Bugün oluşan finansal kriz ortamına film izleyebilecek kadar dışarıdan bakabiliyorsanız birbirinden krizli 5 film sizlerle...

5. Para Tuzağı (2016)
Money Monster (2016)

Puan: 6.0
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Son yıllarda, kameranın arkasında hayata geçirdiği projeler sayesinde en az kamera önündeki kadar adından söz ettiren usta oyuncu Jodie Foster, son olarak Kukla filmiyle eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı. Foster'ın yeni filmiyse, televizyondan borsa tüyoları veren bir Wall Street simsarının hayatını perdeye taşıyacak. Mal varlığını kaybeden bir izleyicisinin tuzağına düşen Lee, bu defa ilginç bir belanın yamacına sürüklenecek. Filmin başrollerinde George Clooney ile Julia Roberts yer alıyor. Gerçek zamanlı bu gerilim filminde, George Clooney ve Julia Roberts finans televizyonu sunucusu Lee Gates ve yapımcısı Patty Fenn'i canlandırıyorlar.

Money Monster (2016) poster

4. Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi (2009)
Capitalism: A Love Story (2009)

Michael Moore yeni belgeselinin adını koydu: Capitalism: A Love Story! Meraklı sorulara ise şöyle cevap veriyor: Aşk, şehvet, tutku içeren bir aşk hikayesi. Her gün 14 bin kişinin işsiz kaldığı bir yasak aşk. Yani kapitalizm... 2 Ekim\'de vizyona girecek olan filmin şirket politikaları altında ezilen kitlelerin trajik öykülerini anlatacağı söyleniyor. Buradan yola çıkarak bedelini sıradan insanların ödediği finansal krizin sebeplerini ve tabii sonuçlarını da sergileyecek. Moore diyor ki; kumar oynadılar, kaybettiler ve şimdi bedelini sizin ödemeniz gerekiyor.

Capitalism: A Love Story (2009) poster

3. Çin Oyunu (2018)
The China Hustle (2018)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Finansal dalavereler, 2008'de borsalarda yaşanan çöküşün ardından sona ermedi. Aksine bankacılar, yatırımcıları kandırmak için Çin merkezli şirketleri kullandı.

The China Hustle (2018) poster

2. Para Avcısı (2013)
The Wolf of Wall Street (2013)

Puan: 7.9
Tür: Aksiyon
Blu TV

Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90’ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir...

The Wolf of Wall Street (2013) poster

1. Büyük Açık (2015)
The Big Short (2015)

Puan: 8.3
Blu TVAmazon Prime

Michael Lewis'in aynı isimli kitabından uyarlanan ve gerçek bir hikayeden esinlenen filmde 2007 - 2010 yılları arasındaki finansal kriz sırasında akıllarına sıradışı bir iş fikri gelen dört kafadarın hikayesi anlatılmaktadır.

The Big Short (2015) poster