Baba kız ilişkisi denince akan suları duranlara hazine değerinde bir liste. İçinizi ısıtacak, size bazen duygu yüklü; bazen de gülümseten anlar yaşatacak 14 yapım sizlerle...

14. Suç Ortağı (2012)
Stolen (2012)

Puan: 3.9
Blu TV

Will Montgomery yanlış giden bir silahlı soygundan sonra yakalanıp sekiz yıl hapse mahkum edilen usta bir hırsızdır. Hapisten çıkan Will suç geçmişini arkasında bırakmaya ve kendisinden iyice uzaklaşmış kızı Allison’la ilişkisini düzeltmeye kararlıdır. FBI ve eski iş arkadaşları sekiz yıl önceki silahlı soygundan çalınan 10 milyon doları Will’in sakladığını düşünmektedir. Will’in eski ortağı Vincent Allison’ı kaçırır ve 10 milyon doları fidye olarak ister. Allison’ı bir taksinin ses geçirmeyen bagajında tutan Vincent sürekli hareket halinde olduğu için bulunması zordur. Will’in 10 milyon dolarlık fidyeyi bulması için sadece bir günü vardır. Ancak FBI ve eski dostlarının aksine soygundan çalınan para onda değildir. Bu nedenle içgüdülerine ve güzel ve zeki eski ortağı Riley’e güvenmek zorundadır. Riley ile beraber çok geç olmadan kızını kurtarmak için son bir soygun yapacaklardır...

Stolen (2012) poster

13. Baba Gibi (2018)
Like Father (2018)

Puan: 5.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Reklam firmasında iyi bir pozisyonda olan çok çalışan bir adam evlilik tarihi aldığı sevgilisi tarafından tamda düğün günü terk edilir. Düğünden sonrası için tatil planlayan adam bunun yanmasını istemez ve babasıyla birlikte gidecektir.

Like Father (2018) poster

12. Yarış (2014)
Børning (2014)

Puan: 6.2
Tür: Aksiyon
Puhu TV

Roy, araba parçaları alıp kendi arabasını toplamaktan büyük zevk duymaktadır. Ancak yaklaşan büyük yarışın heyecanı içindeyken küçük kızının tatil için yanına gelmesi onu zora sokar.

Børning (2014) poster

10. The Day After I'm Gone (2020)

Puan: 6.5
Tür: Dram
FilmBox Live

Bekar bir baba olan Yoram, veterinerdir. Yaban kedilerine bakmak, hasta hayvanların ameliyatını gerçekleştirmekle görevli olan Yoram, kızı Roni’nin intiharı girişimi ile sarsılır. Onu yeniden hayata bağlamak isteyen Yoram, kızı ile birlikte şehir dışındaki ailesinin yanına gitmeye karar verir * Yönetmenin ilk filmi. Annesiz bir evin, boşluğu doldurulması imkansız sancısını anlatıyor. Oldukça kasvetli bir baba kız ilişkisi. Hangi kültürde olursa olsun, insanın bazı iç dinamikleri asla şaşmıyor. Zor dönemlerde her tür ayrıksılıktan münezzeh, aynı biçare kaderi paylaşıyoruz.

The Day After I'm Gone (2020) poster

9. Ölümcül Sular (2019)
Crawl (2019)

Puan: 6.8
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Kaya Scodelario'nun başrolünde yer aldığı Crawl, Florida'yı vuran kasırga sonucu yaşanan selde babasını kurtarmaya çalışırken alligatörlere karşı hayatta kalma savaşı veren Haley'nin hikâyesini anlatıyor. Haley, Florida’da yaşadığı yere büyük bir kasırga vurduğunda, tahliye emirlerine aldırmadan kaybolan babasını arar. Babasını, evlerinin döşeme altındaki boşluğunda ağır yaralı bir halde bulur. İkisi birden kısa süre içinde azgın sel sularında mahsur kalır. Güçlenen fırtınadan kaçmak için zaman giderek azalırken yükselen su seviyesi, Haley ve babası için korkacakları en son şey olur.

Crawl (2019) poster

8. Psikokinezi (2018)
Psychokinesis (2018)

Puan: 7.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Bir baba, sorunlu kızını sahip olduğu süper güçlerle kurtarmaya çalışır.

Psychokinesis (2018) poster

7. Yıldızlararası (2014)
Interstellar (2014)

Puan: 7.8
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVApple iTunesGoogle Play Movies

Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir...

Interstellar (2014) poster

6. Meyerowitz Hikâyeleri (Yeni ve Seçilmiş) (2017)
The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
Netflix

Harold Meyerowitz (Dustin Hoffman), emekli üniversite hocası bir heykeltraştır. Birçok kez evlenip boşanmıştır ve hayata karşı pasif agresif bir duruşu vardır. Kızı Jean (Elizabeth Marvel), oğulları Danny (Adam Sandler) ve Matthew (Ben Stiller) ile mesafeli bir ilişkisi vardır. Danny, müzisyendir ve üniversiteye yeni başlayan bir kızı vardır. Matthew ise ailenin gözbebeği olarak işadamı olmuştur ve Harold’ın deyişiyle ailenin “para kazanmayı başaran” tek üyesidir. Jean ailenin tek kız çocuğu olarak bir şirkette çalışır ve zevkine videolar kurgular. Film, Meyerowitz çocuklarının her birinin babaları Harold’ın gözünün içine bakmasını ve ondan manevi olarak bir şeyler talep ederek yaşamalarının nasıl sonuçlar doğurduğunu esprili bir dille yansıtıyor.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017) poster

5. Süperstar (2017)
Secret Superstar (2017)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Genç bir kız olan Insu'nun tek hayali şarkıcı olmaktır. Fakat bir gün katı bir adam olan babası Insu’nun gitarını bulunca ve bulduğu gibi o gitari kırıp şarkı söylemesini yasaklayınca genç kızın tüm hayalleri suya düşer… Ta ki Shakti Kumar adlı ünlü bir müzik yapımcısıyla tanışana kadar. Insu, güzel sesini tüm dünyaya duyurmak ve şarkıcı olma hayallerine ulaşmak için hayatının en önemli macerasına çıkacaktır.

Secret Superstar (2017) poster

4. Güreşçi (2016)
Dangal (2016)

Puan: 8.6
Tür: Aksiyon
Netflix

Aamir Khan filmde Mahavir Singh isimli güreşçi olarak karşımıza çıkıyor. Filmin yapımcılığını Disney ile Aamir Khan üstleniyor. Khan hayranlarını yine büyülüyor. Bir rol için 28 kilo alınır mı demeyin söz konusu Aamir Khan ise bu sorgulanmaz bile. Filmde bir adamın 19, 29, 55 yaşlarındaki halini ayrı ayrı canlandıran Aamir Khan’ın çalışmaları gerçekleştirirken bir antrenör eşliğinde vücut geliştirdiği biliniyor. 98 kilo ile çekimleri bitince tekrar kilo veriyor. Dangal güreş yarışması anlamına gelir, zaten Dangal film konusu da güreşmeyi bırakan bir babanın kızlarını güreşçi olarak yetiştirmesini anlatıyor. Biyografik spor dram filmidir.

Dangal (2016) poster

3. Anlattığımız Hikayeler (2012)
Stories We Tell (2012)

Puan: 8.7
Tür: Belgesel
Mubi

Kim demiş hikâye anlatıcılığı sona eriyor diye! Dünyanın en eğlenceli ama güvenilmez hikâye anlatıcılarıyla tanışmaya ne dersiniz? Sarah Polley, hem yönetmen hem de adeta bir detektif gibi kendi ailesini sorguya çekiyor. Geçmiş bilgi kırıntıları arasında kayboluyor, onları birbiriyle çarpıştırıyor. Bir süre sonra itirafların, gerçeklerin, aile hikâyelerinin değişik bakış açılarından anlatılınca ne kadar farklılaştığını ortaya koyuyor. Bütün duyduklarımız başka yönlere doğru çatallanmaya başlıyor. Hayır, bu artık sıkılmaya başladığımız türden bir postmodern anlatı denemesi değil; aksine hakikatin ve belleğin kaypaklık anlarının yakalandığı oldukça yaratıcı ve inanılmaz etkileyici bir belgesel. Polley, özünde oldukça kişisel bir meseleden yola çıkıyor ama bunu kendi hikâyelerimizin bizi birey ve aile olma yönünde nasıl şekillendirdiğini araştıran büyüleyici bir yolculuğa dönüştürüyor...

Stories We Tell (2012) poster

2. Toni Erdmann (2016)

Puan: 8.6
Blu TVMubi

Cannes Film Festivali’nin en çok ses getiren filmlerinden Toni Erdmann, alter egoya sahip bir baba olan Winfried Conradi'nin habersizce Bükreş’te çalışan kızı Ines’i ziyarete gittiğinde yaşadığı maceraları anlatıyor. Winfried, kızının neşesini kaybettiğine inanır ve ona sürekli sürprizler ve şakalarla yaklaşmaya çalışır. Winfried’in alter egosu Toni Erdmann ise kızının patronunun dikkatini çekecek ve işler karışacaktır.

Toni Erdmann (2016) poster

1. Fleabag (2016)

Puan: 8.7
Tür: Aksiyon
Amazon Prime

Fleabag altı bölümden oluşan bir İngiliz komedi dizisi ve daha ilk bölümünde elinizi ayağınıza dolaştırıyor. Amazon üzerinden yayınlanan BBC3 dizisi, aslında 2013 Edinburgh Festivali’nde Fringe First Award sahibi tek kişilik bir tiyatro metninden uyarlandı. Yazan, oynayan ve televizyona uyarlayan ise aynı isim: Phoebe Waller-Bridge. Fleabag, Londra’da ayakta kalmaya çalışan, son derece tuhaf bir aileye sahip, beş parasız ve yalnız, bir orta sınıf mensubu kadının hikâyesi. En yakın arkadaşını bir kazada kaybetmesinin ardından bu taze trajediyle baş etmeye çalışırken, hayata tutunmaktaki ısrarını hepsi birbirinden kaçık aile fertleri aracılığıyla anlatıyor. Mesafeli babası, dayanılmaz ölçüde alaycı ve itici üvey annesi, gergin ve muhafazakâr ablası ve tek gecelik ilişkileri etrafında dönen bu komik evren ekranın karşısındaki izleyicilerde sağlam bir empati duygusu yaratıyor.

Fleabag (2016) poster