Türkiye'nin en büyük dijital yayın platformlarından Bein Connect'e Mayıs ayında eklenmiş puanı 7 ve üzeri 26 filmi sizler için derledik. İyi seyirler...

26. Çit (2002)
Rabbit-proof Fence (2002)

Puan: 8.1
Bein Connect

1930'lu yıllarda yoksul Avustralya yerlilerinin çocukları esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Kaçırılan bu masum çocuklar vatanlarından uzakta bir yerlerde bir köle kampına götürülür ve oradan zengin ailelere hizmetçi olarak satılır. Sorgusuz sualsiz kaderlerine boğun eğmek durumunda kalan çaresiz çocuklardan üçü bu zulme boyun eğmeme konusunda kararlıdırlar. Elele veren üç küçük kız kendilerinden beklenmeyecek bir cesaret göstererek bu izbe kamptan kurtulmaya çalışacaklardır. Tavşanları uzaklaştırmak için set edilen bir çiti izleyerek ilerleyen üç kız özgürlüğe giden yolun meşakatlerini tecrübe ederler. Phillip Noyce tarafından yönetilen dokunaklı yapıt konusunu gerçek bir hikayeden alıyor.

Rabbit-proof Fence (2002) poster

25. Çıplak Yemek (1991)
Naked Lunch (1991)

Puan: 6.8
Tür: Suç, Dram
Bein Connect

Tekdüze bir hayatı olan böcek ilaçlayıcısı Bill aslında bir yazar olmak istemektedir. Ama geçindirmesi gereken bir evi, bakması gereken bir karısı vardır. Karısı Joan'ın evdeki böcek ilaçlarıyla kafayı bulduğunu ve bağımlı olduğunu öğrendiğinde Bill de ona katılacak ve gözünün önünde başka bir dünyanın kapıları açılacaktır.Bu sanrılarla bezeli fantastik dünya, yeni tanışacağı Dr. Benway'ın dev bir kırkayakın etinden elde ettiği bir uyuşturucuyu Bill'e tattırmasıyla daha da çılgın bir yere dönüşecektir. Artık etrafta dolaşan ve konuşan dev böcekler, karısının onu en yakın arkadaşları Hank ve Martin ile aldattığını kulağına fısıldayan ayaklı daktilo makineleri bu yeni gerçekliğin standartlarıdır. Bill, kafasına koyduğu bir içki şişesini vurmak isterken karısını öldürür * Daktilolar, bağımlılık, uyuşturucu, polisiye fantastik, toz toz toz, böcekler ve gerçekler! Gerçeküstü sinemacılığın neresine düşer bilemem ama seyredilesi bir deneyimdir.

Naked Lunch (1991) poster

24. T2 Trainspotting (2017)

Puan: 7.3
Tür: Suç, Dram
Bein Connect

1996 yılında vizyona girdikten sonra olay yaratan Trainspotting'in devam filmi olarak çekilen filmde, 20 yıl sonra Mark Renton’ın (Ewan McGregor) İskoçya’ya dönmesi ve eski arkadaşları olan Sick Boy, Spud ve Begbie’yle yeniden kavuşması anlatılıyor.

T2 Trainspotting (2017) poster

23. Oliver! - Masum Melekler (1968)
Oliver! (1968)

Puan: 7.9
Bein Connect

Küçük Oliver, tacize maruz kaldığı yetimhaneden bir şekilde kaçmayı başarmıştır. Yeni hayatına başladığında, birçok farklı ve ilginç karakterdeki insanla tanışmış; bu sayede yolculuğu bir maceraya dönüşmüştür. Bu sırada bir mentor tarafından yankesicilik yapmak üzere yetiştirilen bir grup çocukla tanışması, hayatının dönüm noktalarından birine doğurur. Tüm bu karmaşaların ortasında Oliver özlemini çektiği tek şeye, gerçek bir aileye kavuşabilecek midir?Charles Dickens’ın Oliver Twist adlı, yetimhaneden kaçan bir çocuğun hayatının anlatıldığı romanından uyarlanan film; müzikleri, senaryosu ve şarkı sözleri Lionel Bart’a ait bir İngiliz müzikalidir.

Oliver! (1968) poster

22. Sosis Partisi (2016)
Sausage Party (2016)

Puan: 7.0
NetflixBein Connect

Bir sosisin kendi varlığı hakkındaki gerçekleri keşfetme hikayesi.

Sausage Party (2016) poster

21. Şrek 2 (2004)
Shrek 2 (2004)

İlk filmden sonra yaşananlara odaklanan Şrek 2, kahramanımız Şrek ve Prenses Fiona'nın balayından dönüşüyle başlar. İlk filmde Şrek türlü kötülüklere karşı olağanca gücüyle ve takdir edilesi bir cesaretle savaşmış, sonunda da başarılı olmuştu. En önemlisi ise güzeller güzeli prenses Fiona'nın kalbini kazanıp iç güzelliğinin önemli olduğunu fark etmişti. Mutlu bir yuva kuran ikili, Fiona'nın anne ve babasından bir yemek daveti aldıklarında büyük bir maceraya atılır. Şrek'in tüm ısrarlarına rağmen yemeğe gitmek zorunda kalan ikili, saraya vardıklarında herkesi şaşkınlığa düşürür, çünkü Fiona'nın anne ve babası, damatlarının bir ogre olduğundan habersizdir!

Shrek 2 (2004) poster

20. Wish Upon A Unicorn (2020)

Puan: 5.4
Bein Connect

Annesinin ölümünün ardından, babasıyla birlikte büyükannesinin çiftliğine taşınan küçük Mia'nın hayatı, bir tek boynuzlu atla karşılaşınca kökünden değişir.Steve Bencich’in yazıp yönettiği filmin başrollerinde Ryan Kiera Armstrong, Anthony Backman ve Steve Bencich gibi isimler yer alıyor.

Wish Upon A Unicorn (2020) poster

19. Diren! (2015)
Suffragette (2015)

Puan: 6.9
Bein Connect

Maud (Carey Mulligan), hastalıklara ve yaralanmalara sık sık rastlanan bir çamaşırhanede 7 yaşından beri çalışmaktadır. Aynı çamaşırhanede çalışan George (Ben Whishaw) ile evli olan Maud’un hayatta en büyük dayanağı oğlu Sonny’dir. Bir paketi teslim etmeye giderken eylem yapan süfrajetlerin arasında kalır ve eylemciler arasında kendisiyle aynı çamaşırhanede çalışan Violet’ı (Anne-Marie Duff) görür. Maud’un harekete olan ilgisini fark eden Violet, onu oy haklarını savunmaya ikna etmeye çalışır. Süfrajetlerin içinde sözcülük yapıp eylemlerde ön plana çıkması nedeniyle göze batan Maud, bir gösteriden sonra tutuklanır ve bir hafta hapiste kalır. Hapishaneden çıktığında işler daha da karışır; çünkü kocası onu ne eve alır, ne de oğlunu görmesine izin verir. Maud’un adaletsizliğe karşı duyduğu öfke, onu hareketin lideri olan Emmeline Pankhurst (Merly Streep) ile tanışmaya dek götürecektir.

Suffragette (2015) poster

18. Profesör Marston Ve Wonder Women (2017)
Professor Marston And The Wonder Women (2017)

Puan: 7.5
NetflixBein Connect

Film, psikolog Dr. William Moulton Marston'un 'Wonder Woman' karakterini yaratırken esinlendiği gerçekleri anlatıyor. Marston'un feminist süper kahramanı sansürcüler tarafından 'cinsel sapkınlığından' ötürü eleştiri alırken, o aslında kendini yok edebilecek bir sırrı saklıyordu. Marston'ın, 'Wonder Women' karakteri için ilham aldığı 2 kadın vardı. Biri eşi Elizabeth Marston, diğeri ise hep birlikte yaşadıkları sevgilisi Olive Byrne. Bu düzen karşıtı güçlü iki kadın, Marston ile birlikte insan davranışları üzerinde çalışırken bir yandan da gizlilik içinde bir hayat sürüyorlardı.

Professor Marston And The Wonder Women (2017) poster

17. Yarın Yokmuş Gibi (2020)
Palm Springs (2020)

Puan: 8.4
Bein Connect

Vurdumduymaz bir insan olan Nyles ve nedime olmaya isteksiz Sarah'ın yolu, Palm Springs'te bir düğünde kesişir. İkilinin arasında romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah, Palm Springs'ten ne zaman ayrılmaya çalışsa kendini yeniden aynı yerde bulur. Sarah ve Nyles, birbirlerinden ve bulundukları yerden kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

Palm Springs (2020) poster

16. Never Rarely Sometimes Always (2020)

Autumn ve Skylar, Pennsylvania'nın kırsal kesiminde yaşayan iki genç kızdır. Autumn'ın hayatı, hamile olduğunu öğrenmesi ile altüst olur. Genç kız, istenmeyen hamileliği karşısında ne yapacağını bilemez. Bu süreçte en büyük desteği kuzeni Skylar'dan görür. Autumn ve kuzeni Skylar, bu sorunu çözebilmek için New York'a gitmeye karar verir. Yola koyulan iki genç kız, arkadaşlık, cesaret ve sevgiyi keşfettikleri bir maceraya atılır. Rating: 6.7

Never Rarely Sometimes Always (2020) poster

15. Feng Huo Fang Fei (2017)
The Chinese Widow (2017)

Puan: 6.1
Bein Connect

1940'larda, Pearl Harbor'a Japon saldırısı Amerika'lıların moralini düşürdü. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Franklin D. Roosevelt, herkesi Tokyo'nun bombalanmasına ve halkın umutlarını yükseltmesine karar verdi. ABD'li vali Jimmy Doolittle tarafından yönetilen bombardıman taşıyan büyük bir uçak gemisinden havalanır. Ancak, misyonlarını tamamladıktan sonra, bombardıman uçakları pilotları yakıt sıkıntısı nedeniyle Zhejiang yakınlarındaki kıyı bölgelerinde inmek zorunda kalırlar. Genç bir pilot olan Jack Turner, evindeki yaralı Amerikan pilotunu saklarken hayatını tehlikeye atan Ying adında genç bir dul kadın tarafından kurtarılır.ve bu ikili arasında yakınlaşma başlar.

The Chinese Widow (2017) poster

14. Gandhi (1982)

20. yüzyılın ilk yarısında İngiliz sömürgesi altındaki Hindistan'da geçen film, bağımsızlık mücadelesi için İngiliz yönetimine karşı "Pasif Direniş"i örgütleyen Mahatma Gandhi'nin hayatından bir kesit anlatıyor. En iyi biyografik çalışmalardan biri olarak kabul edilen Gandhi, 11 dalda aday olduğu Oscar ödüllerinden "en iyi film" ve "en iyi yönetmen" dahil tam 8 ödülle döndü. Gandhi rolünde sinema tarihinin en iyi performanslarından birine imza atan usta oyuncu Ben Kingsley'nin ise "en iyi erkek oyuncu" dalında heykelciğe uzanmasıysa pek zor olmadı. Cenaze sahnesinde yaklaşık 300.000 kişinin yer almasıyla da bir film sahnesinde yer alan en kalabalık insan sayısı rekorunu da elinde bulunduran film, çarpıcı sahneleriyle hafızalardan silinmeyecek bir yapıt. Hindistan bağımsızlık hareketinin lideri Gandhi'nin gerçek hayatından sinemaya aktarılan bu gerçekçi yapım, ülkemizde yıllarca yasaklanmış ve gösterime girememişti..

Gandhi (1982) poster

13. Vahşiler Firarda (2016)
Hunt For The Wilderpeople (2016)

Puan: 8.5
Bein Connect

Ricky, koruyucu ailesiyle birlikte Yeni Zelanda kırsalında mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak üvey annesinin ani ölümünden sonra çocuk esirgeme kurumu onu geri almaya niyetlenir. Hayatından vazgeçmeye hiç niyeti olmayan Ricky, üvey babasıyla birlikte ormanın derinliklerine doğru bir kaçış yolculuğuna koyulur..

Hunt For The Wilderpeople (2016) poster

12. Oslo (2021)

Puan: 6.5
Bein Connect

1993 Oslo Barış Anlaşmalarına yol açan amansız düşmanlar arasında geçen gerçek müzakerelerin hikayesini merkeze alan yapım, aynı adlı Tony ödüllü oyundan uyarlandı.Bartlett Sher'in kamera arkasında yer aldığı filmde, 'His Dark Materials'ın yıldızı Ruth Wilson'a, başarılı aktör Andrew Scott eşlik ediyor.

Oslo (2021) poster

11. Acı ve Zafer (2019)
Dolor Y Gloria (2019)

Puan: 8.6
Bein ConnectMubiNetflix

Bir film yönetmeni olan Salvador Mallo, geçmişte ve şimdiki zamanda yaptığı seçimlerle yüzleşir ve seçimlerinin sonuçlarının üzerine bir enkaz gibi yıkılması ile karşı karşıya kalır.

Dolor Y Gloria (2019) poster

10. 12 Maymun (1995)
Twelve Monkeys (1995)

Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996'da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035'te dünya nüfusunun yalnızca %1'ini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar.Bu virüsün üstesinden gelebilmek için mahkumlardan James Cole, zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilimadamları için virüs hakkında araştırma yapar.Daha sonra zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996'da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya başlar.

Twelve Monkeys (1995) poster

9. Ex Machina (2015)

Caleb, dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinde çalışan bir yazılımcıdır. Günün birinde şirket içi bir yarışmayı kazanır. Ödül olarak ise şirketin herkesten uzak, dağlarda yalnız yaşayan CEO'su Nathan'ın orman içindeki evine bir hafta misafir olacaktır. Ancak Caleb'in bilmediği bir şey daha vardır: Bu misafirlik sırasında dünyanın ilk tamamlanmış yapay zekalı robotu olan Ava ile (Alicia Vikander) ilişki kurma deneyine katılması gerekecektir * Film, Turing Testinde bir makinenin düşündüğünü söylemenin mantıksal olarak mümkün olup olmadığının karşılıklı sohbetle tespit edilmesine dayanıyor.

Ex Machina (2015) poster

8. Üzgünüz, Size Ulaşamadık (2019)
Sorry We Missed You (2019)

Puan: 8.2
Tür: Aksiyon, Dram
Bein ConnectBlu TV

En son 2016’da Ben, Daniel Blake filmini izlediğimiz Loach aynı şehirde, Newcastle’da sözleşmeli çalışanların sıkıntılarından yola çıkıyor ve yine gözyaşlarımızı zorlayacak acı-tatlı bir dramı beyazperdeye aktarıyor. “İşçi sınıfının yönetmeni” olarak birçok başyapıta imza atan Ken Loach, bu kez iki çocuklu bir aileye odaklanıyor. Filmde, telefon app’leri çağında kendi kamyonetini almak isteyen Ricky’nin bu hamlesi, evlere bakıcılığa giden eşi Abby’nin düzenli çalışma hayatını sekteye uğratıyor. Loach’un uzun yıllardır birlikte çalıştığı Paul Laverty’nin senaryosunu yazdığı Üzgünüz, Size Ulaşamadık, Mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştı.

Sorry We Missed You (2019) poster

7. Bugün Aslında Dündü (1993)
Groundhog Day (1993)

Bir hava durumu spikeri olan Phil Connors, yapımcısı ve sevimli kameramanı ile birlikte Pennsylvania'daki Punxsutawney kasabasına geleneksel Groundhog Day şenliklerini görüntülemek için gönderilir. O gün, belki de Phil'in hayatının en kötü günüdür, ama bundan beteri de vardır: Phil'in karabasanı, her gün tekrarlanır. Artık her gün, onun için Groundhog Day yeniden yaşanmaktadır. Phil, o gün olacak her şeyi bildiği için bunun avantajlarını kullanmayı zamanla öğrenir. Ama, hayatının kadının kalbini kazanması için daha yapması gereken çok şey vardır.

Groundhog Day (1993) poster

6. Şrek (2001)
Shrek (2001)

Shrek, oldukça korkutucu bir görünüme sahip, devasa, yeşil bir troldür. Yalnızlığın getirisiyle, hayatının geri kalanını beraber geçirebileceği, en az kendisi kadar çirkin bir yaratık bulmanın hevesindedir. Bir kahin, kehanetini açıklar. Şrek ile güzeller güzeli bir prenses olan Fiona arasında duygusal bir ilişki cereyan edecektir. Ancak Şrek ne kadar çirkinse Fiona bir o kadar güzeldir. Oldukça garip durumlar ve vaziyetler peyda olmak üzeredir.

Shrek (2001) poster

5. Varda par Agnès (2019)

Puan: 8.7
Bein ConnectBlu TV

Fransız Yeni Dalga akımının tek kadın yönetmeni olan Agnès Varda’nın alışılmışın dışındaki yapıtları etkileyici bir anlatım ile ekrana geliyor.

Varda par Agnès (2019) poster

4. Jaws: Denizin Dişleri (1975)
Jaws (1975)

Küçük bir sahil kasabasının tek geçim kaynağı yaz ayları boyunca kasabaya tatil yapmaya gelen turistlerin bıraktığı paradır. Bu kasabanın belediye reisi kasaba sahilinde bir kızın köpekbalığı tarafından öldürülmesini örtbas etmeye çalışır ama küçük bir çocuk herkesin gözü önünde köpekbalığı tarafından öldürülünce balığı yakalayana ödül verileceği açıklanır ve büyük bir köpekbalığı yakalanınca da herkes rahat bir nefes alır. Şerifin yardıma çağırdığı uzman yakalanan köpekbalığının aradıkları balık olmadığını söylese de kimse ona inanmaz. Onun sözünü dinleyen şerif ile balığın peşin gitmeye karar verirler ve bir köpekbalığı avcısı ile yola çıkarlar.

Jaws (1975) poster

3. Aşk (2012)
Amour (2012)

Puan: 8.9
Tür: Dram, Romantik
Bein ConnectMubi

2013 OSCAR ödüllerinde Avusturya adına yarışan filmde, 80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges (Jean-Louis Trintignant) ve Anne (Emmanuelle Riva), ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva (Isabelle Huppert), Avrupa'da onlardan uzakta ailesiyle yaşamaktadır. Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'in kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'in durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir.

Amour (2012) poster

2. Apollo 11 (2019)

Kumandan Neil Armstrong ve pilot Buzz Aldrin önderliğinde Dünya'dan Ay'a gerçekleşen Apollo 11 görevinin anlatıldığı belgesel.

Apollo 11 (2019) poster

1. Arabistanlı Lawrence (1962)
Lawrence Of Arabia (1962)

T.E. Lawrence, Kuzey Afrika’da konuşlanmış İngiliz ordusunda görevli genç bir teğmendir. İstihbarat bölümünün harita kısmındaki pozisyonundan mutsuz olan Lawrence, bugün Suudi Arabistan olan bölgede araştırma görevi teklif edilince heyecanla kabul eder. Bölgede savaşmakta olan Arap ordusunun komutanı olan Prens Feisal’ı gözlemlemekte olan Lawrence, bir süre sonra bölgede kalarak Prens’e yardım etmeye karar verir. Tarihin en ünlü casuslarından biri olan Lawrence, Araplar’ı Osmanlılar’a karşı kışkırtıp, Arap topraklarına batılı medeniyetlerin girmesine ön ayak olmuştu. O dönemin tarihinde önemli yeri olan T.E. Lawrence’ın anılarından gazeteci Jackson Bentley’in araştırmalarıyla sinemaya aktarılan Arabistanlı Lawrence, 1963 yılında 10 dalda Oscar’a aday gösterilmiş, en iyi film ve en iyi yönetim dalları başta olmak üzere 7 dalda ödüle layık görülmüştü.

Lawrence Of Arabia (1962) poster