Ailece izlenecek filmler nelerdir? En iyi animasyon filmleri hangileri? Disney plus'ta hangi animasyon filmleri yer alıyor? Hepsinin cevabını bu listemizde bulacaksınız.

10. Aslan Kral (2019)
The Lion King (2019)

Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir...

The Lion King (2019) poster

9. Alis Harikalar Diyarında (2010)
Alice İn Wonderland (2010)

Puan: 5.6
Disney+

Alice Harikalar Diyarı’nda yeniden çevriminde güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Linda Woolverton’ın çocuk romanından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice’in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile.

Alice İn Wonderland (2010) poster

8. Buz Devri: Buck Wild'ın Maceraları (2022)
The Ice Age Adventures Of Buck Wild (2022)

Puan: 3.1
Disney+

Heyecan arayan sıçan kardeşler Crash ve Eddie kendilerine ait bir yer bulmak için yola çıkar. Ancak onlar kendilerini yerin altındaki devasa bir mağara olan Kayıp Dünya'da kapana kısılmış bir halde bulur. Gelincik Buck Wild tarafından kurtarılan Crash ve Eddie, Kayıp Dünya'yı dinozor egemenliğinden kurtarmak için birlikte harekete geçer.

The Ice Age Adventures Of Buck Wild (2022) poster

7. Karlar Ülkesi Iı (2019)
Frozen Iı (2019)

Elsa neden sihirli güçlerle doğdu? Erindel'in dışındaki ormana ve karanlık denizlere, bilinmeyene, giderken geçmişe dair hangi gerçekler Elsa'yı bekliyor olacak? Cevaplar onu çağırıyor ama aynı zamanda krallığını da tehdit ediyor. Elsa; Anna, Kristoff, Olaf ve Sven ile birlikte, tehlikeli ama macera dolu bir yolculukla karşılaşacak.

Frozen Iı (2019) poster

6. Enkanto: Sihirli Dünya (2021)
Encanto (2021)

Puan: 7.4
Disney+

Film, Kolombiya dağlarının ardına gizlenmiş, Encanto adındaki harikulade ve tılsımlı bir yerde, büyülü bir evde yaşayan sıradışı Madrigal ailesinin hikayesini anlatıyor. Encanto’nun büyüsü sayesinde bu ailenin her bir çocuğu süper güçten tut iyileştirme gücüne kadar eşsiz birer armağana kavuşmuştur – Mirabel hariç. Ancak Encanto'yu çevreleyen büyünün tehlikede olduğunu keşfettiğinde ailenin tek sıradan çocuğu olan Mirabel, olağanüstü ailesinin son umudu olabileceğine karar verir.

Encanto (2021) poster

5. Sevimli Canavarlar (2001)
Monsters, Inc. (2001)

Puan: 7.8
Disney+Apple iTunes

Canavarlar Dünyası isimli kendilerine ait bir dünyada yaşayan ve yaşayabilmek için insanlara ihtiyaç duyan ilginç ve sevimli canavarların dünyasının insanlarla karıştığı an ortaya çıkan trajikomik hikayeyi anlatır. Bu dünyada canavarlar yaşayabilmek için insanlara muhtaçtır çünkü insanları korkuttukları an duydukları çığlık onlar için enerji kaynağı gibidir. Bu ilginç dünyaya yanlışıkla küçük bir kız çocuğunun yolu düşünce işler çığrından çıkar. Çünkü insanlar bu tuhaf yaratıklara ters etki yapmaktadır ve dehşete kapılan canavarlar salgın bir hastalığın yayılacağını düşünüyorlardır. Bu küçük kız zannettikleri gibi onların yaşamını tehdit ediyor mudur?

Monsters, Inc. (2001) poster

4. Luka (2021)
Luca (2021)

Puan: 7.9
Disney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Film, İtalyan Riviera’sında yaşayan Luca adlı küçük bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Luca’nın yaz aylarındaki macerasını anlatan film, bizi karanlık bir sırla baş başa bırakıyor. O da Luca’nın deniz yüzeyinin altındaki dünyadan gelen bir deniz canavarı olması.

Luca (2021) poster

3. Yukarı Bak (2009)
Up (2009)

Puan: 7.9
Disney+Apple iTunes

Hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi. Ancak Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı...

Up (2009) poster

2. Soul (2020)

Puan: 8.6
Disney+Google Play Movies

Küçük bir yanlış adım, şehrin en iyi caz kulübünde çalmak üzere hayatının şansını yakalayan ortaokul müzik öğretmeni Joe Gardner'nı New York sokaklarından, yeni ruhların dünyaya gitmeden önce kişiliklerini, tuhaflıklarını ve ilgi alanlarını edindikleri fantastik bir yer olan Önceki Dünya’ya götürür. Joe, insan olmanın cazibesini hiç kavrayamamış olan, erken büyümüş ruh 22’nin yardımıyla dünyadaki hayatına geri dönmeye çalışacaktır.

Soul (2020) poster

1. Oyuncak Hikayesi 4 (2019)
Toy Story 4 (2019)

Oyuncak Hikayesi 4, kaşıktan yapılma bir oyuncak olan Forky’nin atıldığı macerayı konu ediyor. Bir geri dönüşüm projesi ile yaratılan Forky, oyuncak olduğunu asla kabul etmez. Tek kullanımlık bir kaşıktan yapılma bir oyuncak olsa da o oyuncak olmadığı konusunda ısrarcıdır. Kendisini Bonnie’nin odasına ait hissetmeyen Forky, dünyadaki amacının ne olduğunu düşünmeye başlar. Kendisini diğer oyuncaklarla bir görmediği için ait olduğunu Bonnie’nin yanında olmak zorunda hissetmeyen Forky, dünyadaki amacını kaşık olarak yerine getirmeye karar verir. Ancak onun oyuncak olarak üstesinden gelmesi gereken bambaşka bir görevi vardır.

Toy Story 4 (2019) poster