Türkiye'de yayın yapan dijital platformlarda yer alan; Oscar veya Altın Küre törenlerinde adaylık veya ödül kazanan 22 filmi bulveizle.com farkıyla sizler için derledik. Keyifli seyirler...

22. Hillbilly Elegy (2020)

Puan: 4.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Eski bir donanma piyadesi olan ve Yale'de hukuk bölümünde okuyan Güney Ohiolu J.D. Vance, hayallerindeki işe girmek üzeredir. Ancak ailevi bir kriz onu hafızasından silmeye çalıştığı memleketine geri dönmek zorunda bırakır. J.D. hem Appalachi yerlisi ailesinin karmaşık ve dinamik yapısında hem de madde bağımlılığıyla mücadele eden annesi Bev ile arasındaki istikrarsız ilişkide yolunu bulmak zorundadır. Onu yetiştiren güçlü ve zeki büyükannesi Mamaw'ın anılarından güç alan J.D. çıktığı bu kişisel yolculukta ailesinin onun üzerinde bıraktığı kalıcı izi kabullenmeyi öğrenir

Hillbilly Elegy (2020) poster

21. Gece Yarısı Gökyüzü (2020)
The Midnight Sky (2020)

Puan: 5.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Lily Brooks-Dalton’un “Good Morning, Midnight” adlı kitabından uyarlanan film, kıyamet sonrasında geçiyor ve Kuzey Kutbu’nda yaşayan yalnız bir bilim insanı olan Augustine’in, astronot Sully ve meslektaşlarının her şey gizemli bir küresel felâkete dönüşmeden evlerine dönebilmeleri için mücadele verme hikayesini anlatıyor.

The Midnight Sky (2020) poster

20. Mezuniyet Balosu (2020)
The Prom (2020)

Puan: 5.6
Netflix

Broadway divası Dee Dee Allen, Eleanor Roosevelt müzikal biyografisi projesi başarısızlıkla sonuçlandığında gözden düşmeye başlar. İmajını iyileştirmek için Dee Dee, rol arkadaşı Barry Glickman ve diğer oyuncular Angie Dickinson ve Trent Oliver ile el ele verirler. Emma adlı bir lise öğrencisine yardım edeceklerdir. Indiana Lisesi'nde bir öğrenci olan Emma, mezuniyet balosuna sevgilisi Alyssa ile gitmek istiyordur ancak okulun sığ görüşlü okul aile birliği buna izin vermemiştir. El ele veren iki ayrı grup Emma ve Alyssa'nın baloya birlikte katılabilmesi için bir mücadeleye girişirler. Film, Tony ödüllü Broadway müzikalinin aynı adlı uyarlaması.

The Prom (2020) poster

18. Bir Ay Masalı (2020)
Over The Moon (2020)

Puan: 6.8
Netflix

Annesinin anılarından güç alan yetenekli Fei Fei, efsanevi Ay tanrıçasının varlığını kanıtlamak için Ay'a gidebileceği bir roket yapar.

Over The Moon (2020) poster

17. I Care A Lot (2021)

Mahkemece atanmış yasal vasi hizmeti veren bir kadın, yaşlı müşterilerini dolandırarak zorla huzurevine kapatır. Ancak hedefindeki son ismin sürpriz bağlantıları vardır. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

I Care A Lot (2021) poster

15. Emma (2020)
Emma. (2020)

Zeki, zengin ve bekar Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymaz. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır. Yakın arkadaşı Bay Knightley’nin tüm uyarılarını görmezden gelerek vesayeti aldıktaki Harriet Smith’e uygun bir eş ayarlamaya kalkınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır. Jane Austen'in 1815 yılında okuyucuyla ilk kez buluşan kitabı Emma, bir çöpçatan hikayesi olarak biliniyor. Ancak terzinin kendi söküğünü dikemediği gibi Emma Woodhouse'un da aşk hayatı son derece karmaşık bir hal alıyor.

Emma. (2020) poster

14. Bir Kadının Parçaları (2020)
Pieces of a Woman (2020)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Martha, evde doğum yaparken oldukça zorlayıcı deneyimler yaşar. Bunun ardından yaşadığı duygusal çöküntüyle ve dalgalanmalarla mücadele vermesi, bir yandan da kocası Sean ve annesi Elizabeth ile yaşadığı sorunlarla başa çıkması gerekmektedir.

Pieces of a Woman (2020) poster

12. Dünyadan Haberler (2020)
News Of The World (2020)

Paulette Jiles’in aynı isimli romanından uyarlanan filmde, Amerikan İç Savaşı’ndan 5 yıl sonra, kimi kimsesi olmayan savaş gazisi Yüzbaşı Jefferson Kyle Kidd, kasaba kasaba gezerek okuma yazması olmayan insanlara haberleri okumaktadır. Bir gün Kidd’in yolu, 6 yıl önce Kiowa kabilesi tarafından ebeveynlerinin öldürüldüğü ve onlar tarafından büyütülen 10 yaşındaki Johanna Leonberger ile kesişir. Daha önce hiç deneyimlemediği bu dünyaya düşman olarak büyüyen Johanna’nın hayatta kalan son akrabalarına verilmesi gerekmektedir. Kidd, çocuğu kanunun belirlediği vasilerine teslim etmeyi kabul eder. Acımasız vahşi doğada ikisi de ev diyebilecekleri bir yer bulmak için yüzlerce kilometre yol kat ederken, hem zorlu doğa şartları hem de peşlerine düşen haydutlara karşı mücadele edeceklerdir.

News Of The World (2020) poster

11. Yarın Yokmuş Gibi (2020)
Palm Springs (2020)

Puan: 8.4
Bein Connect

Vurdumduymaz bir insan olan Nyles ve nedime olmaya isteksiz Sarah'ın yolu, Palm Springs'te bir düğünde kesişir. İkilinin arasında romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah, Palm Springs'ten ne zaman ayrılmaya çalışsa kendini yeniden aynı yerde bulur. Sarah ve Nyles, birbirlerinden ve bulundukları yerden kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

Palm Springs (2020) poster

10. Beyaz Kaplan (2021)
The White Tiger (2021)

Puan: 7.9
Tür: Aksiyon
Netflix

Film, yoksul köylüden modern Hindistan’da başarılı bir girişimciye dönüşen Balram Halwai’nin yükselişinin hikâyesini anlatıyor. Kurnaz ve hırslı Balram, Amerika’dan yeni dönmüş Hindistan sosyetesinden Ashok ve Madam Pinky’nin şöförü olur. Tam bir hizmetçi olarak eğitilen Balram, zengin sosyetik efendileri için vazgeçilmezdir. Ancak bir ihanet gecesinin ardından, her şeyi kaybetmenin eşiğine gelir ve bu eşitsizliklerle dolu sistemin içinde ayağa kalkarak yeni bir “efendi” olmak için mücadele verir.

The White Tiger (2021) poster

9. Da 5 Bloods (2020)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Filmde, ölü liderlerinin cesedini ve vaat edilen gömülü hazineyi aramak için Vietnam'a dönen Paul, Otis, Eddie ve Melvin adında dört Afro-Amerikan savaş gazisinin hikayesi anlatılıyor.

Da 5 Bloods (2020) poster

8. Mank (2020)

Puan: 7.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Film, 1930’lu yılların Hollywood’u etrafında gelişiyor. ‘Yurttaş Kane (Citizen Kane)’ filminin yazım sürecine odaklanan ve yapımın Oscar ödüllü senaristi Herman J. Mankiewicz’in hayatına şahitlik edilirken 1930’ların Hollywood’u, Orson Welles için filmin senaryosunu bitirmeye çalışan hiciv ustası ve alkolik Mankiewicz’in gözünden yeniden değerlendirilecektir.

Mank (2020) poster

7. Two Distant Strangers (2020)

Oscar ödüllü bu kısa filmde, evine ve köpeğine kavuşmaya çalışırken polisin hedefi olan adam, bir zaman döngüsüne sıkışır ve aynı günü tekrar tekrar yaşamaya başlar.

Two Distant Strangers (2020) poster

6. Miami'de Bir Gece... (2020)
One Night in Miami... (2020)

25 Şubat 1964 gecesi Cassius Clay, Sonny Liston'ı yenerek dünya ağır sıklet boks şampiyonu olur. İnsanlar kalabalık halde kutlama yapmak için Miami Beach Kongre Merkezi'nde toplanırken Clay, ırk ayrımcılığı nedeniyle zaferini diğer sporculardan uzakta kutlamak zorunda kalır. Clay, Miami’nin siyahi mahallelerinden birinde arkadaşları aktivist Malcolm X, şarkıcı Sam Cooke ve futbol yıldızı Jim Brown ile kutlama yapar. Dört adam bu sırada kendileri ve insanlar için yeni bir dünya tanımlamaya karar verir.

One Night in Miami... (2020) poster

5. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020)
The Trial of the Chicago 7 (2020)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Şikago Yedilisi'nin Yargılanması, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

The Trial of the Chicago 7 (2020) poster

4. Ma Rainey: Blues'un Annesi (2020)
Ma Rainey's Black Bottom (2020)

Puan: 8.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Pulitzer ödüllü August Wilson’ın oyunundan uyarlanan film, Blues’un Kraliçesi olarak bilinen Ma Rainey’nin yeni bir albüm kaydetmek üzere Chicago’daki bir stüdyoda menajeri, yapımcısı ve orkestrası ile buluşmasının ardından gelişen olayları konu alıyor. Buluşma süresince Ma Rainey ve grubu arasında anlatılan hikâyeler, yaşanan felsefi tartışmalar ve çatışmalar oyunun merkezinde yer alıyor.

Ma Rainey's Black Bottom (2020) poster

3. If Anything Happens I Love You (2020)

Puan: 8.9
Tür: Aksiyon
Netflix

Okulda yaşanan trajik bir silahlı saldırının ardından çocuklarının yasını tutan iki kederli ebeveyn içinde bulundukları duygusal boşlukta bir yolculuğa çıkar.

If Anything Happens I Love You (2020) poster

2. Ahtapottan Öğrendiklerim (2020)
My Octopus Teacher (2020)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Craig Foster, Afrika'nın ucundaki buz gibi okyanusta yıllarca yüzdükten sonra, beklenmedik bir öğretmenle tanışır: olağanüstü bir merak sergileyen genç bir ahtapot. Onun inini ziyaret edip aylarca onun hareketlerini izleyerek sonunda hayvanın güvenini kazanır ve insan ile vahşi hayvan arasında daha önce hiç görülmemiş bir bağ geliştirir.

My Octopus Teacher (2020) poster

1. Sound of Metal (2020)

Puan: 8.5
Tür: Dram
Amazon Prime

Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı dıuymasıyla altüst olur. Doktor Ruben’e işitme kaybı yaşadığını ve kısa bir süre sonra sağır olacağını söyler. Sessiz geleceği ile yüzleşmek zorunda kalan Ruben, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda karar vermek zorunda kalır.

Sound of Metal (2020) poster