Disney Plus'ta hangi filmler var? En iyi Disney Plus filmleri hangileri? Sorularının cevabı bu listemizde. İyi seyirler...

40. Kaçış (2022)
Escape (2022)

Puan: 3.5
Tür: Gerilim
Disney+

Yetenekli bir fotoğrafçı olan Mehmet; bir Alman gazeteci grubuyla birlikte Türkiye sınırını geçmeye ve sınırın öteki tarafını fotoğraflamaya karar verir. Ezidi köyüne vardıktan kısa bir süre sonra sınır bölgesini ele geçirmiş olan Radikal örgüt köye baskın yapar ve Mehmet hariç herkesi alır. Mehmet köyde yalnız kalmıştır. Buradan nasıl kurtulacağını ve Türkiye’ye nasıl döneceğini bulmaya çalışır.

Escape (2022) poster

39. Eternals (2021)

Binlerce yıla yayılan destansı hikâye, insanlığın en eski düşmanı The Devants'a karşı yeniden bir araya gelmek için gölgelerden çıkarılan bir grup ölümsüz kahramanı konu alıyor.

Eternals (2021) poster

38. No Exit (2022)

Puan: 5.9
Disney+

Ailesi ile ilgili acil bir durum için yola çıkan Darby, kar fırtınası yüzünden yolda kalır. Bu durum üzerine Darby, bir grup erkekle birlikte otoyol dinlenme alanında sığınak bulmaya çalışır. Otoparktaki bir minibüste kaçırılmış bir kıza rastlayan Darby, onları kaçıranın kim olduğunu bulmaya çalışırken kendisini korkunç bir ölüm kalım meselesinin içinde bulur.

No Exit (2022) poster

37. Aslan Kral (2019)
The Lion King (2019)

Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir...

The Lion King (2019) poster

36. Terminatör: Kara Kader (2019)
Terminator: Dark Fate (2019)

2020 yılında Rev-9 modeli yeni bir Terminatör, 2042 yılından Skynet’in yeni bir tehdit olarak gördüğü Daniella "Dani" Ramos'u öldürmek için Meksika'ya yollanır. Dani’yi korumak için ise İnsan Direniş’i sibernetik olarak gelişmiş bir asker olan Grace’i geçmişe yollar. İkilinin yolları Mahşer Günü'nü önledikten sonra kimliği gizli biri tarafından gelecekten gelen Terminatör’leri yok etmesi için yardım alan Sarah Connor ile kesişecektir. İnsanlığın yeni umudu Dani’yi hayatta tutmak için Grace ve Sarah’nın beraber çalışmaları ve kimliği gizli bu kişiden yardım almaları gerekmektedir.

Terminator: Dark Fate (2019) poster

35. Takip: İstanbul (2012)
Taken 2 (2012)

Puan: 4.3
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

İlk filmde Bryan Mills'ın kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çetenin baş elemanının babası, bu sefer intikam için emekli CIA ajanının İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Kızının peşinde olduklarını anlayan Bryan Mills, bu sefer kızının yardımıyla ailesine zarar vermek isteyenleri birer birer avlama yoluna gider.

Taken 2 (2012) poster

34. Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi (2019)
Star Wars: The Rise Of Skywalker (2019)

Kylo Ren, Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Acımasız yönetiminin altında galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır. Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesinden sonra Rey kendi içindeki gücü benimsemiş, onu geçmişte tutan bağlarını kesmeyi başarmıştır. Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışma giderek artarken, İlk Düzen'de de içsel çalkantılar yaşanmaktadır. Güçte kalabilmek için giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için sürekli çalışan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin, karanlığın ve aydınlığın savaşı galaksideki tüm dengeleri değiştirecektir...

Star Wars: The Rise Of Skywalker (2019) poster

33. Prometheus (2012)

Puan: 6.9
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Bu mitolojik dünyanın içinde bir grup kaşif, Dünya üzerindeki insanoğlunun kökenine dair bir ipucu keşfediyor. Bu ipucu gruptakileri evrenin en karanlık köşelerine heyecanlı bir yolculuk yapmaya zorluyor. Ancak yolculuğun sonunda insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekiyor.

Prometheus (2012) poster

32. Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı (2017)
Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

Puan: 4.5
Disney+

Çılgın maceraları ile bilinen, kaptanların şahı ama bir o kadar talihsiz Jack Sparrow (Johnny Depp), yelken açtığı sularda yaklaşan kötü rüzgarları hisseder. Korkunç Kaptan Salazar'ın (Javier Bardem) yönetimindeki ölümcül hayalet korsanlar, denizdeki tüm korsanları öldürerek Şeytan Üçgeni’nden kaçmayı başarmıştır; hayatta kalan tek korsan kaptan ise Jack'tir. Jack, Salazar'ın gazabından ve intikamından kurtulmak için Poseidon Asası’nın peşine düşer. Bu efsanevi asayı bulmak içinse güzel ve zeki gökbilimci Carina Smyth (Kaya Scodelario) ve Kraliyet Donanması'ndan dik başlı, genç bir denizci olan Henry (Brenton Thwaites) ile zorlu bir anlaşma yapar. Küçük ve külüstür gemisi Dying Gull’un dümenindeki Jack Sparrow, hem kötü kaderini tersine çevirmenin hem şimdiye dek karşına çıkan en dişli ve korkunç düşmandan kurtulmanın yollarını arayacaktır.

Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) poster

31. 28 Hafta Sonra (2007)
28 Weeks Later (2007)

Rage virüsünün Britanya adalarına yayılmasının yarattığı kaos kontrol altına alınmış ve insanlar yavaş yavaş boşaltmak zorunda kaldıkları evlerine geri dönmeye başlamışlardır. Amerikan ordusu da, Londra'nın çeşitli yerlerinde düzenin sağlanması ve insanların güvenle evlerine yeniden yerleşebilmelerini sağlamak için yardım etmektedir.

28 Weeks Later (2007) poster

30. Taşıyıcı (2002)
The Transporter (2002)

Puan: 6.7
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Frank Martin yaptığı işin en iyisidir. Tehlikeli veya yasadışı maddeleri hiçbir soru sormadan bir noktadan diğerine taşır. Ama en son sevkiyatında, uluslararası esir tüccarlarının kaçırdığı güzel bir kadın, onun taşıma planlarında ölümcül problemler çıkmasına neden olur. Artık Frank değerli kargosunu ve kendi hayatını kurtarmak için durmak bilmeyen, hareket dolu bir savaşa girmelidir.

The Transporter (2002) poster

29. Armageddon (1998)

New York'a zarar veren ufak meteor parçalarından sonra NASA dünyaya hızla yaklaşmakta olan büyük bir meteor tespit eder. Teksas büyüklüğündeki bu meteoru zararsız hale getirmek için bir plan yapılır. Meteora ulaşılacak ve 800 ft derinliğinde bir kazı yapılarak merkezine nükleer patlayıcı yerleştirilecek. İşin başına konunun uzmanı Harry Stamper getirilir. Harry 10 gün gibi kısa bir zamanda astronotları eğitemeyeceğini söyler ve göreve kendi ekibini dahil eder. Plan başarılı olursa meteor ikiye ayrılacak ve dünyanın iki yanından, zarar vermeden geçip uzaklaşacaktır.

Armageddon (1998) poster

28. The King's Man: Başlangıç (2021)
The King's Man (2021)

20. yüzyılın ilk yıllarında geçen film, Kingsman örgütünün kuruluşuna yol açan olayları konu ediniyor. Tarihin en kötü zorbaları ve suç dehalarından oluşan bir ekip, milyonlarca insanı yok etmek için bir savaş planlamak üzere toplanırken, sadece bir kişinin onları durdurmak için zamana karşı yarışması gerekmektedir.

The King's Man (2021) poster

27. Cruella (2021)

1970’li yıllarda Londra’sında asi ve kendine has genç bir kadın olan Estella, zeki olduğu kadar yaratıcıdır ve en büyük hayali kendi adına bir moda markası yaratmaktır. Talihsizlikler sonucu Londra’da beş parasız, yetim ve yalnız kalan Estella, Jasper ve Horace adında iki hırsız ile arkadaş olur. Bir şeyler aşırarak hayatlarını sürdürürler ancak Estella katiyen moda tutkusundan vazgeçmez. Estella’nın bu tutkusu ve tarzı sayesinde yolu ünlü bir moda tasarımcısı olan narsisist Baroness von Hellman ile kesişir. Baroness’in yanında çalışmaya başlayan Estella, bir gün kendisi ile ilgili korkunç bir sırrı keşfetmesi ile birlikte intikam ateşiyle dolu Cruella de Vil’ı ortaya çıkarır.

Cruella (2021) poster

26. Acemi Prenses (2001)
The Princess Diaries (2001)

Puan: 6.9
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Avrupa'da Genovia adlı küçük bir ülke olduğunu biliyor muydunuz? Aslına bakarsanız, 15 yaşındaki San Franciscolu bir kız olan Mia dahil, pek çok kişi bu ülkenin varlığından habersiz. Ancak Mia'nın habersiz oluşu, özel bir durum yaratıyor: Çünkü, babasının yokluğunda annesi tarafından büyütülmüş bu genç hanım, gerçekte Genovia'nın prensesi.Babasının beklenmedik ölümünü haber alan Mia, San Francisco'daki yaşamında tam bir çirkin ördek yavrusu: Paspal bir görünüşü var, çekici olmayı beceremiyor, buna karşın, pırıl pırıl bir zekası var. Yeni tanışacağı büyükannesine düşen, Mia'nın dışını da içi kadar güzel yapmak - çünkü prensesler herşeyleriyle zarif ve alımlı görünmeli. Yani postallara veda, topuklu ayakkabılara merhaba.

The Princess Diaries (2001) poster

25. Pearl Harbor (2001)

Puan: 6.9
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Eskiden beri aralarında derin bir dostluk bulunan iki arkadaş, savaşa gitmenin arifesindedirler. İkinci Dünya Savaşı tüm vahşetiyle sürmektedir ve savaşa dahil olan Amerika Birleşik Devletleri, kendi kaderini belirlemek üzeredir. Savaş bu iki insanı da içine katarak, dev bir liman baskınıyla, derin bir vahşet sunacaktır. Savaş her zamanki gibi, görkemli ve kanlıdır.

Pearl Harbor (2001) poster

24. Gerçek Kahraman (2021)
Free Guy (2021)

Puan: 7.1
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Guy, sıra dışı yaşamı olan bir banka görevlisidir. Guy, yaşadığı şehir olan Free City'de kendisinin aslında vahşi bir planın parçası olduğunu keşfeder. Free City açık dünyada geçen bir video oyununda yer alıyordur ve Guy'ın bu işin içinden sağ kurtulabilmek için olayları çözmesi gerekmektedir.

Free Guy (2021) poster

23. The Night House (2021)

Puan: 7.1
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

The Night House, kısa bir süre önce vefat eden kocası ile ilgli karanlık sırları ortaya çıkarmaya başlayan dul bir kadının hikayesini konu ediyor.

The Night House (2021) poster

22. Black Widow (2021)

Marvel Studios’un aksiyon dolu casus gerilim türü “Black Widow” filminde Natasha Romanoff, diğer adıyla Black Widow geçmişiyle bağlantılı tehlikeli bir komplo ortaya çıktığında mazisinin daha karanlık kısımlarıyla yüzleşir. Onu yok etmek için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek bir güç tarafından takip edilen Natasha bir casus olarak geçmişiyle ve Avenger olmadan çok önce ardında bıraktığı kopuk ilişkileriyle yüzleşmelidir.

Black Widow (2021) poster

21. Mary Poppins: Sihirli Dadı (2018)
Mary Poppins Returns (2018)

Puan: 7.1
Disney+Apple iTunes

Film, 1930'larda Londra'nın Büyük Buhran döneminde (Orijinal romanların yazıldığı dönemde) geçiyor ve PL Travers'ın diğer yedi kitabındaki mal zenginliğinden çıkıyor. Hikâyede Michael (Whishaw) ve Jane (Mortimer) artık büyümüşlerdir, Michael, üç çocuğu ve kâhyaları Ellen'la (Walters) birlikte Cherry Tree Lane'de yaşamaktadırlar. Michael kişisel bir kayıp yaşadıktan sonra esrarengiz dadı Mary Poppins (Blunt) tekrar Banks'lerin hayatına girer ve iyimser sokak lambası yakıcısı Jack'le (Miranda) birlikte eşsiz sihir becerilerini kullanarak ailenin hayatlarında eksik olan mutluluk ve merak hissini yeniden keşfetmelerine yardımcı olur. Mary Poppins aynı zamanda çocukları eksantrik kuzeni Topsy (Streep) dahil olmak üzere renkli ve tuhaf karakterlerle tanıştırır.

Mary Poppins Returns (2018) poster

20. 127 Saat (2010)
127 Hours (2010)

Genç bir dağcı olan Aron, Utah yakınlarında büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır ve 5 gün boyunca hayatta kalma mücadelesine giren Aron Ralston'un gerçek hikâyesi... 5 gün boyunca kolu kayaya sıkılmış, susuz ve aç kalan Aaron, arkadaşlarını, sevgilisini, ailesini ve yolda kazadan tam önce karşılaştığı iki dağcı kızı hatırlamaktadır. 5 gün boyunca yaralı halde sıkışıp kalma hali ve içsel sorunlarıyla karşılaşmak zorunda kalan Aaron aynı zamanda cesareti ve kendisini metrelerce derinlikteki bu beladan kurtarmaya yarayacak tüm yönleriyle de yüzleşir ve sonunda kurtulur. Dinamizmini hiç kaybetmeyen film, izleyiciye daha önce hiç yaşamadıkları bir yolculuk vaat ederken hayattaki seçimlerimizle ilgili sıra dışı bir hikâye sunuyor.

127 Hours (2010) poster

19. Labirent: Ölümcül Kaçış (2014)
The Maze Runner (2014)

Thomas bir anda uyanır ve yukarı doğru hareket halindeki bir asansörde olduğunu fark eder. Asansörün kapıları açılır ve karşısında kendi yaşlarında bir grup genci görür. Koloni gibi görünen bu grup onu bir kayranda karşılamıştır. Devasa büyüklükteki duvarlarla çevrelenen bu geniş alanda Thomas ne kendisini, ne ailesini ne de geçmişini hatırlayamaz. Dahası karşısındaki “Kayranlılar” da tıpkı kendisi gibi buraya nasıl ve neden getirildiklerini bilmemektedirler. Tek bildikleri şey ise her sabah labirente gidilen dev bir kapının açıldığıdır. Güneş batarken ise her akşam kapı kapanır. Üstelik her 30 günde bir asansörle gruba yeni bir genç gelmektedir. Thomas’ın ardındansa beklenmedik bir şekilde, bir hafta sonra asansör labirente Teresa adında bir genç kızı bırakır. Thomas şimdi hem kayran sakinlerinin hem de geçmişte bir yerlerden hatırladığı bu labirentin sırrını çözmeye çalışacaktır.

The Maze Runner (2014) poster

18. 28 Gün Sonra (2002)
28 Days Later (2002)

İngiltere'de bir genetik araştırmalar ensitüsünde insan doğasındaki şiddet ve öfkeyle ilgili bazı tehlikeli deneyler yapılmış ve bunun sonucunda 'rage' adını verdikleri bir virüs geliştirilmiştir. Bir grup aktivist, biliminsanlarının maymunlara zarar verdikleri gerekçesiyle deneylerin yapıldığı binaya sızarak korunaklı kafeslerde tutulan ve 'rage' virüsü aşılanan maymunlardan birini serbest bırakırlar. Fakat serbest kalan maymun kafesten çıkar çıkmaz eylemcilerden birine saldırır ve olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır. Kıyamet sonrası bir atmosferde geçen film, kimileri tarafından son yıllarda İngiltere'den gelen en iyi korku filmi olarak kabul ediliyor. Özellikle dijital kamerayla yaratılan atmosferi ile dikkat çeken yapımı kaçırmamakta fayda var.

28 Days Later (2002) poster

17. Maymunlar Cehennemi: Başlangıç (2011)
Rise Of The Planet Of The Apes (2011)

Bilim adamı Will Rodman, babasını yavaşça tüketen Alzheimer için bir tedavi bulmaya kararlıdır. Will, sonuca yakın olduğunu olduğunu hissettiği için en son serumunu maymunlar üzerinde test etmeye karar verir. Test sonucunda maymun deneklerde zeka ve beyin aktivitesinde - özellikle de evcil hayvan şempanzesi Caesar'da çarpıcı artışlar fark eder.

Rise Of The Planet Of The Apes (2011) poster

16. X-men: Birinci Sınıf (2011)
X-men: First Class (2011)

X-MEN Birinci Sınıf, X-Men serilerinin kökenine iniyor ve dünyada çapındaki olayların ardındaki gizemli hikâyeyi açığa çıkarıyor. Mutantlar dünyaya ayak basmadan ve Charles Xavier ile Erik Lehnsherr, Profesör X ve Magneto isimlerini almadan önce, güçlerini henüz keşfeen iki gençtiler. En kötü karakterler olmalarının yanısıra, biribirlerinin en iyi arkadaşıydılar da; diğer Mutantlarla (kimi bildiğimiz, kimi yeni eklenen) işbirliği yapar, nükleer Mahşer'i önlemeye çalışırlardı. Süre zarfında aralarında ölümüze bir düşmanlık yeşerdi ve Magneto'nun Birliği ile Profesör X'in X-Men'i arasında daimi bir savaşa dönüştü...

X-men: First Class (2011) poster

15. Fransız Postası (2021)
The French Dispatch (2021)

Puan: 7.3
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

1950'li yıllarda geçen Fransız Postası, Paris'te bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecilere odaklanıyor. The New Yorker dergisinde yayımlanmış gerçek makalelerden esinlenen, hayali bir gazetenin Fransa bürosunun son sayısının hazırlık aşamasında yaşanılanların konu edildiği yapımda, yapımda iç içe geçen üç hikaye anlatılıyor.

The French Dispatch (2021) poster

14. 25. Saat (2002)
25th Hour (2002)

Puan: 7.4
Tür: Dram, Suç, Gerilim
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Monty Brogan, uyuşturucu aleminin kralı olmuş, fakat çekirge misali uzun süre yakalanmadan yaşamayı başarsa da sonunda yakayı ele vermiştir. 7 yıllık hapishane serüveninin başlamasına tam olarak 24 saat kalmıştır.Özgürlüğünün son gününü yakın arkadaşları ve kız arkadaşıyla geçirmeye karar verir. Saatler ilerledikçe, beklemediği olaylar kozasını Brogan için örmeye başlar.Spike Lee yönetmen koltuğunda oturduğu filmini oldukça ufak bir bütçeyle çekmiş. Buna rağmen Edward Nortan, Philip Seymour Hoffman, Barry Pepper gibi isimlerden oluşan oldukça sıkı bir oyuncu kadrosunu barındırıyor. Yönetmenin 11 Eylül olaylarının hemen arkasından motor dediği film, tüm Amerika’da, özellikle de New York’da yaşanan toplumsal değişimler ve hortlayan ayrılıkçı politikaları hedefine alıyor.

25th Hour (2002) poster

13. Günaydın Vietnam (1987)
Good Morning, Vietnam (1987)

Puan: 7.4
Disney+

Ünlü radyo Dj’i Adrian Cronauer, askeri radyoda Dj’lik yapması için Saigon’a getirilir. Sabahın erken saatlerinde yayın yapan Cronauer, “Günaydın Vietnam” sözleriyle açtığı programını dinleyen askerlere eğlenceli dakikalar yaşatır. O güne kadar son derece sıkıcı yayın yapan radyo, Adrian’ın mizah anlayışı ve hippi tavırlarıyla kökünden değişir. Bu yeni durumdan oldukça memnun olan askerler, savaşla ilgili herhangi bir kötü haberin yayınlanmadığı bu programda, Adrian’ın sayesinde uzun zamandır sahip olmadıkları mutluluk ve morali bulurlar. Savaşın acımasızlığını göstermeden, bir radyo yayını sayesinde askerlerin nasıl iyimser bir şekilde etkilenebileceklerini gösteren Günaydın Vietnam, savaşa dair son derece eğlenceli bir yapım. Adeta bu rol için yaratılmış gibi duran Robin Williams, buradaki rolüyle de Oscar’a aday olmuştu.

Good Morning, Vietnam (1987) poster

12. Son Düello (2021)
The Last Duel (2021)

Puan: 7.5
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. Le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

The Last Duel (2021) poster

11. Avatar (2009)

Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully (Sam Worthington), Pandora adındaki uzak bir gezegende görevinin başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program oluşturmuştur. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na’vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora’ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver) ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora’ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelir. Bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri (Zoe Saldana) ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.

Avatar (2009) poster

10. Kırmızı Değirmen (2001)
Moulin Rouge! (2001)

Puan: 7.6
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Gerçeğin, güzelliğin, özgürlüğün ve aşkın kutlamasının yapıldığı 1900'lü yılların göz alıcı, parlak fakat kötü şöhretli gece kulübünün adıdır Moulin Rouge... Satine, bu gece kulübünün parıldayan elması, en güzel yıldızı ve şehrin en tanınmış fahişesidir. Ama gece kulübünü finanse edecek zengin bir adamın takıntısı olmakla, gerçekten aşık olduğu beş parasız bir şair arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Moulin Rouge! (2001) poster

9. Shang-chi Ve On Halka Efsanesi (2021)
Shang-chi And The Legend Of The Ten Rings (2021)

Film, babası tarafından suikastçı olmak üzere yetiştirilen Shang-Chi’nin hikayesini konu ediyor. Shang-Chi'nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Babası tarafından suikatçı olmak üzere eğitilen Shang-Chi aynı zamanda simya ve insanüstü güçlerle dövüş tekniklerini geliştirir. Babasının yıkıcı güçlere sahip biri olduğunu öğrenen Shang-Chi, güçlerini onun imparatorluğunu yıkmak için kullanacaktır. Babasının düşmanıyla dost olan kahraman, dünyayı gezecek ve birçok süper kahramanla yolları kesişecektir...

Shang-chi And The Legend Of The Ten Rings (2021) poster

8. Zor Ölüm (1988)
Die Hard (1988)

Bruce Willis Los Angeles'a Noel tatilini ayrı olduğu karısıyla geçirmeye gelen New York şehri polisi dedektif John McClane'i oynuyor. Fakat McClane karısının ofis partisinin başlamasını beklerken teröristler binanın kontrolünü ele geçirir. Teröristlerin lideri Hans Gruber (Alan Rickman) ve onun zalim yardakçısı (Alexander Godunov) rehineleri bir araya toplarken McClane kimseye görünmeden kaçar. Yanında yanlızca bir silahı ve cesareti olan McClane tek kişilik savaşını başlatır.

Die Hard (1988) poster

7. Titanik (1997)
Titanic (1997)

Puan: 7.9
Disney+

Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi' nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan, Jack Dawson adlı genç ve fakir bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose DeWitt Bukater adlı zengin bir genç kız da vardır. İki genç şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912'de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır.

Titanic (1997) poster

6. Batı Yakası'nın Hikayesi (2021)
West Side Story (2021)

Puan: 8.3
Disney+

Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi olan Maria'ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir ve bu savaş ortamında Tony ve Maria'nın aşkı çiçek açar. Onların ilişkisi, çetelerin arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olur.

West Side Story (2021) poster

5. Ölü Ozanlar Derneği (1989)
Dead Poets Society (1989)

50'lerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale getirmektedir. Fakat yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından farkedilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

Dead Poets Society (1989) poster

4. Logan: Wolverine (2017)
Logan (2017)

Yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

Logan (2017) poster

3. Avengers: Endgame (2019)

"Avengers Infinity War"un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler.

Avengers: Endgame (2019) poster

2. Göçebe (2020)
Nomadland (2020)

Puan: 8.6
Tür: Dram, Komedi
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm malını kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

Nomadland (2020) poster

1. Yaratık (1979)
Alien (1979)

Görevini tamamlayarak Dünya'ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi Nostromo'nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı özel kabinlerinde uykudadır. Bilgisayarların çevredeki bir gezegende yabancı bir yaşam türü tespit etmeleri üzerine uyandırılırlar. Yasalar, akıllı olabilecek her canlının araştırılmasını emretmektedir. Dallas (Tom Skerritt), Lambert (Veronica Cartwright) ve Kane'den (John Hurt) oluşan ekip, gezegene gittiğinde terk edilmiş bir uzay gemisiyle karşılaşır. Buldukları yumurta benzeri organizmaları incelerken, bir tanesi kırılır ve yengeç benzeri bir yaratık Kane'in yüzüne yapışır. Ekip gemiye döndüğünde Ripley (Sigourney Weaver), Kane'i içeri almakta tereddüt eder. Karantina kuralları çok açıktır. Fakat mürettebat, arkadaşlarını kurtarmak için bu sorumluluğu alır.

Alien (1979) poster