Son zamanlarımızın bir numaralı gündemi olan virus ve pandemi konularında sizleri biraz daha etkileyecek 15 filmi sıraladık. Sağlıkla kalın...

14. Only (2020)

Puan: 4.8
Bein Connect

Bir kuyruklu yıldız, dünyadaki tüm kadınları öldürmeye başlayan gizemli bir virüs saldıktan sonra genç bir çiftin ilişkisi ciddi şekilde test edilir. Aşırı kısırlaştırılmış dairelerinde (hem hastalıktan hem de kalan kadınları avlayan vahşilerden) saklanırlar. Nihayetinde ikili, vahşi doğaya gitmek için kendi kendilerine koydukları karantinadan kaçar.

Only (2020) poster

13. Virüs Kıran (2012)
Antiviral (2012)

Puan: 5.9
Puhu TV

Brandon Cronenberg babası David Cronenberg’in izinden gidiyormuş gibi görünüyor. Sanki ikisinin de kafası aynı şekilde çalışıyor fakat Brandon’ın tarzı biraz daha gösterişli. Filmde, starlara daha yakın hissetmek için onların mikroplarını kapmak isteyen insanların olduğu bir çağdayız. Bunu yapan gayet saygın klinikler bile var. Syd, bu kliniklerden birinde çalışıyor. Kolay yoldan büyük paralar kazanmak için ünlülerin virüslerini vücudunda taşıyarak kaçakçılara satıyor. Bir gün starlardan birinin ölümüne neden olan bir virüs kapıyor ve işler karışmaya başlıyor. Bilimkurgu gibi ilerleyen film birden grotesk bir korku hikâyesine dönüşüyor. Film, bize yarattığımız star kültürünün geldiği uç noktalardan birini gösteriyor. Cronenberg, ilk yönetmenlik denemesinde hem biçimi hem içeriği oldukça iddialı olan Antiviral gibi bir projenin altından başarıyla kalkıyor...

Antiviral (2012) poster

12. Kıyamet Günü (2008)
Doomsday (2008)

Puan: 5.4
Tür: Aksiyon
Netflix

30 yıl önce İskoçya’da ortaya çıkan bir virüs tüm insanların yaşamını alt üst etmiştir. Bu ölümcül virüsün yayılmaması için karantina altına alınan ülkede hala hayatta olan insanlar ölüme terk edilir. Bu duvarın ardında yıllarca izole edilen virüs, İngiltere’de yeniden ortaya çıkar. Hükümet bu virüsü yok etmesi ve tedavi yöntemi bulması için bir ekibi duvarın ardına yollar. Bu duvarın arkasında ne olduğu bilinmiyor, tek bilinen harabeler içinde bir cehenneme doğru yol alıyor olmaları...

Doomsday (2008) poster

11. Cehennem (2016)
Inferno (2016)

Venedik'teki bir otel odasında uyanan Robert Langdon neler olduğunu ve oraya nasıl geldiğini hatırlamamaktadır. Kendisine neler olduğunu hatırlayabilmek için ona yardım etmeye çalışan doktor Sienna Brooks'la birleşirler. Langdon ve Brooks cevapları aramak için Avrupa'yı dolaşmak zorunda kalırlar. Bu kez de İtalyan ozan ve politikacı Dante'nin İlahi Komedya kitabıyla bağlantılar bulmaya başlar. Zamanla ortaya çıkan ipuçları bir felaketi işaret etmektedir. Çok zengin bir işadamı kısa bir süre içinde dünyaya veba salgınını yayacaktır. Dünyanın başına gelebilecek bu felaketi engellemenin tek yolu Landgdon'ın neler olduğunu hatırlamasıdır...

Inferno (2016) poster

10. ZOO (2015)
Zoo (2015)

Puan: 6.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Dünyadaki hayvan türleri insanlara saldırmaya başlayınca tartışmalara sebep olan zoolog Jackson Oz bu ani değişikliğin nedenini bulmaya çalışır.

Zoo (2015) poster

7. Pandemic: How to Prevent an Outbreak (2020)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Bu belgesel dizisinde, influenzaya karşı verilen savaşın ön saflarında yer alan kahramanlarla tanışın ve onların bir sonraki küresel salgını engelleme çabalarını öğrenin.

Pandemic: How to Prevent an Outbreak (2020) poster

6. Z Nation (2014)

Bir zombi virüsünün insanları kırıp geçirmesinden 3 yıl sonra bir grup insan bilinen bu virüse bağışıklığa sahip tek insanı New York’tan Kalifornia’ya götürmek zorundadırlar. Zira kalan tek laboratuvar onun kanını büyük bir hevesle beklemektedirler. İnsanoğlunun geleceği büyük bir belirsizlik içindeyken, post-apokaliptik bir Amerika’da 3000 kilometre uzunluğunda bir ölüm kalım mücadelesi başlayacaktır.

Z Nation (2014) poster

5. Boca a Boca (2020)

Puan: 6.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Hayvancılıkla uğraşan kırsal ve ücra bir kasabadaki lisede okuyan gençler, hızla yayılan gizemli bir "öpüşme hastalığı"na yakalanınca aileleri paniğe kapılır.

Boca a Boca (2020) poster

4. Ben Efsaneyim (2007)
I Am Legend (2007)

Bir virüs, insan ırkını kana susamış mutantlara çevirir. Uygarlığın son umudu, virüsten etkilenmeyen tek kişi olan bilim adamı Robert Neville'dir.

I Am Legend (2007) poster

3. #Alive (2020)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Aniden ortaya çıkan gizemli bir virüs salgını bir anda tüm Seul'u kaplar ve hızla kontrolden çıkar. Hayatta kalanlar, hiçbir iletişim kanalına erişemez, elektrikleri yoktur ve evlerinde mahsur kalırlar. Joon Woo (Yoo Ah In) ve Yoo Bin (Park Shin Hye) enfekte olanlardan izole bir yaşam kompleksinde hayatta kalmak için mücadele eder.

#Alive (2020) poster

2. Virus (2019)

Puan: 7.8
Amazon Prime

Virüs, 2018'de Kozhikode'de ortaya çıkan ölümcül Nipah Virüsü çevresinde gelişen gerçek olaylara dayanan bir bilim kurgudur. Aşısı ve tedavisi olmayan bu zootonik hastalık, Dünya Sağlık Örgütü tarafından en riskli kategorisine alınmıştır. Ölümcül Nipah Virüsü, bulaştığı hastaların yüzde 75'ini öldürür. Film, Hindistan'ın küçük bir eyaletinde bu virüsle savaşıp kazananların öyküsünü anlatıyor.

Virus (2019) poster

1. Regular Heroes (2020)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Alicia Keys, Kevin Hart, Nick Jonas gibi özel konukların sunduğu ilham veren haftalık belgesel dizisi, ABD'deki zorunlu çalışanların kahramanlıklarını konu alıyor. Daimi Kahramanlar, COVID-19 salgınında topluluklarını kurtarmaya çalışırken hayatlarını riske atan sıra dışı insanları anlatıyor. Market çalışanlarından öğretmenlere, bu kahramanlar birlikte çalıştığımızda umut olduğunu gösteriyor.

Regular Heroes (2020) poster