İnsanlık tarihinin belki de bilinen en fazla ölüm ve sakatlanmalara sebep olan savaşı; hem de Avrupa'nın göbeğinde... Hele bir de sinemanın büyüsü ile birleşince harika yapımlara olanak sağlamış İkinci Dünya Savaşı temalı 30 filmi sizler için derledik. Keyifli seyirler...

30. The Spirit of '43 (1943)
The Spirit Of '43 (1943)

Puan: 7.1
Netflix

Bu belgesel, Ayotzinapa Köy Enstitüsünün 43 öğrencisinin 2014'te Iguala'da nasıl ve neden kaybolduğuna dair Meksika devletinin yaptığı açıklamalara şüpheyle yaklaşıyor.

The Spirit Of '43 (1943) poster

29. Sadakatim Gururumdu (2015)
My Honor Was Loyalty (2015)

Puan: 4.4
Tür: Aksiyon
Netflix

Sadık ve vatansever bir Alman askeri İkinci Dünya Savaşı’nın kaos ve korku ortamında , savaştan öteye kendi vicdanıyla özel bir mücadeleye girer.

My Honor Was Loyalty (2015) poster

28. Hitler'i ve Sonra Koca Ayağı Öldüren Adam (2019)
The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot (2019)

Puan: 6.1
Bein Connect

2. Dünya Savaşı’nda hizmet etmiş ve Adolf Hitler’e suikast gerçekleştirmiş efsanevi Amerikan askeri Cavlin Barr’ın meşhur Bigfoot’un peşine düşmesini anlatıyor. New England’da huzur dolu bir yaşamı olan eski asker, FBI ve Kanada polisleri tarafından temesa geçilerek, canavarın peşindeki ekibin başına getirilir. Canavarın ölümcül bir veba taşıdığına ve Kanada’nın yabani bölgelerinde saklandığına inanılmaktadır, usta aktör Sam Elliott'a Aidan Turner ve Caitlin Fitzgerald eşlik ediyorlar.

The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot (2019) poster

27. USS Indianapolis: Cesur Adamlar (2016)
USS Indianapolis: Men of Courage (2016)

Puan: 3.3
NetflixBlu TVPuhu TVFilmBox LiveGoogle Play Movies

II.Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru Amerikan savaş gemisi USS Indianapolis, savaşa bitirecek atom bombalarını iletmiş, dönüş yolunda Filipinler'in açıklarında karaya oturmuştur. Mürettebat kurtarılmayı beklerken, açlık, susuzluk ve köpekbalıklarının saldırılarına karşı göğüs germektedir...Akula.

USS Indianapolis: Men of Courage (2016) poster

26. Rangoon (2017)

Puan: 5.6
Tür: Aksiyon
Netflix

II. Dünya Savaşı sırasında Burma sınırındaki birlikleri eğlendiren bir film yıldızı, evli sevgilisi ve askerî refakatçisi arasında duygusal açıdan ikilemde kalır.

Rangoon (2017) poster

25. Lying and Stealing (2019)
Lying And Stealing (2019)

Puan: 5.5
FilmBox Live

Ivan, uzmanlığı Los Angeles'ın elit kesiminden üst düzey sanat eseri kaçakçılığı yapmak olan genç bir hırsızdır. Bu kirli bir iştir, parası iyi de olsa, Ivan bu işi bırakmaya karar vermiştir. Elyse ise kariyerine yeni başlamış genç bir aktristir. Ancak geçmişi, geride bırakmak istediği anılar ve ödemesi gereken borçlarla doludur. İkili, ikisinin de son işi olacak olan büyük ve cüretkar bir soygun planı için güçlerini birleştirir. Para, kanundan kaçma ve hayat mücadelesi ile harmanlanan bu hikayede, ikilinin riskli planı aralarındaki bağı teste tabi tutacaktır...

Lying And Stealing (2019) poster

24. Yabancı (2018)
The Outsider (2018)

Puan: 3.6
Tür: Aksiyon
Netflix

Film 2.Dünya Savaşı’nda hapisten salıverilen bir askerin yakuza olan hücre arkadaşına bir konuda yardımcı olması ve yakuza eğitimi almasını konu alıyor.

The Outsider (2018) poster

23. Beyzbolcu Casus (2018)
The Catcher Was a Spy (2018)

Puan: 4.8
Tür: Aksiyon
Bein Connect

2. Dünya Savaşı döneminde geçen film, Moe Berg'in hayatını konu ediyor. İyi bir üniversite mezunu olan ve 12 dil konuşabilen Berg, 15 yıl boyunca Chicago White Sox ve Washington Senators gibi takımlarda beysbol oynamıştır. Moe Berg ayrıca; Almanlarla nükleer silah yarışında Amerika için OSS adına casus yapmıştır.

The Catcher Was a Spy (2018) poster

22. Riphagen (2016)

Puan: 7.1
Tür: Aksiyon
Netflix

Bu biyografide II. Dünya Savaşında saklanan Yahudileri tehdit eden ve yüzleresinin ölümünden suçlu olan Andries Riphagen’i hayatı anlatılıyor.

Riphagen (2016) poster

21. Kurier (2019)

Puan: 5.8
Tür: Aksiyon
Blu TV

Her yıl virüsler ve bakteriyel enfeksiyonlar tarafından sayısız can kaybı yaşanıyor. Yeni aşılar, antibiyotikler ve araştırmalar için gereken finansman ihtiyacı günden güne artıyor. Resistance Fighters, çok dirençli ve herhangi bir antibiyotik tarafından yok edilemeyen mikropların yıkıcı gücünü araştıran gerilim dolu bir belgesel.

Kurier (2019) poster

20. Aşk Mektupları (2016)
Mal de pierres (2016)

Puan: 4.6
Tür: Aksiyon
Blu TVApple iTunes

Milena Agus’un aynı adlı, çok satan romanından uyarlanan film, II. Dünya Savaşı sonrasında geçen tutku dolu bir aşk hikayesini konu alıyor. Gabrielle, ailesinin baskısına dayanamamış ve bir çiftçi olan José’yle evlenmiştir. José karısına aşık, dürüst ve çalışkan bir adamdır, ancak bu evlilik içinde kendini bir mahkum gibi hisseden Gabrielle, bu adanmışlığa hiçbir zaman karşılık veremeyeceğinin farkındadır. Bir gün tutkularını ona yeniden hatırlatacak ve ayağını yerden kesecek olan André ile tanışır. Beraber kaçmak için sözleşirler, fakat onları çevreleyen dünyanın buna izin vermeye niyeti yoktur.

Mal de pierres (2016) poster

19. Kırmızı Joan (2018)
Red Joan (2018)

Puan: 4.6
Tür: Aksiyon
Bein Connect

Red Joan filminde İngiliz doğumlu olan Joan Stanley, Sovyet ve Komünist parti sempatizanıdır. İngiliz devlet memuru olarak görev yapan Joan, 1930’larda KGB tarafından çalıştırılmaya başlar. Bu dönemde nükleer bomba ile ilgili sırları başarılı bir şekilde Sovyetlere taşır. Joan'ın aktardığı bilgiler sayesinde Sovyetler Birliği, batıya ayak uydurarak onlarla atom bombası konusunda yarışır hale gelir. Gerçek bir hikayeden esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanan filmde, 50 yıldan fazla bir süredir casusluk yapan Joan Stanley’nin hayatı anlatılıyor. Filmde, tarihteki en etkili casuslardan olan ve bunu uzun yıllar gizlemeyi başaran Joan Stanley’nin, 18 yaşındayken Cambridge’de fizik eğimine başladığı dönemden MI5 tarafından yakalanmasına kadar geçen süreç ve büyük aşkı Leo ile ilişkisi ele alınıyor.

Red Joan (2018) poster

18. Overlord Operasyonu (2018)
Overlord (2018)

Puan: 6.9
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVApple iTunesGoogle Play Movies

İkinci dünya savaşında, müttefik güçlerin Normandiya'ya asker çıkarması yapacağı günün arifesinde, bir grup Amerikalı paraşütçü, düşman hattının arkasında bırakılır. Askerlerin buraya bırakılmasının amacı saldırının başarısı için önemli bir görevi gerçekleştirmektir. Fakat askerler hedeflerine yaklaşırken beklenmedik bir şeyle karşılaşırlar. Nazi işgali altındaki köyde, sadece bir askeri operasyondan fazlasının olduğunu fark ederler.

Overlord (2018) poster

17. Operation Finale (2018)

Puan: 6.2
Tür: Aksiyon
Netflix

Film 2. Dünya Savaşı sırasında işlediği suçlardan dolayı adalet önüne çıkarılabilmesi için Eichmann'ın izini süren Mossad'ın İsrail casus grubunu temel alıyor. 1960'lı yıllarda Arjantin'de geçen hikayede, grubun liderliğini üstlenen Peter Malkin, Nazi savaş suçlusu Adolf Eichmann'ı bulmak için sınırları zorluyor, tarihin kanayan yarası için adaleti sağlamaya çalışırken bir yandan da kendi acılarına rağmen objektif kalmaya çalışıyor. Malkin'in kız kardeşi ile kardeşinin çocuklarını öldüren Eichmann, Yahudilerin Avrupa'daki toplama kamplarına gönderilmesinden de sorumluydu. 2. Dünya Savaşı'nın ardından Avusturya'ya kaçan Eichmann, oradan da Arjantin'e geçmişti. Başrolünde Oscar Isaac'in yer aldığı filmin senaryosunu Matthew Orton kaleme alırken, yönetmen koltuğunda ise Chris Weitz oturuyor.

Operation Finale (2018) poster

16. Bankier van het Verzet (2018)

Puan: 8.5
Tür: Aksiyon
Netflix

Amsterdam'da yaşayan bir bankacı, ailesini ve geleceğini riske atarak direnişe para sağlayan gizli bir banka kurar ve Nazi savaş makinesini yavaşlatır.

Bankier van het Verzet (2018) poster

15. Müttefik (2016)
Allied (2016)

Puan: 6.4
Amazon Prime

İkinci Dünya Savaşı sırasında kendi ülkeleri hesabına tetikçilik yapan Amerikalı Max Vatan (Brad Pitt) ile Fransız Marianne Beausejour'un (Marion Cotillard) 1942'deki bir görevleri sırasında yolları kesişir. İkisi de Casablanca'daki Nazi Alman elçiyi öldürmek üzere görevlendirilmiştir. Ancak bu görev sırasında birbirlerine aşık olurlar ve sonrasında evlenirler. Ancak evlenmiş olmalarına rağmen birbirlerinden sakladıkları birçok sır vardır ve bu aralarındaki sevgiyle birlikte hissedilir bir gerilimin de ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Allied (2016) poster

14. Beyazlar İçinde (2012)
Into the White (2012)

Puan: 5.8
Tür: Aksiyon
Puhu TV

İngiliz ve Alman pilotlar birbirlerini vurur ve daha sonra kendilerini aynı kulübede bulurlar. Norveç’in vahşi doğasında zorlu kış koşullarına dayanabilmek için, bir arada kalmak zorundadırlar. İşte bu, uzun ve benzeri görülmemiş bir dostluğun başlamasına neden olacaktır.

Into the White (2012) poster

13. Sebastian Sevgili Dostum (2015)
Belle Et Sébastien, L'aventure Continue (2015)

Puan: 7.0
Tür: Macera, Aile
FilmBox Live

Belle ve Sebastian'ın devam macerası,1945 sonbaharında, savaşın bitişinin ardından yapılan kutlamalarla başlıyor. Sebastian büyümüş, 10 yaşına gelmiştir. Değişmeyen tek şey ise Angelina'yı beklediği gerçeğidir. Ancak bir uçak kazasında ormanın derinliklerinde kaybolan Angelina geri dönmez. Tüm kasaba umudunu kaybetse de aralarından sadece birinin, Sebastian'ın dedesinin, bir umudu vardır. Ona göre, tanıdığı Peter adında bir adam Angelina'yı bulmalarına yardım edebilecektir. Fakat onu kurtarmadan önce çocuk ve köpeğinin birçok tehlikeye göğüs germesi ve bir sırla karşılaşması gerekecektir. Belle ve Sebastian'ın hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir sır...

Belle Et Sébastien, L'aventure Continue (2015) poster

12. Geçmişin İzleri (2013)
The Railway Man (2013)

Puan: 6.5
Puhu TVFilmBox Live

İkinci Dünya Savaşı sırasında Eric Lomax (Colin Firth / Jeremy Irvine), Singapur’da Japonlar tarafından yakalanan ve POW kamplarına gönderilen İngiliz bir memurdur, bu kamplarda Tay-Burma Demir Yolunda çalışmak zorundadır. Kampta geçirdiği zamanlarda bir memur tarafından işkence görür ve arkadaş bir POW (Ben Rossberg) ile karşılaşır. Yıllar sonra ve savaşta yaşadıklarının psikolojik travmalarının acısını çekerken Lomax, eşi Patti tarafından kendisini yakalayanları bulması ve onlarla yüzleşmesi konusunda baskı görür. En yakın arkadaşı kendisine eşlik ederken (Stellan Skarsgard), Lomax işkence sahnelerine geri döner ve kendisini tutan Japon görevli Takashi Nagase (Hiroyuki Sanada / Tanroh Ishida)’yı bulmayı başarır, acının ve nefretin yaşamından kendini uzaklaştırma niyetindedir..

The Railway Man (2013) poster

11. The Photographer of Mauthausen (2018)
El fotógrafo de Mauthausen (2018)

Puan: 7.8
Tür: Aksiyon
Netflix

Nazi toplama kampındaki Katalan bir mahkûm, yaşanan vahşeti belgeleyen fotoğrafların negatiflerini çalmak için ofisteki işinden yararlanır. Gerçek olaylardan uyarlandı.

El fotógrafo de Mauthausen (2018) poster

10. Düş Yakamdan Şeytan (2020)
The Devil All the Time (2020)

Puan: 6.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Donald Ray Pollock’un 2011 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan film, II. Dünya Savaşı’nın sonundan 1960’lara kadarlık bir süreçte Amerikan taşrasında geçen bir umut, şiddet ve kefaret öyküsü anlatıyor. Savaş gazisi Williard Russell kanser hastası eşi Charlotte’u kurtaramaz ve suçluluk duyguları ile boğuşur. Çiftin oğulları Arvin ise, korkak bir çocuktan ne zaman harekete geçmesi gerektiğini bilen, şiddete meyilli bir adama dönüşür. Öte yandan seri katil bir çift yeni kurbanlarını aramakta ve inancına sadık kalmakta zorlanan bir din adamı kanundan kaçmaya çalışmaktadır.

The Devil All the Time (2020) poster

9. Fury (2014)

Puan: 7.2
Tür: Aksiyon
NetflixApple iTunesGoogle Play Movies

Fury, 1945 yılının Nisan ayında, İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde geçiyor ve Komutan Wardaddy, topçu Boyd Swan, yükleyici Grady Travis, şoför Trini Garcia ve yardımcı şoför Norman'dan oluşan müfrezenin, 300 düşman askeriyle karşılaştığı ve tüm imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldığı 24 saati konu alıyor. Beş askerden oluşan küçük ekip, zırhlı tanklarıyla, Almanya'da savaşın ortasında kalır ve bu ekip bölgede kalan son Amerikan ordusu askerlerinden oluşur. Birlik az sayıda askerden oluşmasının yanı sıra cephane anlamında da bir hayli zor durumdadır. Gruba komuta eden Çavuş Wardaddy'nin Avrupa'nın tamamını yıkıma uğratan bu savaştaki son görevi, askerlerini Nazi birliklerinin kuşatması altında olan bu bölgeden sağ salim çıkarabilmektir.

Fury (2014) poster

8. Boyun Eğmez (2014)
Unbroken (2014)

Puan: 6.1
Tür: Aksiyon
NetflixBein ConnectGoogle Play Movies

1936'da Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan Olimpiyat Oyunları'na katılan ve erkekler 5 bin metre yarışında 8. olmasına karşın son 56 saniye içinde yaptığı atılımla Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in dikkatini çeken ve daha sonra onunla buluşan, ABD'nin II. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından 1941'de Hava Kuvvetleri'ne katılan, B-24 savaş uçağı bombacısı olarak Pasifik'teki Funafuti Adası'na gönderilen, içinde bulunan uçağı, 1942'de kayıp bir uçağı aramak için düzenlenen arama kurtarma operasyonu sırasında okyanusa çakılan ve kazadan kurtulan 3 kişiden biri olan Zamperini'ye şiddetli travma sonrası stres bozukluğu teşhisi konuldu. Huzuru yaşamını Hıristiyanlık dinine adayarak bulan Zamperini, 1998'de 81. yaşgününde Japonya'nın Nagano kentinde düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda da Olimpiyat Meşalesi'ni taşımıştı.

Unbroken (2014) poster

7. Dunkirk (2017)

Puan: 8.8
Tür: Aksiyon
NetflixBlu TVGoogle Play Movies

İkinci Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkirk bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Winston Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır. Film, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.

Dunkirk (2017) poster

6. Edebiyat ve Patates Turtası Derneği (2018)
The Guernsey Literary & Potato Peel Pie Society (2018)

Puan: 7.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Bir kadın yazar, 2. Dünya Savaşı sırasında yaşadıkları hakkında bir kitap yazmaya karar veriyor. Yaşadıklarını Daha canlı kılmak, başkalarının da savaştan nasıl etkilendiğini araştırmak için 1946 yılında Guernsey Adasına gidiyor, burada ada sakinleriyle beklenmedik bir bağ kuruyor. Onlardan savaşla ilgili anılarını dinliyor. Film, ada sakinlerinin anlatımlarına göre onların yaşadığı anılara odaklanıyor. Ada sakinleri nasıl mucizevi bir biçimde yaşadıklarını anlatıyorlar. Yazar da, bomba atılan yıkık bir balkondan tam düşmek üzereyken son anda kurtarılmıştır. Böylece adada yaşayanlarla güçlü bir bağ kuruyor. Film, savaşın acımasızlığını, insanlığı yok edişini bir kez daha gözler önüne sürüyor. Özellikle geriye gidişlerde savaşın getirdiği yıkımlar ve insanlarda uyandırdığı dehşet havası son derece gerçekçi bir biçimde verilmiş.

The Guernsey Literary & Potato Peel Pie Society (2018) poster

5. D-Day Assassins (2019)
D-day Assassins (2019)

Puan: 2.7
Tür: Savaş
Bein ConnectFilmBox Live

1944'te 'Pis On Üç' olarak bilinen bir grup Amerikan askerinin, ölümcül bir görev için Normandiya'ya iniş yapmalarının akabinde yaşanan olaylara tanıklık ediyoruz.Andrew Jones'un hem yazıp hem yönettiği filmde, Derek Nelson, Mark Homer ve Ciaron Davies'i izliyoruz.

D-day Assassins (2019) poster

4. Asla Gözlerini Kaçırma (2018)
Werk ohne Autor (2018)

Puan: 7.4
Tür: Aksiyon
Bein ConnectApple iTunes

Film, Doğu Almanya'dan kaçarak Batı Almanya'da kendine bir hayat kurmaya çalışan fakat Nazi rejimi altında geçmiş çocukluğunun izlerinden kurtulamayan Alman sanatçı Kurt Barnert'in hikâyesini anlatıyor. 1930’ların Nazi Almanya’sında başlayan ve 30 yıllık bir döneme yayılan bu hikaye, insanları karanlıktan sanatın gücünün çıkarabileceğini gözler önüne seriyor. Gerçek olaylardan esinlenen filmde, Kurt ve Ellie üniversitede tanışır tanışmaz birbirlerine aşık olurlar. Ellie’nin babası, Profesör Seeband kızının erkek arkadaş seçiminden memnun değildir ve bu illişkinin bitmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır. Fakat bilmedikleri şey, Kurt ile Seeband’ın yaşamlarının zaten yıllar önce Profesör’ün işlediği korkunç bir suç nedeniyle bağlantılı olduğudur. Kurt, ne kadar sanatına odaklanmak istese de, Nazi rejimi altında geçen çocukluğunun ve komünizmin gölgesinde kalan gençliğinin yarattığı travmalardan kurtulmak kolay olmayacaktır.

Werk ohne Autor (2018) poster

3. Enigma (2014)
The Imitation Game (2014)

Puan: 8.0
Tür: Aksiyon
NetflixGoogle Play Movies

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur. Çözüm olarak İngiliz hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır.

The Imitation Game (2014) poster

2. In This Corner of the World (2016)

Puan: 8.3
Tür: Aksiyon
Netflix

Suzu, Hiroshima dışında yaşayan bir aileye gelin gider ve yeni hayatına hızla uyum sağlar. Ta ki hayatta kalma becerisini zorlayan İkinci Dünya Savaşı başlayana kadar.

In This Corner of the World (2016) poster

1. Savaş Vadisi (2016)
Hacksaw Ridge (2016)

Puan: 7.9
Tür: Aksiyon
Netflix

Amerika Birleşik Devletleri'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından Desmond T. Doss (Andrew Garfield) da birçok Amerikalı gibi orduya katılmaya gönüllü olur. Ancak dindar bir Hıristiyan ve bir pasifist olan Doss, savaşta insan öldürmeyi ve herhangi bir şekilde silah kullanmayı reddetmektedir, onun yerine savaş alanında yaralıları kurtararak hizmet etmek istemektedir. Bu tavrı hem komutanları, hem de asker arkadaşları arasında ilk başta çok sert tepkiyle karşılanır, askeri mahkemeye bile çıkar. Ancak Doss, son derece sert bir eğitimden geçip, kendi hayatı pahasına silahsız bir şekilde savaş alanına gitmeyi çoktan göze almıştır. ABD Başkanı Harry Truman tarafından Onur Madalyası'na layık görülmüş bir vicdani retçinin öyküsünü sinemaya aktaran Savaş Vadisi filmini Mel Gibson yönetiyor.

Hacksaw Ridge (2016) poster