Dünya sinemasının hazinesi Bollywood filmlerinin meraklıları gün geçtikçe artıyor. Film sayısı da çok olunca aralarında kaybolmamak elde değil. Türkiye'deki dijital platformlarda yer alan Hint filmlerinden en iyileri bu listede topladık.

7. Beyaz Kaplan (2021)
The White Tiger (2021)

Puan: 7.9
Tür: Aksiyon
Netflix

Film, yoksul köylüden modern Hindistan’da başarılı bir girişimciye dönüşen Balram Halwai’nin yükselişinin hikâyesini anlatıyor. Kurnaz ve hırslı Balram, Amerika’dan yeni dönmüş Hindistan sosyetesinden Ashok ve Madam Pinky’nin şöförü olur. Tam bir hizmetçi olarak eğitilen Balram, zengin sosyetik efendileri için vazgeçilmezdir. Ancak bir ihanet gecesinin ardından, her şeyi kaybetmenin eşiğine gelir ve bu eşitsizliklerle dolu sistemin içinde ayağa kalkarak yeni bir “efendi” olmak için mücadele verir.

The White Tiger (2021) poster

6. Madras Cafe (2013)

Puan: 7.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Film Sri Lanka'da uzun yıllar etkisini sürdürmüş ve dünya çapında bir terör örgütü olarak kabul edilen Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları'nın Sri Lanka devlet başkanına suikast düzenlemesi haberini duyan, geçmişinin yükünü daha fazla üzerinde taşıyamayan binbaşı Vikram'ın Sri Lanka'daki bu etnik çatışmalar esnasında yaşadıklarını bir pedere anlatması etrafında şekilleniyor.

Madras Cafe (2013) poster

5. Lion (2016)

Puan: 7.8
Tür: Aksiyon, Dram
Netflix

Saroo Brierley’in kendi hayat hikayesini yazdığı “A Long Way Home” isimli kitabından uyarlanan filmde, 5 yaşında Hintli bir çocuk olan Saroo ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük Saroo uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta'da bulan Saroo büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür. Elinde hiçbir şey olmadan ilerlemeye çalışan genç adamın içindeki çaresizlik zamanla hayatını da etkilemeye başlar.

Lion (2016) poster

4. Sefer Tası (2013)
The Lunchbox (2013)

Puan: 8.4
Tür: Romantik, Dram
Blu TVMubi

Hindistan’ın değişik geleneklerinden biri de, her gün ev kadınlarının öğle yemeklerini sefer taslarında eşlerine iletmesedir. Ama bir gün bir sefer tası başkasına gider. Hindistan’ın en kalabalık şehri ve yaklaşık 20 milyon nüfuslu Bombay’da her gün binlerce ev kadını öğle yemeği hazırlamakta ve bu yemekleri sefer taslarında, 120 yıldır geleneksel olarak devam eden mucizevi sayılabilecek bir sistemle kocalarına ulaştırmaktadırlar. Ancak bir gün kurye, bir sefer tasını yanlış adrese teslim eder. Film, dört milyonda bir ihtimalle yanlış adrese teslim edilen bu sefer tası ile başlıyor. Orta halli ev hanımı Ila’nın özenle hazırladığı sefer tasları emekliliğine az kalmış yalnız bir adam olan Saajan’a ulaşıyor. Hayalleri yok eden bu devasa şehirde ikisi de bir umut buluyor sefer taslarında..

The Lunchbox (2013) poster

3. Milyoner (2008)
Slumdog Millionaire (2008)

Puan: 8.5
FilmBox Live

Jamal Malik (Dev Patel) Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini hâlen korumaktadır.

Slumdog Millionaire (2008) poster

2. Kahaani (2012)

Puan: 9.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Hamile bir kadının kaybolan kocasının peşinde Londra'dan Kalküta'ya olan seyahatini ve arayışını anlatan bu güzel Hint yapımı filmde, daha önce kocasını tanıyan herkesin sorularına cevap vermeyi nasıl reddettiğini ve kadının arayışının nasıl zora girdiğini izleyeceksiniz...

Kahaani (2012) poster

1. Yerdeki Yıldızlar (2007)
Taare Zameen Par (2007)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon
Netflix

Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.

Taare Zameen Par (2007) poster