Amazon Prime Türkiye platformuna şubat ayı boyunca eklenen yapımlardan en yüksek oy almış 20 tanesini sıraladık.

20. Hasee Toh Phasee (2014)

Puan: 7.4
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon Prime

Nikhil, nişanlısının sorun yaratan kız kardeşi Meeta'nın düğünlerini mahvetmesini engellemekle görevlendirilir. Ama bu süreçte ikisi birbirine son derece yakınlaşır.

Hasee Toh Phasee (2014) poster

15. Addams Ailesi 2 (1993)
Addams Family Values (1993)

Puan: 6.8
Amazon PrimeBein Connect

Gomez ve Morticia Addams, Wednesday ve Pugsley'nin yeni doğan kardeşleri Pubert’ı öldürme girişimlerinden sonra, Pubert ile ilgilenmesi için Debbie adında bir dadı tutarlar. Ancak Addams ailesinin farkında olmadığı şey, Debbie’nin zengin bekarlarla evlenen ve miraslarını almak için onları öldüren bir seri katil olmasıdır. Karadul dadı Debbi, ölü koca koleksiyonuna Fester’ı ekleme planlarını başlattığında işler gitgide daha da kötüleşecektir.

Addams Family Values (1993) poster

14. Aşka Yolculuk (2010)
Leap Year (2010)

Erkek arkadaşına (Adam Scott) evlilik teklifi yapmak için “artık gün” olarak bilinen 29 Şubat’ta Dublin’e giden genç bir kadın üzerinde odaklanıyor. Ancak hava koşulları yüzünden oraya zamanında ulaşamaması gündeme gelince ülkeyi baştanbaşa geçmek için İrlandalı bir otelcinin (Matthew Goode) yardımına başvurmak zorunda kalır. Senaryosunu geçen yılın ilgi gören romantik komedisi “Made of Honor”dan hatırlayacağımız Harry Elfont ile Deb Kaplan’ın yazdığı filmde, 29 Şubat’la ilgili bir İrlanda geleneğinden esinlenildi. Buna göre, sözkonusu tarihte evlilik teklifi alan erkeklerin mutlaka “evet” demek zorunda kaldıkları düşünülüyor.

Leap Year (2010) poster

13. Mamma Mia! (2008)

Puan: 5.7
Amazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan’ın öyküsü, ünlü pop grubu Abba’nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor. Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır. Nikâhtan bir gün öncesinde annesi Donna’nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.

Mamma Mia! (2008) poster

12. Katil Doğanlar (1994)
Natural Born Killers (1994)

Senaryosunu Quentin Tarantino'nun yazdığı filmi Oliver Stone yönetmiş ve bunun yüzünden araları açılmıştı. Mickey ve Mallory birbirlerini seven ama 'doğuştan katil' olan iki aşık. Yaşadıklarını öldürerek hissedebiliyorlar belki de. Ancak 90'ların giderek çığrından çıkan medyası da onları kahraman gibi göstermekten geri kalmıyor. Böylece iki doğuştan katil yolculukları sırasında arkalarında onlarca ölü bırakarak yollarına devam ediyorlar. Yakalandıklarındaysa medya yine kurtarıcıları olarak çıkıyor karşılarına...

Natural Born Killers (1994) poster

10. Drishyam 2 (2021)

Puan: 8.7
Tür: Gerilim, Dram
Amazon Prime

A gripping tale of an investigation and a family which is threatened by it. Will Georgekutty be able to protect his family this time?

Drishyam 2 (2021) poster

9. Çılgın Hırsız (2010)
Despicable Me (2010)

Puan: 7.6
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Renk renk çiçeklerle çevrili, güleryüzlü komşuluk ilişkilerinin sürdüğü banliyöde, bu yaşantıyı bozacak bir sır saklıdır. Banliyönün en bakımsız ve çirkin evinde yaşayan Gru, küçük köleleri ile birlikte dünyanın kaderini değiştirecek bir plan yapmaktadır. Gru, dünyanın uydusu Ay'ı çalmaya karar vermiştir.Üç küçük yetim olan Margo, Edith ve Agnes, bu kötü kalpli adamla karşılaştıklarında ise, hiç kimsenin göremediği bir ayrıntıyı fark ederler: Gru onlar için potansiyel bir baba adayıdır.

Despicable Me (2010) poster

8. Medusa Darbesi (2004)
The Bourne Supremacy (2004)

Puan: 7.7
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Hala bellek kaybının etkisinde olan Bourne, şiddet dolu geçmişini geride bırakarak kız arkadaşı Marie ile huzurlu bir hayat yaşamaya başlamıştır. Fakat planları bir gün kendisine yapılan bir suikast girişimden ucu ucuna kurtulması ile paramparça olur. Şimdi bilinmeyen düşmanı tarafıdan izlenen Bourne hem kolay bir hedef olmadığını hem de becerileri, kararlılığı ve çevikliğiyle hafife alınmayacağını kanıtlamak zorundadır.

The Bourne Supremacy (2004) poster

7. Uzay Yolu 12: Bilinmeze Doğru (2013)
Star Trek Into Darkness (2013)

Puan: 7.8
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

2013 yazında, öncü yönetmen J.J. Abrams, bizlere Star Trek’i Bilinmeze Doğru götürecek muhteşem bir aksiyon macerayı sunacak. Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, kendi organizasyonları içinde durdurulamaz bir terör gücünün donanmayı ve temsil ettiği her şeyi parçaladığını, dünyamızı bir kriz içinde bıraktığını görürler. Bitirmesi gereken şahsi bir kavgası olan Kaptan Kirk, tek kişilik kitle imha silahını yakalamak için savaş alanına doğru özel bir arayış başlatır. Kahramanlarımız yaşamla ölüm arasında destansı bir santraç oyununa sürüklenirken, aşka meydan okunacak, dostluklar parçalanacak ve Kirk’ün geride bıraktığı tek ailesi olan müretebatı için fedakarlıklar yapması gerekecek.

Star Trek Into Darkness (2013) poster

6. İçerideki Adam (2006)
Inside Man (2006)

Puan: 7.9
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Çok zeki bir banka soyguncusu olan Dalton Russel, iyi bir dedektif olan Keith Frazier ve güzel ve güçlü bir borsa brokerı olan Madeliene White çözümü bulunamayan bir bulmacanın en önemli parçalarını oluşturmaktadır. Fakat her parça aslında dışarıdan göründüğü gibi midir? Akıl oyunlarıyla dolu bu filmde, sadakat ve davranışlar her an sınanmaktadır.

Inside Man (2006) poster

4. Geleceğe Dönüş 2 (1989)
Back to the Future Part II (1989)

Marty bu kez 2015'e gidip henüz doğmamış çocuğuna yardım etmek zorunda kalacak. Elbette bunu yaparken ortalığı karıştıp zamanın dokusuna ve düzenine zarar verecek. Dostumuz, yol açtığı sorunları çözmek için yeniden geçmişe, sonra da geleceğe gidip gelecek. 50'lere döndüğünde, ilk serüvendeki sahnelerin bazılarını yeniden yaşama fırsatı bulacak ama bu kez başka birinin gözünden!

Back to the Future Part II (1989) poster

3. Los Angeles Sırları (1997)
L.A. Confidential (1997)

Puan: 9.0
Amazon PrimeBlu TVMubi

1950'lerin başında Los Angeles küçük bir kasaba olmaktan çıkıp hayaller şehrine dönüşmeye başlamıştır.Yer altı dünyasının patronu Mickey Cohen'in hapse girmesiyle şehirdeki diğer suç örgütleri arasında liderlik savaşı başlar. Bir gece Cohen'in adamlarına baskın düzenlenir ve hepsi öldürülür. Öldürülenler arasında eski bir polis de vardır. Bu olayı araştırmak üzere L.A. Polis Departmanından üç polis görevlendirir. Görevlendirilen polisler karakter olarak birbirlerinden çok farklıdır Ve araştırmaları onları güzel bir kadına kadar götürür.

L.A. Confidential (1997) poster

2. Jurassic Park (1993)

Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinazorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur.Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilimadamları,son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar.Dinazorların DNA zinciri bir Afrika kurbasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır.Hammond hükümetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur.İhtiyar Hammond,bir hafta sonunda Doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilimadamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir. Ancak embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinazorlar adada dehşet saçmaya başlar...

Jurassic Park (1993) poster

1. Anarşinin Evlatları (2008)
Sons of Anarchy (2008)

Puan: 8.6
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Onlar düzen dışı asiler, kendi kurallarından başkasını tanımıyorlar ve altlarındaki çeliklerle çok çekiciler! Burası Anarşistlerin Motosiklet Kulübü! Jackson ‘Jax' Teller (Charlie Hunnam), anne Gemma Teller Morrow (Katey Sagal) ve Jackson'ın üvey babası ve de çetenin başı Clarence ‘Clay' Morrow (Ron Perlman) doğup, büyüdükleri California, Charming kasabasını kendi yöntemlerine göre korumaya kararlı bir ailedir. Onların çevresinde şekillenen motosikletli çete, kasabaya başka çetelerin dadanmasına engel olarak ve kanun dışı yürütülmesi gereken ne iş varsa üstleniyor!

Sons of Anarchy (2008) poster