Yılmaz Erdoğan imzasıyla Beşiktaş Kültür Merkezi(BKM) bünyesinde oluşturulan yapımlardan Türkiye'deki dijital platformlarda yer alan 30 filmi sizler için derledik. Keyifli okumalar...

29. Bücür (2018)

Puan: 4.5
NetflixBlu TV

Bücür, annesini bulmaya çalışan genç bir delikanlının bu süreçte atıldığı maceraları konu ediyor. Zamanını bilgisayarın başında geçiren, ultra zeki bir çocuk olan Umut tam bir bilgisayar dehasıdır. Annesini hiç görmeyen ve onun kim olduğunu merak eden Umut, onuncu yaşına basmadan önce annesini bulmaya karar verir. Annesini bulmak için internet ve teknolojiden yardım alan Umut üstün becerileri sayesinde annesini izine rastlar. Annesi ile ilgili öğrendiklerinden sonra İstanbul’un yolunu tutan Umut burada bir tesadüf eseri Özge’ye rastlar. Annesini bulmak için sadece 3 günü olan Umut, Özge ile birlikte kendilerini türlü belaların içinde bulur. Genç delikanlı bir yandan annesini bulmaya çalışırken bir yandan da Özge ile peşlerine düşen adamlardan kurtulmaya çalışır.

Bücür (2018) poster

28. Kral Şakir: Oyun Zamanı (2018)

Puan: 5.5
NetflixBlu TV

Laboratuvarda yapılan bir deney yüzünden Fil Necati'nin telefonundaki oyun ile gerçek dünya arasında bir kapı açılır. Şakir dünyayı kurtarmak için ailesi ile kendini Fil Necati'nin cep telefonunun içindeki oyunlarda bulur. Bu ekibin tek yapması gereken bütün oyunları tamamlayıp, gerçek dünya sona ermeden oyunu durdurmaktır. Macera dolu bu yolculukta onları durdurmaya çalışacak düşmanlar ve pek çok tehlikeli video oyunu kahramanlarımızı beklemektedir.

Kral Şakir: Oyun Zamanı (2018) poster

27. Bir Baba Hindu (2016)

Puan: 2.5
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Fadıl bölgesinin en acımasız mafya babalarından biridir. Ancak günün birinde Hintli yoga hocası Gundhi'ye aşık olur. Günün birinde Gundhi Fadıl'ın malikanesinden kaçırılınca Fadıl genç kadını bulma yoluna baş koyar. En güvendiği arkadaşı Hulusi'yi de alarak Hindistan'a giden mafya babasının amacı Gundhi'yi onu kaçıranların elinden kurtarmak ve onun kalbini kazanmaktır. Ancak işler sandığı kadar kolay olmayacaktır. Gundhi'nin annesi de Hindistan'da çok güçlü bir mafya örgütünü yönetmektedir. Fadıl, Hulusi ve Mumbai'da çalışan Türk belediye işçisinin yardımıyla Gundhi'ye ulaşmaya çalışır. Ancak Fadıl'ın ailesi de Mumbai'ye geldiğinde işler iyice karışır... Sermiyan Midyat'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Bir Baba Hindu absürd bir hint komedisini beyazperdeye taşıyor. Filmin başrollerini paylaşan Sermiyan Midyat ve 2010’da Dünya Güzeli seçilen Hintli oyuncu Nicole Faria’ya Şafak Sezer, Burak Satıbol, Zeynep Kankonde, Füsun Demirel eşlik ediyor.

Bir Baba Hindu (2016) poster

26. Öldür Beni Sevgilim (2019)

Puan: 4.4
NetflixDisney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Artık heyecanı bitmiş bir evliliği milli piyangodan çıkan para kurtarabilir mi? Yoksa bu para o evliliğin sonu mu olur? Demet ve Okan bu eğlenceli komedide işte bu sorunun cevabını öğrenecek. Macera ve komedinin yanyana ele alındığı Öldür Beni Sevgilim, sinema severlere aşk, heyecan, aksiyon ve kahkaha dolu anları aynı anda yaşatmayı hedefliyor.

Öldür Beni Sevgilim (2019) poster

25. Cici Babam (2018)

Puan: 5.2
Netflix

Üç yetişkin kardeş, dul annelerinin birlikte olduğu tuhaf adamla tanışınca onların evlenmelerine engel olmak için ellerinden geleni yapar. (13 yaş ve üzeri için uygundur)

Cici Babam (2018) poster

24. El Değmemiş Aşk (2016)

Puan: 5.4
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Fanatiği olduğu takıma ve Duygu’ya aşık olan Zafer, bir türlü büyümeyen adamlardan biridir. Bir gün babasının zoruyla kendini istemediği bir evlilikte bulur. Birbirinden komik şekillerde bu evlilikten kurtulmaya çalışan Zafer’in planları beklediği gibi gitmez. Zafer, son düdük çalmadan gerçek aşkın ne olduğunu anlayabilecek midir? Kahkaha dolu bir seyir vaat eden "El Değmemiş Aşk" filmi, iki aşk arasında kalan Zafer’in eğlenceli hikayesinde aşktan, dostluktan, aileden bahsediyor. Yeni sezonun öne çıkan romantik komedilerinden biri olmaya hazırlanan filmin yönetmen koltuğundaysa Umut Kırca var.

El Değmemiş Aşk (2016) poster

23. Küçük Esnaf (2016)

Puan: 5.6
NetflixDisney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Berhudar Bakır, 30'lu yaşlarda kendi halinde bir hayat süren, babasına benzememeye çalışan bir çilingirdir. Babası 10 sene önce evi terk etmiş, annesiyse onun kederine dayanamayıp vefat etmiştir. Yapayalnız bir hayat süren Berhudar bir gün 10 yıldır görmediği babasının vefat ettiği haberini alır. Cenaze günü babasının Mafya Babası Fahrettin’e 100 Bin Lira borcu olduğunu ve bunu 7 gün içinde ödemesi gerektiğini öğrenen Berhudar'ın artık bütün amacı bu parayı 7 gün içerisinde bulabilmektir. Bu sırada hayatına giren Avukat Ezel'in de Mafya Babası Fahrettin'le başının belada olması ikisinin bir maceranın içerisine girmesine sebep olacaktır.

Küçük Esnaf (2016) poster

22. İstanbul Kırmızısı (2017)

Puan: 5.4
NetflixBein ConnectDisney+Amazon PrimeGoogle Play Movies

Orhan travmatik bir kayıptan sonra her şeyini kaybetmiş ve vahşi bir yaşama yönelmiş eski bir yazardır. Her şeyi bırakarak Londra’ya yerleşir ve editör olarak çalışmaya başlar. Yıllar sonra İstanbul’a geri döner. Bu geri dönüşün nedeni zamanını Paris, Londra ve Berlin’de geçirmiş ünlü yönetmen Deniz Soysal ile tanışmaktır. Deniz hem tarihi aile köşkünden annesini taşımak hem de yeni filmi için hazırlık yapmak için İstanbul’dadır. Deniz doğup büyüdüğü şehirdeki çocukluk anıların anlattığı bir kitap yazmıştır. Orhan’ın İstanbul’daki işi, yayınlanmadan önce kitaba son dokunuşları yapmaktır. Uzun yazışmalardan sonra İstanbul’da buluşurlar. Ancak ertesi sabah Deniz ortadan kaybolur. Orhan’ın gelişi ve Deniz’in ortadan kayboluşu ilginç bir rastlantıya işarettir. Gizli bir soruşturma başlatılır. Herkes Deniz’in bir daha geri dönmeyeceğinden endişelidir.

İstanbul Kırmızısı (2017) poster

21. Olanlar Oldu (2017)

Zafer ve annesi Döndü Hanım Ege’nin bir kıyı kasabasında birlikte yaşamaktadır. Yaşı geçmekte olan oğlunun kasabanın güzeli Mehtap’tan ayrılmış olmasına ve hala evlenmemiş olmasına üzülen Döndü, bu gidişata son vermek için harekete geçer. Bu esnada mütevazı teknesinin sorunlarıyla boğuşan Zafer’in yaptığı mavi turda olanlar olur! Zafer ünlü dizi oyuncusu Aslı ile tanışır ve ikili arasında önüne geçilemez bir çekim başlar. Ancak Aslı Döndü Hanım'ın ideal gelini olabilecek midir? Mehtap'ın babası İbrahim'in sinsi planları da Zafer ve ailesinin peşini bırakmayacaktır. Tüm bunların üstüne Aslı'nın eski sevgilisi dde tatile dahil oluverir! Bu tatilde aşk, komedi ve talihsizlikler birbirini kovalayacaktır!

Olanlar Oldu (2017) poster

20. Neşeli Hayat (2009)

Puan: 6.1
NetflixDisney+Apple iTunes

Oldukça saf ve naif bir karaktere sahip olan Rıza’nın başında geçenlerin eğlence yüklü hikayesi...Rıza Şenyurt Noel mevsiminin dünyadaki en sorunlu Noel babasıdır... Bir kere Noel Baba’nın tam olarak ne olduğunu bilmemektedir! Sırtında dünyanın yükünü taşıyan Noel Baba Rıza Şenyurt işi sonunda öğrenir: Hayat dediğimiz şey, çocukların inandığı yalanlardan daha gerçek değildir.

Neşeli Hayat (2009) poster

19. Tatlım Tatlım (2017)

Puan: 5.6
NetflixBein ConnectBlu TVDisney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Bir grup insan aynı partide tanışır ve her birinde aşkın benzer evrelerinin yaşandığı dört farklı ilişki kurarlar. (13 yaş ve üzeri için uygundur)

Tatlım Tatlım (2017) poster

18. Organize İşler: Sazan Sarmalı (2019)

Puan: 6.0
Netflix

Kızı ve damadı bir dolandırıcılık kurbanı olduğunda, İstanbullu üçkâğıtçı Asım Noyan yasa dışı bahis dünyasından deli fişek bir patronla karşı karşıya gelir. (13 yaş ve üzeri için uygundur)

Organize İşler: Sazan Sarmalı (2019) poster

17. Yol Arkadaşım (2017)

Puan: 6.1
NetflixBlu TV

Başarısız bir ilaç mümessili olan Onur’un kurban bayramına üç gün kala üç zor hedefi vardır; Ayvalık’taki kız arkadaşının ailesiyle tanışmak, kovulduğu işini geri kazanmak ve ilk iki hedefi yol arkadaşı Şeref’e rağmen başarmak. Bir telefon uygulamasıyla tanışan ve tek ortak noktaları gidecekleri istikamet olan Onur ve Şeref’in eğlence ve macera dolu yolculuğu, izleyen herkese kurduğu hayal ile yaşadığı hayat arasındaki farkı sorgulatacak.

Yol Arkadaşım (2017) poster

16. Çınar Ağacı (2011)

Puan: 6.2
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden eve taşınan çiçekler, plaklar, bir sandık ve gramafon. Ve iki ayda bir buluşulan Çınar Ağacı! Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz muzip, biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış’ın hayatındaki en anlamlı şey “anneannesi”dir. Bir tek Barış, anneanneye kavuşulacak Çınar Ağacı buluşmalarını ve sıranın onların evine gelmesini iple çekmektedir!

Çınar Ağacı (2011) poster

15. Sen Kiminle Dans Ediyorsun? (2017)

Puan: 5.7
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Annesiyle babasının vefatından sonra bir türlü toparlayamayan, hayata dair sorunları olan Aysel, yaşadığı bunalımlı günlerinden kurtulmak için kendini dansa veriri. Dans ile hayata geri tutunan Aysel, 'Şengül Dans Okulun'na dahil olarak yeni bir hayata merhaba der.

Sen Kiminle Dans Ediyorsun? (2017) poster

14. Hedefim Sensin (2018)

Puan: 6.2
NetflixDisney+Amazon PrimeGoogle Play Movies

Hedefim Sensin, çiğ köfte satarak geçimini sağlayan Zekeriya Taştan’ın hikayesini konu ediyor. Genç bir adam olan Zekeriya Taştan, İstanbul sokaklarında çiğ köfte satarak geçimini sağlar. Oldukça geveze bir adam olan Zekeriya’nın başına ne gelirse çenesinden gelir. Bir gün konuşmaması gereken bir yerde ve zamanda yine kendisini tutamaz. Ama bu sefer başına büyük bir dert alır ve İstanbul’u terk etmek zorunda kalır. Artık onun yeni yuvası ilk defa ayak bastığı Gökçeada olur. Burası Zekeriya’nın hayatı için adeta bir dönüm noktası olur. Gökçeada’ya gelmesi ile hayatı değişen sadece Zekeriya değildir. Onun gelişi ile birlikte Hafize’nin, Leyla’nın ve Yarım Hasan’ın hayatı da bambaşka bir hal alır.

Hedefim Sensin (2018) poster

13. Kolonya Cumhuriyeti (2017)

Küçük bir kasabanın belediye başkanlığını, olmayacak vaatler sayesinde kazanan Peker Mengen (Çağlar Çorumlu) için icraat zamanı gelmiştir. İlk iş, söz verdiği üzere başbakanı oraya getirmek üzere harekete geçer. Ancak başbakana yapılan tantanalı karşılama töreni sırasında beklenmedik olaylar yaşanır ve belde bağımsız bir ülke haline gelir. Üstelik Amerika ile savaşa girmişlerdir. Peker, eşi Mualla (Büşra Pekin) ve danışmanlarıyla birlikte Amerika'yla baş etmeye çalışırken sıfırdan bir ülke kurmanın hiç de kolay olmadığını anlayacaktır.

Kolonya Cumhuriyeti (2017) poster

12. Yol Arkadaşım 2 (2018)

Puan: 5.8
NetflixDisney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Onur (Oğuzhan Koç) ve Şeref (İbrahim Büyükak) bir yıl içinde hem ev hem iş arkadaşı olmuştur. Şeref başarısız bir şekilde Onur’un menajerliğini yapmaktadır. Onur eski işine dönmeye karar verince, Şeref Onur’a bol sürprizli bir turne ayarlar. Henüz haberleri yoktur ama aşk, kahkaha ve macera bu yolculukta yine onları beklemektedir. Hayallerinin peşinden giderken hayatın gerçekleriyle karşılaşacak olan Onur ve Şeref, hedeflerine ulaşabilecek midir?

Yol Arkadaşım 2 (2018) poster

11. İncir Reçeli (2011)

Masal gibi başlayan ve sonunda trajik bir olaya sürüklenen hikayesiyle 'İncir Reçeli', Aytaç Ağırlar'ın ilk yönetmenlik denemesi. Televizyon için skeç programları yazarak hayatını kazanan Metin’in en büyük isteği, yazdığı senaryolardan birinin filme çekilmesidir. Fakat senaryoları sürekli yapımcılar tarafından geri çevrilen Metin, yine böyle bir olayın akşamında gittiği barda Duygu ile tanışır. Metin zil zurna sarhoş olan bu kıza evini açar, fakat ertesi sabah uyandığında kısacık bir not bırakan Duygu çoktan evi terk etmiştir.

İncir Reçeli (2011) poster

10. Aykut Enişte (2019)

Düğünü öncesi dükkânı soyulunca beş parasız kalan bir esnaf, girdiği maddi sıkıntıdan ikinci bir aileye damat olarak kurtulmayı dener. (13 yaş ve üzeri için uygundur)

Aykut Enişte (2019) poster

9. Ekşi Elmalar (2016)

Puan: 7.1
NetflixDisney+Apple iTunesGoogle Play Movies

Sert mizacıyla tanınan Belediye Reisi Aziz Özay'ın (Yılmaz Erdoğan) kent çapında meşhur iki özelliği daha vardır: Biri herkesin imrendiği meyve bahçesi, ikincisi de evlenme çağına gelmiş, birbirinden güzel 3 kızı. Kasaba merkezine inmeyen, insan içine çok çıkmayan kızların taliplisi ise çoktur. Aziz Bey'in eşi Ayda (Devrim Yakut) ve kızları Muazzez (Farah Zeynep Abdullah), Türkan (Songül Öden) ve Safiye (Şükran Ovalı)'nin öyküleri 1970'li yılların sonunda Hakkari'de başlar ve 1990'lı yılların sonunda Antalya’ya dek uzanır.

Ekşi Elmalar (2016) poster

8. Bizim Köyün Şarkısı (2018)

Puan: 5.8
NetflixBlu TV

İstanbul’da yaşayan Çınar, bir müzik yarışmasına katılmanın hayalini kurmaktadır. Fakat planları babasının köye geri dönme kararıyla altüst olur. Çınar ve ultra zeki kız kardeşi Zeynep köydeki hayata adapte olmaya çalışırken birbirinden komik durumlara düşer. Sonunda şehirden uzakta edindikleri arkadaşları onlara dostluğun önemini gösterecektir. Çınar ve Zeynep köy hayatına alışabilecek midir? Peki yeni arkadaşlarıyla müzik yarışmasında şehirlileri alt edip hayallerine kavuşabilecekler midir?

Bizim Köyün Şarkısı (2018) poster

7. Güzelliğin Portresi (2019)

Puan: 6.4
Netflix

Senelerdir görüşmediği babası ile ilgili önemli bir haber alan Nisan, kızı ve eşi ile birlikte baba evine döner. Yıllar önce kaçarak uzaklaştığı bu köşkte tuhaf şeyler olmaktadır. Bir yandan kaçtığı geçmişi ile yüzleşme, bir yandan babasıyla ilgili sır perdesini kaldırmaya çalışan polis memurunun sorgulamaları Nisan’ı köşeye sıkıştırır. Köşkte neler olmaktadır? Babasının baş yapıtı olan resimdeki kadının gizemi nedir? Geçmiş kabuslarıyla yeniden karşılaşan Nisan, kendisini ve ailesini koruyabilmek için bu gizemi bir an önce aydınlatmak zorundadır.

Güzelliğin Portresi (2019) poster

6. Aile Arasında (2017)

Puan: 7.7
NetflixBlu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Fikret, bir evlilik krizinin ortasında tuhaf bir tesadüf sonucu şarkıcı Solmaz'la arkadaş olur ve Solmaz'ın yakında evlenecek olan kızının babası rolünü oynaması gerekir. (16 yaş ve üzeri için uygundur)

Aile Arasında (2017) poster

5. Annemin Yarası (2016)

Puan: 7.3
Netflix

Salih on sekiz yaşına geldiğinde kayıp ailesini bulmak üzere kaldığı yetimhaneyi terk eder ve babasını ararken bir çiftlikte işe başlar. Hiç beklemediği bir anda hayalindeki yuvayı bulmuştur. Heyecan ve tansiyon yükseldikçe yeni sırlar da su üstüne çıkar. Salih geçmişinden kurtulup bu yuvada mutlu olabilecek midir? Soluk soluğa izlenecek Annemin Yarası, Salih’in peşinde umudun izini sürüyor.

Annemin Yarası (2016) poster

4. Organize İşler (2005)

Puan: 7.5
NetflixDisney+Apple iTunes

Bir çete lideri, Süpermen kılığındaki intihara meyilli adamı işe alır. Bu sırada çeteyle bağlantılı çalıntı bir arabayı kullanan kadın ise çeteden intikam almayı planlar. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

Organize İşler (2005) poster

3. Kelebeğin Rüyası (2013)

Puan: 7.8
NetflixDisney+Amazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Zonguldak’ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa’da da çetin bir savaş yaşanmaktadır. Belediye Başkanı’nın kızı Suzan’ın Zonguldak’a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer’in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940’lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını git gide tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer’in hem kendi gelecekleri, hem de dünyanın gidişatı hayra alamet değildir...

Kelebeğin Rüyası (2013) poster

2. Kral Şakir: Korsanlar Diyarı (2019)

Puan: 5.1
NetflixBlu TV

Kral Şakir “Korsanlar Diyarı”, şehre yaklaşmak üzere olan tarih öncesine ait yaratığı durdurmak için zorlu bir maceraya atılan Şakir ve ailesinin hikayesini konu ediyor. Şehir büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Okyanusun en derin yerinden çıkan, tarih öncesine ait dev bir yaratık, şehre gelmek üzeredir. Yaratığı durdurabilecek tek şey ise, altın bir savaş topudur. Yaratık şehre ulaşmadan önce onu etkisiz hale getirmek isteyen Şakir ve ailesi, savaş topunu bulmak için yola koyulur. Ancak yolda işler pek de planlandığı gibi gitmeyince, Şakir ve ailesi kendilerini Bermuda Şeytan Üçgeni’ndeki gizemli bir kürenin içinde bulur. Bu gizemli bölge, daha önce onların görmediği bir evrene aittir. Korsanların kol gezdiği, canavarların yaşadığı fantastik bir evrene adım atan Şakir ve ailesi, karşılarına çıkan engelleri aşıp, tarih öncesine ait dev yaratığı durdurabilmek için altın savaş topunu bulmayı başarabilecek midir?

Kral Şakir: Korsanlar Diyarı (2019) poster

1. Gamonya: Hayaller Ülkesi (2020)

Gamonya: Hayaller Ülkesi, bilmediği bir dünyada zorlu bir mücadeleye girişen küçük bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Mutsuz bir çocuk olan Umut, dedesi Ahmet ile birlikte yaşamaktadır. Dedesinin yaşadığı bir kaza, hayal kurmayı unutmuş bir çocuk olan Umut'un bilmediği bir dünya ile tanışmasına neden olur. Kaza sonucu fantastik bir dünya olan Gamonya'da yaşayan insanlarla tanışan Umut, burasının umutsuz çocuklara hayal ürettiğini öğrenir. Gamonya'da yaşayan insanların kendisinden yardım istemesi üzerine, kendisini sihirli bir maceranın ortasında bulan Umut, bu süreçte yeniden hayal kurmayı öğrenebilecek midir?

Gamonya: Hayaller Ülkesi (2020) poster