Sitemizdeki puanlarına göre Mart ayında Netflix'e yüklenmiş olan en iyi 30 film bu listede. Geniş içerikte yolunu bulmakta zorlananlara.

30. Adalet (2014)
The Equalizer (2014)

McCall gizemli geçmişini geride bırakıp, sakin ve sessiz bir yaşama doğru yelken açar. Fakat acımasız Rus mafyasının kontrolü altındaki Teri isimli genç kızla tanıştığında onun içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamaz. Kendi kendisini emekli etmiş olan McCall, içindeki adalet duygusunun peşinden giderek Teri'ye yardım edecektir. Çünkü adaletin temsili olarak güçsüzün yanındadır...

The Equalizer (2014) poster

29. Kovan (2019)

Puan: 5.8
Netflix

Genç bir kadın olan Ayşe, ortaokul yıllarında Artvin’den Almanya’ya gönderilir. Uzun yıllar memleketinden uzakta yaşayan Ayşe, annesinin hastalanması sonucu çocukluğunun geçtiği köy evine geri döner. Ölüm döşeğinde olan annesi, kızında son olarak aile arılığını çekip çevirmesini ister. Hayatta en büyük korkusu arı olan Ayşe, annesinin isteğini geri çeviremez ve aile yadigarına sahip çıkmaya karar verir. Bu süreçte arıcılığın merkezi olan köye modern yönetmenler getiren Ayşe ile geleneksel arıcılar arasında çatışmalar yaşanır. Bir de koana dadanan arılar, Ayşe’nin hayatı ve kovanlar için büyük tehlike oluşturur.

Kovan (2019) poster

28. Biggie: I Got A Story To Tell (2021)

İlk kez yayınlanan görüntüler ve derin röportajlar içeren bu belgesel, Notorious B.I.G.'nin dümencilikten rap'in kralı olmaya giden yolculuğunu ve hayatını kutluyor.

Biggie: I Got A Story To Tell (2021) poster

27. Hayalet Avcıları 3 (2016)
Ghostbusters (2016)

80'li yılların ikonik filmlerinden Ghostbusters'ın devamında hayaletler Manhattan'ı ele geçirmek için geri dönerken Ghostbusters ekibi ise şehri yok etmeye kararlı bu paranormal tehdidi bitirmek için bir araya geliyor.

Ghostbusters (2016) poster

26. Aynı Dalganın İçinde (2021)
Sulla Stessa Onda (2021)

Sicilya'da bir yelken kampında birbirine âşık olan genç bir çift, dünyalarını yıkacak acı bir gerçekle yüzleşir ve çok önemli bir karar vermek zorunda kalır. (16 yaş ve üzeri için uygundur)

Sulla Stessa Onda (2021) poster

25. Kötü Seyahat (2021)
Bad Trip (2021)

Puan: 6.8
Netflix

Bad Trip, Andre ve Howery'nin arkadaşlık hikayesini anlatıyor. Howery'nin kız kardeşinden ödünç aldıkları araba ile yolculuğa çıkan ikili, arabasının çalındığını duyan ve hapiste bulunan genç kadının kaçarak peşlerine düşmesiyle karşı karşıya kalacaklardır. Jackass'e benzer bir hikaye döngüsüne sahip olduğu görülen Bad Trip, olanlardan habersizlerin tepkisini ölçen olaylara yer veriyormuş gibi görünüyor.

Bad Trip (2021) poster

24. Superman 5: Superman Dönüyor (2006)
Superman Returns (2006)

Bir kaç yıldır kayıp olan Superman, Dünya'ya döner. Yokluğunda, aşık olduğu kadın Lois Lane'in, kendisine yeni bir hayat çizdiğini acıyla öğrenir. Bu arada insanlık, kendisini koruyan bir süper kahraman olmadan hayatta kalmanın bir yolunu bulmuş gibidir. Oysa eski bir düşman, yeni ve korkunç planlar yapmaktadır. Superman'in kendisini sevenlerin güvenini tekrar kazanmak için, denizin derinliklerinden uzayın sınırlarına uzanan bir serüvende yaşamını ortaya koyması gerekecektir.X-Men filmleriyle süper kahramanların beyazperdedeki ikinci görkemli çağını başlatan yönetmen Bryan Singer, şimdi de sihirli dokunuşunu eski bir dost üzerinde göstermek üzere kolları sıvadı.

Superman Returns (2006) poster

23. Hayatımın Kampı (2021)
A Week Away (2021)

Bu neşeli müzikalde sorunlu bir genç, cesur bir adım atarak yaz kampına katılır ve burada beklenmedik şekilde aşkı, arkadaşlığı ve aidiyet hissini bulur.

A Week Away (2021) poster

22. Dora ve Kayıp Altın Şehri (2019)
Dora and the Lost City of Gold (2019)

Genç Dora, doğayla iç içe büyümüş bir kızdır. Hayatının büyük bölümünü ailesiyle birlikte ormanları keşfederek ve doğayla iç içe geçirmiştir. Ancak şimdi Dora'nın önünde onu balta girmemiş ormanlardan çok daha fazla korkutan bir macera vardır ve bu maceradan kaçma şansı yoktur. Artık liseye gitmek zorundadır. Her zaman bir kaşifin ruhunu taşıyan genç Dora hızla kendine arkadaşlar bulur. En yakın arkadaşı olan maymun Boots, Diego ve bir grup ayaktakımı kısa sürede Dora'nın en yakın arkadaşı olur. Yeni arkadaş grubu, genç Dora'nın ailesini kurtarmak ve kayıp İnka uygarlığının arkasındaki tahmin edilemez gizemi çözmek için rengarenk bir maceraya atılırlar...

Dora and the Lost City of Gold (2019) poster

21. Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal (2021)

Belgesel, zengin ve ünlü ailelerin çocuklarının hak etmedikleri hâlde ABD'nin en iyi üniversitelerine yerleştirilmesini sağlayan sahtekârlığı canlandırmalarla anlatıyor.

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal (2021) poster

19. Merhaba, Benim Adım Doris (2015)
Hello, My Name Is Doris (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Michael Showalter'ın üstlendiği Hello My Name Is Doris'in başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Sally Field, Max Greenfield, Beth Behrs, Wendi McLendon-Covey, Tyne Daly yer alıyor. Kendisinden yaşça küçük iş arkadaşına aşık olan Doris'in yaşadıklarının konu edildiği filmde SXSW Festivali'nde Seyirci Ödülü kazandı.

Hello, My Name Is Doris (2015) poster

18. Mucize (2015)

Puan: 7.7
NetflixBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

1961 yılında, memleketin en batısında güzel bir sahil kentinden, memleketin en doğusunda insanlarının sıcak ve samimi olduğu ‘’kendi halinde bir dağ köyü ‘’ne tayini çıkan batılı bir öğretmenin, Mahir’in istemeyerek de olsa köye gelmesiyle başlar hikayemiz. Mahir; korkularıyla önyargılarıyla gelir, okul binasının dahi olmadığını görünce hemen dönmek ister.. Ama dönemez. Kalmak için tek şartı vardır kızlar da okula gönderilecektir. Elele verilip okul yapılır önce... Ne sakatlık, ne fakirlik, ne farklı diller, ne ayrı kültür, ne de doğal şartlar engel olamaz onlara. ‘’Kar yağar, yollar kapanır‘’ ve köy kaderiyle, Aziz ve çocuklar öğretmenleriyle baş başa kalırlar...

Mucize (2015) poster

15. Moxie (2021)

Öz güveni yüksek yeni arkadaşından ve annesinin asi geçmişinden ilham alan 16 yaşındaki utangaç bir kız, okulundaki cinsiyetçiliğe isyan eden bir dergi çıkarır.

Moxie (2021) poster

14. Yeşil Yol (1999)
The Green Mile (1999)

Edgecomb, hikayesini anlatırken bir huzurevinde yaşamaktadır ve hapishanedeki görevinin üzerinden yıllar geçmiştir. Hapishanedeki hücrelerinden alınan idam mahkumlarının elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına giderken yürüdükleri, bir millik yeşil yolda yaşananlara her defasında tanık olan Edgecomb, ömrü boyu unutamayacağı olaylara tanık olur.Edgecomb, yıllar boyunca sayısız idam mahkumu nakleder. Ama hiç birisi, onu, John Coffey kadar etkilemez. Oldukça iri yarı bir adam olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince, kırılgan ve düşünceli bir yapıya sahip olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile aralarında bir diyalog başlar.

The Green Mile (1999) poster

13. Pagglait (2021)

Evlendikten kısa süre sonra dul kalan genç bir kadın yas tutmayı becerememekle, tuhaf akrabalarla ve merhum kocasıyla ilgili öğrendiği sarsıcı bir gerçekle boğuşur.

Pagglait (2021) poster

12. Şanslı Logan (2017)
Logan Lucky (2017)

Puan: 8.0
NetflixBein ConnectBlu TV

Film, Kuzey Carolina'da NASCAR yarışları esnasında gerçekleştirecekleri bir soygunla yüklü bir paranın üzerine konmayı hedefleyen iki kardeşin hikâyesini konu ediniyor.

Logan Lucky (2017) poster

10. Ateş Hattında (1993)
In The Line Of Fire (1993)

Clint Eastwood'dan muhteşem bir aksiyon klasiği! In the Line of Fire, Das Boot ile adını tüm dünyada duyuran Alman yönetmen Wolfgang Petersen’ın Hollywood'a transfer olduktan sonra çektiği bir aksiyon-gerilim filmi. Amerikan Başkanı'nı öldürmeye çalışan bir psikopat ile her şeye rağmen bu olaya karşı koymaya kararlı bir Gizli Servis Ajanı arasındaki mücadeleye dayanan film, takıntılı kötü adam Mitch Leary rolüyle John Malkovich'e En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandırdı. Petersen, In The Line of Fire'dan sonra Air Force One / Hava Kuvvetleri Bir'de ise Amerikan Başkanı'nı bu kez Rus teröristlerin hedef tahtası haline getirmişti.

In The Line Of Fire (1993) poster

9. Hayalet Avcıları (1984)
Ghostbusters (1984)

Paranormal konulara düşkün Dr. Peter Venkman ve 3 kafadar akademisyen arkadaşı bir işe yaramadıkları gerekçesiyle Columbia Üniversitesi'nden atıldıklarında kendi işlerini kurmaya karar verirler ve hayalet avcılığı şirketi Ghostbusters doğar.TV reklamları sayesinde isimlerini duyurup, New Yorkluları şehrin orasına burasına musallat olmuş hayaletlerden kurtarmaya başlarlar. Bir gün güzel viyolonselist Dana Barrett tarafında kiralandıklarında, genç kadına ait evin, New York'u istila etmeye başlayan kötü ruhlar tarafından dünyaya giriş kapısı olarak kullanıldığını anlarlar. İşler kontrolden çıkar.1984'te, o zamana dek yapılmış en pahalı komedi filmi olarak vizyona girdiğinde çılgınlık derecesinde sevilmiş olan Hayalet Avcıları; Dan Aykroyd ve Harold Ramis'in birlikte yazdıkları dahice senaryo kadar, Bill Murray ve Rick Moranis gibi komedyenlerin usta oyunuyla da unutulmazlar arasına girmiş bir yapım.

Ghostbusters (1984) poster

8. Sicario (2015)

Amerika Birleşik Devletleri ile Meksika arasındaki tehlikeli sınır bölgesinde görev yapan idealist bir FBI ajanı olan Kate Macer, bu bölgede hakimiyet kurmuş çok güçlü uyuşturucu çeteleri arasındaki savaşın ortasında kalacaktır.

Sicario (2015) poster

7. Kağıttan Hayatlar (2021)

Puan: 6.7
Netflix

Kağıt toplayarak geçinen ve sağlığı giderek kötüleşen Mehmet terk edilmiş bir çocuk bulur. Birden hayatına giren küçük Ali, onu kendi çocukluğuyla yüzleştirecektir. (18 yaş ve üzeri için uygundur)

Kağıttan Hayatlar (2021) poster

6. Uzay Yolu 11 (2009)
Star Trek (2009)

Puan: 8.5
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Bugüne kadar yapılmış en gelişkin uzay gemisi Atılgan’ın mürettebatının gençlik yıllarındaki ilk tanışma günlerinin inanılmaz öyküsünü anlatan “Star Trek” ile tüm zamanların en büyük macerasına hazır olun. Henüz çaylak günlerini yaşayan mürettebatımız, aksiyon, komedi ve kozmik tehlikelerle dolu bir yolculukta; insanoğlundan intikam alma misyonunu yüklenmiş şeytani güçleri durdurmanın çaresini bulmaya çalışacaklar.Galaksinin kaderi iki sıkı rakibin elindedir. Bir tarafta Iowa’daki çiftlikte doğup büyümüş, serseri ruhlu, heyecan ve macera arayan genç James T. Kirk (Chris Pine); diğer tarafta ise her türlü duygusallığı reddeden mantık bazlı bir toplumda yetişmiş olan Spock (Zachary Quinto) vardır. Daha önce hiç gidilmemiş, hayal bile edilemeyen tehlikelerle dolu yolculukta mürettebatı yönetebilmek, ikisi arasında oluşacak sıradışı ama güçlü dostluğa bağlıdır.

Star Trek (2009) poster

5. İz Bırakma (2018)
Leave No Trace (2018)

Will, Portland’da bir ormanda 12 yaşındaki kızı Tom ile beraber toplumdan tamamen izole olmuş bir halde yaşamını sürdürürken sosyal hizmetler tarafından fark edilmeleriyle hayatları bir anda değişir. Film, topluma ayak uydurmaları amacıyla yaşadıkları çadırdan bozma evlerinden uzaklaştırılıp normal bir eve taşınmaya zorlanan baba-kızın yaşadıkları psikolojik geçiş üzerine odaklanıyor.

Leave No Trace (2018) poster

4. Seaspiracy (2021)

Okyanuslardaki yaşama hayranlık duyan bir film yapımcısı, insanların deniz canlılarına verdiği zararı araştırırken küresel boyutta korkunç bir yolsuzluğu ortaya çıkarır.

Seaspiracy (2021) poster

2. Masum Hamleler (1993)
Searching for Bobby Fischer (1993)

Büyük Satranç Şampiyonu Bobby Fischer'in yolundan giden satranç ustası minik bir dahi'nin azim ve kararlılık dolu hayat hikayesi.

Searching for Bobby Fischer (1993) poster

1. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)
The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Puan: 9.0
NetflixBlu TVMubiGoogle Play Movies

Yüzük Kardeşliği üyelerinin her birinin, kardeşlik bozulduktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. Kahramanlarımız, gruplar halinde Orta Dünya'nın en tehlikeli yerlerinde maceralar yaşayacaklar, yeni kavimler ve çoktan unutulmuş medeniyetlerle tanışacaklar.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) poster