Banka soygunu sinemanın en gözde konularındandır. Heyecan, şiddet ve paranın sıcak yüzü bu yapımlarda bir araya gelir. Biz de onları bir araya getirdik ki heyecan bölünmesin. İyi seyirler...

13. Son Vurgun (2010)
Takers (2010)

Puan: 4.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Bir grup banka hırsızı 20 milyon dolarlık bir işin peşindedirler. Ancak planları Jack Welles isimli sert bir dedektif tarafından suya düşer. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

Takers (2010) poster

12. 211 (2018)

Puan: 2.3
Tür: Aksiyon
Blu TV

İsmini Kaliforniya eyaletinin hırsızlık ihbarı için kullandığı polis kodu 211'den alan aksiyon filmi, polis teşkilatı tarihindeki en uzun ve en kanlı gerçek hikayelerden birini esin kaynağı olarak alıyor. Memur Mike Chandler ve genç bir sivil yolcu kendilerini oldukça talihsiz bir konumda bulur. İkili, eğitimli ve ağır silahlı erkeklerden oluşan korkusuz bir hırsız çetesinin giriştiği cüretkar bir banka soygununun ortasında kalır. Duruma karşı tamamen hazırlıksız ve savunmasız olan ikili nasıl hayatta kalacaktır?

211 (2018) poster

11. İlk Kurşun (2017)
First Kill (2017)

Puan: 3.5
FilmBox Live

Bruce Willis'in başrolü Hayden Christensen ile paylaştığı First Kill, bir banka soygunu sonrası rehin alınan oğlunu kurtarmak için mücadele eden bir adamın hikâyesini anlatıyor. Başarılı Wall Street brokerı, oğlu Danny ile iletişimini kuvvetlendirmek için ailesini büyüdüğü yere tatile götürür. Will ve Danny ava giderken bir polis memurunun öldürüldüğü banka soygununa tanık olurlar. Danny suçlular tarafından rehin alındığında Will, polis şefinin cinayet soruşturmasını engellemek ve oğlunun hayatı karşılığında çalınan parayı geri almak zorunda kalacaktır.

First Kill (2017) poster

10. İhtiyar Adam ve Silah (2018)
The Old Man & the Gun (2018)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Bein Connect

David Grann’ın 2003 yılında The New Yorker dergisinde yayınlandığı bir makaleden uyarlanan film, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Hayatı boyunca toplam 18 kere hapisten kaçan Forrest Tucker (Robert Redford), 70 yaşında bir kez daha hapisten kaçar ve eşi benzeri görülmemiş banka soygunlarına imza atar.

The Old Man & the Gun (2018) poster

9. Soygun (2017)
Good Time (2017)

Puan: 8.2
Tür: Suç, Gerilim, Dram
MubiBlu TV

Film, biri akli dengesi yerinde olmayan iki kardeşin giriştiği bir banka soygununu ele alıyor. Soygunda işler yolunda gitmeyince iki kardeşten Constantine “Connie” Nikas (Robert Pattinson), akli dengesi yerinde olmayan ve soygun sonrası yakalanıp hapse atılan kardeşi Nick’i (Ben Safdie) hapishaneden kurtarmak için yeraltı dünyasına giriş yapar. Adrenalin dolu bir gece boyunca Connie hem kardeşini ve kendisini kurtarmak hem de hayatını dengede tutmak için kendisini şiddet ve karmaşanın hüküm sürdüğü zamana karşı bir yarışın içinde bulur.

Good Time (2017) poster

8. İki Eli Kanda (2016)
Hell Or High Water (2016)

Puan: 8.7
FilmBox Live

Toby Howard (Chris Pine) ve hapisten çıkmış kardeşi Tanner (Ben Foster), Texas'ın batısında bir dizi banka soygununa imza atarlar. Amaçları, kısa sıra önce hayatını kaybetmiş annelerinin ters ipotekle sattığı çiftliğin borçlarını vergileriyle birlikte ödeyerek evin bankaya devredilmesini engellemektir. Nitekim çiftliğin bahçesinde petrol olduğu ortaya çıkmıştır. Borcu tamamen kapatmaları için daha soymaları gereken bankalar bulunmaktadır. Ancak emekliliğine az zaman kalmış polis memuru Marcus Hamilton (Jeff Bridges) ve mesai arkadaşı Alberto Parker (Gil Birmingham) soyguncuların peşini bırakmayacaktır.

Hell Or High Water (2016) poster

7. Kötülük Dehası (2018)
Evil Genius (2018)

Puan: 7.5
Netflix

Bu şaşırtıcı gerçek suç öyküsü, boynunda bombayla banka soyan bir pizzacının dehşet verici ölümüyle başlayıp gitgide daha tuhaf bir hâl alır.

Evil Genius (2018) poster

6. Köpeklerin Günü (1975)
Dog Day Afternoon (1975)

Puan: 8.7
Mubi

Eşcinsel arkadaşının ameliyatı için para bulması gereken Sonny, yanına iki arkadaşınıda alarak banka soygununa girişir, ilk dakikada bir arkadaşı vazgeçip kaçınca Sonny'nin işi gittikçe zorlaşır, artık işler bir banka soygunundan çok tv showuna döner * tüm zamanların en iyi banka soygunu da seçilmiş olan bu film de al pacino'nun oyunculuğuna hayran kalacaksınız, tek kelimeyle muhteşem * Oyunculuk adı altında ders niteliği olabilecek bir film. Ortada gerçek ve yaşanmış bir hikaye var. Aksiyon, yok denecek kadar az bile diyemiyorum, cidden yok. Oyunculuk, Al Pacino tarafında oldukça üst düzeylere çıkmış.

Dog Day Afternoon (1975) poster

5. İçerideki Adam (2006)
Inside Man (2006)

Puan: 7.9
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Çok zeki bir banka soyguncusu olan Dalton Russel, iyi bir dedektif olan Keith Frazier ve güzel ve güçlü bir borsa brokerı olan Madeliene White çözümü bulunamayan bir bulmacanın en önemli parçalarını oluşturmaktadır. Fakat her parça aslında dışarıdan göründüğü gibi midir? Akıl oyunlarıyla dolu bu filmde, sadakat ve davranışlar her an sınanmaktadır.

Inside Man (2006) poster

4. Hırsızlar Şehri (2010)
The Town (2010)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
NetflixGoogle Play Movies

Doug ve ekibinin banka soygununda üzerlerine kimse yoktur; hem acımasız hem de dikkatlidirler. Soydukları son bankanın müdiresiyle aynı mahallede oturduklarını öğrendikten sonra kaçınılmaz olan gerçekleşir ve Doug, kadına aşık olur. Claire, onun soyguncu olduğundan şüphelenmezken Doug'ın kardeşi kadar yakın suç ortağı Jem, kuşku içindedir. Doug, iki taraftan birine ihanet etmeden bir seçim yapamayacaktır.

The Town (2010) poster

3. Vahşi Batı Hikâyeleri (2018)
The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Antolojiyi yazıp yöneten Joel ve Ethan Coen'in eşsiz zihinlerinin ürünü olan, Vahşi Batı hakkındaki bu altı masal için hazırlanın. Altı hikayenin konuları: şarkıcı bir kovboy, banka soygununa kalkışan bir mülteci, bir oyuncu ve menajerinin seyahati, altın arayan bir kaşif, trende yardıma ihtiyacı olan bir kadın ve gizemli bir varış noktasında bulunan bir arabadaki beş insan…

The Ballad of Buster Scruggs (2018) poster

2. La casa de papel (2017)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler.

La casa de papel (2017) poster

1. Tam Gaz (2017)
Baby Driver (2017)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. Ancak girdiği bu iş başarısız olmaya mahkum bir soygundur. İşler ters gittiğinde peşine düşen farklı farklı insanlardan kaçmak zorunda kalır...

Baby Driver (2017) poster