Casusluk ve gizli servisler ile ilgili birbirinden heyecanlı filmler. Hangisini önce izlesem diye tereddütte kalacaksınız...

20. Kırmızı Joan (2018)
Red Joan (2018)

Puan: 4.6
Tür: Aksiyon
Bein Connect

Red Joan filminde İngiliz doğumlu olan Joan Stanley, Sovyet ve Komünist parti sempatizanıdır. İngiliz devlet memuru olarak görev yapan Joan, 1930’larda KGB tarafından çalıştırılmaya başlar. Bu dönemde nükleer bomba ile ilgili sırları başarılı bir şekilde Sovyetlere taşır. Joan'ın aktardığı bilgiler sayesinde Sovyetler Birliği, batıya ayak uydurarak onlarla atom bombası konusunda yarışır hale gelir. Gerçek bir hikayeden esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanan filmde, 50 yıldan fazla bir süredir casusluk yapan Joan Stanley’nin hayatı anlatılıyor. Filmde, tarihteki en etkili casuslardan olan ve bunu uzun yıllar gizlemeyi başaran Joan Stanley’nin, 18 yaşındayken Cambridge’de fizik eğimine başladığı dönemden MI5 tarafından yakalanmasına kadar geçen süreç ve büyük aşkı Leo ile ilişkisi ele alınıyor.

Red Joan (2018) poster

19. Akıllı Ol (2008)
Get Smart (2008)

Puan: 5.7
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Maxwell Smart KAOS adıyla bilinen suç örgütünün dünyayı ele geçirme planlarını çökertmekle görevlidir. ABD casus teşkilatı Control’un kumanda merkezi saldırıya uğrayıp, ajanların kimlikleri ifşa olunca, Teşkilat Amiri’nin her daim istekli analizcisi Maxwell Smart’ı terfi ettirmekten başka şansı kalmaz. Her zaman sahada ajanların süperstarı, korkusuz Ajan 23’le çalışmanın hayallerini kuran Smart, ne yazık ki kimliği ifşa olmayan tek ajanla, deneyimli, sevimli ama bir o kadar da öldürücü Ajan 99’la çalışmak durumundadır. Smart ve 99 birlikte KAOS’un büyük planını ve birbirlerini keşfetmeye çok yaklaşmışken, KAOS’un kilit isimlerinden Siegfried ile yardımcısı Shtarker’in terör estirirken ceplerini doldurmak peşinde olduklarını keşfederler.

Get Smart (2008) poster

18. Force 2 (2016)

Puan: 5.9
Tür: Aksiyon
Netflix

Çin'de üç RAW ajanı öldürüldü. Bunlardan biri Müfettiş Yash'ın en yakın arkadaşı Harish. Ancak ölmeden önce, Harish müfettiş Yash'e daha büyük bir şeyin harekete geçtiğini gösteren bir ipucu bırakır. Müfettiş Yash daha sonra RAW'ı güncelledi ve KK ajanıyla birlikte, Budapeşte'nin Hint Büyükelçiliğinin düşük düzeyli bir çalışanı olan Shiv Sharma'nın bir sokak köşesinde broşürler gibi gizli RAW ajanlarının ayrıntılarını verdiğini keşfetti. Müfettiş Yash ve Ajan KK onu avlamak ve adalete teslim etmek zorundadır.

Force 2 (2016) poster

17. Yalanlar Üstüne (2008)
Body of Lies (2008)

Puan: 6.1
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

El Kaide'nin üst düzey kadrosundan bir ismin peşine düşme görevi, Irak'ta deneyimli eski bir gazeteci olan Roger'a verilir. CIA'in görevlendirdiği Roger, bu konuda çok yenidir ve alışık olmadığı şiddet dolu bir dünya ile karşılaşacaktır. Gladyatör'deki favori oyuncusu Russell Crowe ile American Gangster sonrası yeniden bir araya gelen usta yönetmen Ridley Scott, Leonardo DiCaprio ile ilk defa çalışıyor. Filmin uyarlandığı önemli kitabın yazarı David Ignatius, gösterim öncesi konuşma yapmak için ülkemize geldi.

Body of Lies (2008) poster

16. Merkezi İstihbarat (2016)
Central Intelligence (2016)

Eski bir dostuyla uzun bir aradan sonra Facebook aracılığıyla yeniden bir araya gelen bir muhasebecinin kendisini uluslarası casusluk dünyasının tam göbeğinde bulmasını konu alan film hem aksiyon meraklılarını hem de gülmek isteyenleri cezbedecek gibi görünüyor.

Central Intelligence (2016) poster

15. Ajan Salt (2010)
Salt (2010)

Puan: 6.4
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Evelyn Salt (Angelina Jolie), idealist bir CIA ajanıdır ve görevi, şerefi ve ülkesi üzerine yemin etmiş bir devlet görevlisidir. Ancak bir itirafçı onu zor durumda bırakacaktır. Çünkü bu kişi, Salt'ın Rus ajanı olduğunu iddia etmektedir. Bu suçlamayla adeta bağlılığı test edilecektir. Salt sahip olduğu tüm gizli görev tecrübesini kullanarak kendini temize çıkarmak amacıyla kaçar. Salt'ın masum olduğunu kanıtlamak için gösterdiği tüm çaba hakkındaki şüpheleri arttıracak ve geriye yanıtlanması gereken bir tek soru bırakacaktır; Salt kimdir? Süreç içinde, Salt'ın bile yeni keşfedeceği gerçekler gün yüzüne çıkacaktır.

Salt (2010) poster

14. Görevimiz Tehlike (1996)
Mission: Impossible (1996)

Puan: 6.5
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Bir IMF (İmkansız Görev Gücü) görevinde olan, Jim Phelps ve ekibi, IMF ekibinin içine sızmış bir köstebeği ortaya çıkartmaya çalışıyorlardır. Herşey yolunda giderken birden operasyon ters gitmeye başlar ve ekipte Ethan Hunt dışında herkes ölür. IMF merkezi hainin o olduğunu düşünüyordur ve ona bu yönde kanıtlar sunarlar. Fakat Ethan Hunt masum olduğunu biliyordur. Kendisini temize çıkarmak için kaçacaktır.

Mission: Impossible (1996) poster

13. Sahtekarlar (2009)
Duplicity (2009)

Puan: 6.5
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

CIA ajanı Claire Stenwick (Julia Roberts) ve İngiliz gizli servisi MI6 ajanı Ray Koval (Clive Owen), soğuk savaştan para kazanan çokuluslu iki rakip şirket arasındaki rekabetten kazanç sağlamak için devlet adına istihbarat toplama görevinden ayrılarak özel şirketlere geçmişlerdir. Misyonları patent hakkına ilk sahip olacak şirkete servet kazandıracak bir ürünün formülünü ele geçirmektir.Patronları olan endüstri devi Howard Tully (Tom Wilkinson) ile korsan ruhlu şirket CEO’su Dick Garsik (Paul Giamatti) için yapmayacakları iş yoktur. Ancak tehlikeler çoğaldıkça, gizem perdesi kalınlaştıkça ve taktikler çirkinleştikçe Claire ile Ray arasındaki en büyük sır, birbirlerine karşı giderek artan ilgileri olur. İkisi de birbirini atlatıp hedefe varmaya çalışırken kurdukları entrikaların önündeki tek engelin aslında birbirlerine duydukları sevgi olduğunu keşfedeceklerdir.

Duplicity (2009) poster

12. Sarışın Bomba (2017)
Atomic Blonde (2017)

Berlin Duvarı'nın çöküşü ve süper güç birliklerinin değiştirilmesi arefesinde Berlin'de geçen filmde MI6'in en ölümcül suikastçısı olan İngiliz ajanı Lorraine Broughton (Charlize Theron), soğuk savaş sırasında bilinmeyen nedenlerle öldürülen bir gizli ajanın olduğu casusluk halkasını sorgulamak ve kayıtlı bütün gizli ajanların isimlerinin yer aldığı ancak Rusların eline geçen listeyi bulmak için Berlin'e gönderilir. Lorraine, Berlin istasyon şefi David Percival (James McAvoy) ile işbirliği yapar ve ikisi gerilim dolu büyük bir maceraya atılırlar.

Atomic Blonde (2017) poster

11. Çelik Yağmuru (2017)
Steel Rain (2017)

Puan: 7.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Kuzey Kore istihbarat bürosunda eski bir ajan olan Eom Chul-Woo (Jung Woo-Sung) ile Güney Koreli bir hükümet yetkilisi olan Kwak Chul-Woo (Kwak Do-Won), Kore savaşını önlemek için gizli bir operasyon yürütüyor…

Steel Rain (2017) poster

10. Jack Strong (2014)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Polonyalı albay Ryszard Kukliński önemli devlet sırlarına vakıf bir subaydır. Bu sayede Amerika'nın Sovyetler'e düzenlemeyi planladığı nükleer saldırının Polonya topraklarını etkileyeceğini öğrenir. Bunu önlemek için CIA'ya bilgi sızdırmaya başlar, bu hareketi hem kendisinin hem de ailesinin hayatını büyük tehlike altına atacaktır.

Jack Strong (2014) poster

9. Açık Tehlike (1994)
Clear and Present Danger (1994)

Puan: 7.4
Amazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

CIA ajanı Jack Ryan, Başkan'ın eski dostlarından birinin öldürülmesiyle, uyuşturucu kartelinde yaşanan bir iktidar mücadelesinin ortasında kalır. Başkanı Amiral James Greer"in aniden ortaya çıkan rahatsızlığı dolayısıyla da Jack, CIA de vekaleten başkanlık görevine getirilir. Başkanın adamları Kongre'yi hiçe sayarak uyuşturucu karteline karşı harekete geçmek konusunda onu ikna ederler ancak işler karışır ve Jack birkaç kere ölümden döner ve birçok arkadaşı da öldürülür. Her ne pahasına olursa olsun bu işin sonunu getirmeye kararlı olan Jack işin başındaki kişiyi adalete teslim etmeye yeminlidir.

Clear and Present Danger (1994) poster

8. James Bond: Asla Asla Deme (1983)
Never Say Never Again (1983)

Puan: 7.5
Amazon Prime

1965 yapımı James Bond filmi Thunderball'un bir yeniden yapımı olan Asla Asla Deme, Bond rolünün ilk ve belki de en iyi aktörü olan Sean Connery'i bir kez daha tehlikeli görevlere sokuyor.Ölümcül SPECTRE organizasyonu, bu kez dünayı yoketmekle tehdit etmektedir. Örgütün 2 numaralı adamı olan Maximilian Largo, 2 nükleer başlıklı füze ele geçirmiştir ve 1 numara Blofeld, NATO'yu, füzeleri büyük şehirlerde patlatmakla tehdit etmektedir.İngiliz Gizli Servisi, SPECTRE konusunda en tecrübeli ajanları olan 007'i tehlikeyi engellemekle görevlendirir. Bond ve Largo arasında nefes kesici bir savaş başlar.

Never Say Never Again (1983) poster

7. Görevimiz Tehlike IV: Hayalet Protokol (2011)
Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Puan: 8.0
NetflixAmazon Prime

Serinin 4. filmi Ghost Protocol'da, Ethan Hunt'ın maceraları kaldığı yerden devam ediyor.Kremlin Sarayı havaya uçurulmuş ve Rusya "Hayalet Protokolünü" etkinleştirmiştir. Olayın sorumluluğu birileri tarafından Hunt ve ekibine mal edilmiş bu işten sorumlu tutulmaktadır. Hunt, amirinden de yardım alarak işin arkasında olanları ortaya çıkarmak için özel bir ekip kurar. Aynı zamanda hayatta kalabilmek için amansız bir mücadele içerisine girecektir.

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) poster

6. Görevimiz Tehlike V (2015)
Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

Puan: 8.1
NetflixAmazon PrimeBein ConnectApple iTunesGoogle Play Movies

Ethan ve beraberindeki ekibi şimdiye kadarki en imkansız göreve çıkacak. IMF’i ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası dolandırıcılık örgütü Sendika’nın kökünü kazımak için yola çıkan Görevimiz Tehlikeli ekibi bu süreçte organizasyonun da hedefi haline gelirler...

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) poster

5. Utanç duvarında casusluk (1965)
The Spy Who Came In from the Cold (1965)

Puan: 8.3
Tür: Aksiyon
Bein ConnectGoogle Play Movies

Alec Leamas, Soğuk Savaş döneminde Doğu Almanya'ya gönderilmiş bir İngiliz casusudur. Dışarıdan bir göçmen, İngiltere'den kaçan bir istihbarat görevlisi gibi görünse de asıl amacı komünist topraklarda bilgi kirliliği yaymaktır. Fakat görev için geldiği bu ülkede planlar işledikçe aslında kendi hükümetinin onu kullandığını fark eder. Leamas İngiliz istihbaratı için her hangi bir piyondur. Artık hem içinde bulunduğu görevden kurtulmaya çalışır hem de onu aşağılayan sistemden... Yazar John le Carre’ın aynı adlı romanından Martin Ritt tarafından uyarlanan film, ajan öyküsüne 'karanlık sulardan' bakan bir yapım. Başrolde ise efsanevi İngiliz aktörlerden Richard Burton yer alıyor.

The Spy Who Came In from the Cold (1965) poster

4. Archer (2009)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon
Netflix

Uluslararası bir casus ajansı olan ISIS’te global sorunlar iyi eğitimli çalışanların birbirlerinin kafasını karıştırmak, birbirlerini ezmek ve ihanet etmek için kullandıkları fırsatlardır. Tüm bunların merkezinde ise usta casus Sterling Archer vardır. Archer baskın annesi ve aynı zamanda patronu Malory ile birlikte çalışmaktadır. Archer bir yandan da eski kız arkadaşı Ajan Lana Kane ve onun yeni erkek arkadaşı ISIS müfettişi Cyril Figgis ile uğraşmak zorundadır.

Archer (2009) poster

3. Görevimiz Tehlike VI: Yansımalar (2018)
Mission: Impossible - Fallout (2018)

Serinin 6. filminde, Ethan Hunt (Tom Cruise) ve IMF (İmkansız Görev Gücü) ekibi, bir görevin yanlış gitmesinden sonra bazı müttefiklerinin de desteğiyle zamana karşı yarışmak zorundadır.

Mission: Impossible - Fallout (2018) poster

2. Ivan'ın Çocukluğu (1962)
Ivan's Childhood (1962)

Puan: 9.0
Tür: Savaş, Dram
Mubi

12 yaşındaki Ivan'ın çocukluğu, annesi ve ablasının faşistler tarafından gözlerinin önünde öldürüldüğü gün biter. Ivan'ın babası da savaşta ölmüştür. Yetim kalan ve içinde yanan ateşi dinleyen Ivan ise ölümcül bir görevi üstlenerek casusluğa başlayacaktır * Büyük Rus yönetmen Andrei Tarkovsky'nin ilk uzun metrajlı filmidir. Sinema dünyasından büyük ilgiyle karşılanmıştır. Dünya çapında tüm eleştirmenleri, dünyada, savaş üzerine çekilmiş en güçlü duygusal film olduğu konusunda hem fikir olmuşlardır * Şiire devam...'İntikam'ın şiirine.

Ivan's Childhood (1962) poster

1. Gizli Teşkilat (1959)
North By Northwest (1959)

Puan: 9.3
Mubi

Yanlışlıkla George Kaplan isminde bir casusla karıştırılan Roger O. Thornhill üçkağıtçı bir işadamıdır. Vandamm ve Leonard isimli yabancı casuslar tarafından kaçırılır. Vandamm'ı masum olduğuna defalarca ikna etmeye çalışsa da başarısız olan Roger nihayetinde tam öldürülecekken kaçmayı başarır. Çileden çıkan Vandamm, Roger'ı, bir Birleşmiş Milletler memurunun ölümden sorumluymuş gibi göstermeyi başarır.

North By Northwest (1959) poster