Baba oğul arasındaki sıkı bağları içeren birbirinden güzel 20 filmi derledik. Bu listede içinizi ısıtacak tam 20 film mevcut...

20. Göremediğimiz Tüm Işıklar (2019)

Tür: Dram, Gizem
Blu TV

Avlanırken kullandıkları tüfek yüzünden av olan baba-oğul, içinde bulundukları durumdan kurtulmak için beraber hareket etmek zorundadır. Babanın çocuğuna öğrettiği her şey bir bir karşısına çıkar.

Göremediğimiz Tüm Işıklar (2019) poster

19. Christmas Trade (2015)

Puan: 4.8
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Noel'e yalnızca bir kaç gün kala, Los Angeles'ta yaşayan gayrimenkul uzmanı Mitch ile 11 yaşındaki oğlu Robbie bir anda birbirlerinin bedenlerine geçerler. Yaşam o andan itibaren her ikisi için de komik ve zor anlara gebe olacaktır.

Christmas Trade (2015) poster

18. Cici Babam (2018)

Puan: 5.2
Netflix

Üç yetişkin kardeş, dul annelerinin birlikte olduğu tuhaf adamla tanışınca onların evlenmelerine engel olmak için ellerinden geleni yapar. (13 yaş ve üzeri için uygundur)

Cici Babam (2018) poster

17. Ánimas (2018)

Puan: 4.9
Tür: Aksiyon
Netflix

Bir gencin ürpertici hayalleri, dostunun bir kızla çıkmasının ve ona kötü davranan babasının tuhaf bir şekilde öldürülmesinin ardından giderek sıklaşır ve korkunçlaşır.

Ánimas (2018) poster

16. Hammer (2019)

Puan: 7.0
Bein Connect

Görüşmediği oğlunun, başarısız bir uyuşturucu anlaşmasından başının belaya girdiğini öğrenen baba, kişisel bir krizle karşı karşıya kalır.Will Patton, Mark O'Brian ve Ben Cotton'ı izlediğimiz yapımın kamera arkasında Christian Sparkes oturuyor.

Hammer (2019) poster

15. Yeni Yıl Işıkları (2006)
Deck the Halls (2006)

Puan: 2.8
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Steve'in (Matthew Broderick) hayatında her şey düzenli, planlı ve programlıdır. Yeni gelen komşusu Buddy (Danny DeVito) ise Steve'in tam tersine dağınık ve büyük hayaller peşinde koşan çılgın bir adamdır. Buddy'nin en büyük ve en son hayali uzaydan bile görülebilecek yılbaşı ışıklarını yapmaktır. Buddy'nin bu hayalini gerçekleştirmek üzere harekete geçmesi ise Steve'in hayatını kaotik bir kabusa çevirecektir.

Deck the Halls (2006) poster

14. Hellboy (2019)

Puan: 3.4
Tür: Aksiyon
Bein Connect

Film, insanların dünyası ile fantastik yaratıklarla dolu bir dünya arasında sıkışıp kalan Hellboy'un hangi tarafa ait olduğunu bulmak için çabalarken, bir yandan da Kral Arthur zamanında yaşayıp Merlin'in güçlerini çalan kötü büyücü Nimue'nin intikam almak için insanlığa açtığı savaşı durdurma çabasını temel alıyor.

Hellboy (2019) poster

13. Uzun Otların Arasında (2019)
In the Tall Grass (2019)

Puan: 4.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Birbirlerinin her zaman yanında olan Cal ve Becky kardeşler, uzun otlarla çevrili bir alanda yaşayan teyzelerine gitmek için yola koyulurlar. Yolda ilerleyen kardeşler birden çalılıkların arasından bir ses duyarlar. Sese kulak verdiklerinde kendilerinden yardım istendiğini anlayan kardeşler ne yapacaklarını şaşırır. Yakalanmaktan korktukları için çok ses çıkarmadan kendilerini duyurmaya çalışan anne ve oğlunu bulmak için arabadan inen Cal ve Becky, otların arasında onlara ulaşmaya çalışır. Ancak çok geçmeden kendilerini yardım beklemek zorunda kalacakları bir durumun içerisinde bulurlar. Otların arasında aradıkları anne ve erkek çocuk ise hiç de göründükleri gibi değillerdir...

In the Tall Grass (2019) poster

12. Indiana Jones: Kristal Kafatası Krallığı (2008)
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Puan: 6.8
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Dış İlişkiler Konseyi kutsal hazine için ilk maceranın başladığı topraklara yeniden geri döner. Ancak 'Herşeyi Gören 12 değerli taş' içinde hipnotik bir güce sahip olan 'Ephod' taşına ihtiyaçları vardır. Konseydekilerin bu fikrini öğrenen Indiana Jones onları takip eder. Çünkü eğer biri Ephod'u ele geçirirse, onun gücüne dayanamayacak ve kişilik değiştirerek dünyayı yönetme gücüne sahip olacaktır. Ephod Armageddon Savaşı'nı yeniden başlatacak güce sahiptir.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) poster

10. Jack Strong (2014)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Polonyalı albay Ryszard Kukliński önemli devlet sırlarına vakıf bir subaydır. Bu sayede Amerika'nın Sovyetler'e düzenlemeyi planladığı nükleer saldırının Polonya topraklarını etkileyeceğini öğrenir. Bunu önlemek için CIA'ya bilgi sızdırmaya başlar, bu hareketi hem kendisinin hem de ailesinin hayatını büyük tehlike altına atacaktır.

Jack Strong (2014) poster

9. Hediye Operasyonu (2011)
Arthur Christmas (2011)

Puan: 7.7
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunes

Film, her çocuğun kafasından geçen, “Noel Baba onca hediyeyi bir gecede nasıl dağıtıyor?” sorusuna cevap veriyor: “Noel Baba’nın, Kuzey Kutbu’nun altındaki operasyon merkezi sayesinde.” Dünya çocuklarından birine hediye gönderilmesi unutulunca, Noel Baba ailesinin en küçük üyesi Arthur, Noel sabahından önce son hediyeyi vermek için göreve çıkıyor...

Arthur Christmas (2011) poster

8. Çitler (2016)
Fences (2016)

Puan: 8.1
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

1950'lerde ailesini geçindirmeye çalışırken bir yandan da ırk ilişkileri ile mücadece etmeye çalışan Afro-Amerikan bir babanın hayatını anlatıyor. Usta oyuncu Denzel Washington'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu ise August Wilson'a ait.

Fences (2016) poster

6. Dragons: Dawn Of The Dragon Racers (2014)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Netflix

"Ejderhanı Nasıl Eğitirsin" macerası devam ediyor. Kayıp koyunları arama çalışmaları, hararetli ve komik bir rekabete dönüşüyor.

Dragons: Dawn Of The Dragon Racers (2014) poster

4. Güzel Oğlum (2018)
Beautiful Boy (2018)

Puan: 6.7
Amazon PrimeBein ConnectMubiApple iTunesGoogle Play Movies

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan film, David Sheff ve oğlu Nic’in ilişkisini konu ediyor. Nic, parçalanmış bir ailenin çocuğudur. Annesi Vicki ile babası David boşanmıştır ve mahkeme velayetini annesine vermiştir. İyi bir baba olan David boşanmanın ardından oğlundan uzak kalsa da onunla ilgilenmeyi ihmal etmez. İyi bir çocuk ve başarılı bir öğrenci olan Nic’in hayatındaki değişim kısa sürede herkesin dikkatini çeker. Oğlundaki değişimlerin nedenini anlamaya çalışan David acı bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Nic, en tehlikeli uyuşturuculardan biri olan kristal meth bağımlısıdır. David, oğlunu iyileştirmeye kararlıdır ve her ne olursa olsun onu içine düştüğü bataklıktan kurtaracaktır.

Beautiful Boy (2018) poster

3. Billy Elliot (2000)

Puan: 7.9
Bein ConnectAmazon Prime

Kuzey İngiltere'de 1984 yılında yaşanan madenci grevinin sosyal bir zemin olarak karşımıza çıktığı film, ağabeyi ve babası greve katılan 11 yaşındaki bir çocuğun tek başına ayakta durma savaşını ve içsel mücadelesini anlatıyor. Box ringini terkedip bale dersleri almaya başlayan Billy Elliot'un seçimi ailesi tarafından yadırgansa da, bale hocası Bayan Wilkinson ona arka çıkacaktır * Yeşilçam filmlerini özleyenler için muhteşem. Özlemeyenler için de muhteşem * filmi seyrederken kendi kendime "şu çocuk kadar istikrarlı olamadım:)" diye hayıflandım * Zarif film. Sade içten rahat. Olduğu gibi olabilen insanlar gibi...

Billy Elliot (2000) poster

2. Indiana Jones: Son Macera (1989)
Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Puan: 7.9
Tür: Aksiyon
NetflixAmazon PrimeApple iTunesGoogle Play Movies

Yapacağınız hiçbir şey Jones ailesine, yaşayacakları bu büyük macerada ayak uydurmaya çalışmaktan daha heyecanlı olamaz! Indy'nin Nazi düşmanları geri döndü. Üstelik bu kez kendilerine Kutsal Kase'yi bulmakta yardımcı olması için babası Profesör Henry Jones'u kaçırırlar. Amerika'dan başlayarak Venedik'e oradan da Kutsal Topraklar'a uzanan durdurak bilmeyen bu macerada babasını, Kutsal Kaseyi ve günü kurtarmak Indy'ye bağlıdır.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989) poster

1. Final Fantasy XIV: Dad of Light (2017)

Puan: 7.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan ve gerçek oyuncularla çekilen bu dizide, çevrimiçi RPG oyunu Final Fantasy XIV oynayan baba ve oğul aralarındaki bağı tazeler.

Final Fantasy XIV: Dad of Light (2017) poster