Bir çok insanın fobisi uçaklarda geçen kaza temalı filmleri sıraladık. Adrenalini iliklerinize kadar hissedeceksiniz...

5. Non-Stop (2014)

Puan: 6.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Liam Neeson bir kez daha UNKNOWN’un yönetmeni Jaume Collet-Serra ve yapımcı Joel Silver ile bir araya geliyor. Bu kez Collet-Sera bir adım daha ileriye gidiyor ve izleyiciyi hiç kimseye güvenilmemesi gereken ve herkesin bir şüpheli olduğu hem bir labirent gizemi hem de heyecan dolu Hitchcock-vari bir gerilim olan filme çekiyor. Bill Marks (Liam Neeson) Hava Mareşali hizmeti vermiş bir gazidir. Artık yaptığı görevi hayat kurtaran bir iş olarak değil gökyüzünde masa başı iş olarak görmektedir. Ancak bugünkü uçuş rutin bir iş olmayacaktır. New York’tan Londra’ya doğru uçarken, gizemli mesajlar alır. Mesajlarda eğer hükümetin gizli bir hesaba 150 milyon dolarlık transferini gerçekleştirmezse, yolculardan birinin öleceği belirtilmektedir. Bunun üzerine 200 yolcunun hayatı tehlike altına girer ve 12000 km. yükseklikte kedi fare kovalamacası başlar. NON-STOP sadece bir aksiyon filmi değildir, aynı zamanda adrenalinin tavan yaptığı gerilimli bir filmdir.

Non-Stop (2014) poster

4. Gri Kurt (2011)
The Grey (2011)

Puan: 7.0
FilmBox Live

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?

The Grey (2011) poster

3. Uçuş (2012)
Flight (2012)

Puan: 7.5
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeGoogle Play Movies

Başarılı bir pilot Whip, düşmekte olan bir uçağı bütün pilotluk yeteneklerini kullanarak çok sıra dışı bir biçimde, en az hasarla yere indirmeyi başarır; mürettebatla birlikte uçaktaki pek çok insanın da hayatı kurtulur. Whip hastanede gözünü bir kahraman olarak açar ama kaza soruşturmasında hiç beklemediği bir ithamla karşılaşır. Raporlar kaptan pilotun uçuşa alkol alarak çıktığını göstermektedir. Bir yandan kurtardığı hayatlar, hiç kimsenin o uçağı kendisi gibi indiremeyeceğini söylerken bir yandan da hakkında açılan mahkeme ile uğraşmak durumundadır. Yönetmenliğini usta sinemacılardan Robert Zemeckis'in üstlendiği yapımın senaryosunu John Gatins kaleme alırken kaptan pilot Whip rolünde Denzel Washington'ı izliyoruz...

Flight (2012) poster

2. Sully (2016)

Puan: 7.8
NetflixBlu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi, bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully elverişsiz koşullarda uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi başarıp 155 yolcunun hayatını kurtarmıştı. Fakat her ne kadar medya ve halk tarafından usta uçuş yeteneği, cesareti ile gündeme gelse de bazı yetkililer tarafından açılan soruşturma nedeniyle itibarını ve işini kaybetme tehlikei ile yüz yüze gelecektir. Filmin başrolünde efsane oyuncu Tom Hanks yer alırken filmin yönetmenliğini ise Oscar ödüllü yönetmen Clint Eastwood üstleniyor. Ayrıca filmin hikayesi Sulenberger ve Jeffrey Zaslow'un "Highest Duty" adlı kitabından uyarlandı.

Sully (2016) poster

1. Yeni Hayat (2000)
Cast Away (2000)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon, Suç
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Bir adam düşünün... Ömrü boyunca modern kent çevresinde yaşamış; 747'lerle dünyayı dolaşmış ve sürekli bilgisayar ortamında çalışarak yaşamını sürdürmüş. Ve bir gün bindiği uçak denize düşünce Fiji'de ıssız bir adada dört yıl tek başına yaşamak zorunda kalmış. Adada tek başına yaşayan bu adamın bilinç düzeyi tümüyle değişir mi yoksa modern dünyaya dönünce yine aynı kişi mi olur? Hayatının dönüm noktası olan bu olay yaşanmadan evvel sadece işine gömülü bir hayat sürdüren, kız arkadaşı dahil çevresinde sevdiği herkesi ihmal eden bu adam için eski hayatını sürdürmek mümkün olacakmıdır? Yoksa önünde yepyeni bir hayat mı durmaktadır?

Cast Away (2000) poster