadar batar.

Masum (2017) poster

2. Kış Uykusu (2014)

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kâh yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kâh her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

Kış Uykusu (2014) poster

1. Şahsiyet (2018)

Puan: 9.1
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Agâh, 60’lı yaşlarında sıradan bir emeklilik hayatı yaşamaktadır. Nevra ise Cinayet Büro Amirliğinde çalışan bir polis memurudur. Agâh ve Nevra bütün hayatları boyunca apayrı yollarda yürürken, birbirlerine adım adım yaklaştıklarını bilmezler. Agâh çevresindeki insanlar tarafından hem saygı görür hem sevilir. Ancak Agâh, bu düzenli hayatını doktorundan duyacağı bir haberle tamamen değiştirecektir. Yurt dışında yaşayan kızı ve torununun da yanına yerleşmesiyle hayatındaki eski sakinlik kaybolacaktır. Agâh’ın hayatındaki bu değişiklik Cinayet Büro Amirliğinde çalışan Nevra’nın hayatını da etkileyecektir. Nevra, Cinayet Büro Amirliğinde çalışan tek kadın polistir ve mesleğine tutkuyla bağlı olsa da bu durum hayatını çok zorlaştırmaktadır. Nevra ve Agâh hayatlarında böyle dönüm noktalarındayken hikayeleri kesişince geçmişlerine dönmek ve hafızalarının derinlerine inmekten başka şansları kalmayacaktır.

Şahsiyet (2018) poster